Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
zocha17.1983
mi dziś Doktorek na wizycie powiedział, że syn ma długie nogi
ciekawe po kim bo na pewno nie po rodzicach hyhy .. A tak serio to pewnie, że się nad tym zastanawiałam i to nie raz, ale klinika raczej nie może sobie pozwolić na taki błąd także głowa do góry na pewno masz swojego dzieciaczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 14:03
-
zocha17.1983 wrote:Dziewczyny,czy miałyście kiedyś takie obawy ,czy podali Wam wasz zarodek?Ja jestem w 6 miesiącu i dodał mnie chyba stres 3 trymestru...
Pewnie, czasem się zastanawiam czy przy inseminacji czegoś nie pokręcili
Najwyżej zrobimy testy genetyczne, przezorny zawsze ubezpieczony9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnydziewczyny podpowiedzcie co robić.
bhcg z dziś 15dpt 1321, progesteron 10,41 ng/ml (10dpt był 11,03, 8 dpt 7,88ng/ml).
Biorę 4x2 luteiny i 4x1 dupka.
czekam na zalecenia od dra co dalej. crio na cyklu sztucznym.
koleżanka chce mi odsprzedać prolutex. jak się go bierze? codziennie? kilka razy w tyg? ładnie podnosi prg? doradźcie co robić bo chyba pilnie muszę działać. -
Dzisiaj o 10:00 urodziłam przez cc moją długo wyczekiwaną córeczkę. Mała wazy 3140 gr, mierzy 55 cm i dostała 10 punktów. Jest idealna
jestem absolutnie zakochana
shooa, Evaa, Vaina, Natka-matka wariatka :), lipa, Nadira, ana167, pragnaca dzidziusia, józefka, szurusiowa, Fruzia85, MalaHD, ślązaczka, wichrowe_wzgórza, mkl, Nefe, renieczka, Karolina1111, SzewskaPasja, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shoa ja prolutex przyjmowałam raz dziennie do tego dupka i to było przy świeżym transferze.
Teraz przy crio na naturalnym cyklu miałam lutke i dupka tylko i nawet nie badałam progesteronu.
Prolutex ładnie podnosi prgwiec nie zaszkodzi Ci go brać.
-
shooa wrote:dziewczyny podpowiedzcie co robić.
bhcg z dziś 15dpt 1321, progesteron 10,41 ng/ml (10dpt był 11,03, 8 dpt 7,88ng/ml).
Biorę 4x2 luteiny i 4x1 dupka.
czekam na zalecenia od dra co dalej. crio na cyklu sztucznym.
koleżanka chce mi odsprzedać prolutex. jak się go bierze? codziennie? kilka razy w tyg? ładnie podnosi prg? doradźcie co robić bo chyba pilnie muszę działać.)
-
Wiecznie
Widzę, że udało ci się crio i będzie rodzeństwo dla córeczki. Gratulacje!!
Jaki zarodek i ilu dniowy miałaś podawany?wiecznie lubi tę wiadomość
-
Natka-matka wariatka :) wrote:Wiecznie
Widzę, że udało ci się crio i będzie rodzeństwo dla córeczki. Gratulacje!!
Jaki zarodek i ilu dniowy miałaś podawany?Anatolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, wpadłam do Was z wątki z ovufriend...póki co jeszcze nie mogę tu być... Mam do Was pytanie, czy komuś udało się po pierwszej IUI? Ja wczoraj miałam, także jeszcze duuużo czasu zanim się dowiem... Tylko martwi mnie to, że ponoć mimo inseminacji jeszcze trzeba
po niej dla polepszenia szans. A ja miałam właśnie IUI, bo w okresie starań mój M tak się spina, że nam nie idzie. Może Wy jako szczęśliwe osoby, którym się udało możecie coś poradzić, polecić?
-
Iui to szanse zbliżone do cyklu naturalnego,a jej skuteczność zależy od przyczyny. W przypadku problemów "technicznych" powinna pomóc,a co do efektów to jednej pierwsza innej 5,podobnie jak ze staraniami. Wiem tylko ze jak 12 jaj się nie zaplodni(po stymulacji jest ich więcej w jednym cyklu) to znaczy że iui nie pomoże. Ja miałam 3. Dużo mnie to kosztowało stresu i kasy i choć była jeszcze szansa na poczęcie tą metodą,zdecydowałam się na ivf.