Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:U nas miejsca pod dostatkiem,chociaż tyle szczęścia,że my już mieszkanie pod kątem powoekszania rodziny kupiliśmy okazyjnie już ponad 2 lata temu. Maluch bedzie teraz z nami w sypialni,ale komoda z ubrankami w drugim pokoju,gdzie docelowo bedzie pokoj dziecka,poki co nie urządzamy go po dziecinnemu,kanapa taka do doniszczenia nie będzie szkoda jak posika itd.,komoda i regał. Na prawdziwy pokoj dziecięcy przyjdzie pora jak maluch trochę podrośnie
-
nick nieaktualny
-
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym więc miejsca mam sporo. Mimo wszystko pokoju dla dziecka narazie nie urządzam, chcę żeby na początku był z nami w sypialni. Mąż często na wyjazdach więc dużo będziemy sami z Maluszkiem. Narazie jego przyszły pokój jest urządzony tak zwyczajnie, czasem jak mamy gości to go użyczamy na nocleg. Na obecny moment trudno mi stwierdzić kiedy synek tam samodzielnie zamieszka. Co do spania z nami w łóżku to nie chciałabym go do tego przyzwyczaić bo z opowiadań znajomych mam wiem że potem trudno odzwyczaić. Podejrzewam że czasem z nami poleży ale nie chciałabym na całe noce i postaram się tego trzymać.
-
nick nieaktualnyTeż mam taki plan, żeby mała spała w swoim łóżeczku. Stoi ono obok naszego łóżka, a monitor oddechu, który jest pod materacem podobno (wg znajomych) daje ogromny komfort snu, oczywiście rodzicom więc to jest kolejny argument żeby dziecko spało u siebie.
-
Paulaa25 wrote:Hejo dziewczyny czy wy robiłyście cytologię?
Ja dziś odebrałam wynik i mam stan zapalny tylko,ze miesiąc temu miałam pobieraną tą cytologię.Myslałam że jest okey bo nic mnie nikt nie informował.Tkneło mnie dziś i poszłam po wynik... -
Paulaa25 wrote:Hejo dziewczyny czy wy robiłyście cytologię?
Ja dziś odebrałam wynik i mam stan zapalny tylko,ze miesiąc temu miałam pobieraną tą cytologię.Myslałam że jest okey bo nic mnie nikt nie informował.Tkneło mnie dziś i poszłam po wynik...
-
nick nieaktualnyTeż miałam na początku sierpnia robiona cytologia, bo upomnialam się, że minął rok od poprzedniej. Wynik odebrałam na kolejnej wizycie, czyli po 4 tygodniach, też wyszedł stan zapalny, dr kazała stosować macmiror, dziś już go kończę i tyle. Na własną rękę chyba jeszcze do wizyty będę brac lactovaginal, stosowałam go przed punkcja, bo miałam ogromny problem z posiewami i i pamiętam, że było o niebo lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:37
-
Przed transferem cytologię też miałam okey w posiewach zawsze czysto a teraz stan zapalny mam no nic idę w pon do położnej zobaczymy co powie.
Buko ten macmiror brałaś w formie globulek?
Czytam,ze nie sa wskazane w ciąży....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:35
-
nick nieaktualnyTak, w formie globulek i macmiror jest bezpieczny w ciąży (praktycznie każdy Lek będzie miał w opisie, że w ciąży należy skonsultować stosowanie z lekarzem). Dostawałam go od poprzedniej gin zawsze w czasie starań o dziecko jak miałam infekcje i wtedy nigdy nie miałam pewności czy jestem w ciąży czy nie. Teraz chodzę do bardzo doświadczonej dr w szpitalu klinicznym, więc myślę, że spokojnie mogę jej ufać.
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Ja kupie lozeczko, albo dostawke, i na pierwszy rok bedzie ok. Fajnie by bylo takie pitumitu urzadzanie mieszkanka jak na filmach, ale w sumie na ile taki slodziutki pokoik bedzie, potem zaraz przemeblowanie. Przeprowadzic sie chce do mieszkania tak, zeby byl jeden dodatkowy dla dziecka, plus dla nas sypialnia i starczy. Akurat my wynajmujemy, nie jestesmy zdecydowani na zakup narazie... ja lubie czuc sie wolna, nie moge znalezc do konca swojego domu takiego "do konca zycia"... wszedzie siedze max 10lat... i teraz tak kupic mieszkanie, i myslec dlugofalowo? Dziwnie. Chociaz z dzieckiem, przez szkole itp to chyba zaczyna sie inaczej myslec. No coz, chetnie sie dostosuje jesli bedzie trzeba.
Teraz tylko komode i lozeczko badz dostawke. Chce zeby dziecko spalo z nami, ale taki maluszek musialby miec cos naokolo, i wtedy troche malo miejsca sie robi w lozku... A wy chcecie spac z dzieckiej w jednym lozku, czy raczej nie? Ja kiedys bylam mega przeciwna, ale teraz zupelnie zmienilam zdanie na ten temat. Kwestia tylko teraz wygody, i bezpieczenstwa dochodzi, wiec nadal mysle...
No pewnie, że nie ma sensu kupować mieszkania / domu, jeżeli jesteście mobilni!
Super Morgana !!!! ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:12
klamka lubi tę wiadomość
-
Ben pozdrawia forumowe Ciotki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e0e04d39a49.jpg
Ciasteczko77, Marin, Zizu87, klamka, Figa88, Paulaa25, skórka33, Olciaaa, morganaa, inka2707, Rubi27, asias, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny