X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa kiedy ty mialas transfer?

Z innej beczki- o co chodzi z tymi krwiakami? U mnei ostatino dr na wizycie mowil, sprawdzimy za pare tyg czy nie ma krwiaka. Czyli ze co, po ivf powinny sie pojawic? Nie bardzo czaje...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, Kuciak, jesteście?

Antonelka? Tosia? Viki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:12

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:gdzie ta ciaza! wrote:
    Shooa kiedy ty mialas transfer?

Z innej beczki- o co chodzi z tymi krwiakami? U mnei ostatino dr na wizycie mowil, sprawdzimy za pare tyg czy nie ma krwiaka. Czyli ze co, po ivf powinny sie pojawic? Nie bardzo czaje...

Ania, transfer miałam 13.06.

po IVF krwiaki są częściej bo bierzemy te acardy, clexane i to stąd.

Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! szukam u Was pomocy, bo kto mi podpowie jak nie Wy :) co robiłyście, bądź czego nie robiłyście po transferze? co wg Was pomogło w zagnieżdzeniu się zarodka? ja dzis miałam transfer. teraz pozostało mi czekanie :)

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak: po transferze pojechaliśmy na obiad,potem do galerii na zakupy bo dużo nerwów i musiałam głowę wyłączyć:-) a na drugi dzień do pracy. Żyłam zupełnie normalnie.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Hej dziewczyny! szukam u Was pomocy, bo kto mi podpowie jak nie Wy :) co robiłyście, bądź czego nie robiłyście po transferze? co wg Was pomogło w zagnieżdzeniu się zarodka? ja dzis miałam transfer. teraz pozostało mi czekanie :)

Zyj normalnie, nie dzwigaj nic przez dzien-dwa. Ja wyczytalam ze ananas pomaga w zagneizdzaniu (potem wyczytalam ze to sciema :D). Ale jadlam, nie wiem czy pomoglo, ale sie udalo.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale takie normalne zakupy mogę robic? ( w kontekście dźwigania).

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja też jadłam ananasa:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja jestem w takiej sytuacji że: nie moge isc na L4 bo będę miała kaszanę w pracy na maxa a niewiadomo przecież czy się uda i wrócić będzie trzeba. Do tego jestem sama jak palec bo mój mąż wyjechał w delegację zagranicę (co chwilę tak jeździ) i co prawda mam duzo przyjaciol i dobrych dusz wokół ale wiadomo ze podstawowe czynnosci typu obiad czy zakupy robię sama. Więc nie ma opcji prowadzić kanapowego trybu zycia nawet po pracy. Do tego wypiłam 2 kubeczki melisy zeby sie nie denerwować i wyczytalam po fakcie ze absolutnie nie melisa!!!no i jak tu nie zwariowac i zajść w tę ciąże ja się pytam. Przepełniona lękiem czekam na betę a czas jak na zlość sie będzie dłużył.
    a no i oczywiscie Lutinus zażywam przez aplikator więc pewnie też nie polepszam sobie tym życia..

Kojarzycie co z tą melisą? faktycznie taka zła?

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed,w dniu i po piłam melise i przez całą ciążę. Luteine aplikatorem 2 razy3 tabletki. Żyłam zupełnie normalnie,robiłam zakupy,pralam,gotowałam,sprzatalam,nic a nic nie lezalam bo było tyle nerwów ze wyszukuwalam sobie zajęcia żeby nie myśleć. Tobie też polecam kino bądź koleżankę na pogaduchy. Zrobiłaś wszystko pozostaje czekać. A jaki zarodek miałaś podany?

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • anouk11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie robiłam zakupy starałam się tylko żeby nie były bardzo ciężkie. A że miałam dużo wolnego czasu bo 4 dni zwolnienia lek. to od pierwszego dnia po transferze buszowalam po sklepach przymierzalam ubranIan generalnie kilka godzin na nogach..Rzadnego leżenia. .niestety teraz już jest inaczej..muszę się mocno oszczedzac.melisy nie piłam ale moja ginekolog mi proponowala. Kawę piłam. .

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae tak jak pisałam na innym wątku melisę piłam od początku do końca i nadal piję. Po transferze przyjmowałam też relanium, w ciąży Kalmsy w gorszych chwilach. L4 brałam bo to wynika ze specyfiki mojej pracy. Poza tym starałam się relaksować jak tylko mogłam. U mnie pomaga czytanie książek, spacer z psem. Zrobiłaś wszystko co mogłaś teraz pozostaje już tylko czekać.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam l4 żeby się mniej stresować. W pracy siedziałam ciągle na kompie i tylko czytałam całymi dniami internety bo się skupić nie da. Trochę spacerowalam w żółwim tempie i się dotlenialam. Jadlam ananasa i pierwszy raz encorton.

Dziewczyny czy acard można odstawić od tak? Biorę dodatkowo clexane. Ale miałam takie krwawienia z nosa, że już mam dosyć. 2 dni nie biorę acardu i jest o niebo lepiej. Myślicie, że samo clexane powinno wystarczyć?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD najlepiej co do leków skonsultować się z lekarzem. Samo Clexane napewno Cię zabezpieczy. Ja przy krwawieniu z "dołu" też sama sobie ten acard odstawiłam na kilka dni ale musiałam wrócić bo mam trombofilię. Jak nie masz większych wskazań do tego acardu to lekarz może ci go odstawić ale skonsultuj się z nim.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Melduję się u Was :)
    Dziś beta 77 - lekarz gratulował więc chyba już mogę się u Was rozgościć? :)

Mam pilną sprawę, potrzebuję UTROGESTAN ktoś coś ???

Vaina, Evaa lubią tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lona
    Gratulacje!! Rozgościć się kochana:)
    Nudnej ciąży życzę :)

LonaW lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja tylko zamelduję że kropek większy 15,9mm, wg usg 8t0dz czyli starszy niż wynika z daty trasnferu, kropek mniejszy 13,4mm wg usg 7t4dz czyli idealny wiek wg transferu. Serduszka ok 148/150.
    krwiak na wykończeniu, już prawie pusty. nie muszę już leżeć, choć pewnie ze strachu dalej z połowę dnia będę spędzać w pozycji horyzontalnej.

Dziewczyny, dr już od jutra każe estrofem zmniejszyć do 1dziennie i za tydzień odstawić. Jestem teraz 7t3dz. Też tak szybko odstawiałyście..?

moje maluszki:
    nf5r0o.png

Natka-matka wariatka :), MalaHD, Vaina, SzewskaPasja, Anatolka, Evaa, ewe_a85, Ania:gdzie ta ciaza!, justa1234, Fruzia85, lipa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lona gratuluję! :)

LonaW lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała HD ja fraxi brałam tylko chyba do 5dpt a acard odstawiłam z dnia na dzień jak było krwawienie od krwiaka. odstaw spokojnie. weź parę dni może po 2 tabsy rutinoscorbin, on wzmacnia naczynia krwionośne. mi po nim skończyły się krwawienia i krew z nosa, która mi ze dwa razy poszła.

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma w pobliżu aptekę z sieci Gemini i mogłaby mi wykupić receptę?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ