X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja zrozumialam na SR, ze do porodu SN jest ZZO a do CC podpajeczynowkowe.

Ja mialam do cc mieszane.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc bo zawąska w biodrach jestem.

• arlenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno się nie odzywalam, czasu brakuje :-P
    Gratuluję dzieciaczkow i nowych ciąż :-D!
    My dziś kończymy pół roczku <3
    Szałwia, Anatolka podczytuje Was bo zaczynamy wprowadzać jedzonko i też próbuję sił z blw. Na razie marchewka, brokuł(też kupuję mrożony), jabłko i banan. Brokuł rządzi! Na razie spoko i po tym co wychodzi widzę że o dziwo nawet sporo zjada. Choć czasem się denerwuje, chyba niecierpliwi. Też właśnie zamówiłam doidy Cup :-) ciekawa jestem...

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje doidy zaginelo na poczcie :-( sprzedawca wysłał nam we wt poleconym priorytetem i nie ma... nie znosze poczty polskiej :-/

Moj uwielbia kluski śląskie hehe a dzis wysępił zupę pomidorową jak jadłam. "Normalne" dorosle jedzenie zjada ze smakiem ... słoiczki ma w nosie, Moje papki też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 20:09

ewe_a85, Antonelka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo poczta Polska ma problemu, brakuje ludzi do pracy i potem są takie cyrki.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypowiedziałybyście się w kwestii laktatorów?
    Jakie posiadacie? (ręczny/ elektryczny/ firma) Jak często korzystacie? (do regularnego codziennego odciagania, czy okazjonalnie w przypadku wyjscia z domu, na kilka godzin) Jak się sprawdził przy nawale lub początkowym problemie z laktacją?

Właśnie się przymierzam do zakupu jeszcze przed szpitalem, w moim przypadku laktator potrzebny na ewentualne problemy na początku/ później okazjonalnie na dluższe wyjścia z domu. Zastanawiam się nad kupnem nowego ręcznego w granicach 50zl np. canpol, a jesli elektryczny to używany max do 120 zl (babyono/ canpol/ avent/ medela) w zaleznosci co uda mi sie upolować na aukcjach.

Z góry dziękuję za Wasze opinie :-)

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    Dziewczyny wypowiedziałybyście się w kwestii laktatorów?
    Jakie posiadacie? (ręczny/ elektryczny/ firma) Jak często korzystacie? (do regularnego codziennego odciagania, czy okazjonalnie w przypadku wyjscia z domu, na kilka godzin) Jak się sprawdził przy nawale lub początkowym problemie z laktacją?

Właśnie się przymierzam do zakupu jeszcze przed szpitalem, w moim przypadku laktator potrzebny na ewentualne problemy na początku/ później okazjonalnie na dluższe wyjścia z domu. Zastanawiam się nad kupnem nowego ręcznego w granicach 50zl np. canpol, a jesli elektryczny to używany max do 120 zl (babyono/ canpol/ avent/ medela) w zaleznosci co uda mi sie upolować na aukcjach.

Z góry dziękuję za Wasze opinie :-)
    Ja mialam reczny, zakupilam od razu po wyjsciu ze szpitala bo mialam zastoj. Nameczylam sie strasznie. Potem nawinelo.mi sie zapalenie piersi, siadla mi laktacja wiec musialam uzywac laktatora po kazdym karmieniu. Mialam pozyczona od poloznej elektryczna medele swing i byla ok, ale zakypilam swoj za namowa kolezanki canpol baby easystart i meeeega bylam zadowolona. Nawet lepiej odciagal niz medela. W aumie tani bo udalo mi sie nowy kupic za jakies 170zl. Polecam elektryczny canpol obiema rekoma... a raczej obydwoma cycami haha :D

Joanna85 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam elektryczny sisi baby za 120 zł, ciężko mi z nim szlo ale nie wiem czy to wina laktatora czy mojej beznadziejnej laktacji... Ręcznym dopiero bym się chyba zajechala na śmierć.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej nieobecności :)
    Co do laktatorow to próbowałam ręcznym. Dramat jak dla mnie :)
    Elektryczny zdecydowanie wygodniejszy ja miałam baby ono ale krociotko pokarm miałam. Był ok

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w szpitalu - dostalam skier na CC ale w terminie czyli 31.03. lekarz uwaza, ze to lepsze niz planowane na zimno a idealnie bedzie jak pojawia sie skurcze i przyjade wczesniej. Nie wnikam on sie zna i z naszych dyskusji tutaj tez tak wnioskuje.
    Co do wskazania do cc....liczylam na dluzsza pogawędek, usg ale jak spojrzal w karte to powiedzial, ze cc tym bardziej, ze nie mam juz zarodkow. Zapytal tez co wole...... uwielbiam tego rodzaju pytanie......stanelo na CC ....

Jestem jednak idiotka bo tak denerwowalam sie przed ta wizyta, ze nie zadalam pytania kiedy mam odstawic heparyne.....No wylecialo mi z glowy. Zapytam moja lekarke a jak nie bedzie wiedziala to zadzownie na IP. Anestezjolog w SR mowil, ze 1-2 dni przed cc. W szpitalu mam byc dzien wczesniej.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, moj prof tez mowila, ze najlepiej do cc ze skurczami. Wtedy dziecko nie jest w takim szoku i wszytko bardziej naturalnie idzie. Ja mialam cc na skurczach.

Antonelka lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja dostawałam fragmin i we wtorek o 18 mi podali a w środę o 13 dziewczyny były już, na świecie :)
    Brałam cała ciążę. W szpitalu zakrecili się że tylko gdy leżałam i później już mi nie dawali

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Antonelka ja dostawałam fragmin i we wtorek o 18 mi podali a w środę o 13 dziewczyny były już, na świecie :)
    Brałam cała ciążę. W szpitalu zakrecili się że tylko gdy leżałam i później już mi nie dawali

Ja mam jeszcze brac w pologu....bleeee...ale moze bedzie latwiej bo teraz mala kopie :-)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powinnam ale zapomnieli o mnie. Trafiłam na ginekologie bo dzieci miałam na noworodkach i jakiś inny świat :) ostatecznie przy wypisie zapytałam i lekarka dała mi na 2 tyg wzięłam z 7 może :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka gdzie planujesz rodzić?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja mam jeszcze brac w pologu....bleeee...ale moze bedzie latwiej bo teraz mala kopie :-)

Ja bralam całą ciążę i w połogu tez. Wieczor przed cc bralam zastrzyk. Pytalam o to lekarza wcześniej i spokojnie po 12h od zastrzyku mozna ciąć bez obaw. W uzasadnionych przypadkach można tez ciąć na heparynie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Antonelka gdzie planujesz rodzić?

Na Woloskiej :-)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam dobre opinie bo tamtejszej porodówce ale miałam okazję być na ginekologii i dramat zima wyszłam z zapaleniem oskrzeli na początku ciąży bo na salach 16 stopni
    Ja rodziłam na Karowej ale cc i mój gin prowadzący mi robił, generalnie rzeźnia trochę bo miejsc brakuje i cyrki są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:26

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :-)
    Ja wybralam Woloska bo:
    - szpital wspolpracuje z klinika
    - lekarz z novum jest ordynatorem na Woloskiej ale nie prowadze u niego ciazy
    - choDzilam tam do SR
    - znajome rodzily i chwalily.

A Ty gdzie planujesz sie rozpakowac?

• Nadira Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy dziś na 1 szczepienie I zastanawiam się nad tymi nieszczęsnymi rotawirusami, szczepić czy nie szczepić. Mamy mega dużo kolek, przewlekłą biegunkę (kp) i nie chcę dokładać powikłań związanych ze szczepieniem. .. Jak Wasze dzieci znosiły rota?

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ