Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Boshe, jak ja się cieszę, że mogłam wybrać wg upodobań
mieszkam w domu, więc winda lub jej brak nas nie dotyczy. Bagażnik mam duży w aucie, więc gabaryty też nie były decydujące. Tylko gondola już mała, ale kto to wiedział, że urodzi się taki dluuuugi chłopak
szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anuszka super,oby tak dalej:)
Anatolka no zazdroszcze braku problemu z wozkiem.Ja pol roku wybieralam,mam ultralekki,super sie sklada,a i tak mam dosyc noszenia wozka i prawie 7 kg mlodej. Ale zadne z nas nie jest typem,ktory by sie chcial domem i ogrodem zajmowac i mieszkac daleko od centrum,wiec mamy,co chcielismy i trzeba jakos przezyc.Jednak jesli zdecydujemy sie na drugie to bedzie masakra z wozkiem.Anuszka lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Viki my zrobiliśmy kariotypy na nfz wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego. Może jak czekasz jeszcze te parę cykli to warto zrobić je właśnie na fundusz a kasa zostanie w kieszeni
I widzę że miałaś krio transfery, ja dziś po drugiej stymulacji robiłam bete i czekam na wynik, napisz proszę jak było u ciebie, jaka stymulacja itd, jaki macie problem męski - u nas też jest zła morfologia. Nie miałam żadnych mrozaków. Nigdy nie nadają się do zamrożenia. Będe wdzięczna za odpowiedź.
Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
Anuszka wrote:gwiazdeczka88 &&&&&&
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
-
Anuszka wrote:gwiazdeczka88 &&&&&&
AMH 1,98
-
Anatolka wrote:Jakoś się Tosia z psem nie odzywa... Tosia?
i powoli rośniemy
w ub. czwartek Leoś ważył już 279 gram
MatyldaG, Anatolka, Vaina, Antonelka, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
gwiazdeczka88 wrote:Matylda widzę że masz endometriozę jak IV stopnia jak ja.
I widzę że miałaś krio transfery, ja dziś po drugiej stymulacji robiłam bete i czekam na wynik, napisz proszę jak było u ciebie, jaka stymulacja itd, jaki macie problem męski - u nas też jest zła morfologia. Nie miałam żadnych mrozaków. Nigdy nie nadają się do zamrożenia. Będe wdzięczna za odpowiedź.
Nie wiem.co Ci poradzić strasznie mi przykro ze się nie udało. Badałas immunologie i kariotypy? Wszystkie transfery miałaś świeże? Może warto odroczyc transfer żeby organizm doszedł.do siebie po stymulacji i zrobić crio? -
MatyldaG wrote:Hej stymulację miałam puregonem, krótki protokół, pobranych 21 komórek, 6 do zapłodnienia i 6 blastek. Transfer odwołany ze względu na krwawienia, pierwsze crio nie udane, z drugiego przyjęły się oba. Mąż ma mikrozwapnienia ilościowo ok 1 mln plemników morfologia 0.
Nie wiem.co Ci poradzić strasznie mi przykro ze się nie udało. Badałas immunologie i kariotypy? Wszystkie transfery miałaś świeże? Może warto odroczyc transfer żeby organizm doszedł.do siebie po stymulacji i zrobić crio?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
gwiazdeczka88 wrote:nie mogę mieć crio bo nigdy nie mam mrozaków. Kariotypy idealne a immunologia to jakie bo nie wiem ?
wiem ze na ovu jest osobny wątek tam napewno dziewczyny doradza. Nie chodzi mi o crio na mrozakach których nie masz tylko np tak jak teraz udało się wyhodować dwa zarodki to je zamrozić a z transferem się wstrzymać cykl lub dwa?
Ale nie wiem czy dobrze doradzam ostatnio czytałam ze dużo większą skuteczność ponoć jest mrożonych transferów. -
Dziewczyny mam pytanie. Dziś miałam wizytę i ginek mi wymyślił żebym zaczęła brać co drugi dzień tabletkę acardu przy tym moim nadciśnieniu... Co o tym myślicie? Nigdy wcześniej tego nie brałam
-
nick nieaktualnyNowe wytyczne dla tych co beda rodzic albo urodziły co do podawania witaminy K:
-podaje sie tylko raz po urodzeniu dla noworodka i wiecej nie,link: http://www.neonatologia.edu.pl/witamina-k-w-zapobieganiu-krwawiem-wynikajacych-z-jej-niedoboru-u-noworodkow/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 21:38
-
józefka wrote:MatyldaG ja cały czas biorę acard 1 tabl dziennie, ale ostatnią mam wziąźć w piątek do 34 tc. nadciśnienie ciążowe mam, obecnie spacyfikowane dzięki tabletką dopegyt 3 x 2