Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
my na pierwszym usg zobaczyliśmy serduszko jedno
dopiero tydzień później pokazały się obie Pszczoły
-
Dziewczyny szukam takich ciężarówek które robiły in vitro (mające może endoemtriozę lub inny czynnik niszczący komórki jajowe), gdzie że przy kilku procedurach beta negatywna i żaden zarodek nie zamrożony. Ja miałam dwie procedury bez mrozaków - zawsze na etapie moruli zarodki obumierają, miałam dwa transfery raz 5 dobie raz w 3. W 5 jak miałam to zarodek był morulą i dalej się nie rozwijał ale mimo to podali mi go.
Teraz dr zaproponował dawstwo komórki ale u mnie to nie wchodzi w grę ze względów moralnych. Czy któraś miała podobnie a mimo to w końcu się udało? Proszę piszcie ....Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
Junioner wszystko sie okaże. U mnie przy podobnych wartościach jeden został
Teraz kopie i rośnie jak na drozdzach.
Wczoraj troche sie przerazilam bo glowke gin mierzyla trzy razy i chyba 3 tyg do przodu wyszla. Brzych tez ale nie az o tyle. Finalnie ze sredniej wyszlo ze jest o ponad tydzien starszy z usg jak z terminu OM.
Pytalam sie pare razy czy jest z glowa ok-zapewniala ze tak. Spotkalyscie sie z takim czyms ?
I druga sprawa 31mm szyjka to nie za krótka ??
Wg niej tez jest ok.
A mam odstawic lutke i mam schizyendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho przede wszystkim wdech i wydech
usg nie jest 100% pewne także jak dr mówi że jest ok to bym tylko na kolejnej wizycie zwróciła jej uwagę na główkę
co do szyjki ciężko stwierdzić, mialaś wcześniej mierzoną? bo jak nie to nie wiadomo czy się skróciła czy taką masz, moja miała 4cm ale wiem że niektóre dziewczyny mają np 23mm bo taka ich uroda, groźne jest skracanie a jeśli taka naturalnie jest twoja to wszystko jest ok, jeśli nie masz twardnień brzucha ani nic innego to spokojnie odstaw stopniowo progesteron
a no i przy mierzeniu szyjki też zależy jak się ułożysz ty, jak dr zaznaczy więc też może być jakiś próg błędu
-
Serducho mój gin też pewnie powiedziałby że ok bo twierdzi że norma to do 25. A jaką długość miałaś wcześniej? Ja jak miałam 35 i konsultowałam z innym ginem to też mówił że gitara. później to mi się nawet wydłużyła. Dużo odpoczywaj i nie dzwigaj.
-
Mimi, mojemu też moja wydawała się ok a chwilę później po usg dostałam skierowanie na patologie. Upomnij się dla spokoju sumienia o zmierzenia długości. Serducho, a Ty kontroluj. Szalowo długa to ta szyjka nie jest. Ja w 20tc miałam 29mm i dostałam pessar. Poniżej 3cm nie powinna zejść.
Szałwia, no to tak. Wazylismy się wczoraj i mamy 6660g. Ubrania 74 już jakiś czas i jak patrzę na pajace to nie wiem czy jeszcze 2 tyg je ponosi... Przewraca się na boki, na brzuszek sporadycznie Mu wyjdzie. Śmieje się na głos, od dziś też zaczął krzyczeć i sprawdza jak reagujemy. Całe pięści w buzi to mało i od kilku dni wciska do ust stopki. Ciągle skarpetki i polspiochy mokre od tego. Ma nową szalowa zabawkę - zegarek, który jeździ, świeci i gra jakąś piosenkę zwariowana, taki, że jeździ i się odbija od mebli czy innych przeszkód. Leży na brzuchu dziecko i przygląda się temu zwariowancowi, jak ten podjeżdża bliżej to próbuje go łapać, ale wiadomo - zabawka ucieka. Najchętniej pobiegłby za nią, ręce biegną, nogi też, tylko tylek ciężkimamy nowy rytuał - czytamy książeczki. Tzn czytam ja jak leżymy na plecach, a Paweł o dziwo grzecznie słucha i ogląda obrazki jak przewracam kartki. Niezmiennie kocha żyrafę Sophie i od niedawna Pana Metkę. Dziąsła opuchniete. Pewnie niedługo będą obie górne jedynki. Aktualnie rozkminiamy zakup pieska. Zdecydowani jesteśmy prawie na maltanczyka małego. Zastanawiamy się tylko czy na Mikołaja/Święta czy poczekać do wiosny. Podoba mi się jak dzieci wychowują się ze zwierzakami. Zobaczymy. Aaa no i biodra lux
zawiazuja się już jądra kostnienia, więc jest dobrze
następny podgląd dopiero 1 lutego
Mimi86, szałwia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Evaa wrote:Pytanie z tych glupich
Czy waszym zdanoem moja beta moze wskazywac na ciaze blizniacza??w 14dpt 1639,0 czy mialyscie podobna w pojedynczej...mialam podane 2blastki.
Ja miałam w 14 dpt 3400 i ciąża pojedyncza.
Wszystko jest możliweEvaa lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka czy to na pewno problem złych komórek? Z tego co kojarzę po 3 dobie wchodzi w grę czynnik męski, jeśli do 3 doby dzieła się prawidłowo to nie lkoniecznie musi być ich wina i adopcja komórek nie wiadomo czy coś da
-
Nie mam nigdzie zapisane dlugosci z poprzedniego usg ale coś mi sie kojarzy ze ik 35mm a wczoraj wyszlo cos 31mm . najpierw na usg a potem palcami jeszcze badala. Kurde kolejna wizyta 5.12
Pójść to skontrolować gdzies? Dopytac tej mojej czy aby napewno jest ok? Czy jakos specjalnie uwazac i dotrwać do wizyty w grudniu?
Dziś zaczynam 26 tc.endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Anatolka to tez wesolo:) Super,ze bioderka ok. U nas tez dopiero w lutym. Z wsadzaniem nozki do buzi to jeszcze dlugo potrwa,bo przez rozstep miesni brzucha nozek tak nie podniesie. U nas tez krzyki i na brzuszku by juz chetnie smignela,ale tylek ciezki :)Ksiazki jej czytamy od ciazy juz:) Znasz ksiazke Pucio uczy sie mowic?Napisana przez logopede.Mloda lubi obrazki w niej:)Pies super sprawa,ja sie wychowywalam z psami i za bardzo je kocham,zeby do mieszkania jakiegos brac.
-
Evaa ja też miałam bardzo wysokie hcg wszyscy mówili bliźniaki bliźniaki a jest tylko jedna sztuka
Serducho u mnie na usg głowa wychodziła o 2-3 tygodnie starsza i to u różnych lekarzy na różnym sprzęcie a Irek urodził się "normalny" nie ma dużej główki.Evaa, Serducho lubią tę wiadomość
-
Serducho nie wiem co Ci doradzić. Powiem tak, ja w razie wątpliwości to odwiedziłabym nawet i 10 ginekologów chociaż dla spokoju głowy. W badaniu szyjki zawsze jest jakiś margines błędu. Ale wiadomo szyjka to szyjka, przegląd szyjki jeszcze nikomu nie zaszkodził.
-
Matylda nam powiedział że jak w stadium moruli pada to wina komórki. Acz kolwiek powiedział że się skłania w tą stronę, chcę jechać jeszcze do novum do dr L. skonsultować.Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
gwiazdeczka88 wrote:Matylda nam powiedział że jak w stadium moruli pada to wina komórki. Acz kolwiek powiedział że się skłania w tą stronę, chcę jechać jeszcze do novum do dr L. skonsultować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:44