X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    U mnie chyba w ogóle nie robią - poza tym ja chcę na NFZ. Nie prowadzą też ciąż.
    Nutella mówisz ;) mniam

U mnie w klinice robią i prywatne i na nfz,ja mialam na nfz.
    Aha,jeśli ktoś z Waszych znajomych jest z wojewodztwa śląskiego i na początku ciąży to w klinice gyncentrum realizują teraz program bezpłatnych badań prenatalnych

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to wtedy 17-5=12, minus 14 -daje 30/07 1 dc.
    Dzieki. To wtedy sie zgadza z kalk. IVF i tak też ustawiłam we Flo. Jako ukończony tydzień ciąży.
    Reasumując ukończony 5 t i 6d to bieżący 6 tydzień ciąży? Jak czytam poradnik to mam patrzeć wtedy że jestem w 6 tygodniu tak ?
    Skomplikowane :D

Dla mnie zbyt,ja nie czytam zadnych poradników :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dla mnie zbyt,ja nie czytam zadnych poradników :)
    Ja dostałam jakieś 2 jeszcze :) pożyczone ..
    ale czytam Ciężarówka przez 9 msc -ten jest super !!polecam (Buko też czyta)..
    Widzisz - moja klinika uboga bardzo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ja zaczynam nowy tydzień w piątek, więc w czwartek wieczorem czytam z ciężarówki ten rozdział, na tydzień, który zaczynam :) ale to tylko taki mój wymysl i w sumie już tradycja.
    Na usg masz zawsze przedział czasu, w którym badanie powinno byc wykonane np. Pierwsze prenatakne między 11t0d, a 13t6d, ale skoro będziesz robić na NFZ to lekarz da ci skierowanie, a na wizycie pewnie wyznaczy termin porodu, jeśli jeszcze nie masz podanego wg lekarza. Zapisując się na NFZ zazwyczaj podajesz albo właśnie datę OM albo TP i dostaniesz termin taki, który pasuje. Ja robiłam pierwsze usg w 13t1d.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja dostałam jakieś 2 jeszcze :) pożyczone ..
    ale czytam Ciężarówka przez 9 msc -ten jest super !!polecam (Buko też czyta)..
    Widzisz - moja klinika uboga bardzo :(

Ja mam takie chłodne podejście do ciąży,znaczy jestem mega szczęśliwa itd.,ale też przesadnie nie szukam informacji,zapisałam się na szkołę rodzenia,mama i siostra mi też pomogą się ogarnąć także nie czytam poradników bo oszalałabym od nadmiaru informacji:)

Paulcia28, klamka lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ciasteczko, ja zaczynam nowy tydzień w piątek, więc w czwartek wieczorem czytam z ciężarówki ten rozdział, na tydzień, który zaczynam :) ale to tylko taki mój wymysl i w sumie już tradycja.
    Na usg masz zawsze przedział czasu, w którym badanie powinno byc wykonane np. Pierwsze prenatakne między 11t0d, a 13t6d, ale skoro będziesz robić na NFZ to lekarz da ci skierowanie, a na wizycie pewnie wyznaczy termin porodu, jeśli jeszcze nie masz podanego wg lekarza. Zapisując się na NFZ zazwyczaj podajesz albo właśnie datę OM albo TP i dostaniesz termin taki, który pasuje. Ja robiłam pierwsze usg w 13t1d.
    :) ja też teraz 1 rozdział na tydzień :)
    Czyli pren miedzy 11-13.. to może uda sie wstrzelić - ale mówisz o tygodniach rozpoczętych czy zakończonych ?
    We wtorek pewnie się wyjaśni co i jak ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ty się najlepiej skup na tym co Ci będzie mówił lekarz.
    Odnośnie usg przeczytaj sobie artykuł mamy ginekolog.
    https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ciasteczko, ty się najlepiej skup na tym co Ci będzie mówił lekarz.
    Odnośnie usg przeczytaj sobie artykuł mamy ginekolog.
    https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
    Dzieki :) poczytam. A ginek - oj obym we wtorek już miała wybranego ..

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę :) dziewczyny czy wam też dokuczaja skurcze łydek?Mam je od jakiegoś czasu bardzo czesto (tylko w nocy) lykam magnezin 2x1 i to nie pomaga do tego zaczeła mi drgać powieka ... dobrze, że w tym tyg.wizyta.
    Miłej niedzieli mamuśki!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:18

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dzień dobry w niedzielę :) dziewczyny czy wam też dokuczaja skurcze łydek?Mam je od jakiegoś czasu bardzo czesto (tylko w nocy) lykam magnezin 2x1 i to nie pomaga do tego zaczeła mi drgać powieka ... dobrze, że w tym tyg.wizyta.

Paula ja mam to samo, w zasadzie co rano skurcz - jednej, drugiej albo obu łydek i to pomimo, że łykam magnez. Ale przyznam, że skurcze są słabsze niż miewałam przed ciążą, ale częstsze.

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Paula ja mam to samo, w zasadzie co rano skurcz - jednej, drugiej albo obu łydek i to pomimo, że łykam magnez. Ale przyznam, że skurcze są słabsze niż miewałam przed ciążą, ale częstsze.
    Mam to samo jedna, druga albo obie zawsze rano bolą ja przed ciążą to praktycznie w ogole nie miewałam...Czytałam gdzieś własnie że magnez pomaga, może trzeba wziąć jakiś mocniejszy?Tylko, że ja mam problem jeszcze z żelazem i gdzieś wyczytałam, że magnez blokuje przyswajanie żelaza o i błędne koło.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

Hej, ja nie mam takich dolegliwości, ale zawsze miałam magnez w normie, teraz zresztą też, bo robiłam ostatnio badania. Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:44

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli :)
    To może brak potasu/ Sam magnez to chyba za mało :) ?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm może i tak być Ciacho tylko nie wiem czy powinnam łykać coś na własną rękę , poczekam co lekarz powie.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, powiedz o tych objawach lekarzowi, na pewno coś doradzi. Zależy jeszcze jaka dawkę magnezu lykasz, bo może za mało. Ja biorę Magnella 2x2 tabl, co daje mi łącznie 800 mg na dobę i skurcze u mnie w zasadzie nie występują, nawet te przepowiadajece. U mnie rowniez wpływu na żelazo nie ma, bo też lykam żelazo w tabletkach i ładnie poprawia mi się morfologia.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Paula, powiedz o tych objawach lekarzowi, na pewno coś doradzi. Zależy jeszcze jaka dawkę magnezu lykasz, bo może za mało. Ja biorę Magnella 2x2 tabl, co daje mi łącznie 800 mg na dobę i skurcze u mnie w zasadzie nie występują, nawet te przepowiadajece. U mnie rowniez wpływu na żelazo nie ma, bo też lykam żelazo w tabletkach i ładnie poprawia mi się morfologia.
    Właśnie sprawdziłam i łylam 250 mg na dobę i żelazo 60 mg na dobę.
    Buko cała ciąże łykasz takie dawki magnezu?
    Powiedz mi jakie żelazo łykasz i jaka dawkę?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 16 Tc, bo miałam problem z wysokim tetnem, więc ja akurat nie dostałam magnezu na skurcze. Żelazo lykam w biofer folic 2*2 tabl i dodatkowo to co jest w doppelherz mama premium, łącznie 62 mg. Z tym, że u mnie wszystko jest zgodnie z zaleceniami mojej dr, nic nie biorę na własną rękę :) wiec nie chciałabym żeby później było, że ja coś sugerowałam brać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 14:23

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    od 16 Tc, bo miałam problem z wysokim tetnem, więc ja akurat nie dostałam magnezu na skurcze. Żelazo lykam w biofer folic 2*2 tabl i dodatkowo to co jest w doppelherz mama premium, łącznie 62 mg. Z tym, że u mnie wszystko jest zgodnie z zaleceniami mojej dr, nic nie biorę na własną rękę :) wiec nie chciałabym żeby później było, że ja coś sugerowałam brać :)
    Nie no jasne :) pytam z ciekawości też nie bd brała nic na wlasną rękę.Porozmawiam z lekarzem i zobaczymy.Też miałam i nadal czasem miewam wysoki puls także mysle że zapewne dostanę wiekszą dawkę :) te skurcze dopadły mnie ostatnio a że wizyty raz w miesiącu to czekam cierpliwie :)
    Dziękuję za info Buko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 14:43

Buko lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hmmm może i tak być Ciacho tylko nie wiem czy powinnam łykać coś na własną rękę , poczekam co lekarz powie.
    Nie łykaj sama - poradź się lekarza - może trzeba zbadać poziom we krwi ?
    Ja np łykam póki co magnez oddzielnie, żelazo w Duphavit - tylko 30 mg.. zobaczymy czy nie za mało, jednak dietetyk chce uzupełniać to jedzeniem a nie sztucznymi :( nie wiem co na to lekarz ..
    Jakie macie poziomy żelaza ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 15:15

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Nieśmiało do Was dołączę ;)

Macie jakieś sposoby na swędzący brzuch? Swędzący raczej po zastrzykach. Biorę fraxiparinę i jakoś coraz ciężej mi to idzie - pojawia się opuchlizna, która znika niebawem. A między zastrzykami swędzi mnie brzuch. Nie wiem czy balsam nie pogorszy sprawy. Może macie jakieś doświadczenia?

Paulaa25 lubi tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ