Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Evaa wrote:Bylam juz w szpitalu w ktorym bede rodzic ...23maja mam wizyte plus usg i rozmowe w razie czego z anestezjologiem.
Mala ma juz ponad 2kilo..jest dosc nisko na ost.wizycie nastraszyli mnie ze moze wyskoczyc szybciejzobaczymy czy bedzie zodiakalna ...blizniaczka...Jak mamusia czy zechce byc ...raczkiem...
musiałaby się jednak urodzić 3 tygodnie przed terminem, no a wiadomo, im dłużej w brzuszku tym lepiej.
Chociaż ja już coraz gorzej znoszę ciążę. Zwłaszcza zadyszka mi przeszkadza. Męczę się jak babuleńka...Evaa lubi tę wiadomość
-
Ana mnie tez odrzucilo od luteiny podjezykowej, lekarz przepisal mi luteine dopochwowa (ale nie lutinus) 30 tabletek cos ok. 50zl, zapytaj swojego lekarza czy moze Ci zmienic, bo cena lutinusa zabojcza. Ja do 13tyg bralam zastrzyki z puregonu-7szt. ok 160zl, tez budzet rujnowal.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
MalaHD wrote:Ja też
a raczej po prenatalnych. Jeszcze trochę
Może zamiast podjezykowej duphaston? I zgadzam się, lutka jest dla nas refundowana opakowanie kosztuje ok 7 zl
To czy jest refundowana zależy od tego czy lekarz ma podpisaną umowę z NFZ. Wcale nie musi jej mieć i nie ma wtedy prawa do wypisywania recept ze zniżką. Zdarza się to najczęściej w prywatnych gabinetach. -
Natka-matka wariatka :) wrote:Joanna, luteina dopochwową jest na ryczałt i powinnaś dostać taką receptę. Ja płaciłam za 30tabl jakieś 7zlStarania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualnyMoge sie tu dołączyć???
termin z om mam na 5.01 (moje urodziny 3.01
). Udany 1transfer i błagamy Boga zeby tak zostało minimum do Bożego narodzenia❤️ Jutro wizyta serduszkowa emocje sięgają zenitu.
Przedstawię sie: 25 lat, PCOS udało sie w 22cyklu z transferu Mrozaczka, miałam "przyjemność" przeżyć hiperke... w histori starań 1 Aniołek utracony w czerwcu 2016
Liczymy teraz tylko ba dobre dniEvaa, ewe_a85, Fruzia85, józefka, Nefe, Vaina, renieczka lubią tę wiadomość
-
Agniechaaa gratulacje.
A ja w końcu posegregowałam ubranka i wyprałam, zostaje najgorsze czyli prasowanie
Zaczynam powoli mieć stracha jak to wszystko będzie, jak pójdzie poród, karmienie, eh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 20:27
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFruzia85 wrote:Agniechaaa bedzie dobrze,koniecznie napisz jutro po wizycie. Pamiętam jak bardzo się bałam przed serduszkowa,a potem prenatalnych,przedwczesnego porodu,porodu a teraz słucham jak oddycha bo też się boje:-) Mamuśki tak mają!
Zdecydowanie dam znac
No chyba tak to juz jes ze zawsze będziemy sie bac o te nasze cuda -
Agniecha
Nudnej ciąży życzę
Joanna
Ja też chodziłam prywatnie do gin, żadnej umowy z NFZ podpisanej nie miał i wypisywał mi recepty zarówno na refundowane leki stymulujące do ivf, jak i na euthyrox i luteinę. Wszystko było że zniżka. Jedynie skierowań na badania nie wypisywał refundowanych.
Myślę, że to zależy od chęci lekarza czy wypisze receptę na ryczałt.Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Agniecha gratki
Haha Fruzia dobrze napisałaśja sie w ciąży doczekać porodu nie mogłam bo bałam sie ze maluchowi cos sie stanie a teraz boje sie o każda pierdole ze czasem bym go do brzucha wsadziła zeby był bezpieczny heh
Fruzia85, ewa81 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Evaa wrote:Dzis Po wizycie Mloda wazy 2400kg ,wszystko ok szyjka dluga zamknieta... Jeszcze byle miesiac przetrwac pozniej moge rodzic.
No, super. A który szpital wybrałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 18:42
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Natka-matka wariatka :) wrote:Agniecha
Nudnej ciąży życzę
Joanna
Ja też chodziłam prywatnie do gin, żadnej umowy z NFZ podpisanej nie miał i wypisywał mi recepty zarówno na refundowane leki stymulujące do ivf, jak i na euthyrox i luteinę. Wszystko było że zniżka. Jedynie skierowań na badania nie wypisywał refundowanych.
Myślę, że to zależy od chęci lekarza czy wypisze receptę na ryczałt.
Musiał mieć umowę jako lekarz. Nie jako gabinet. To nie jest równoznaczne.
http://www.zdrowie.abc.com.pl/artykuly/lekarz-moze-przepisywac-leki-refundowane-gdy-on-lub-placowka-ma-umowe-z-nfz,20977.html
Nie każdemu lekarzowi się chce, bo to sporo załatwiania jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:55
-
Anatolia
Mozliwe, że jest tak jak piszesz. Tego nie wiem. Wiem, że gabinet jest prywatny bez umowy z NFZ a recepty z refundacja dostawalam.