Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywalam, czasu brakuje
Gratuluję dzieciaczkow i nowych ciąż!
My dziś kończymy pół roczku
Szałwia, Anatolka podczytuje Was bo zaczynamy wprowadzać jedzonko i też próbuję sił z blw. Na razie marchewka, brokuł(też kupuję mrożony), jabłko i banan. Brokuł rządzi! Na razie spoko i po tym co wychodzi widzę że o dziwo nawet sporo zjada. Choć czasem się denerwuje, chyba niecierpliwi. Też właśnie zamówiłam doidy Cupciekawa jestem...
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Moje doidy zaginelo na poczcie
sprzedawca wysłał nam we wt poleconym priorytetem i nie ma... nie znosze poczty polskiej
Moj uwielbia kluski śląskie hehe a dzis wysępił zupę pomidorową jak jadłam. "Normalne" dorosle jedzenie zjada ze smakiem ... słoiczki ma w nosie, Moje papki też...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 20:09
ewe_a85, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wypowiedziałybyście się w kwestii laktatorów?
Jakie posiadacie? (ręczny/ elektryczny/ firma) Jak często korzystacie? (do regularnego codziennego odciagania, czy okazjonalnie w przypadku wyjscia z domu, na kilka godzin) Jak się sprawdził przy nawale lub początkowym problemie z laktacją?
Właśnie się przymierzam do zakupu jeszcze przed szpitalem, w moim przypadku laktator potrzebny na ewentualne problemy na początku/ później okazjonalnie na dluższe wyjścia z domu. Zastanawiam się nad kupnem nowego ręcznego w granicach 50zl np. canpol, a jesli elektryczny to używany max do 120 zl (babyono/ canpol/ avent/ medela) w zaleznosci co uda mi sie upolować na aukcjach.
Z góry dziękuję za Wasze opinie
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Joanna85 wrote:Dziewczyny wypowiedziałybyście się w kwestii laktatorów?
Jakie posiadacie? (ręczny/ elektryczny/ firma) Jak często korzystacie? (do regularnego codziennego odciagania, czy okazjonalnie w przypadku wyjscia z domu, na kilka godzin) Jak się sprawdził przy nawale lub początkowym problemie z laktacją?
Właśnie się przymierzam do zakupu jeszcze przed szpitalem, w moim przypadku laktator potrzebny na ewentualne problemy na początku/ później okazjonalnie na dluższe wyjścia z domu. Zastanawiam się nad kupnem nowego ręcznego w granicach 50zl np. canpol, a jesli elektryczny to używany max do 120 zl (babyono/ canpol/ avent/ medela) w zaleznosci co uda mi sie upolować na aukcjach.
Z góry dziękuję za Wasze opinieJoanna85 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam elektryczny sisi baby za 120 zł, ciężko mi z nim szlo ale nie wiem czy to wina laktatora czy mojej beznadziejnej laktacji... Ręcznym dopiero bym się chyba zajechala na śmierć.
-
Ja po wizycie w szpitalu - dostalam skier na CC ale w terminie czyli 31.03. lekarz uwaza, ze to lepsze niz planowane na zimno a idealnie bedzie jak pojawia sie skurcze i przyjade wczesniej. Nie wnikam on sie zna i z naszych dyskusji tutaj tez tak wnioskuje.
Co do wskazania do cc....liczylam na dluzsza pogawędek, usg ale jak spojrzal w karte to powiedzial, ze cc tym bardziej, ze nie mam juz zarodkow. Zapytal tez co wole...... uwielbiam tego rodzaju pytanie......stanelo na CC ....
Jestem jednak idiotka bo tak denerwowalam sie przed ta wizyta, ze nie zadalam pytania kiedy mam odstawic heparyne.....No wylecialo mi z glowy. Zapytam moja lekarke a jak nie bedzie wiedziala to zadzownie na IP. Anestezjolog w SR mowil, ze 1-2 dni przed cc. W szpitalu mam byc dzien wczesniej.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka, moj prof tez mowila, ze najlepiej do cc ze skurczami. Wtedy dziecko nie jest w takim szoku i wszytko bardziej naturalnie idzie. Ja mialam cc na skurczach.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Antonelka ja dostawałam fragmin i we wtorek o 18 mi podali a w środę o 13 dziewczyny były już, na świecie
Brałam cała ciążę. W szpitalu zakrecili się że tylko gdy leżałam i później już mi nie dawali
Ja mam jeszcze brac w pologu....bleeee...ale moze bedzie latwiej bo teraz mala kopie7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Ja mam jeszcze brac w pologu....bleeee...ale moze bedzie latwiej bo teraz mala kopie
Ja bralam całą ciążę i w połogu tez. Wieczor przed cc bralam zastrzyk. Pytalam o to lekarza wcześniej i spokojnie po 12h od zastrzyku mozna ciąć bez obaw. W uzasadnionych przypadkach można tez ciąć na heparynie.Antonelka lubi tę wiadomość
-
Słyszałam dobre opinie bo tamtejszej porodówce ale miałam okazję być na ginekologii i dramat zima wyszłam z zapaleniem oskrzeli na początku ciąży bo na salach 16 stopni
Ja rodziłam na Karowej ale cc i mój gin prowadzący mi robił, generalnie rzeźnia trochę bo miejsc brakuje i cyrki są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:26
-
Jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
Ja wybralam Woloska bo:
- szpital wspolpracuje z klinika
- lekarz z novum jest ordynatorem na Woloskiej ale nie prowadze u niego ciazy
- choDzilam tam do SR
- znajome rodzily i chwalily.
A Ty gdzie planujesz sie rozpakowac?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
My idziemy dziś na 1 szczepienie I zastanawiam się nad tymi nieszczęsnymi rotawirusami, szczepić czy nie szczepić. Mamy mega dużo kolek, przewlekłą biegunkę (kp) i nie chcę dokładać powikłań związanych ze szczepieniem. .. Jak Wasze dzieci znosiły rota?