Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Bizona ja jestem z Warszawy ale ciaze prowadze w Novum mimo, ze mam prywatna opieke w lux med i medicover.
Wkurzaja mnie te ww placowki i ich terminy czasami wiec place.
Co do endokrynologa polecam dr Smedek - ja chodze do niej w Novum ale przyjmuje jeszcze gdzies na Ursynowie.
Jedna z lepszych lekarzy w Warszawie i bardzo troskliwa. Na kazdej wizycie bada internistycznie a nie tylko oglada wyniki badan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 14:33
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pytanie do Was.
Robiłam dzisiaj bete - negatywna, był to moj 6 transfer (8 zarodek, blastka aa), byłam obstawiona lekami ze hoho...
Zrobiłam tez progesteron (10dpt) i wynik powala na kolana 7,09 ( brałam utrogestan 3x2 i Prolutex 1x co 2gi dzien). Czy te leki powinny wyjsć w krwi? Zastanawiam sie czy to moze być powodem tego ze ciazy nie ma czy coś innego?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Dziewczyny pytanie do Was.
Robiłam dzisiaj bete - negatywna, był to moj 6 transfer (8 zarodek, blastka aa), byłam obstawiona lekami ze hoho...
Zrobiłam tez progesteron (10dpt) i wynik powala na kolana 7,09 ( brałam utrogestan 3x2 i Prolutex 1x co 2gi dzien). Czy te leki powinny wyjsć w krwi? Zastanawiam sie czy to moze być powodem tego ze ciazy nie ma czy coś innego?ja np miałam crinone (dopochwowo) i tez prolutex i jak progesteron był po transferze niski to zwiekszalismy z dr dawkę prolutexu i dalej miałam kontrolować jego poziom więc na wynik na pewno ma wpływ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 22:17
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Dziewczyny pytanie do Was.
Zrobiłam tez progesteron (10dpt) i wynik powala na kolana 7,09 ( brałam utrogestan 3x2 i Prolutex 1x co 2gi dzien). Czy te leki powinny wyjsć w krwi? Zastanawiam sie czy to moze być powodem tego ze ciazy nie ma czy coś innego?
Nie wszystkie leki wychodzą we krwi. Ja też miałam zawsze bardzo niski progesteron a urodziłam zdrowego synka. I bardzo mi przykro z powodu kolejnej porażki życzę dużo siły i wytrwałości w tej nierównej walce...Agi83 lubi tę wiadomość
-
Agi83 a masz po transferach plamienia itp? Ja też miałam niski progesteron zawsze, raz juz była pozytywna beta, ale byly tez plamienia i przestała szybko rosnąć, też wtedy kazali mi dokładać prolutex, ale nie podnosił mi wyniku z krwi (kontrolowałam caly czas). Ja prolutexu nie lubię, mam wrażenie że powodował u mnie skurcze. Przy ostatnim transferze miałam agolutin, dość niesympatyczny progesteron domięśniowy, ale tylko na nim wynik mi sie utrzymał na poziomie 40-60. Brałam do 12 tc, oj bolał tyłek...
Agi83 lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Ja zawsze też miałam niziutki prog, przy inv bralam 3x 200mg luteiny dopochwowo.
Pierwszy wynik z 7dpt nie zachwycil bo może byl 17, potem po 1-1.5 tyg urósł do 50 i przestalam badac.Agi83 lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:06
MatyldaG, józefka, Vaina, arlenka, Konwalia, Antonelka, Joanna85, roletka, ComeToMeBaby, Anuszka, Mimi86, lipa, asia-m-b, Nefe lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Szałwia help!
O ile dobrze pamiętam miałaś jakiś czas temu problemy z córą przy nauce picia z butli... Jak to wyglądało i jak sobie z tym poradziłaś?
Ja długo ostatnio Małej nie dawałam butli, bo nie było potrzeby, ale teraz chciałam wyskoczyć na chwilę dłużej i wygrzebałam butlę żeby zobaczyć czy ładnie zje i kicha...trochę pobawiła się smokiem a później ryk! Co gorsza zaczęła też krzyczeć na cyca... To było wczoraj a dziś mam jazdy z karmieniem, zwykle usypiała przy karmieniu, dziś nie chce, jak tylko widzi cyca to ryczyje ładnie tylko po obudzeniu, jak jest zaspana...może u Ciebie było podobnie?
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.