X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam pytanie co do wizyt, czy kontrolne wizyta co 3/4 tygodnie to jest ok/zbyt czesto/zbyt rzadko? I prenatalne mam tak w 12 tygodniu to ok?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej dziewczyny! Mam pytanie co do wizyt, czy kontrolne wizyta co 3/4 tygodnie to jest ok/zbyt czesto/zbyt rzadko? I prenatalne mam tak w 12 tygodniu to ok?

Jesli sie nic nie dzieje zlego to prawidłowo przebiegająca ciąża jest kontrolowana co 4 tyg.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ja Tez z tego powodu nie moglam uczeszczac do szkoly rodzenia...

Ja też nie chodziłam :-( tylko mąż do szkoly dla tatusiów.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    No to teraz bede sie martwic :(

Spoko. Miałaś raz transfer z tego co widze i sie udalo. Ja miałam wszystkie wypisane zabiegi i 3 pelne procedury, więc moja szyjka byla bardziej obciążona.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    No to teraz bede sie martwic :(
    Nie martw się! Kontroluj długość szyjki, proś o jej mierzenie usg dopochwowym. Ja z kolei przez pierwsze 4 miesiące leżenia miałam szyjkę średnią max 3 cm a jak pozwolono mi wstać i ruszać sie tak 50/50 to szyjka się zrobiła smuklejsza, twardsza i długa na 4,5 cm lekarka mówi że na mnie ruch podziałał wytwarzaniem szczęścia i samouleczeniem bo nawet na wizycie we wtorek nie umiała sie doszukać tego co tyle stresu przysporzyło mi w pierwszym trymestrze.

Wczoraj za to szkoła bytomska zafundowała mi wkurw na zajęciach w temacie laktacji, nie wiem czy jest sens Wam mowić bo laktacja czasem ma takie emocje jak choćby szczepienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 08:17

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka była 37mm, potem 34..i dr pozwoliła na ćwiczenia dla ciężarnych, mówiła, że jest wszystko w porządku. Ufam jej, ale też za każdym razem proszę o mierzenie, bo się boję skracania. Wizyta 03.02, też mamy co 4 tygodnie, ale dla mnie to jak wieczność :P

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina, opowiadaj! Ty zamierzasz karmić mm?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina ja tez chętnie przeczytam co to za mądrości cie tak wkurzyły :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • mięsko Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z bliźniakami też wizyty co 4 tygodnie teraz, pani dr powtarzała kilka razy że jak się nic nie dzieje, nie szukamy i nie wymyślamy problemu, do czego mamy skłonności oczywiście :)

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie najdluzsza przerwa to teraz 3tyg ogolnie mialam przerwy wczesniej 10 dni miedzy pierwzza a druga potem 8 dni miedzy druga a trzecia ale tu bylo przejscie z kliniki do gina prowadzacego pozniej 2,5tyg od tej pierwszej juz u mojego gina do tej ostatniej no i teraz 3 tyg ale pewnie dlatego ze prenatalne a juz duzo czasu nie zostalo na ich wykonanie i mysle ze jak bedzie ok to tez juz powie ze 4tyg

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta co 4 tyg. jest OK.

Asia, ja też mam szyjkę 38mm, ćwiczę normalnie ćwiczenia dla ciężarnych. Tylko teraz ostatnio jak mi kondycja wzrosła, to robie np. 1.5 programu, żeby chociaż trochę się zmęczyć;-)
    I na każdej wizycie też mierzę. Ufam swojej intuicji, nie ma co wariować :-)

Dajcie te newsy o laktacji. :-)

zohasamoha lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie cwiczenia w ciazy? Od poczatku ciazy robicie programy dla ciezarnych?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię programy z YT, wybieram sobie intensywność jaką mi pasuje i jeżdżę na rowerku stacjonarnym.
    Ja cały pierwszy trymestr nie ćwiczyłam, obawiałam się trochę, a później dowiedziałam się, że mam małego krwiak, to już w ogóle maksymalnie oszczędnie żyłam.
    Zaczęłam ćwiczyć dopiero po prenatalnych, w drugim trymestrze, jak było wszystko OK w badaniu.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Jasmina, opowiadaj! Ty zamierzasz karmić mm?
    Zamierzam. Bardzo sie nastawiam na kp, głównie z dwóch powodów: 1. Dobro dziecka, 2. Względy ekonomiczne.
    Pani na szkole wkurzyła mnie kilkoma stwierdzeniami:
    1. Oddanie dziecka na noc położnym powinno być świadome, Pabie położne nie pachną jak mama i dziecko czuje sie zagubione, dziecko powinno być przy matce bo muszą jak najlepiej nauczyć się siebie, Ok ale czasem kobiecie potrzebne trzy godziny snu a z dzieckiem przy boku to nie sen jak śpisz czujnie i budzi Cię lecący komar
    2. Odciąganie pokarmu w dzień by dziecko nakarmił tata bym ja mogła iść do fryzjera to nieodpowiedzialność bo „matką sie w dzisiejszych czasach jest raz, góra dwa” (jej słowa) a mi sie wydaje że sie jest przez całe życie! Że ten czas jest tak wyjątkowy że każda chwila jest cenna, Ok ale nie są cenne chwile jak dziecko ma dwa lata? Po co wracać do pracy a dziecko dawać do przedszkola, No bzdura dla mnie. I zgadzam sie z moją sis która mówi, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, więc jeśli dwie godziny u fryzjera mają mi dać poczucie szczęścia bycia we własnym ciele, bycia atrakcyjnym dla męża to zamierzam to zrobić bo dziecko potrzebuje też pobyć sam na sam z ojcem!
    3. Problemy z karmieniem, brak mleka to bzdura i wina złego przystawiania. Instynkt instynktem ale nie każdy od pierwszego razu wie jak pokazać dziecku prawidłowe łapanie piersi, a nie ukrywajmy często te stare wyjadaczom w sposób nieprzyjemny coś Ci wyjaśniają, aż Ci sie odechciewa. Nie mówią że dziecko w pierwszej dobie potrzebuje dwie łyżki stołowe mleka i jak płacze to sadzać że nasze cycki nie dają rady prosimy o dokarmianie, tworzy się błędne koło
    4. Jak dziecko jest karmione to bzdurą są jakieś tam autyzmy, to skąd dzieci chore? No niech mi nie mówi że każde chore dziecko było pozbawione piersi.
    5. Kto z nas chciałby jeść przez nakładki silikonowe, przecież żadna przyjemność mieć plastik w buzi a zapadniętą brodawkę należy wyciągać, ale skoro są dostępne przyrządy do pomocy to korzystajmy z nich na Boga! Po co dodawać sobie frustracji? A i tak jesteśmy lepsze od szlachcianek które miały mamki!
    Przesadzam? Może to hormony ale się zdenerwowałam No i usłyszałam że muszę zmienić podejście, bo pytałam o nawał pokarmu, o zapalenie brodawek, ale ja mam charakter który musi przygotować sie na wszystko co możliwe! Wyznaje zasadę ze przezorny znaczy zawsze ubezpieczony, to nie jest nastawianie się na to że mi się nie uda karmić tylko co zrobić by ominąć problemy które mogą mi przeszkodzić i obrzydzić karmienie.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. Nie mam pytań :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina, wydaje mi się, że ta kobieta była starej daty i z założenia odrzuca wszystkie nowinki, które mogą ułatwić niedoświadczonej mamie życie. Albo w ogóle jakaś pronaturalna - natura i nic więcej, a miejsce kobiety jest tylko w domu przy dziecku... Ja też uznaję zasadę szczęśliwa mama - szczęśliwe dziecko i jeżeli jest coś, co mi może ułatwić życie, karmienie, to z tego chętnie skorzystam. :-) OK, teraz na rynku jest cała masa takich nowinek, aż ciężko się połapać, ale zorientować się chociaż trzeba co i jak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:29

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie kapturki kupiłam, koszt 23 zł a jeśli nie będzie musiał biegać za nimi mąż a mi mienie ich oszczędzi nerwów to ja muszę je mieć.

3i49uay3vn9a2peg.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dola jakos trzy tyg temu z tym karmieniem piersią. Wszędzie jest taki nacisk. Bardzo chce karmić piesia ale co jak nie bede mogła? Czy to oznacza ze bede zła matka? Mowię wam kilka dni to był koszmar. I te wszelkie rady koleżanek. Jeszcze nie urodziłam ale mam zrobic wszystko zeby karmić piersią. I wiecie co? Walić to. Jak sie uda to sie uda a jak nie to trudno. Nic sie strasznego nie stanie przez to. Także cycki do przodu i damy jakos radę :) Jestem tez trochę spokojniejsza bo w szpitalu w którym bede chyba rodzic jest dobry doradca laktacyjny.

jasmina6 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nakladki bo nawet w bytomskiej szkole jest napisane zeby je zabrać do szpitala, wiec trochę to dziwne. Tez uwazam ze lepiej je miec niz tłumaczyć mężowi co i jak?! A tak w ogóle to mam z aventu rozmiar uniwersalny i one sa jakieś duże?! Uwazam tez ze w szkole musi powiedzieć co najlepsze dla dziecka, taka jej rola, tak jak ksiądz u nas na kolędzie namawiał nas na ślub kościelny i drążył temat w nieskończoność... Juz miałam dość :/
    Ostatnio na wizycie w klinice zabrałam broszurkę z NFZ nt kp i powiem wam ze bardzo fajnie jest wszystko opisane, rowniez pozycje :) rozgladnijcie sie w waszych gabinetach czy u was nie ma, niebieska ksiazeczka.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zasranym obowiązkiem jest wspierać przyszłe matki i jak najbardziej im pomagać. Ale wiesz jak to jest. Gorszy dzien czy cos i tak wyszło. Chyba ze z natury jest taka :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ