Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
szałwia wrote:Codzoennie mierzysz?Ta strzykawka jest jakas inna niz wszystkie?
Ona nie ma tej końcówki na igłę. Taka jak w tym syropie na opakowaniu
https://www.doz.pl/apteka/p65657-Fosidal_2_mgml_syrop_150_ml_butelka__strzykawka
A temperaturę sprawdzam dłonią, jak mi się wydaje podejrzane to mierze elektronicznym termometrem bezdotykowym. Mam drugi, bo pierwszy, który kupiłam był beznadziejny... -
szałwia wrote:Anatolka ile ma Pawcio drzemek w ciagu dnia i ile trwaja?Spi o stalych porach?
Wiesz co, bardzo mało śpi w dzień. Pewna drzemka do 40minut jest między 11 a 12. Później czasem przysnie przy karmieniu, ale to tylko jak ja leżę sobie, jak próbuje wstać to zaraz się budzi. Nie trzymam się bardzo sztywno układu dnia. Karmię na żądanie, mniej więcej co 2h woła. Natomiast kapiemy Go codziennie o 19. Najpierw cycy, kąpiel, cycy i spać. Zasypia najpóźniej o 21. 20.30-21.
Nawet w wózku ostatnio nie chce spać tylko obserwuje ze spacerówki światWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 14:36
-
Ja kupiłam w lidlu pierwszy. Przy okazji zakupów i żenada. Chyba 59zł i wyrzucona w błoto kasa. Mierzy jak chce.
Teraz mam taki, dokładnie od tego sprzedawcy i jest ok. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6506646347 Ma go też moja sąsiadka i stosuje u swojego synka a On ma już 18 miesięcy. Też jest zadowolona.Nadira, szałwia lubią tę wiadomość
-
Hej
Sytuacja z moja watroba poprawila sie bardzo.
Lekarka jeszcze zalecila lekka diete (kontynuacja) ale wyglada na to, ze dodatkowo odjecie lutinusa pomoglo bardzo:
- aspat - 35 - norma 31 a bylo w ubieglym tygodniu 99
- alat - 36 - norma 31 a bylo 79.
Kwasy zolciowe, bilirubina i ggtp byly w normie.
Usg jamy brzusznej nic nie wykazalo.
uff...jestem juz spokojniejsza no ale musze byc obserwowana w kierunku cholestazyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 18:39
Nadira, arlenka, asia-m-b, Anatolka, ComeToMeBaby, Vaina, pabelka88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anatolka wrote:Antonelka, widać już brzuszko? Pracujesz czy lezakujesz na L4?
Z moim niepracowaniem to dluzsza historia
Przez ostatnie lata pracowalam jako dyr w korporacji. W ostatnim czasie nie bylam w stanie pogodzic intensywnej pracy i staran.
Bylam zmeczona, zestresowana. Pracowalam po nascie godzin w biurze, w nocy czytalam maile, robilam prezentacje, w weekendy. Mnostwo wyjazdow itd. W koncu peklam.
Zdecydowalam, ze rezygnuje ze stanowiska. Moi szefowie bardzo fajnie i sprawiedliwie do mojej decyzji podeszli. Docenili za odpowiedzialnosc i szczerosc. Nie skrzywdzili mnie finansowo. Od polowy czerwca przeszlam na samodzielne stanowisko, funkcje doradcy. Mialam sporo zaleglego urlopu wiec od polowy czerwca do polowy lipca bylam na urlopie. Wyjechalam z mama nad morze, odpoczelam i 29.06. rozpoczelam przygotowania do in vitro.
12.07. byl transfer i od tego czasu jestem na L4.
A brzuszek jest - zaraz wkleje zdjecieIva79 lubi tę wiadomość
-
Fota robiona dwa tygodnie temu - w sob zrobie kolejna w tym samym ubranku to porownam sobie.
Wg mnie jest teraz sporo wiekszy
Rano jest mniejsze wieczorem barylka sie robi
Nadira, Konwalia, szałwia, lilou, MatyldaG, Joanna85, pabelka88, nika03, Serducho, Tosia 1981, justa1234, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Mile Panie mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy mi za zle, ze targowisko urzadzam ale
jesli, ktoras z Was bylaby zainteresowana poduszka:
https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_rodzicow/poofi_-_poduszka_do_spania_dla_kobiet_w_ciazy_kremowo-szara.html
to chetnie sprzedam za 120 zl taka poduszke.
U mnie nie sprawdzi sie bo ja spie na takiej poduszce koniczynie i na rogalu spac nie potrafie.
Poduszka jest w stanie idealnym po probowalam na niej zasnac ale brakuje mi mojej koniczynki.
Kupie sobie inna w kasztalcie litery I i wtedy bede uzywala jej tylko pod brzuch i miedzy nogi.
Cena w sklepie 229 zl.
Przepraszam za spamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 21:48
-
Antonelka, brawo, fajny brzuszek. No i piękny spadek wyników.
U mnie też spora poprawa, dziś przyszłam planowo na oddział i zostaję już do porodu. Zrobiliśmy mi badania i są prawie w normie. Nie jest źle. W każdym razie spakowana jestem, mogę spokojnie czekać na akcję, może w przyszłym tygodniu będą działać. Na razie czekamy jeszcze na wyniki gbs bo dopiero co pobrali. No i tyle, zamieszkałam znowu na oddziale. Młody dobija do 3kg, afi spadło do 20. Wczasuję
Fajnie że wam maluchy rosną, oby tak dalejpabelka88, nika03 lubią tę wiadomość
-
Witam. Gratuluję wszystkim mamom. Sama oprócz roli mamy realizuję się jako studentka na kierunku Psychologii. Piszę pracę magisterską (pod kierunkiem dr Joanny Kwaśniewskiej) dotyczącą sytuacji kobiety przed ciążą i w trakcie ciąży, a różnymi wymiarami macierzyństwa. Byłabym wdzięczna za wypełnienie krótkiego kwestionariusza (nie więcej niż 20 min), w okresie do 8 tygodni po porodzie. Kwestionariusz jest w pełni anonimowy i możliwy do uzupełnienia w formie elektronicznej pod linkiem:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnFZ2OdlWaWWxYubEY6Wj8ILtDd6LepIt3EdR3kfc9F1JklQ/viewform?c=0&w=1
Z góry bardzo bardzo dziękuję!
Madzia Ka -
Antonelka fajny brzunio
Szefostwa w pracy pozazdroscic mozna
Anatolka u nas bylo identycznie, ale udalo mi sie jakos ogarnac spanie w ciagu dnia. Przestalam zostawiac na sobie po karmieniu i ograniczylam przysypianie przy cycu, dluzej przy cycku siedzimy wieczorem, w ciagu dnia, jak sie je to sie je i okazalo sie, ze mloda zmeczona bywa, jak sobie przy biuscie i po jedzeniu nie odpocznie i nauczylam ja usypiac w kolysce (wychwycilam momenty, kiedy jest regularnie zmeczona), a teraz juz tez bez bujania usnie. Na poczatku bylo wiecej bujania niz spaniaUsypia kolo 10, 13 i 16 (na spacerze). Wczesniej to bylo po 45 minut, a teraz ostatnie dni jakos przedluza, wiec sie zastanawialam, ile inne dzieci spia. W wozku tez juz mniej spi, wczesniej spala tyle, ile jechal. Te 2 h liczysz od konca jedzenia czy poczatku? Wieczorem tez kapiemy kolo 19, tatus ogarnia, tylko teraz ja, bo same jestesmy. Przed 19 cwiczenie rehabilitacyjne, kapiel, masaz, jedzenie, jak nie usnie przy jedzeniu to lozeczko i kolysanki, teraz odpada prawie zawsze punkt osma.
Ten termometr chyba kupie, dzieki
Kometa kciuki za szczesliwe rozwiazanieComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Kometa to już bliziutko. Co będzie to i tak teraz już będzie dobrze. Masz już zaawansowany tydzień i synek juz jest silny. Ja urodziłam Lilcie w 37t6d i wszystko było jak należy, żadnych problemów z oddychaniem czy zoltaczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 08:08
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość