Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna jeszcze raz gratulacje!Aleee słodziak z Bena!!!Piękny jest! ❤
    Pozdrowienia dla mamusi i Bena, rośnij zdrowo maluszku!!! :) :) :)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po paru tygodniach spania, dopadla mnie bezsenność... juz drugą noc budze sie o 2 w nocy i nie moge zasnąć do rana.. a potem caly dzień jestem mega zmęczona. Macie jakis sposób na to?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Tak, w formie globulek i macmiror jest bezpieczny w ciąży (praktycznie każdy Lek będzie miał w opisie, że w ciąży należy skonsultować stosowanie z lekarzem). Dostawałam go od poprzedniej gin zawsze w czasie starań o dziecko jak miałam infekcje i wtedy nigdy nie miałam pewności czy jestem w ciąży czy nie. Teraz chodzę do bardzo doświadczonej dr w szpitalu klinicznym, więc myślę, że spokojnie mogę jej ufać.

Dziękuję Buko za informację .Skóntaktowałam się z polożna w środę ide na wizytę do lekarza wiec może mi przepisze coś...no chyba że coś się bd działo to sama sobie coś kupię wcześniej.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Po paru tygodniach spania, dopadla mnie bezsenność... juz drugą noc budze sie o 2 w nocy i nie moge zasnąć do rana.. a potem caly dzień jestem mega zmęczona. Macie jakis sposób na to?
    Ja mam problemy ze spaniem ... melisa/ rumianek ?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Ja tak miałam, ale na początku w 6-7 tygodniu. Pół nocy potrafiłam nie spać, potem odsypiałam w ciągu dnia. Takie błędne koło. I nawet sama nie wiem kiedy, ale wszystko wróciło do normy i teraz nie mam problemów ze snem. No może poza tym, ze muszę wstawać w nocy do toalety, ale to już takie uroki ciąży :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Gratuluję synka!Super,że wszystko okey :)

mąż mówił, że po cichu liczył na syna, ale jak lekarz po kolei mówił, że wszystko w porządku to nerwy schodziły :)

Ciasteczko77, Luna131 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ben pozdrawia forumowe Ciotki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e0e04d39a49.jpg

cudny, idealny słodziak :) ogromne gratulacje :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ben pozdrawia forumowe Ciotki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e0e04d39a49.jpg
    Jeszcze raz gratulacje! Śliczny synek :-) pozdrawiam!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Ja miałam też ten problem na początku, przeszło mi po USG genetycznym więc problem był w mojej psychice. Teraz jestem na działce i śpię jak niemowlę, świeże powietrze pomaga :-) postaraj się nie stresować, może wypij melisę przed snem. Mam nadzieję,że to tylko chwilowy problem i jak możesz to odsypiaj w dzień

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Nie pomogę Ci, bo ja mam tak na zmianę, jedna noc bezsenna, a kolejna przespana cała. Dziś spałam ponad 12 godzin z jednym wstaniem w nocy do toalety ;)

Akilegna, mały jest boski :) Gratulacje :)

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nie mogłam zasnąć :( co się położę to serce mi wali - denerwuję się jeszcze bardziej i takie zamknięte koło... Wróciłam właśnie że spaceru, zaparzylam meliske i liczę na mocny sen... Z przerwą na siku oczywiście , bo to już też co nocny rytuał :)

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Figa88 ja też miałam problemy ze spaniem.Budziłam się ok 3,4 leżałam z godzinę usypiałam ale o 6 tej znowu pobudka i serce waliło mi jak szalone...denerwowałam się mierzyłam ciśnienie i zawsze było niskie a puls 100-108 także wysoki, dzwoniłam do kliniki i lekarz stwierdził że to normalne, że progesteron może powodować ten wysoki puls.Zaczełam stopniowo odstawiać Lutinusa i poprawiło się teraz już raczej nie mam problemu ze snem.Nie martw się pij meliskę i postaraj się z relaksować , może jakaś ciepła kąpiel przed snem mi pomagało.:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Cały dzień nie mogłam zasnąć :( co się położę to serce mi wali - denerwuję się jeszcze bardziej i takie zamknięte koło... Wróciłam właśnie że spaceru, zaparzylam meliske i liczę na mocny sen... Z przerwą na siku oczywiście , bo to już też co nocny rytuał :)
    Mam to samo - serce mi wali, żołądek ściska - nerwy :( i spać nie mogę ..
    Dziewczyny - jak liczyć wiek ciąży po IVF ? Nie od pierwszego dnia cyklu crio?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą dzwoniła dr genetyk, mam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10

Buko, Ciasteczko77, inka2707, Paulaa25, Figa88, asias, akilegna♥, Marin, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dziewczyny przed chwilą dzwoniła dr genetyk, mam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
    <3 <3 <3
    Zizu cudowna wiadomość, wiedziałam, że wszystko będzie dobrze! Bardzo się cieszę i gratuluje córeczki! <3

Zizu87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Mam to samo - serce mi wali, żołądek ściska - nerwy :( i spać nie mogę ..
    Dziewczyny - jak liczyć wiek ciąży po IVF ? Nie od pierwszego dnia cyklu crio?
    No właśnie nie wiem jak dobrze liczyć, ja zaczęłam liczyć wiwk ciąży po pierwszym USG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    No właśnie nie wiem jak dobrze liczyć, ja zaczęłam liczyć wiwk ciąży po pierwszym USG.
    Ja mam liczone (z tym, że po świeżym transferze, ale to bez różnicy) tak:14 dni (bo wtedy standardowo jest owu) plus wiek podanego zarodka. Więc mimo tego, że punkcje miałam w 12 dc, to liczy się jakby to był 14 dc.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    <3 <3 <3

Gratuluję :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy teraz problem z imieniem :( dobrze,że jeszcze trochę czasu jest :) za duży wybór i nic jeszcze do nas tak nie przemawia specjalnie :(

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    <3 <3 <3
    Zizu :) super !!!
    Kochana - przepraszam, że pytam-czemu robiłaś nifty ?
    Dziewczyny Wy też robicie te badania typu nifty /panorama ?

Zizu87 lubi tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ