X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jeszcze szczepionek..zajrzałam dziś do książeczki a tam bardzo ciekawy wpis, moja Mała szczepionkę na wzw dostała o 12h, a urodziła się przed 15h tego samego dnia :D.

Milkowiec ja biogaie podaje nadal, ale zaczęłam niedawno co drugi dzień i chcę stopniowo zejść jeszcze rzadziej i zobaczę, co się będzie działo..

Nosek zakrapiam codziennie, ale odciągam tylko jak widzę, że coś zalega i utrudnia oddychanie. W dzień po zakropieniu kładę na brzuszek i zwykle później mogę palcem wytrzeć bo są pod nosem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 18:41

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelka właśnie czytałam o tym w necie dzisiaj. A zakrapiasz woda z ampułek czy w sprayu?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory solą fizj z ampułek głównie, ale dziś byłyśmy u pediatry z katarkiem i powiedziała, żeby teraz przy katarku to lepiej wodą morską/ solą w sprayu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:03

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Kurde myślałam że zastój tylko na początku może być póki laktacja się nie unormuje :/
    Też tak myślałam, ale potem tak wykminiłam, że dostawkę mam z lewej strony łóżka i być może ciągle śpiąc na lewym boku zatkałam sobie jakiś kanałek. Dziś już lepiej, bo bez gorączki, ale boli nadal :/

My używamy do noska Disnemar baby.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastój boli, miałam w zeszlym tygodniu w obu piersiach , plus do tego objawy grypowe i czerwonw plany na cyckach w bolących miejscach.
    Asia ja brałam ibuprofen, bo przeciwzapalny. I malą częściej przystawiałam.
    Przeszlo po jakis 3 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:41

Asia_88 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna można brać ibuprofen przy karmieniu piersią?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest cos takiego jak laltacyjny leksykon lekow, można wygooglować. I tam są wszystkie substancje itp. Polecam, ciekawe.

Asia_88 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    A ja pozdrawiam z innej planety, na którą mnie wybiła wczoraj gorączka 39,3... Zastój w lewej piersi, taaaaak jest fajnie... :/
    Mialam równo na 3mce synka. Temp 39.6. Masakra. 3dni ponad 38stopni. A zorientowałam się ze to zastój dopiero 3go dnia :/ ale dużo by pisac..myslalam ze to grypa i wzielam nurofen żeby szybko sie wyleczyć przez co stłumiłam bol. Dopiero jak po 3dniach przestałam brać nurofen bo temp sie unormowala poczułam że boli
    I że cycek czerwonawy. Potem od razu usg. Ale akurat od razu wzięłam antybiotyk jak tylko dostałam temp. Jakbym nie wzięła to jeszcze ropień by się zrobił. Współczuję..ale minie za 3 dni. Ja brałam antybiotyk nurofen apap bo temp nie spadała. Plus trochę masażu. Akurat wiedziałam dokładnie gdzie mam zastój bo byłam na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 22:42

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Katarzyna można brać ibuprofen przy karmieniu piersią?
    Można.

iv09i09katk65tr1.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Zastój boli, miałam w zeszlym tygodniu w obu piersiach , plus do tego objawy grypowe i czerwonw plany na cyckach w bolących miejscach.
    No to dokładnie jak u mnie, tylko u mnie sama lewa. Zaczerwienienie jest dokładnie tam, gdzie wyczuwam zgrubienie i tam właśnie boli. Ja robię ciepłe okłady przed karmieniem tą piersią, żeby się kanaliki rozszerzyły. No i słynna zimna kapusta po ;)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym zamierzacie przykrywać Wasze dzieciaczki jesienią/ zimą do snu? Macie śpiworki/ kołderki/ kocyki? Może jakiś patent, żeby rozbrykany maluch się nie odkopywał (oprócz śpiworka)??

Ja na ten moment mam kocyki różnej grubości, te cienkie dobrze się spisywały, bo nawet jak Mała podrzuca nogi to one się podsuwają jej pod nie i nie odkrywa w ten sposób nóg. Ale już grubszy kocyk minky-bawełna jest jakby sztywniejszy i momentalnie się z niego odkopuje.. Muszę już coś kupić, bo noce zimne, tylko nie wiem co..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Odkupie lutinus i prgynove21 może któraś coś ma na zbyciu?

Inka pisałaś, że odkupisz lutinus… ja mam na zbyciu 1 op.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się pod pytanie Kabelki .
    A może któraś z Was ma śpiworek matherhood 3w1 ?bo myśle nad nim

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam śpiworki bo Mała akurat zimą się urodzi. A kocyk można do szczebelek łóżeczka przywiązać, wystarczy do rogów doszyć jakies wstążeczki/ elastyczne sznurki itp. Koleżanka tak robiła bo maluch wierzgał strasznie i nie była w stanie tego kocyka upilnować ;) Czy miałyście w ciąży bóle w pachwinach ? Mnie coś zaczęły rwać zwłaszcza prawa, czasami mam wrażenie , że coś mi tam pęknie zaraz :/

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek byłby lekarstwem na rozkopywanie, to fakt. Ale on chyba ogranicza nieco układanie się malucha, co? Tzn sam na boczek czy na brzuszek już się nie przekręci..?
    Aktualnie moja Mała potrafi się nad ranem rozkopać, ale następnie sama zająć się przez 30-40 minut swoimi stopami bez jęków i płaczu. Jak ją z tym zablokuje, to znaczy, że będzie wcześniej matkę budzić z nudów? :D tak źle i tak niedobrze :P

Mar2ska, tak miałam takie bóle, wiązadła się rozciągają ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:02

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja też kupiłam śpiworki bo Mała akurat zimą się urodzi. A kocyk można do szczebelek łóżeczka przywiązać, wystarczy do rogów doszyć jakies wstążeczki/ elastyczne sznurki itp. Koleżanka tak robiła bo maluch wierzgał strasznie i nie była w stanie tego kocyka upilnować ;) Czy miałyście w ciąży bóle w pachwinach ? Mnie coś zaczęły rwać zwłaszcza prawa, czasami mam wrażenie , że coś mi tam pęknie zaraz :/
    Mialam te bóle. Mina po porodzie..więzadła macicy ciągną. Na kiedy masz termin?

iv09i09katk65tr1.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mialam te bóle. Mina po porodzie..więzadła macicy ciągną. Na kiedy masz termin?
    Wg lekarza w Norwegii na 15.12 w Polsce wyznaczono na 11.12 ;) w każdym razie pierwsza połowa grudnia

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Śpiworek byłby lekarstwem na rozkopywanie, to fakt. Ale on chyba ogranicza nieco układanie się malucha, co? Tzn sam na boczek czy na brzuszek już się nie przekręci..?
    Aktualnie moja Mała potrafi się nad ranem rozkopać, ale następnie sama zająć się przez 30-40 minut swoimi stopami bez jęków i płaczu. Jak ją z tym zablokuje, to znaczy, że będzie wcześniej matkę budzić z nudów? :D tak źle i tak niedobrze :P

Mar2ska, tak miałam takie bóle, wiązadła się rozciągają ;).
    40 minut mówisz ... No to jest za czym tęsknić, przy maluszku to pewnie na wagę złota ;) Ja myśle o śpiworku na pierwszy okres po narodzinach bo i tak Malutka nie będzie jeszcze mocno aktywna a naczytałam się , że śpiworki zmniejszają ryzyko śmierci łóżeczkowej .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Wg lekarza w Norwegii na 15.12 w Polsce wyznaczono na 11.12 ;) w każdym razie pierwsza połowa grudnia
    Mialam na 16.12 :) dlatego pytam, bo z końca sierpnia też kojarzę bóle pachwin.

iv09i09katk65tr1.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj miałam te bóle w pachwinach.
    Śpiworek mam i chyba bedzie trzeba go użyć bo zimo w nocy. Ja pod kołdra a maly z kocyka sie rozkopuje. Ja kupiłam w kiabi za 24zl na wyprzedaży, jest dosyć gruby ale chyba juz moze byc. I co? Gole nogi?

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ