Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Cala mam LennyLamb pawi ogon fantazja - tkana, splot zakardowy
Babybjorn faktycznie robia wisiadla i u nas nawet na szkole rodzenia zaznaczali ze jak pozniej jakies nosidlo juz dla starszego maluszka to wlasnie nie wisiadla z babybjorn...
Ale jeszcze lepsze jest to ze tutaj w de widac baaaardzo duzo mam z wisiadlami i to wlasnie z takimi mini maluszkami przodem do swiata

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cala, nasza Tula tez niby od urodzenia, ale czekamy. Naprawdę warto o tym poczytać, tak samo jak o nauce chodzenia - już trzymanie za rączki jest niewskazane, bo np generuje nienaturalne wygięcie ciałka podczas nauki.
-
Oj racja. Ja swoją dostałam na baby shower, ale wiem, że kosztowała ponad 500zł... No ale jest super, nie mogę się doczekać, aż zaczniemy używać
-
Aż Ty możesz dźwigać haha
A serio to chodzące dziecko też można nosić, to chyba zależy od potrzeb i okoliczności. My np chcemy wrócić do wyjazdów zagranicznych zanim mały skonczy rok, a nie wszędzie dotrę z wózkiem, nawet tym najlepszym.
-
No właśnie nie mam kompletnie zdania. Odnosnieinnych rzeczy dla dziecka mam już wyrobione zdanie , widzę co mi się sprawdza a co nie. Nosidełka nie kupowałam i zastanawiam się czy jeszcze warto jak dziekco już lada chwila będzie chodziło. Zresztą u nas nosidełko musiałoby mieć spora regulacje bo mąż jest wysoki i szeroki na górze a ja niska
-
Hej. Nie sadze zeby ktorakolwiel z nas na tym watku badała prg w tych dniach chyba ze po iui, ale w to tez wątpię bo zwykle jest monitoring po iui. Pytaj na staraczkach.palyna wrote:Hej ,
Mam pytanko , jaki miałyście poziom progesteronu ok 19-21 dnia cyklu?
Ja dziś odebrałam wyniki w 19dc i wynik mam 42.2mg/ml
Zastanawiam się czy coś dobrego zaczęło się dziać i czy może ten wynik cokolwiek zwiastować -
Ja mam nosidło manduca first. Przymierzalam małą i nawet kawałek się z nią przeszłam. Przeżyła i nie marudziła. Manduca teoretycznie jest do 20kg, ale nie wyobrażam sobie nosić na plecach tak wielkiego dziecka...
Odnośnie wkłuć, to jak byłam z małą w szpitalu, to było mi jej strasznie żal i było mi aż słabo... Pielęgniarki powiedzialy mi, że jak to żle znoszę, to lepiej zebym wyszła z zabiegowego, bo one i tak muszą to zrobić i tak... wiec od tamtego momentu jak się da to zostawiam małą z pielęgniarkami i wychodzę. Może ti takie trochę bezduszne, ale się nie stresuję, a po wszystkim mogę spokojna przytulić małą.

07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
palyna wrote:Hej ,
Mam pytanko , jaki miałyście poziom progesteronu ok 19-21 dnia cyklu?
Ja dziś odebrałam wyniki w 19dc i wynik mam 42.2mg/ml
Zastanawiam się czy coś dobrego zaczęło się dziać i czy może ten wynik cokolwiek zwiastować
Taki poziom prog swiadczy o tym, ze była prawdopodobnie była owulacja. Jest wysoki, więc jest szansa. No chyba, ze suplementujesz, to wtedy nie wiadomo, duphaston tylko nie wychodzi w badaniach...

07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Fajnie, że mówisz, też się zapiszęana167 wrote:Ja zapisalam sie na gruoe fb bosimy w tuli, tam ludzie zwiedzaja swiat z dziecmi w tuli nawet 3 letnje, zamiast wozka wrzucaja dziecko na olecu w noaidle..
-
Dziewczyny jak wyglada wasz dzien po szczepieniach? Bo ja ostatnio usłyszałam ze nie można po szczepieniu kapać dziecka bo i tak za dużo wrażeń miało jak na jeden dzien

Ja nie posłuchałam i byłam w ten dzien na spacerze rownież. Ale ciekawi mnie jak wy robicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 14:50

-
No właśnie ja tez wykąpałam bo mały lubi bardzo to dlaczego mam mu tego relaksu odmawiać. W necie nawet wyczytałam ze ciepła woda rozmasowuje bolące miejsce. Wiec tym bardziej. Tak to jest z tymi zabobonami
byłam ciekawa jak to u Was
Jutro mam Rota i pneumo i dlatego ten temat sie pojawił ponownie w mojej głowie. Minęły trzy tygodnie od pierwszego szczepienia i głupieje trochę bo koleżanka mi mówiła ze miedzy szczepieniem jakimś a pneumo ma byc 6 tyg odstępu. No ale skoro dr mówiła zeby sie umówić za dwa trzy tyg to raczej wiedziała co robi
szczepilyscie na pneumo refundowane czy dopłacaliscie?

ani we wózku też nie, fotelik samochodowy też parzy. Mi to się Ale trafiło