Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:U mnie chyba w ogóle nie robią - poza tym ja chcę na NFZ. Nie prowadzą też ciąż.
Nutella mówisz mniam
U mnie w klinice robią i prywatne i na nfz,ja mialam na nfz.
Aha,jeśli ktoś z Waszych znajomych jest z wojewodztwa śląskiego i na początku ciąży to w klinice gyncentrum realizują teraz program bezpłatnych badań prenatalnychCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:No to wtedy 17-5=12, minus 14 -daje 30/07 1 dc.
Dzieki. To wtedy sie zgadza z kalk. IVF i tak też ustawiłam we Flo. Jako ukończony tydzień ciąży.
Reasumując ukończony 5 t i 6d to bieżący 6 tydzień ciąży? Jak czytam poradnik to mam patrzeć wtedy że jestem w 6 tygodniu tak ?
Skomplikowane
Dla mnie zbyt,ja nie czytam zadnych poradników -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko, ja zaczynam nowy tydzień w piątek, więc w czwartek wieczorem czytam z ciężarówki ten rozdział, na tydzień, który zaczynam ale to tylko taki mój wymysl i w sumie już tradycja.
Na usg masz zawsze przedział czasu, w którym badanie powinno byc wykonane np. Pierwsze prenatakne między 11t0d, a 13t6d, ale skoro będziesz robić na NFZ to lekarz da ci skierowanie, a na wizycie pewnie wyznaczy termin porodu, jeśli jeszcze nie masz podanego wg lekarza. Zapisując się na NFZ zazwyczaj podajesz albo właśnie datę OM albo TP i dostaniesz termin taki, który pasuje. Ja robiłam pierwsze usg w 13t1d. -
Ciasteczko77 wrote:Ja dostałam jakieś 2 jeszcze pożyczone ..
ale czytam Ciężarówka przez 9 msc -ten jest super !!polecam (Buko też czyta)..
Widzisz - moja klinika uboga bardzo
Ja mam takie chłodne podejście do ciąży,znaczy jestem mega szczęśliwa itd.,ale też przesadnie nie szukam informacji,zapisałam się na szkołę rodzenia,mama i siostra mi też pomogą się ogarnąć także nie czytam poradników bo oszalałabym od nadmiaru informacji:)Paulcia28, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Ciasteczko, ja zaczynam nowy tydzień w piątek, więc w czwartek wieczorem czytam z ciężarówki ten rozdział, na tydzień, który zaczynam ale to tylko taki mój wymysl i w sumie już tradycja.
Na usg masz zawsze przedział czasu, w którym badanie powinno byc wykonane np. Pierwsze prenatakne między 11t0d, a 13t6d, ale skoro będziesz robić na NFZ to lekarz da ci skierowanie, a na wizycie pewnie wyznaczy termin porodu, jeśli jeszcze nie masz podanego wg lekarza. Zapisując się na NFZ zazwyczaj podajesz albo właśnie datę OM albo TP i dostaniesz termin taki, który pasuje. Ja robiłam pierwsze usg w 13t1d.
Czyli pren miedzy 11-13.. to może uda sie wstrzelić - ale mówisz o tygodniach rozpoczętych czy zakończonych ?
We wtorek pewnie się wyjaśni co i jak ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Ciasteczko, ty się najlepiej skup na tym co Ci będzie mówił lekarz.
Odnośnie usg przeczytaj sobie artykuł mamy ginekolog.
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/ -
Dzień dobry w niedzielę dziewczyny czy wam też dokuczaja skurcze łydek?Mam je od jakiegoś czasu bardzo czesto (tylko w nocy) lykam magnezin 2x1 i to nie pomaga do tego zaczeła mi drgać powieka ... dobrze, że w tym tyg.wizyta.
Miłej niedzieli mamuśki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:18
-
Paulaa25 wrote:Dzień dobry w niedzielę dziewczyny czy wam też dokuczaja skurcze łydek?Mam je od jakiegoś czasu bardzo czesto (tylko w nocy) lykam magnezin 2x1 i to nie pomaga do tego zaczeła mi drgać powieka ... dobrze, że w tym tyg.wizyta.
Miłej niedzieli mamuśki!!!
Paula ja mam to samo, w zasadzie co rano skurcz - jednej, drugiej albo obu łydek i to pomimo, że łykam magnez. Ale przyznam, że skurcze są słabsze niż miewałam przed ciążą, ale częstsze. -
morganaa wrote:Paula ja mam to samo, w zasadzie co rano skurcz - jednej, drugiej albo obu łydek i to pomimo, że łykam magnez. Ale przyznam, że skurcze są słabsze niż miewałam przed ciążą, ale częstsze.
-
Paulaa25 wrote:Dzień dobry w niedzielę dziewczyny czy wam też dokuczaja skurcze łydek?Mam je od jakiegoś czasu bardzo czesto (tylko w nocy) lykam magnezin 2x1 i to nie pomaga do tego zaczeła mi drgać powieka ... dobrze, że w tym tyg.wizyta.
Miłej niedzieli mamuśki!!!
Hej, ja nie mam takich dolegliwości, ale zawsze miałam magnez w normie, teraz zresztą też, bo robiłam ostatnio badania. Miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:44
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula, powiedz o tych objawach lekarzowi, na pewno coś doradzi. Zależy jeszcze jaka dawkę magnezu lykasz, bo może za mało. Ja biorę Magnella 2x2 tabl, co daje mi łącznie 800 mg na dobę i skurcze u mnie w zasadzie nie występują, nawet te przepowiadajece. U mnie rowniez wpływu na żelazo nie ma, bo też lykam żelazo w tabletkach i ładnie poprawia mi się morfologia.
-
Buko wrote:Paula, powiedz o tych objawach lekarzowi, na pewno coś doradzi. Zależy jeszcze jaka dawkę magnezu lykasz, bo może za mało. Ja biorę Magnella 2x2 tabl, co daje mi łącznie 800 mg na dobę i skurcze u mnie w zasadzie nie występują, nawet te przepowiadajece. U mnie rowniez wpływu na żelazo nie ma, bo też lykam żelazo w tabletkach i ładnie poprawia mi się morfologia.
Buko cała ciąże łykasz takie dawki magnezu?
Powiedz mi jakie żelazo łykasz i jaka dawkę? -
nick nieaktualnyod 16 Tc, bo miałam problem z wysokim tetnem, więc ja akurat nie dostałam magnezu na skurcze. Żelazo lykam w biofer folic 2*2 tabl i dodatkowo to co jest w doppelherz mama premium, łącznie 62 mg. Z tym, że u mnie wszystko jest zgodnie z zaleceniami mojej dr, nic nie biorę na własną rękę wiec nie chciałabym żeby później było, że ja coś sugerowałam brać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 14:23
-
Buko wrote:od 16 Tc, bo miałam problem z wysokim tetnem, więc ja akurat nie dostałam magnezu na skurcze. Żelazo lykam w biofer folic 2*2 tabl i dodatkowo to co jest w doppelherz mama premium, łącznie 62 mg. Z tym, że u mnie wszystko jest zgodnie z zaleceniami mojej dr, nic nie biorę na własną rękę wiec nie chciałabym żeby później było, że ja coś sugerowałam brać
Dziękuję za info Buko :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 14:43
Buko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Hmmm może i tak być Ciacho tylko nie wiem czy powinnam łykać coś na własną rękę , poczekam co lekarz powie.
Ja np łykam póki co magnez oddzielnie, żelazo w Duphavit - tylko 30 mg.. zobaczymy czy nie za mało, jednak dietetyk chce uzupełniać to jedzeniem a nie sztucznymi nie wiem co na to lekarz ..
Jakie macie poziomy żelaza ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 15:15
-
Cześć Dziewczyny! Nieśmiało do Was dołączę
Macie jakieś sposoby na swędzący brzuch? Swędzący raczej po zastrzykach. Biorę fraxiparinę i jakoś coraz ciężej mi to idzie - pojawia się opuchlizna, która znika niebawem. A między zastrzykami swędzi mnie brzuch. Nie wiem czy balsam nie pogorszy sprawy. Może macie jakieś doświadczenia?Paulaa25 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708