Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
kuciak wrote:Jestem. Próbujemy sie ogarnac. Niby maly nie placze i nie sprawia kłopotów, ale ja po tak długim czasie leżenia jestem bardzo slaba i musze nadrobić sily, a pogoda nie zachęca. Dzis u lekarza 2420
P.s. Musze ten suwaczek zmienić ale to na kompie bo z telefonu nie umiem:-(
Ja też byłam potwornie słaba po 20tygodniach leżenia. Minie. Postaraj się trochę porozciagac. Stopniowo. Po kilka minut dziennie na początek. Wiem, że po lezeniu nie jest lekko wstaćna pocieszke pomysl, że ja dodatkowo byłam pocieta...
Ładnie przybierakuciak lubi tę wiadomość
-
lilou wrote:Vaina, to super, ze juz brzuszek widać
Za tydzień w środę mam wizytę i bede miała założona kartę ciąży. Wtedy tez myśle, ze bede sie umawiać na prenatalne.
Póki co mecze sie z Mdłościami i wymiotami. Na szczęście od początku jestem na L4 i nie jest to az takie uciążliwe.
a tak poza tym, to czekam na 2 trymestr, rosnący brzuszek i pierwsze ruchy
Imbifem krople. W dawkowaniu jak na ulotce, mniej nie pomaga. Mamarin Mamma. Cocculine. To homeopatyczne.lilou lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Bardzo dużo... Może jednak Ci się tylko wydaje, że ona tego potrzebuje... (?)
No właśnie zwątpiłam. Jutro lub pojutrze ma być doradca u mnie i zobaczymy. Poprzednie 2 tygodnie przybierała po ok 240g na tydzień, wiec uznałam że jest ok.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Anatolka wrote:Imbifem krople. W dawkowaniu jak na ulotce, mniej nie pomaga. Mamarin Mamma. Cocculine. To homeopatyczne.
A po imbifemie miałam od razu spotkanie z toaleta :p
-
lilou wrote:Matylda, a do którego tc miałaś mdłości? Ja liczę, ze do końca października i potem juz bedzie z górki...
Mnie najwięcej pomogło bardzo częste jedzenie ale po trochu nawet co godzinę, zupę jadłam czasami na dwa razy,a drugie ma trzy potem leżałam i tak się przyjmowało. Najgorzej było rano to zaczęłam tez jeść w nocy z dwa razy po pół kromeczki.
A i mietowki mi ratowaly życie jak musiałam czekać gdzieś w kolejce np
Tylko ja z bliźniakami tez mogłam mieć to wzmożone, życzę żebyś znalazła złoty środek na siebie -
Anatolka wrote:Ja musiałam rozcienczac woda. Samych kropli nie dałam rady.
Ja rzygalam dalej niż widziałam do 20tc... -
Anatolka wrote:Viki, ja podczytuje jednym okiem różowa i widzę, że nie wszystkie dziewczyny od razu muszą mieć kariotypy. Przed procedura. Masz zdrowego synka, więc jakiś wielkich wskazań do tego badania nie ma. A robić tak, żeby zrobić to szkoda kasy. Co innego jakby się nie udawało i nie udawało... Albo jakieś inne atrakcje były.
Dziwne uczucie ...znowu wyczekuje z utesknieniem na @Anatolka lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Viki26 wrote:Na koniec listopada mam umowiona wizyte u mojego dr, to sie wypytam dokladnie, poki co powiedzial ze jest wymog..no wlasnie...bez sensu..
Dziwne uczucie ...znowu wyczekuje z utesknieniem na @
Niech Ci poda źródło tego wymogu formalnego. Chyba, że to wymóg kliniki, a nie odgorny. Dla mnie bez sensu w Waszym przypadku. Zachodzisz przecież w ciążę bez większego problemu, synek zdrowy. Parę stow można wydać na coś innego.nika03, Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Viki my zrobiliśmy kariotypy na nfz wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego. Może jak czekasz jeszcze te parę cykli to warto zrobić je właśnie na fundusz a kasa zostanie w kieszeni
Viki26 lubi tę wiadomość
-
arlenka wrote:Stówka leci
Dokarmiasz coś?
Na razie nie widzę takiej potrzeby zobaczymy w poniedziałek po ważeniu jak znowu będzie taki słaby przyrost porobimy badania i jak będą ok to wtedy dopiero wyciągniemy flaszkę nie chcę dziecka niepotrzebnie faszerować. Raz mu dałam 30 ml zjadł ale wszystko zwymiotował albo z przejedzenia albo mu nie podeszło -
Anuszka wrote:Na razie nie widzę takiej potrzeby zobaczymy w poniedziałek po ważeniu jak znowu będzie taki słaby przyrost porobimy badania i jak będą ok to wtedy dopiero wyciągniemy flaszkę nie chcę dziecka niepotrzebnie faszerować. Raz mu dałam 30 ml zjadł ale wszystko zwymiotował albo z przejedzenia albo mu nie podeszło
No i dobrze, nie ma co się spieszyću nas można wypożyczać wagi w kilku miejscach, wtedy możesz sobie kontrolować, choć ja się nie zdecydowałam.
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.