X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa a dzisiaj o Tobie myślałam. Dobrze, że się odezwalaś. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :). 38 tydzień to ciąża donoszona więc głowa do góry. W listopadzie będziesz tulić Maleństwo i cieszyć się, że już jesteście w domu, a tak byś dopiero musiała jechać rodzić ;) nie drap się za dużo!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina jak coś Cię niepokoi to zawsze lepiej 10 razy zbadać się niepotrzebnie niż raz zbagatelizować jak coś się dzieje. U nas ip przyjmuje faktycznie po 18 ale jak pojedziesz tam i powiesz że dziś nie dasz rady dostać się do gina prowadzącego to myślę że nie odeślą Cię bez pomocy.

Anatolka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż nie wiem czy wam znowu pisać że jestem w szpitalu :-P
    Ja pierdykam. Przyszłam tylko na ktg kontrolnie. Okazało się że młody za bardzo ruchliwy i trzeba sprawdzić wydolność łożyska. No to przyjęcie. Zrobimy próbę z oksytocyną (taka jedna dawka sprawdzająca łożysko, zamiast pięciu jak przy próbie okdycotynowej przed porodem). Jedziemy na porodówkę. Sala porodowa. Łóżko porodowe. Badanie, papierologia. Kroplowka nawadniająca a po niej ta z oksytocyną. I czekamy na skurcze. Przy dwóch to aż mi się gorąco zrobiło. No to mam mały trening przed porodem właściwym. W międzyczasie dojechał mąż z torbą. Pani dr stwierdziła że są trzy opcje, z czego zapamiętałam dwie: jak będzie dobrze to jadę na patologię, bo i tak mnie po tym teście nie wypuszczą do domu, a jak będzie źle to od razu na cesarkę... No to ja oczy jak pingpongi ale okazało się że wszystko dobrze i ostatecznie jestem na patologii. Nawet wróciłam do swojej poprzedniej sali, czuję się tu jak stały klient... Ja już się spodziewam wszystkiego, nawet tego że mogą mnie tu trzymać do porodu, nie wiem. Wszystko zależy pewnie od wyników badań bo pobrali mi krew na te wszystkie wątrobowe. No i co... Zobaczymy co dalej. Wolałabym donosić ciążę do 38tyg, ale czy donoszę... Trzymajcie kciuki.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby kciuki, dużo Wam nie zostało do tego 38t. Dacie radę!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, już Ci piszę, najważniejsze to Alat i Aspat.

Te, które sama zrobiłam tuż po "ataku":
    Alat 92,2 iu/l (0-35)
    Aspat 59,8 iu/l (0-35)

Szpitalne :
    Alt 99,3 u/l (<35), potem 123, 4, potem 77,5
    Ast 78,7 u/l (<35), potem 73,4, potem 39,6.

Jestem już po obchodzie i wiem że wyniki są lepsze, znaczy jeszcze powyżej normy ale tabsy działają. Mają mi zrobić rano jeszcze ktg i zdecydują czy wracam do domu i na oddział w środę jak było zaplanowane czy zostaję na dłużej.

Edit: pytałaś o dietę. Mam tylko na zasadzie dwóch trzech zdań, więcej wyczytałam w necie. Generalnie niskorłuszczowa, wszystko gotowane (nie smażone) czy na parze lub we folii, gotowane nawet owoce i warzywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 18:08

c5e015d88e.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeMeToBaby trzymaj się, jesteś bardzo dzielna! I widzę, że humor dopisuje.

Vaina jeśli coś nie daje ci spokoju jedź na IP. Jeśli nawet byś jechała na darmo to lepiej tak niż miałoby być coś nie tak.

ComeToMeBaby, nika03 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, też bym podjechała. Jakoś nigdy się nie zastanawiałam nad godziną przybycia na IP. Co innego skierowanie, a co innego jak samemu. Raz przyjechałam bez skierowania, ale to już było koło 18stej czy później trochę. W każdym razie nie wydaje mi się żeby mogli odesłać, w końcu chyba mają obowiązek obserwacji.

c5e015d88e.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie jak ja trafiam do szpitala, to byłam na IP koło godziny 10 rano z wysokim ciśnieniem i bez mojego pytania czy chce czy nie, od razu na oddział, żadnego skierowania nie miałam. na IP sprawdzili cy jest tętno Małego i zmierzyli mi ciśnienie po mimo że juz miało tentencje spadkowa dostałam cholerną opaskę i przewieźli mnie na oddział.

Kometa ja poważnie z tymi kciukami !!!! trzymajcie sie !!!!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Myślę że to jednak macica była. Położyłam się i jest ok. Maluszek wydaj mi się że się rusza(jeszcze ani razu nie miałam pewności ylko non stop mi sie wydaje). Jak się znów nasili to pojadę :)

Vaina u mnie przyczyna bólu podbrzusza jest ciągła infekcja dróg moczowych, może daj mocz na badanie ogólne, ja podekrzewałam, że szyjka mi się skraca, a okazało się, że jestem
    Gbs pozytywna, bakteria wyhodowania w posiewie, jak przestaję barć Urinal, na drugi dzień ból brzucha, problem z wyprostowaniem się.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jedyna Kometa ale masz jazdy na sam koniec, wspoczuje

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa jak tu wchodzę i czytam Twoje kolejne przeboje to nie mogę oczom uwierzyć że JESZCZE coś się mogło Ci przytrafić ale widzę znosić to dzielnie :) oby tak dalej i jak najdłużej!

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kochane Ciezaroweczki i Mamusie

Odebralam nifty - wszystko super.
    I na 98% (bo taka jest skutecznosc badania plci w ramach nifty) - Córeczka
    No i bylam dzisiaj na wizycie i z dzidziusiem wszystko dobrze.
    Ja niestety musze ograniczyc surowe warzywa i owoce, jesc glownie gotowane bo moje proby watrobowe podwyzszone.
    Kwasy zolciowe, bilirubina ok ale cos drazni watrobe.
    Zmniejszyla mi lekarka Lutinusa z 2 tabletek na jedna.
    Musze zrobic usg watroby i za tydzien powtorzyc wyniki.
    Na cholestaze za wczesnie ale trzeba byc czujnym. Okazuje sie, ze mojaj mama dzien przed porodem prawdopodobnie miala to dziadostwo ale lekarze nie badali tego - wiadomo to bylo 37 lat temu. Czytalalam, ze jest dziedziczna.
    Antonelka super gratuluję zdrowej córeczki ♥
    ja miałam cholestazę w poprzedniej ciąży, z racji tego poród wywołany w 37 tc. Teraz monitoruję próby wątrobowe jak na razie są w normie.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że mam cukrzycę ciążową?
    właśnie odczytałam wyniki w necie i ...
    glukoza na czczo - 97
    po godzinie - 113
    po dwóch godzinach 94
    ten na czczo mnie martwi co prawda w przeddzień wieczorem zjadłam pół melona serek waniliowy i wypiłam kakao..
    eh..
    Wczoraj wylądowałam na IP, bo brzuch mi się stawia. Na ktg wszystko wyszło ok na USG też, ale mam brać luteinę dopochwowo, magnezium comfort i spasmoline.
    Kometa współczuję Ci tych ciągłych wizyt w szpitalu i cholestazy, bo wiem czym to pachnie ;) Bądźcie dzielni!

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mozesz miec.Z takim cukrem na czczo w ogole Ci testu nie powinni robic tylko kazac przyjsc ponownie.Niewazne co jadlas,o ile to o polnocy nie bylo,bo nie chodzi o to,zeby "zaliczyc" test,tylko zobaczyc,jak cialo na cukier reaguje.Jesli mialas juz w ciazy cukier na czczo zly to masz cukrzyce,jesli nie to powtorz sam na czczo. Dwa zle wyniki oznaczaja cukrzyce ciazowa.Pozostale cuksy masz ladne.Jesli powtorzony wyjdzie ok,to dobrze sie miec na bacznosci jednak i kontrolowac jeszcze,bo cukrzyca ciazowa pogarsza sie z tygidnia na tydzien,najgorsza bywa kolo 32-34 tygodnia. Dobra wiadomosc jest taka,ze dopilnowana nie jest ryzykiem dla dziecka ani matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:01

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa,a wy z Kosmita ciagle cos.Trzymajcie sie tam i nie dawajcie watrobie i innym gadztwom.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    No dobra, chyba jednak tuczę Małą tą dokładaną butelką... Dziś byłam na ważeniu i w 8 dni przybrała 420g. Waga zawsze ta sama jakby co.
    Arlenka,a nie byla tydzien wczesniej wazona przed jedzeniem,a tydzien pozniej po? Aczkolwiek wierze w takie przyrosty,bo u nas duze bez dokarmiania.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzięki dziewczyny :-)
    Ja to już się cieszę, że mnie chociaż cukrzyca ominęła. Gasz, ja nie umiem obsługiwać diet (całe szczęście ta wątrobowa to tak tylko chwilowo), co dopiero jakieś zamienniki, pomiary cukrów i insulina (naoglądałam się tego w szpitalu).

Dziś mnie wypuścili... Mam kuźwa nadzieję, że jak przyjdę w poniedziałek na ktg to mnie tam nikt nie zakuje znowu w kajdany bo chyba z sił życiowych opadnę. Tak czy inaczej w środę stawiam się na oddział, zgodnie z wcześniejszym zaleceniem. Mieli mi robić powtórkę badań wątrobowych itd, no a w sumie mam całkiem świeże z wczoraj ;-) Ja już nie chcę się łudzić czy mnie w środę /czwartek puszczą do domu czy już zatrzymają do porodu, spodziewam się już wszystkiego. W związku z tym wpadłam w wir przygotowań i szykuję torbę do szpitala. Nie chcę się znowu denerwować że torba niespakowana. Mam więc właściwie trzy dni na to zanim nie stawię się na oddziale. To działam :-)

nika03 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Arlenka,a nie byla tydzien wczesniej wazona przed jedzeniem,a tydzien pozniej po? Aczkolwiek wierze w takie przyrosty,bo u nas duze bez dokarmiania.

Od 3 tygodni ważę zawsze po jedzeniu bo do położnej chodzę w ramach spaceru, a przed wyjściem zawsze karmię :)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozpoznać to ze "brzuch się stawia?"

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka,a nie mialas cukrzycy ciazowej?
    Kometa jeszcze cukrzycy Ci brakowalo:) Dobrze,ze cholestaza przechodzi u mnie problem z cuksami zostal.

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ