Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli można mieć parte po krzyżowych..to tylko ja taki ewenement
. Gaz mi dawał tyle, że po pierwsze oddychałam, a bez niego miałam z tym problem i po drugie miałam co gryźć i nie była to ręka M. U mnie krzyżowe od 24:30 do 9h przyniosły 4cm rozwarcia,a 2h później, w tym 1h na oxy, było już za późno na znieczulenie, bo 9cm rozwarcie i kazali zacząć przeć..3h później przyciągnęli usg na kółkach i stwierdzili, że główka źle wstawiona i bez cc się nie obędzie.. Na bloku operacyjnym miałam ochotę wycałować anestezjologa po rękach po podaniu zzo. A 2 dni później zaczęłam żałować, że to nie była jednak narkoza
.
U mnie też tyłozgięcie i przy @ ból zarówno z przodu jak i z tyłu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 23:14
-
Asia jesteś w Katowicach na Żelaznej?
Kabełka mój dzidziuś urodzony jest tak jak Lunki i też 3tyg. przed terminem, z tą samą wagą urodzeniową, i szli do tej pory wagowo łeb w łeb, więc podejrzewam że też waży już ok.8,5kg i pięknie trzyma główkę. Duzo lezy teraz na brzuszku i potrafi podnieśc tułów na wyprostowanych całkowicie rączkach albo równocześnie podnosi w tej pozycji i rączki i nóżki, także głowa do góry - będzie lepiej!Ale faktycznie - jest co nosić
Też jeszcze nie siedzi. Ale ja się staram do noszenia nie przyzwyczajać i jak na razie całkiem mi to nawet wychodzi!
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ojej dziewczyny, to moja 4 miesiące dziś, a ważyła tydzień temu 6600
Ale jakaś gruba nie jest, raczej kluskowata
Na mnie oxy zadziałało za.poerwszym razem! Od 9 byłam podłączona do kroplówki, i przez pierwsze godziny nic nie czułam..sobie myślę...uuu, tak to ja mogę rodzić !A przed 15 jak się nagle zaczęło, to nie wiedziałam jak się nazywam haha..i tak jak Kabelka, myślałam że będzie mega brzuch bolał, a tu nic..tylko krzyż. Parte były,i najgorsze było to jak położne kazały nie przeć, a nie umiałam tego powstrzymać..też tak miałyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:36
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
ana167 wrote:..
Ja bole krzyżowe mialam od godz 13 do 18, bo tyle mi szlo rozwarcie do 3 cm.. Blagalam o znieczulenie,mojemu kazalam.mnie dobic...
A ja jak w czasie ciąży się martwiłam, że po prostu zemdleje podczas porodu, to tak w trakcie mówiłam do mojego M, że tak bardzo chciałabym zemdleć, to bym przez chwile może nie czuła tych skurczy jeden po drugim i bym sobie odpoczęła hahaAsia_88 lubi tę wiadomość
-
Wszystko jest dla ludzi. Po to wymyślili to znieczulenie zeby nam pomoc. Jak bede mogła to tez biore znieczulenie chociaż podobno na nim trochę dluzej sie rodzi. Niby mówią mi ze po nim to nawet rok kręgosłup boli, ale kurde... nie wiem sama, moze i boli.
-
Dziewczyny ja też chciałam zzo do porodu! Tylko, że na IP miałam już 4 cm rozwarcia (ok. 8h skurczy spędziłam w domu), potem przyjęcie na porodówkę, ktg, usg, pobranie krwi, podłączenie antybiotyku i pompy oxy. Zanim przyszły wyniki krwi, co miało zdecydować czy mogę mieć zzo, to było już 9 cm rozwarcia i za późno na zzo i zaczęły się 3h parcia.. Na bóle krzyżowe trochu pomagał masaż robiony przez M, mój mi zdarł skórę do krwi, bo tak wołałam mocniej mocniej przy każdym skurczu hehe
Za to cc miałam też ze znieczuleniem w kręgosłup i niestety dopadły mnie w drugiej dobie po tym powikłania popunkcyjne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:49
-
Madlenka każdy odczuwa i znosi ten ból inaczej, najważniejsze to nastawienie. Ja sobie tłumaczyłam już pod koniec ciąży, że to będzie pierwszy raz ból, który ma sens..a podczas porodu hormony zrobią swoje
i szybko się zapomina.
mar2śka, mięsko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kiedy robilyscie krzywa cukrowa, to co sie pije glukoze.? . Lekarz nic mi nie mowi o takim badaniu a słyszałam ze jest obowiązkowe. Zapomniałam sie zapytać, może lekarz tez o nim zapomniał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 14:58
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Pysia robi sie miedzy 24 a 28tc
ja robilam jak sie nie myle jakos miedzy 25-26
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 16:07
pysia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny a kupowalyscie/kupujecie może staniki do karmienia?
A przed porodem nosilyscie zwykle staniki czy jakieś specjalne? U mnie narazie biust tylko się zaokrąglił i mieszczę się w swój rozmiar, ale właśnie nie wiem co potem kupić jak raczy urosnąć18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe |