X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, na raZie różne warzywa dostaje do łapki. Gotowane. Chlebek. Ser żółty zjada po troszku. Jajko wyrzuca. Kaszki sa be. Mam nadzieję, ze bedzie lepiej jak pojawią sie dobre pomidorki czy ogórki, w ogóle świeże warzywa i owoce, bo te teraz to wiadomo, ze chemia i bez smaku. Owoce je chętnie (banana wyciska między palcami- nie lubi chyba). Dzis na obiadek miał trochę oszukanego placka ziemniaczanego (ziemniaczki i mięsko, bez jajka i przypraw) z kawałkami indyka drobnymi. Nawet zjadł. Uwielbia kiszona kapustę i sok z niej. A najchętniej jadlby moje zupy, te co ja. Chce sie zapalić i daje Mu odrobinkę. To zjada bez ale... o dziwo. Wiadomo, ze dostaje odrobinę ale jest szcZęśliwy :-)

Ja cc mialam, bo moje dziecko bylo zle ułożone.

Co do bólu po zniecZuleniu od anestezjologia w sZkole rodZenia usłyszałam, ze to zależy od wklucia. Ze anestezjolog wie Kiedy pacjentka bedzie miała bóle głowy. Krótko mówiąc jak on cos wbije nie tak jak powinien to są bóle glowy.

Viki26, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Aaa:). Sasanka cc mam z powodu zakrzepicy

Lubie za odpowiedź a nie za zakrzepice oczywiście:)

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ja jak studiowalam to na praktykach z anastezjologii tez slyszalam ta teorie o bolu glowy po zlym wkluciu wlasnie.. kurcze nie dosc ze po cc kobieta sie nacierpi z samej operacji to jeszcze jak anastezjolog sie machnie przy wkluciu to dodatkowy problem :/

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Wiem, że mówicie o znieczuleniu do cc, ale z racji że się nie interesowałam to może zadam głupie pytanie. Czy to samo dotyczy ZZO do porodu SN? Bo ja mam zamiar wziąć i stąd pytanie.

Ja na praktykach studenckich (jestem położna) bylam kilka razy swiadkiem ZZO..
    Nie chce straszyc-to tylko moja opinia i obserwacje..
    Raz widzialam jak znieczulenie nie dzialalo wlasnie dlatego ze bylo źle wklute (okazalo sie po porodzie przy wyjmowaniu cewnika)...
    A kilka razy widzialam jak ZZO zle wplynelo na przebieg porodu z powodu zaburzen czucia u ciezarnej i przez to kobiety nie mialy sily przeć.. bo na zdrowy rozum skoro oslabiamy odczucia w okolicach brzusia i krocza to siłą rzeczy i odruch parcia jest zaburzony... porody te konczone byly z pomocą próżnociągu niestety :(

Tylko nie odbierz tego jako ze Cie strasze czy cos, ja zwyczajnie takie rzeczy widzialam i dlatego nikomu nie polecalabym ZZO, ale byc moze za malo widzialam i trafialam akurat na te przykre przypadki-tego nie wiem :)

Vaina lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to brzmi nieźle :-) Ja trochę zawiesiłam blw niestety, bo:

- nie siedzi i bez siedzenia kijowo się to u nas sprawdzało
    - bo nie ma teraz fajnych warzyw i owocków
    - bo zaczęła słabo przybierać

Ogólnie było słabo, młoda miała spory odruch wymiotny, kilka razy wymiotowała nawet i kompletnie nie chciała jeść. Ewentualnie ciumkała indyka i jabłko w ręce. Próbowałam różnych rzeczy i przeszłam na słoiczki, żeby ją przekonać. Poza tym chorowała teraz dwa razy i 2 tygodnie w ogóle była przerwa w pokarmach stałych. Teraz od dwóch dni jest mega postęp, jak będzie tak dalej to spróbuję znów sama gotować i bardziej złożoną konsystencję jej dawać. Ale tu w ogóle tragedia z warzywami jest całorocznie. Na szczęście będę miała dostęp do działkowych w sezonie. Banan ją śmieszy, podobnie frytki (robiłam pieczone) :-) Marchewkę toleruje tylko słoiczkową. Jak usiądzie pójdę bardziej w blw. A gaworzy już Pawcio? U nas wczoraj pierwsze "mamamama". Ogólnie mamuje, jak coś jej nie pasi :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka ja miałam cc, bo się młodej na świat nie chciało, a ja już byłam na bezpiecznej granicy płytek krwi, bo mi poleciały.

Co do ZZO wg mojej położnej dobrze i w odpowiednim czasie wkłute wręcz pomaga przy porodzie (szybciej rozwarcie postępuje).

Vaina lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia ja kupuje mrożone warzywa w woreczkach z braku laku typu Hortex np. Fasolke taka mam żółtą i zieloną, dynie, kalafiora, brokuła itp. Wyciągam po kilka szt/różyczek i robie na parze. Wiadomo marchewka, burak, ziemniak itp to normalne, bez mrozenia ale cala reszta warzyw tak. Trudno. Taki czas kiepski na świeże.

Atrakcyjne jest tez dla Niego jak tata na WIDELCU swoim dużym podaje jedzenie. Tak nabite na końcówkę. Miałam zawał kilka razy na początku, bałam sie, ze jakos za bardzo sie nachyli albo cos wykombinuje i sie nabije ale nie. Delikatnie zabiera pyszczkiem z widelca.

Z butelki nie pije. Pije z bidonu avent z rurką. Ciągnie jak cycka. I uwielbia pic z mojej filizanki. Zamówiłam Mu doidy cup. Powinien jutro dojść.

szałwia, Vaina lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc bo Zosia niechcała wyjść :-P a co do znieczulenia w kręgosłup to ja teraz to odczuwam :-( boli mnie teraz kręgosłup masakrycznie właśnie w miejscu gdzie mi się wkłuwali :-(

• szałwia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka tu nawet mrozonki slabe i nie ma np. brokulow w calosci,ale ziemniaki,pietruszke,marchewke itp. mamy z dzialki.Butelki tez nie toleruje,pije z doidy od poczatku rozszerzania diety,ale wokol wszystko mokre:D Uwielbia puszczac banki do doidy:D A mojego mleka ani z lyzeczki,ani z doidy tylko cycek.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Wiem, że mówicie o znieczuleniu do cc, ale z racji że się nie interesowałam to może zadam głupie pytanie. Czy to samo dotyczy ZZO do porodu SN? Bo ja mam zamiar wziąć i stąd pytanie.

Ja zrozumialam na SR, ze do porodu SN jest ZZO a do CC podpajeczynowkowe.

Vaina lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    A że tak z ciekawości zapytam.. bo tu wszystkie mamusie maja CC z tego co obserwuje, macie jakies konkretne wskazania czy ze tak powiem mialyscie "wybór"? :)

Sasanko ja jeszcze nie wiem jaki jestbna mnie plan.
    Moja lekarka sugeruje CC ze wzgledu na operacje wyrostka, dwie laparoskopie, starania, wiek i in vitro. Choc w zwiaZku z tym, ze mialam zakrzepice to lepiej SN ale w pon chyba dowiem sie co i jak bo ide do profesora (ordynatora) ze szpitala na wizyte.
    Wizyta to kwalifikacja do CC ale zobaczymy co doradzi.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina mnie tez dretwieja palce po nocy. To jest jakis uscisk?
    Powinno sie z tym isc do lekarza czy do taka przypadlosc ciezarnych?

• chiara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak to z tym znieczuleniem jest czy podnosić głowę czy też nie. Ja miałam trzy wkłucia i się nie udało:/ musialam miec narkoze ale ból głowy najgorszy jaki miałam dlatego przestrzegam przed nim.
    Mimi gratulacje:)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi gratulacje <3

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:00

ewa81, Vaina, ewe_a85, Karo-Linka, Antonelka, Nefe, lipa, Joanna85, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia super :)

Evaa lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa gratulacje :-) no to niedlugo szal zakupowy :-) ja zaczelam wlasnie po polowkowych

Evaa lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Jest Dziewczynka Olivia :) my po prenatalnych,wszystko na miejscu <3 serduszko zdrowe,wszystkie narzady ok!!jestem szczesliwa.

A tu buzka z noskiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d34844bda8c0.jpg

Balam sie bo dlugo ogladala dr.glowke ale wszystko ok,musialam skakac zeby sie obrocila hehe bo nie chciala wspolpracowac ;) Mala wyprzedza usg o 10dni.jest dosc dluga I wazy 450gram <3

Mam bardzo podobne zdjęcie :-) u mnie jeszcze wygląda jakby mial dwa zęby na nim hehe

Evaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasanka u mnie cc ze względu na początek jaskry, ponadto w szpitalu jak byłam na przełomie 7-8 mc zdiagnozowali u mnie stan przedrzucawkowy i białkomocz. na szczęście opanowany więc głównym powodem była jaskra

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:00

ewa81, Antonelka lubią tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ