Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym mam mega hiper wypas kamerę i jak w nocy chce do Niego zajrzeć to podgladam Go w komórce ;-) hehe. Śpimy w jednym pokoju ale nie chce mi się czasem wstawać ;-) a przez kamerę widzę Go po ciemku, bo ma noktowizor czy jakoś tak :-)

ROK TEMU MIALAM TRANSFER! Padał śnieg ❄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 20:47

szałwia, Vaina, Mimi86, ComeToMeBaby, nika03 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kurde, znaczy rzeczywiście biegunkę ma. Kropeczki i kolor musztardy jest, ale całość się wchłania prawie poza tymi kropeczkami. Nie wiem, co z tym robić, przyrosty ma koło 200 g i więcej na tydzień. Dostaje probiotyki, ja też biorę probiotyki...
    U nas opcja z pianką nie wchodziła w grę, bo monitor oddechu mamy. Te kamery są mega, my mamy nianię bez wizji, bo te wideo nie dają rady z grubością naszych ścian i stropów.

U nas też już rok od transferu, kurna nie zauważyłam, ale to leci :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy monitor oddechu. Pianka nie przeszkadzała :-)

Nasza działa jakoś na Wi-Fi i na zwykły internet. Moi rodzice mają hasło i oglądają wnusia on-line na żywo ze swojego domu :-)

Jak robi jedną dziennie to raczej nie powód do zmartwień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:11

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz monitor nie działa, jak jest materac tak podniesiony jak przy piance. No u nas wifi, które jest w środku mieszkania nie dociera do wszystkich zakątków przez te ściany. Ale mega opcję z dziadkami macie :)

Teraz czasem 2 dni nawet 3 nic nie ma, potem przychodzi jedna albo dwie i znów 2-3 dni nic.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Poza tym mam mega hiper wypas kamerę i jak w nocy chce do Niego zajrzeć to podgladam Go w komórce ;-) hehe. Śpimy w jednym pokoju ale nie chce mi się czasem wstawać ;-) a przez kamerę widzę Go po ciemku, bo ma noktowizor czy jakoś tak :-)

ROK TEMU MIALAM TRANSFER! Padał śnieg ❄

Przygotowana jak na wojnę z tym noktowizorem ;)

arlenka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wiecie co wieczór pytania "za ile Pawcio idzie spać?" w sensie w łóżeczku, bo tam jest kamera skierowana ;-) albo "połóż Go do łóżeczka, bo mi się tęskni" ;-) słyszą Go i mogą do Niego gadać i puszczać kołysanki zdalnie nawet ;-) fajna :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Nasz monitor nie działa, jak jest materac tak podniesiony jak przy piance. No u nas wifi, które jest w środku mieszkania nie dociera do wszystkich zakątków przez te ściany. Ale mega opcję z dziadkami macie :)

Teraz czasem 2 dni nawet 3 nic nie ma, potem przychodzi jedna albo dwie i znów 2-3 dni nic.

To raczej nie biegunka :-) myślę, że nie ma co szukać problemu. Spytać lekarza możesz ale nie sądzę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no jakby moja tesciowa miala taki dostep, to by mnie trafilo :-) To by bylo, a czemu tak malo ubrana, a czemu jeszcze nie spi, a czemu juz spi ;-) Ale pomysl niezly.

Lekarzowi pokazywalam poprzednio, byla mniej rzadka niz teraz i mowil, ze za rzadka i kazal probiotyki wlaczyc. Po nich sie zdecydowanie kolor poprawil i sluz, ktory byl w malej ilosci, zniknal. Teraz mi nawet czworki przeciekaja, wiec troche slabo, ale nie lece do lekarza poki nie ma tempki ani sluzu, przyrosty piekne i dziecko wydaje sie byc ok. W przyszlym tygodniu mam wizyte, to zapytam.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, ze ostatnio przez te wszystkie problemy z jej i moim zdrowiem jestem chyba bardziej przewrazliwiona i spanikowana. Jak sie cos dzieje, to czasem w pierwszej chwili zastanawiam sie, co sie dzieje z jej krwia, zamiast rozwazyc bardziej prymitywne opcje ;-)

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie bierzecie czasem dzieci do siebie do łóżek?

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam rano jak chcialam dospac i kolki miala,spala na brzuszku na mojej klatce piersiowej z godzine,a tak to nie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Dziewczyny a nie bierzecie czasem dzieci do siebie do łóżek?

Ja biorę. Zależy na jaką zmianę pracuje mój mąż. W trójkę nie lubię spać, bo zwyczajnie się, boję, że któreś z nas malucha przygniecie. Nie śpię wtedy dobrze, tylko czuwam a później jestem mombie ;-) ale osobno śpi z nami dość często. Lubimy :-) Np teraz mój mąż wychodzi do pracy o 22.45 to po kąpaniu śpi z mężem a ja sobie coś robię, a jak On wychodzi to ja się kładę. Najczęściej jednak do pierwszego karmienia śpi w łóżeczku (ok 2 w nocy) a później po karmieniu różnie. Jeśli ma spokojny sen to wraca do swojego łóżeczka, jeśli nie to do rana śpi z nami, ale tak jak piszę - boję się wtedy i źle śpię. Gdyby to On wprowadził się do naszej sypialni i byłoby nasze 2metrowe łóżko to pewnie inaczej, ale to my wprowadziliśmy się do Jego pokoju i mamy tu zwykła wersalke, więc w 3os ciasno, tym bardziej, że Paweł potrzebuje dużo miejsca, a teraz jak wędruje po łóżku to już w ogóle ;-) w naszej sypialni nie mógł zamieszkać, bo jest na piętrze w domu a Jego pokój na parterze. Byłoby to bardzo uciążliwe, bo dom mamy wielki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka moja mamy byłaby w siódmym niebie jakby był u nas taki gażdzet ;) Ale tak jak szałwia napisała ciągle byłby komentarze źle ubrany krzywo leży za długo śpi itp ;)

Arlenka ja też biorę rano jak się wierci żeby dospać i nie rozpoczynać dnia o 6 ;)

I pytanie: Co to znaczy że jest śluz? Po czym to poznam ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos jak przezroczyste gluty z nosa i sie ciagnie.

Mega opcja na spokojny sen jest to przystawienie lozeczka do lozka.Dziecko spi u siebie,a jakby z nami.

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli nie tylko ja rozpieszczam :P u mnie na poczatku tylko łóżeczko, później brałam Mała na dospanie ok 5. Aktualnie to "dospanie" zaczyna się dużo wcześniej :P wieczorem zasypia w łóżeczku, ale już po pierwszym nocnym karmieniu biorę ją do siebie. U nas jest tez tak że śpimy na rozkladanej sofie u niej w pokoju bo w naszej sypialni nie ma miejsca na łóżeczko. Ponieważ w trójkę byloby ciasno mąż zmienia się z córką - jak ją biorę do siebie to on się przenosi do sypialni ;)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpieszczam na inne sposoby :P U nas w sumie nie bylo potrzeby,bo karmilam kolo polnocy jak chodzilam spac,potem sie w ogole w nocy nie budzila,teraz je albo po polnocy i o 6 rano albo tylko o 5 i znow idzie spac u siebie w lozeczku. Jak miala kolki to po porannym karmieniu na brzuszku u mnie spala spokojnie,puszczala baki przez sen, a w lozeczku nie dawala rady usnac.
    Z butelka kropelki nie dzialaja,ktos ma jeszcze jakas rade?Moze lyzeczka jej dac,zebym na te krzywa mogla pojsc...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ja rozpieszczam na inne sposoby :P U nas w sumie nie bylo potrzeby,bo karmilam kolo polnocy jak chodzilam spac,potem sie w ogole w nocy nie budzila,teraz je albo po polnocy i o 6 rano albo tylko o 5 i znow idzie spac u siebie w lozeczku. Jak miala kolki to po porannym karmieniu na brzuszku u mnie spala spokojnie,puszczala baki przez sen, a w lozeczku nie dawala rady usnac.
    Z butelka kropelki nie dzialaja,ktos ma jeszcze jakas rade?Moze lyzeczka jej dac,zebym na te krzywa mogla pojsc...

Moj miał gorączkę ostatnio i w ibum jest taka fajna strzykawka do syropu. Fajnie z niej pije, powolutku. Myślę, że odciagniete mleko też można by nią podać.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze strzykawka po palcu,jak na czeskich porodowkach.Dzieki za pomysl.Przy jakiej wysokosci goraczki zbijalas?Po szczepieniu mial?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38.1 miał jak zmierzyłam. Nie po szczepieniu, nie poszłam z Nim, bo pokaslywal. Tak jedno popołudnie miał z gorączką, nie wiem czemu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzoennie mierzysz?Ta strzykawka jest jakas inna niz wszystkie?

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ