X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly, ja mialam takie drętwienie przy stymulacji- gdzieś wyczytałam, że to może być pod zbierającej się wody i hormonów... Potem mi przeszło. Teraz znowu, ale tylko ręce- ale chyba na nich śpię;)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Kochana tak się cieszę że wszystko w porządku a w/g usg teraz na kiedy masz termin ?

Ja mam w piątek prenatalne i zastanawiam się czy fasolka moja będzie odpowiedniej wielkości.
    :* wg usg wyszedl dzis maluch idealnie jak om 10t6d (ostatnio odstawal te 3 dni dlatego ostateczna decyzja z terminem na 18.08) i termin wypadł idealnie na 15.08... narazie lekarz zostawil jak jest czyli 10t3d i powiedzial ze zobaczymy za 3 tyg na prenatalnych jak wyjdzie i ewentualnie wtedy wpisze korygowany tc i tp

Flowwer lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala, super Cię tu widzieć:D usg+pappa daje 95% pewności, ze jest ok, Nifty 99%. Mi wystarczyło 95%;) robiłabym, gdyby coś wyszło nie tak w usg lub pappie, jak np. U Butterfly... Ale jak to mówią, spokój jest najważniejszy,a skoro masz taką potrzebę, to można kupić sobie spokój, że jest ok:)

Cierpliwa, super, że z Maluszkiem wszystko ok:)) teraz kciuki za prenatalne!
    Za Was Flowwet już trzymam:)

U mnie ostatnio jakieś dziwne kłucia się pojawiły, jakby mi ktoś szpilki wbijal w szyjkę i podbrzusze:/ mam nadzieję, ze szyjka się nie skraca! W piątek idę do lekarza, to może się coś dowiem...z pozytywnych rzeczy, to kupiłam sobie ciążowe ogrodniczki - to bylo moje marzenie:D

Cala, madlenka, Flowwer lubią tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! A ja jestem dzisiaj wkurzona! Wczoraj zadz do mnie siostra mojego męża. I jak się dowiedziała, że chodzę na fitness to już gadanie żeby uważać bo ona była i dostała skurczy na takich zajęciach. Super, uwielbiam takie gadanie. Zawsze mnie to wkurzy ale generalnie olewam wszystkie „dobre rady”. Ale wiecie jak to jest... od wczoraj ciągnie mnie w pachwinach, tym akurat się nie martwię bo pewnie macica się rozrasta ale już w głowie zasiane ziarenko niepokoju. W nocy jak chciałam sie przekręcić dostałam takiego bólu, jakby skurczu czy moze jakby zakwasy czy coś w prawej górnej części brzucha. Ruszyć sie nie mogłam i myślałam tylko - jak ja dojadę do szpitala. Minutę to trwało i przeszło i nic sie nie dzieje. Moze to problemy jelitowe? Generalnie mam z tym problemy w ciazy. Generalnie gin mi mówiła ze powinny mnie martwic plamienia i bóle w dole brzucha wiec nie dam sie mojej podświadomości i idę na zajecia dzisiaj. Myślicie ze to głowa?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoha a gdzie kupiłaś ogrodniczki? Ja tez chciałam ale na wyprzedaży w hm były same duże rozmiary.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wawy w M1 jest sklep lc waikiki gdzie są rożne ciuchy w tym też ciążowe i dzieciowe. W niedzielę kupiłam tam sobie galoty za 25 zł. Najdroższe spodnie ciążowe kosztują tam 75 zł. To dużo mniej niż w hm.
    A ja dziś po 16 mam genetyczne i już robię po gaciach. Albo zawału zaraz dostanę...

madlenka lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, pewnie wszystko jest w głowie... ja jestem zdania, że trzeba ufać sobie... jeśli dobrze się czujesz na tych zajęciach, to ja bym chodziła...ogólnie w ciąży ufam swoim przeczuciom, bo nie wszystko dla każdego jest dobre. Jak mam lepszy dzień i mogę dużo spacerować, to to robię, ale jak są gorsze dni (wczoraj tak miałam) to nawet do pracy nie poszłam i uprawiałam kanaping;)
    co do bólu, to ja ostatnio byłam przekonana, że jajnik mi się odzywa, bo bolał, a potem się okazało, że jak się załatwiłam, to przestał boleć;P Zapytałam potem dr i okazało się, że często pacjentki myślą, że to jajnik, bo na tej wysokości jelito grube zakręca i jak idzie masa kałowa, to może boleć;P

Ogrodniczki kupiłam na OLX- używane, ale wyglądają jak nowe firmy h&m właśnie za całe 40 zł;) i koszulę tej samej firmy za 20 zł. Jest mnóstwo używanych rzeczy w naprawdę dobrym stanie w fajnych cenach:) moja koleżanka kupiła 2 pary spodni (które teraz ja noszę;)) z metkami za 30 zł:)

emka29 lubi tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowyjec, kciuki trzymam mocno! będzie dobrze:) nie denerwuj się tak, bo będziesz miała jak ja, że 3 razy usg miałam robione, bo Maluch miał focha i nie chciał pokazać przezierności, bo ciągle plecami do nas;) daj znać po:)

Milkowiec lubi tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Dziewczyny z wawy w M1 jest sklep lc waikiki gdzie są rożne ciuchy w tym też ciążowe i dzieciowe. W niedzielę kupiłam tam sobie galoty za 25 zł. Najdroższe spodnie ciążowe kosztują tam 75 zł. To dużo mniej niż w hm.
    A ja dziś po 16 mam genetyczne i już robię po gaciach. Albo zawału zaraz dostanę...

A mają tam małe rozmiary, 34? Bo w HM są czasami i są OK, ale resztę jak patrzyłam to porażka, wszystko zaczyna się od S (a i tak ją bardzo ciężko kupić stacjonarnie).

Trzymam kciuki za genetyczne? Gdzie się zapisałaś, do kogo?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem jak z tą rozmiarówką bo ja oscyluje w 40-42. Ale było bardzo dużo różnych krojów.
    Na Pradze jest taki gościu co zajmuje się właściwie tylko i wyłącznie usg ciąży więc idę do niego bo mam najbliżej. Koleżanka też go poleciła więc chyba będzie ok.
    A wieczorem jeszcze do novum na wizytę u profesorka.
    Wczoraj robiłam morfologie i dalej leci w dół. Hematokryt już zjechał do 33 :/ chyba wampir nam rośnie...

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na zajeciach i super :)

A ciążowe ciuchy są jeszcze w kiabi w reducie. I tam hm ma ciążowy dział bo tez nie wszędzie jest. Ja ostatnio przez aplikacje zamówiłam ciuchy w hm bo były przeceny fajnie. Niestety ceny wyjściowe sa koszmarne.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, ja w 2gim cudownym trymestrze wyszłam na debowiec, niby górka całe 500m, wiec wysiłek minimalny. 2 dni pózniej na usg okazało sie ze szyjka krótka, ze debowiec okazał sie skrajnie nieodpowiedzialny, i na drugi dzien pilne skierowanie do szpitala na szew... Zalecenia po leżeć albo w domu albo w szpitalu i tak leżę sobie od 2 miesiecy, nawet na dół nie schodzę do kuchni zeby nie pracować szyjka na schodach... Jeszcze miesiąc w łożku. Pani dr mówi ze to nie jest typowa wina przesilenia ale na pewno pomogło, w naszym przypadku wszystkie ingerencje na szyjce (zabiegi transfery itp) ja osłabiły... Ja bym tez nie ryzykowała z fitnessem....

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nasz krwiopijca ma 6 cm i wszystkie potrzebne części ciała na miejscu.
    Na zaczepki reaguje odwróceniem się zadem do kamery, czyli zupełnie jak mama.
    Trzymam za słowo lekarza, że na 90% będzie dziewczynka :)
    No to mogę świętować:D

Cala, zohasamoha, mięsko, Agi83, madlenka, lena7, Cccierpliwa, Kabełka, Mysia_, Meli92 lubią tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu na wizycie szyjka była długa wiec mam nadzieje ze nic mi nie bedzie. Miałaś jakieś objawy? Ja dostałam pozwolenie na ćwiczenia od lekarza, za trzy tyg mam wizytę i mam nadzieje ze bedzie dobrze. Czuje sie bardzo dobrze dzisiaj także jestem dobrej myśli ale dziękuje ci za przytoczenie twojego przypadku.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie... W ciazy od samego poczatku nie mialam zadnych objawow, wymiotow, zachcianek, humorow nic...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie podziele, bo tez mialam zagrozenie przedwczesnym porodem z powodu krótkiej szyjki. Tylko, ze mialam pessar i leżenie. Mialam pisemną zgode gina na ćwiczenia. Poszlam na zajecia w szkole rodzenia (ćwiczenia w szkole byly elementem) a wieczorem mialam wizyte i juz tego samego wieczora grzalam łóżko na patologii. Objawów skracania nie mialam zadnych. Moze to zbieg okoliczności ale prawda jest, ze szyjki po hsg, histero, punkcjach, transferach, scratchingach i calej reszcie nie są najmocniejsze na wejsciu. Warto na najblizszej wizycie upomnieć sie o mierzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 07:59

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tez z tego powodu nie moglam uczeszczac do szkoly rodzenia...

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz bede sie martwic :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie tylko kontroluj dlugosc na kazdej wizycie. My na tym watku to jestesmy jak dzieci specjalnej troski. Lepiej dmuchac na Zimne ;)

Asia_88, Milkowiec lubią tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) ale teraz sie zastanawiam czy od wizyty do wizyty (czyli 4 tygodnie) to nie za długo jakby cos sie miało dziać. No nic. Nie pozostaje mi nic innego jak zaufać sobie i zobaczymy co bedzie dalej.

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ