X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym mam mega hiper wypas kamerę i jak w nocy chce do Niego zajrzeć to podgladam Go w komórce ;-) hehe. Śpimy w jednym pokoju ale nie chce mi się czasem wstawać ;-) a przez kamerę widzę Go po ciemku, bo ma noktowizor czy jakoś tak :-)

ROK TEMU MIALAM TRANSFER! Padał śnieg ❄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 20:47

szałwia, Vaina, Mimi86, ComeToMeBaby, nika03 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kurde, znaczy rzeczywiście biegunkę ma. Kropeczki i kolor musztardy jest, ale całość się wchłania prawie poza tymi kropeczkami. Nie wiem, co z tym robić, przyrosty ma koło 200 g i więcej na tydzień. Dostaje probiotyki, ja też biorę probiotyki...
    U nas opcja z pianką nie wchodziła w grę, bo monitor oddechu mamy. Te kamery są mega, my mamy nianię bez wizji, bo te wideo nie dają rady z grubością naszych ścian i stropów.

U nas też już rok od transferu, kurna nie zauważyłam, ale to leci :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy monitor oddechu. Pianka nie przeszkadzała :-)

Nasza działa jakoś na Wi-Fi i na zwykły internet. Moi rodzice mają hasło i oglądają wnusia on-line na żywo ze swojego domu :-)

Jak robi jedną dziennie to raczej nie powód do zmartwień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:11

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz monitor nie działa, jak jest materac tak podniesiony jak przy piance. No u nas wifi, które jest w środku mieszkania nie dociera do wszystkich zakątków przez te ściany. Ale mega opcję z dziadkami macie :)

Teraz czasem 2 dni nawet 3 nic nie ma, potem przychodzi jedna albo dwie i znów 2-3 dni nic.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Poza tym mam mega hiper wypas kamerę i jak w nocy chce do Niego zajrzeć to podgladam Go w komórce ;-) hehe. Śpimy w jednym pokoju ale nie chce mi się czasem wstawać ;-) a przez kamerę widzę Go po ciemku, bo ma noktowizor czy jakoś tak :-)

ROK TEMU MIALAM TRANSFER! Padał śnieg ❄

Przygotowana jak na wojnę z tym noktowizorem ;)

arlenka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wiecie co wieczór pytania "za ile Pawcio idzie spać?" w sensie w łóżeczku, bo tam jest kamera skierowana ;-) albo "połóż Go do łóżeczka, bo mi się tęskni" ;-) słyszą Go i mogą do Niego gadać i puszczać kołysanki zdalnie nawet ;-) fajna :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Nasz monitor nie działa, jak jest materac tak podniesiony jak przy piance. No u nas wifi, które jest w środku mieszkania nie dociera do wszystkich zakątków przez te ściany. Ale mega opcję z dziadkami macie :)

Teraz czasem 2 dni nawet 3 nic nie ma, potem przychodzi jedna albo dwie i znów 2-3 dni nic.

To raczej nie biegunka :-) myślę, że nie ma co szukać problemu. Spytać lekarza możesz ale nie sądzę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no jakby moja tesciowa miala taki dostep, to by mnie trafilo :-) To by bylo, a czemu tak malo ubrana, a czemu jeszcze nie spi, a czemu juz spi ;-) Ale pomysl niezly.

Lekarzowi pokazywalam poprzednio, byla mniej rzadka niz teraz i mowil, ze za rzadka i kazal probiotyki wlaczyc. Po nich sie zdecydowanie kolor poprawil i sluz, ktory byl w malej ilosci, zniknal. Teraz mi nawet czworki przeciekaja, wiec troche slabo, ale nie lece do lekarza poki nie ma tempki ani sluzu, przyrosty piekne i dziecko wydaje sie byc ok. W przyszlym tygodniu mam wizyte, to zapytam.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, ze ostatnio przez te wszystkie problemy z jej i moim zdrowiem jestem chyba bardziej przewrazliwiona i spanikowana. Jak sie cos dzieje, to czasem w pierwszej chwili zastanawiam sie, co sie dzieje z jej krwia, zamiast rozwazyc bardziej prymitywne opcje ;-)

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie bierzecie czasem dzieci do siebie do łóżek?

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam rano jak chcialam dospac i kolki miala,spala na brzuszku na mojej klatce piersiowej z godzine,a tak to nie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Dziewczyny a nie bierzecie czasem dzieci do siebie do łóżek?

Ja biorę. Zależy na jaką zmianę pracuje mój mąż. W trójkę nie lubię spać, bo zwyczajnie się, boję, że któreś z nas malucha przygniecie. Nie śpię wtedy dobrze, tylko czuwam a później jestem mombie ;-) ale osobno śpi z nami dość często. Lubimy :-) Np teraz mój mąż wychodzi do pracy o 22.45 to po kąpaniu śpi z mężem a ja sobie coś robię, a jak On wychodzi to ja się kładę. Najczęściej jednak do pierwszego karmienia śpi w łóżeczku (ok 2 w nocy) a później po karmieniu różnie. Jeśli ma spokojny sen to wraca do swojego łóżeczka, jeśli nie to do rana śpi z nami, ale tak jak piszę - boję się wtedy i źle śpię. Gdyby to On wprowadził się do naszej sypialni i byłoby nasze 2metrowe łóżko to pewnie inaczej, ale to my wprowadziliśmy się do Jego pokoju i mamy tu zwykła wersalke, więc w 3os ciasno, tym bardziej, że Paweł potrzebuje dużo miejsca, a teraz jak wędruje po łóżku to już w ogóle ;-) w naszej sypialni nie mógł zamieszkać, bo jest na piętrze w domu a Jego pokój na parterze. Byłoby to bardzo uciążliwe, bo dom mamy wielki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka moja mamy byłaby w siódmym niebie jakby był u nas taki gażdzet ;) Ale tak jak szałwia napisała ciągle byłby komentarze źle ubrany krzywo leży za długo śpi itp ;)

Arlenka ja też biorę rano jak się wierci żeby dospać i nie rozpoczynać dnia o 6 ;)

I pytanie: Co to znaczy że jest śluz? Po czym to poznam ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos jak przezroczyste gluty z nosa i sie ciagnie.

Mega opcja na spokojny sen jest to przystawienie lozeczka do lozka.Dziecko spi u siebie,a jakby z nami.

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli nie tylko ja rozpieszczam :P u mnie na poczatku tylko łóżeczko, później brałam Mała na dospanie ok 5. Aktualnie to "dospanie" zaczyna się dużo wcześniej :P wieczorem zasypia w łóżeczku, ale już po pierwszym nocnym karmieniu biorę ją do siebie. U nas jest tez tak że śpimy na rozkladanej sofie u niej w pokoju bo w naszej sypialni nie ma miejsca na łóżeczko. Ponieważ w trójkę byloby ciasno mąż zmienia się z córką - jak ją biorę do siebie to on się przenosi do sypialni ;)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpieszczam na inne sposoby :P U nas w sumie nie bylo potrzeby,bo karmilam kolo polnocy jak chodzilam spac,potem sie w ogole w nocy nie budzila,teraz je albo po polnocy i o 6 rano albo tylko o 5 i znow idzie spac u siebie w lozeczku. Jak miala kolki to po porannym karmieniu na brzuszku u mnie spala spokojnie,puszczala baki przez sen, a w lozeczku nie dawala rady usnac.
    Z butelka kropelki nie dzialaja,ktos ma jeszcze jakas rade?Moze lyzeczka jej dac,zebym na te krzywa mogla pojsc...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ja rozpieszczam na inne sposoby :P U nas w sumie nie bylo potrzeby,bo karmilam kolo polnocy jak chodzilam spac,potem sie w ogole w nocy nie budzila,teraz je albo po polnocy i o 6 rano albo tylko o 5 i znow idzie spac u siebie w lozeczku. Jak miala kolki to po porannym karmieniu na brzuszku u mnie spala spokojnie,puszczala baki przez sen, a w lozeczku nie dawala rady usnac.
    Z butelka kropelki nie dzialaja,ktos ma jeszcze jakas rade?Moze lyzeczka jej dac,zebym na te krzywa mogla pojsc...

Moj miał gorączkę ostatnio i w ibum jest taka fajna strzykawka do syropu. Fajnie z niej pije, powolutku. Myślę, że odciagniete mleko też można by nią podać.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze strzykawka po palcu,jak na czeskich porodowkach.Dzieki za pomysl.Przy jakiej wysokosci goraczki zbijalas?Po szczepieniu mial?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38.1 miał jak zmierzyłam. Nie po szczepieniu, nie poszłam z Nim, bo pokaslywal. Tak jedno popołudnie miał z gorączką, nie wiem czemu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzoennie mierzysz?Ta strzykawka jest jakas inna niz wszystkie?

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ