Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Cala mam LennyLamb pawi ogon fantazja - tkana, splot zakardowy
Babybjorn faktycznie robia wisiadla i u nas nawet na szkole rodzenia zaznaczali ze jak pozniej jakies nosidlo juz dla starszego maluszka to wlasnie nie wisiadla z babybjorn...
Ale jeszcze lepsze jest to ze tutaj w de widac baaaardzo duzo mam z wisiadlami i to wlasnie z takimi mini maluszkami przodem do swiata
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cala, nasza Tula tez niby od urodzenia, ale czekamy. Naprawdę warto o tym poczytać, tak samo jak o nauce chodzenia - już trzymanie za rączki jest niewskazane, bo np generuje nienaturalne wygięcie ciałka podczas nauki.
-
Oj racja. Ja swoją dostałam na baby shower, ale wiem, że kosztowała ponad 500zł... No ale jest super, nie mogę się doczekać, aż zaczniemy używać
-
Aż Ty możesz dźwigać haha
A serio to chodzące dziecko też można nosić, to chyba zależy od potrzeb i okoliczności. My np chcemy wrócić do wyjazdów zagranicznych zanim mały skonczy rok, a nie wszędzie dotrę z wózkiem, nawet tym najlepszym.
-
No właśnie nie mam kompletnie zdania. Odnosnieinnych rzeczy dla dziecka mam już wyrobione zdanie , widzę co mi się sprawdza a co nie. Nosidełka nie kupowałam i zastanawiam się czy jeszcze warto jak dziekco już lada chwila będzie chodziło. Zresztą u nas nosidełko musiałoby mieć spora regulacje bo mąż jest wysoki i szeroki na górze a ja niska
-
palyna wrote:Hej ,
Mam pytanko , jaki miałyście poziom progesteronu ok 19-21 dnia cyklu?
Ja dziś odebrałam wyniki w 19dc i wynik mam 42.2mg/ml
Zastanawiam się czy coś dobrego zaczęło się dziać i czy może ten wynik cokolwiek zwiastować -
Ja mam nosidło manduca first. Przymierzalam małą i nawet kawałek się z nią przeszłam. Przeżyła i nie marudziła. Manduca teoretycznie jest do 20kg, ale nie wyobrażam sobie nosić na plecach tak wielkiego dziecka...
Odnośnie wkłuć, to jak byłam z małą w szpitalu, to było mi jej strasznie żal i było mi aż słabo... Pielęgniarki powiedzialy mi, że jak to żle znoszę, to lepiej zebym wyszła z zabiegowego, bo one i tak muszą to zrobić i tak... wiec od tamtego momentu jak się da to zostawiam małą z pielęgniarkami i wychodzę. Może ti takie trochę bezduszne, ale się nie stresuję, a po wszystkim mogę spokojna przytulić małą.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
palyna wrote:Hej ,
Mam pytanko , jaki miałyście poziom progesteronu ok 19-21 dnia cyklu?
Ja dziś odebrałam wyniki w 19dc i wynik mam 42.2mg/ml
Zastanawiam się czy coś dobrego zaczęło się dziać i czy może ten wynik cokolwiek zwiastować
Taki poziom prog swiadczy o tym, ze była prawdopodobnie była owulacja. Jest wysoki, więc jest szansa. No chyba, ze suplementujesz, to wtedy nie wiadomo, duphaston tylko nie wychodzi w badaniach...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ana167 wrote:Ja zapisalam sie na gruoe fb bosimy w tuli, tam ludzie zwiedzaja swiat z dziecmi w tuli nawet 3 letnje, zamiast wozka wrzucaja dziecko na olecu w noaidle..
-
Dziewczyny jak wyglada wasz dzien po szczepieniach? Bo ja ostatnio usłyszałam ze nie można po szczepieniu kapać dziecka bo i tak za dużo wrażeń miało jak na jeden dzien
Ja nie posłuchałam i byłam w ten dzien na spacerze rownież. Ale ciekawi mnie jak wy robicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 14:50
-
No właśnie ja tez wykąpałam bo mały lubi bardzo to dlaczego mam mu tego relaksu odmawiać. W necie nawet wyczytałam ze ciepła woda rozmasowuje bolące miejsce. Wiec tym bardziej. Tak to jest z tymi zabobonami
byłam ciekawa jak to u Was
Jutro mam Rota i pneumo i dlatego ten temat sie pojawił ponownie w mojej głowie. Minęły trzy tygodnie od pierwszego szczepienia i głupieje trochę bo koleżanka mi mówiła ze miedzy szczepieniem jakimś a pneumo ma byc 6 tyg odstępu. No ale skoro dr mówiła zeby sie umówić za dwa trzy tyg to raczej wiedziała co robi
szczepilyscie na pneumo refundowane czy dopłacaliscie?