Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefe ja jestem na samym poczatku, ale mam zdanie jak Evaa- tez bym chyba nie poleciala...
Niby kobiety lataja ale ja bym sie bała zmiany cisnienia itd3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
nick nieaktualny
-
Sasanka chyba kazda z nas miala takie bole. Ja i niektore z nas do tego krwawilysmy i jest wszystko ok
co do latania samolotem to ja bym zrezygnowala - ale to ja.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Vaina wrote:Joanna ja bym się nie martwiła. U mnie też od tygodnia stoi i "otwieram szampana" z tego powodu. Gdzieś czytałam że na ostatnim etapie waga już nie leci tak do góry. W sumie to nie wiem czemu, skoro dzieciaczki jeszcze sporo przybierają.
Vaina lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Hej dziewczyny dzięki ze pytacie
My nadal w trojpaku, skurcze się uspokoily piszą się tylko małe takie do 40, ciśnienie miałam przez weekend ok ale od wczoraj znowu zaczynają się skoki mimo konskiej dawki 4x2 dopegyt plus 2x1 metocard... I kwas moczowy ciągle mi się podnosi. Ordynator optymista wyznaczył mi termin cesarki na 22,02 także całe 3 tygodnie jeszcze to początek 39 tc i mam sobie tu leżeć i kwitnąc
Ale lekarze raczej kiwia głową ze nie dotrwamy tyle.
Ja do lekarza do kliniki jeździłam dopóki mi całkiem nie odstawil leków czyli do ok 20 tc. W między czasie miałam wizyty u gina u mnie w mieście.
Po odstawieniu leków akurat to buk listopad pożegnaliśmy się z klinika lekarz sam mówił ze zima i z brzuchem pewnie ciężko mi będzie dojechać. Mieliśmy ok godziny drogi. -
A ja melduje sie po wczorajszej wizycie. Ktg ok. Serducho super skurcz może jeden większy sie zapisał.15mm Szyjka zamknieta, ale wg gin lepiej byłoby jakby cos sie ruszać za zaczęło bo wg jej pomiaru wychodzi duzy chłopak i mowi ze jak bym tak bujala sie do terminu to SN nie ogarne i beda rozwazac CC
Boje sie trochę SN ale siedzi mi w glowie moja endometrioza i ciecie macicy.. Często w bliznie po cc wychodzą guzy ehh.
Miałam i laparotomie i laparoskopie i kolejne ciecie mnie przeraża.
Ale oczywiście dziecko na pierwszym miejscu tak wiec jak by doszło do CC to nie bede sie sprzeciwiać.
Wogole to wiem na czym on tak rośnie ☺
Moze te witaminy co lykam i owoców za duzo pozeram:-D brzuch maly, szczupla jestem a dzieciak 3650g. Licze ze to jednak błąd pomiaru
Teraz spania nie mam. Szaleje w brzuchu a mnie krzyze łupia jakby mi ktos wbijal szpilki. Wodniste uplawy mam- myślicie ze juZ cos sie zaczyna dziac?Fruzia85 lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Hej kochane
! Gratuluje wszystkim dzidziolkow
Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość
oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*
Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szyvciutkich, bezbolesnych porodów! Buziaki;)!!
-
Ostatnie ich ważenie miałam 1,5 tygodnia temu to mieli 2100 i 2300 teraz nie wiem niestety
W sumie jak dwa tygodnie temu mnie przyjmowali do szpitala to tez mówili że nie dotrwamy jeszcze 2 następnych a tu proszę nadal w trójkę także myślę że wszystko może się zdazyc. Tak czy inaczej 22 luty to już ostateczny termin jak będę mieć maluchy przy sobie
Dziś znowu mam mieć konsultacje z internista bo wczoraj ciśnienie szalalo. A ostatnio mi powiedziała ze juz więcej raczej mi nie może dać leków chyba że coś zamieni...
No i w ogóle wczoraj popołudniu miałam spora ilość śluzu zielonegoA w nocy zauważyłam więcej wodnistych uplawow zaraz mi mają jakieś badanie w związku z tym robić. Chyba za dużo rzeczy na raz.
Evaa lubi tę wiadomość
-
Serducho, Matylda trzymajcie się, jeszcze troszeczkę
Dziewczyny dziękuję za Wasze opinie. U nas właśnie mój mąż jest na "nie" z tym lataniem, ja byłabym skłonna polecieć. Jeszcze to przemyślimy a najwyżej pojedziemy nad polskie morzeChociaż Teneryfa to to nie jest ale decyzja musi być wspólna a ja nie mam zamiaru na siłę swojej opcji przepychać.
Właśnie wątpliwości mam co do tego, że jakby coś się wydarzyło to jak ja wrócę z tej wyspy później
A Wam życzę dużo zdrówkaI ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Nefe ja tez sie nie ruszam niegdzie max 60 km od domu nie dlatego ze nie chce moj maz wpada w taka panike
ze wole nie widziec jego przejetego...bo to on wpada w panike ze szpital daleko ,ze moga pasy dziecko uciskac,to za nogi mi spuchna itd...tym zachowaniem nawet na sale porodowa ze mna nie wejdzie...nie chce z nim rodzic dziala mi tak na nerwy ze czasami mam zamiar mu walnac....z liscia...prosto w twarz
ewa81, Vaina, Nefe lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Vaina z tego co słyszałam to oni ustalają najbardziej odlegly termin, a dlatego mnie zostawiają w szpitalu żeby w razie czego ciąć od razu. Bo jakby wszystko było ok to myślę że by mnie jeszcze wypisali, tylko lozko im zajmuje a tu jak.ktos na IP przyjedzie 7 rano to do 15-16 czeka na łóżko gdzieś na korytarzu
Oni chyba sami zastanawiają się czy mi grozi to zatrucie ciążowe czy nie. Bo białka w moczu nie mam jak narazie.
-
Kobietki doradzicie?
Odebrałam dzisiaj wyniki i progesteron mam 18ng/ml..
A biorę Prolutex i 3xLutinus ;/
Powinnam coś jeszcze dorzucić?
Wzrost BhCG z wtorku ze 155 dziś na 516
Edit. Jeszcze TSH wyskoczyło 2,83uIU/ml a zawsze miałam 1-1,5uIU/ml
Co prawda Pani dr od jutra zaleciła Euthyrox N 25 ale zestresowało mnie to ponieważ nigdy z tarczycą nic się nie działoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 15:20
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
Sasanka1990 tarczyca szaleje na początku ciąży. Pewnie każą Ci kontrolować TSH co 6 tygodni
spokojnie mi skoczyło ponad normę a byłam na lekach właśnie euthyroxie 75 i szybko mi zwiększyli dawkę i nic się nie zadziałało. Młody zdrowiutki
Sasanka1990 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Nefe wrote:Serducho, Matylda trzymajcie się, jeszcze troszeczkę
Dziewczyny dziękuję za Wasze opinie. U nas właśnie mój mąż jest na "nie" z tym lataniem, ja byłabym skłonna polecieć. Jeszcze to przemyślimy a najwyżej pojedziemy nad polskie morzeChociaż Teneryfa to to nie jest ale decyzja musi być wspólna a ja nie mam zamiaru na siłę swojej opcji przepychać.
Właśnie wątpliwości mam co do tego, że jakby coś się wydarzyło to jak ja wrócę z tej wyspy później
A Wam życzę dużo zdrówka
pomyśl np. o Chorwacji autem, po drodze gdzieś nocleg, unikniesz samolotu a Chorwacja nie tak daleko:) -
Sasanka1990 wrote:Kobietki doradzicie?
Odebrałam dzisiaj wyniki i progesteron mam 18ng/ml..
A biorę Prolutex i 3xLutinus ;/
Powinnam coś jeszcze dorzucić?
Wzrost BhCG z wtorku ze 155 dziś na 516
Edit. Jeszcze TSH wyskoczyło 2,83uIU/ml a zawsze miałam 1-1,5uIU/ml
Co prawda Pani dr od jutra zaleciła Euthyrox N 25 ale zestresowało mnie to ponieważ nigdy z tarczycą nic się nie działo
ja badałam progesteron i miałam 14ng, zażywam 3x2 luteiny i 3x1 duphaston, lekarz powiedział, że progesteron ok gdyż wchłania się u mnie przez endometrium i dlatego nie jest go dużo w krwi. -
Chorwacje odradzam zwlaszcza teraz , jest tam tyle ludzi z syrii co ucieka wlasnie przez balkany...cala serbia,chorwacja i slovenia wlochy teraz to jeden wielki burdel,bo maja problem z tymi ludzmi,ludzie spia na ulicach,w lasach a i jeszcze bardzo zimno tu teraz jest ...,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn