X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna jeszcze raz gratulacje!Aleee słodziak z Bena!!!Piękny jest! ❤
    Pozdrowienia dla mamusi i Bena, rośnij zdrowo maluszku!!! :) :) :)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po paru tygodniach spania, dopadla mnie bezsenność... juz drugą noc budze sie o 2 w nocy i nie moge zasnąć do rana.. a potem caly dzień jestem mega zmęczona. Macie jakis sposób na to?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Tak, w formie globulek i macmiror jest bezpieczny w ciąży (praktycznie każdy Lek będzie miał w opisie, że w ciąży należy skonsultować stosowanie z lekarzem). Dostawałam go od poprzedniej gin zawsze w czasie starań o dziecko jak miałam infekcje i wtedy nigdy nie miałam pewności czy jestem w ciąży czy nie. Teraz chodzę do bardzo doświadczonej dr w szpitalu klinicznym, więc myślę, że spokojnie mogę jej ufać.

Dziękuję Buko za informację .Skóntaktowałam się z polożna w środę ide na wizytę do lekarza wiec może mi przepisze coś...no chyba że coś się bd działo to sama sobie coś kupię wcześniej.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Po paru tygodniach spania, dopadla mnie bezsenność... juz drugą noc budze sie o 2 w nocy i nie moge zasnąć do rana.. a potem caly dzień jestem mega zmęczona. Macie jakis sposób na to?
    Ja mam problemy ze spaniem ... melisa/ rumianek ?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Ja tak miałam, ale na początku w 6-7 tygodniu. Pół nocy potrafiłam nie spać, potem odsypiałam w ciągu dnia. Takie błędne koło. I nawet sama nie wiem kiedy, ale wszystko wróciło do normy i teraz nie mam problemów ze snem. No może poza tym, ze muszę wstawać w nocy do toalety, ale to już takie uroki ciąży :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Gratuluję synka!Super,że wszystko okey :)

mąż mówił, że po cichu liczył na syna, ale jak lekarz po kolei mówił, że wszystko w porządku to nerwy schodziły :)

Ciasteczko77, Luna131 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ben pozdrawia forumowe Ciotki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e0e04d39a49.jpg

cudny, idealny słodziak :) ogromne gratulacje :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ben pozdrawia forumowe Ciotki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e0e04d39a49.jpg
    Jeszcze raz gratulacje! Śliczny synek :-) pozdrawiam!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Ja miałam też ten problem na początku, przeszło mi po USG genetycznym więc problem był w mojej psychice. Teraz jestem na działce i śpię jak niemowlę, świeże powietrze pomaga :-) postaraj się nie stresować, może wypij melisę przed snem. Mam nadzieję,że to tylko chwilowy problem i jak możesz to odsypiaj w dzień

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Nie pomogę Ci, bo ja mam tak na zmianę, jedna noc bezsenna, a kolejna przespana cała. Dziś spałam ponad 12 godzin z jednym wstaniem w nocy do toalety ;)

Akilegna, mały jest boski :) Gratulacje :)

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nie mogłam zasnąć :( co się położę to serce mi wali - denerwuję się jeszcze bardziej i takie zamknięte koło... Wróciłam właśnie że spaceru, zaparzylam meliske i liczę na mocny sen... Z przerwą na siku oczywiście , bo to już też co nocny rytuał :)

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Figa88 ja też miałam problemy ze spaniem.Budziłam się ok 3,4 leżałam z godzinę usypiałam ale o 6 tej znowu pobudka i serce waliło mi jak szalone...denerwowałam się mierzyłam ciśnienie i zawsze było niskie a puls 100-108 także wysoki, dzwoniłam do kliniki i lekarz stwierdził że to normalne, że progesteron może powodować ten wysoki puls.Zaczełam stopniowo odstawiać Lutinusa i poprawiło się teraz już raczej nie mam problemu ze snem.Nie martw się pij meliskę i postaraj się z relaksować , może jakaś ciepła kąpiel przed snem mi pomagało.:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Cały dzień nie mogłam zasnąć :( co się położę to serce mi wali - denerwuję się jeszcze bardziej i takie zamknięte koło... Wróciłam właśnie że spaceru, zaparzylam meliske i liczę na mocny sen... Z przerwą na siku oczywiście , bo to już też co nocny rytuał :)
    Mam to samo - serce mi wali, żołądek ściska - nerwy :( i spać nie mogę ..
    Dziewczyny - jak liczyć wiek ciąży po IVF ? Nie od pierwszego dnia cyklu crio?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą dzwoniła dr genetyk, mam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10

Buko, Ciasteczko77, inka2707, Paulaa25, Figa88, asias, akilegna♥, Marin, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dziewczyny przed chwilą dzwoniła dr genetyk, mam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
    <3 <3 <3
    Zizu cudowna wiadomość, wiedziałam, że wszystko będzie dobrze! Bardzo się cieszę i gratuluje córeczki! <3

Zizu87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Mam to samo - serce mi wali, żołądek ściska - nerwy :( i spać nie mogę ..
    Dziewczyny - jak liczyć wiek ciąży po IVF ? Nie od pierwszego dnia cyklu crio?
    No właśnie nie wiem jak dobrze liczyć, ja zaczęłam liczyć wiwk ciąży po pierwszym USG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    No właśnie nie wiem jak dobrze liczyć, ja zaczęłam liczyć wiwk ciąży po pierwszym USG.
    Ja mam liczone (z tym, że po świeżym transferze, ale to bez różnicy) tak:14 dni (bo wtedy standardowo jest owu) plus wiek podanego zarodka. Więc mimo tego, że punkcje miałam w 12 dc, to liczy się jakby to był 14 dc.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    <3 <3 <3

Gratuluję :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy teraz problem z imieniem :( dobrze,że jeszcze trochę czasu jest :) za duży wybór i nic jeszcze do nas tak nie przemawia specjalnie :(

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    <3 <3 <3
    Zizu :) super !!!
    Kochana - przepraszam, że pytam-czemu robiłaś nifty ?
    Dziewczyny Wy też robicie te badania typu nifty /panorama ?

Zizu87 lubi tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ