X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was dziewczyny, czy całą ciąże byłyście pod opieką kliniki gdzie miałyście in vitro? Ja do kliniki mam 200km, 6 lutego jadę na wizytę serduszkową i tak się zastanawiam czy będę mogła prowadzić ciąże u siebie w mieście i kiedy to nastąpi

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl ja cały czas jeżdżę do klinki na wizyty, tam gdzie miałam in vitro

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Mam pytanie do Was dziewczyny, czy całą ciąże byłyście pod opieką kliniki gdzie miałyście in vitro? Ja do kliniki mam 200km, 6 lutego jadę na wizytę serduszkową i tak się zastanawiam czy będę mogła prowadzić ciąże u siebie w mieście i kiedy to nastąpi

Ja prowadze ciaze w klinice ale to dlatego, ze w tym samym miescie - co prawda musze przejechac cale miasto ale to nie problem.

W przypadku 200 km to bardzo duzo wiec poszukaj lekarza u siebie.
    A w klinice mozesz zapytac do kiedy bezpiecznie jest aby pokazywac sie u nich. Mysle, ze zaden lekarz niesmialby narazac Ciebie na podroz 400 km na maks 1h wizyty.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • mkl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdecydowana by mieć lekarza u siebie lecz jestem ciekawa ile czasu klinika będzie chciała mnie widzieć, vaina a ty ile miałaś wizyt w klinice po pozytywnym teście?

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl za daleko masz, żebyś miała tak dojeżdżać do klinki. Lepiej poszukaj lekarza bliżej.
    Vaina, Ty już 36 tydzień :), to już lada moment rodzisz :). Ile Twoja Kluska już waży? :)

Vaina lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl z tego co wiem, to po wizycie serduszkowej jesteś wolna. ja osobiście prowadziłam całą ciąże w klinice gdzie było IVF ale ja mam do kliniki 5 min jazdy autem (tam też rodziłam, skoro włożyli to i wyciągnęli Brzdylka :) )
    200 km w jedną stronę to kawał drogi, poszukaj dobrego lekarza bliżej, najlepiej takiego który prowadził już ciąże IVF kwestia leków i stanu przewrażliwienia mamusi :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja byłam tylko na jednej wizycie w klinice, później prowadziłam ciążę w gabinecie prywatnym.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• mkl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odp, mam wizytę serduszkową wkrótce więc pewnie po tej wizycie już koniec jazdy do kliniki, wiadomo klinika musi potwierdzić ciąże a to chyba następuje przy potwierdzeniu serduszka, pewnie też będzie trzeba powiadomić klinikę o porodzie bo też mają jakieś statystyki pewnie;p

f2w3rjjge8qi32en.png

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mkl racja, po porodzie należy również poinformować klinikę :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva moja Małateż czasem tak się wierci ikopie po szyjce, że łzy wyciska. Aż się boję co na tej dzisiejszej wizycie będzie. Jak jednej nocy bardzo szalała to zaczełam spacerowac zeby ją troche uspokoić. Ogólnie moja Dzidzia to straszny wiercipiętek, zobaczymy jak po porodzie bedzie.

Dziewczyny nie wiem czy to powod do zmartwien, ale z tego co czytam na ostatni etap ciazy powinnam tyc okolo 0,5 kg tygodniowo. A u mnie albo waga stoi albo wrecz spada. Dodam ze zawsze waze sie w tym samych warunkach (ta sama waga, pora itp)

ewa81 lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka u nas tez sa schody w domu z gory praktycznie trzeba przejsc i zniesc dziecko wiec tez o takim koszu mysle...zawsze to bezpieczniejsza opcja...ja sama z tych schodow spadlam kilka razy :) wiec wole nie ryzykowac...

Mkl ja bym zmienila klinike jak dziewczyny pisza po serduszkowej.

Juz sie lepiej czuje ale czuje nacisk na te wiezadla...jeszcze chodze powoli i sie oszczedzam bo rwie jak cholera,ale mniej niz wczoraj z czego sie ciesze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:28

Antonelka lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w klinice byłam do 12 tc ale tylko dlatego ze miałam wizyty za darmo tak to bym uciekła juz po serduszku ;) co prawda przeniosłam sie do drugiej kliniki ale mój lekarz nie ma swojego gabinetu i dlatego

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Evaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dobre pytanie padlo :P Matylda jak tam???

Vaina lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewczyny co może oznaczać niskie APTT przy braniu heparyny?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    No u mnie za tydzień ciąża donoszona :D Cieszę się z tego strasznie, choć jeszcze do porodu się nie szykuję, ostatnio na wizycie szyjka długa i zamknięta i młody ważył 2340 :) Więc raczej jest z tych drobniejszych :) Ale ja nie narzekam, łatwiej będzie go wydać na świat :)
    Muszę powiedzieć, że często się ludzie mnie pytają czy się już stresuję, a ja nic narazie. O porodzie to ja cały czas myślę w kategoriach że wreszcie zobaczę i przytulę młodego i będę mogła mu powiedzieć jak bardzo mamusia i tatuś na niego czekali, a nie w kategoriach tego co będzie przed zobaczeniem go :)
    A jak tam Twój olbrzym? Z tego co kojerzę to masz mieć cc, pewnie jeszcze nie wiesz kiedy? A co do bóli jakie pisałaś, to u mnie od poniedziałku wieczorami tak się wypycha ze aż boli, więc też mi się pozmieniało jak i u Ciebie, ale nie w tak drastyczny sposób. Oby Leoś trochę był wyrozumiały dla mamusi :)

Fajnie nazwałaś mego olbrzymem heh :), myślisz że dużo waży? :). Tak będę mieć cc, ale nie mam pojęcia kiedy. 15 lutego mam mieć wizytę, może coś już się dowiem, ale wątpię. Lekarka mówiła że cc byłoby tak w 37-38 tygodniu ciąży.

Vaina lubi tę wiadomość

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj badalam bete i mam piekny przyrost, dzis wypada 4+1tc z tego co dobrze licze i mam duuuze bole podbrzusza, szyjki i jeszcze zoladek zaczyna szalec :(

Mialyscie tez bole podbrzusza na poczatku ciazy? Mega sie boje czy wszystko ok :( jutro mam znowu isc na bete...

Edit. Biorę juz nospe Max i magnez..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:42

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Ja ostatni raz byłam w klinice na wizycie serduszkowej, ciążę prowadzę u lekarki w swoim mieście, gdzie też będę rodzić.

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Hej, wczoraj badalam bete i mam piekny przyrost, dzis wypada 4+1tc z tego co dobrze licze i mam duuuze bole podbrzusza, szyjki i jeszcze zoladek zaczyna szalec :(

Mialyscie tez bole podbrzusza na poczatku ciazy? Mega sie boje czy wszystko ok :( jutro mam znowu isc na bete...

Edit. Biorę juz nospe Max i magnez..
    Ja miałam od początku bóle jak na @ kłucia w szyjce itp nie martw się na pewno wszystko będzie ok :)

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    chcielibyśmy na przełomie lutego/marca polecieć na ostatnie wakacje we dwójkę, poleżeć na plaży i wygrzać na słoneczku. I jak nigdy nie miałam obaw przed lataniem tak teraz się trochę nad tym zastanawiam.
    Chciałabym Was zapytać czy latałyście samolotem w ciąży?

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:04

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ