Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLuna131 wrote:Cześć Dziewczyny! Nieśmiało do Was dołączę
Macie jakieś sposoby na swędzący brzuch? Swędzący raczej po zastrzykach. Biorę fraxiparinę i jakoś coraz ciężej mi to idzie - pojawia się opuchlizna, która znika niebawem. A między zastrzykami swędzi mnie brzuch. Nie wiem czy balsam nie pogorszy sprawy. Może macie jakieś doświadczenia?
Hejka ja też tu raczkuje ..
Ja nie biorę teraz zastrzyków ale jak brałam to okłady z sody oczyszczonej pomagały ..Luna131 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Nie łykaj sama - poradź się lekarza - może trzeba zbadać poziom we krwi ?
Ja np łykam póki co magnez oddzielnie, żelazo w Duphavit - tylko 30 mg.. zobaczymy czy nie za mało, jednak dietetyk chce uzupełniać to jedzeniem a nie sztucznymi nie wiem co na to lekarz ..
Jakie macie poziomy żelaza ? -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Ciacho ja w trakcie starań i teraz w ciąży nie badałam w ogole żelaza także nie mam pojecia wiem tylko że hemoglobina mi spada była w normie a ostatnio tylko 11.Hematokryt 34.We wtorek bd robić badania to zrobie żelazo i magnez ktorego nigdy w życiu nie badałam
ja chyba jutro też pójdę się ukłuć ... tsh, żelazo, prog itp -
Luna131 wrote:Cześć Dziewczyny! Nieśmiało do Was dołączę
Macie jakieś sposoby na swędzący brzuch? Swędzący raczej po zastrzykach. Biorę fraxiparinę i jakoś coraz ciężej mi to idzie - pojawia się opuchlizna, która znika niebawem. A między zastrzykami swędzi mnie brzuch. Nie wiem czy balsam nie pogorszy sprawy. Może macie jakieś doświadczenia?
Piękna beta!!!Gratulacje
Niestety ja nie pomogę w problemie bo nie mam pojecia.
Luna131 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj Luna
Już wiesz do kiedy masz brać heparyne? Ja odstawiłam ją ok 16 tyg. U mnie problemem po zastrzykach były siniaki. Może u Ciebie pomogłyby zimne lub letnie okłady.
Ciasteczko, badałam sobie żelazo że względu na wypadające włosy. Okazało się, że mam mam je po ad normę, ale lekarz powiedział,że włosy i tak wypadają przez hormony. Co do żelaza to stwierdził tylko, że tak w ciąży może być, ja mam się normalnie odżywiać i tyle.
Jak się czujecie? U mnie praktycznie połowa ciąży, w piątek USG połówkoweMagNolia55, klamka, Luna131 lubią tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Witaj Luna
Już wiesz do kiedy masz brać heparyne? Ja odstawiłam ją ok 16 tyg. U mnie problemem po zastrzykach były siniaki. Może u Ciebie pomogłyby zimne lub letnie okłady.
Ciasteczko, badałam sobie żelazo że względu na wypadające włosy. Okazało się, że mam mam je po ad normę, ale lekarz powiedział,że włosy i tak wypadają przez hormony. Co do żelaza to stwierdził tylko, że tak w ciąży może być, ja mam się normalnie odżywiać i tyle.
Jak się czujecie? U mnie praktycznie połowa ciąży, w piątek USG połówkowe
Ja z badaniami aż tak nie szaleje w ciąży, to co lekarz zleci i tyle, nie szukam nic w necie i się mniej stresuje po prostu cieszę się ciążą
a tak to czuję się rewelacyjnie - tylko brzuch rośnie i synuś dokazuje w brzuchu - zwłaszcza w piątek i sobotę szalał, chyba wyczuł, że męża/taty nie ma w domu i dawaj. a wczoraj mąż wrócił i dziecko już spokojne - widocznie chrapanie męża ma na niego bardzo dobry wpływ
dziewczyny a myślałyście albo rozmawiałyście z lekarzami o porodzie - naturalny czy cesarka?
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam u nowej dr (bywałam u niej przed IVF)- mamy serduszko nie słyszałam go (jutro ide do kliniki to może usłyszę), ale widziałam jak pulsuje. Maleństwo ma 2.3 mm
Dostałam też skierowanie na prenatalne (już umówiłam termin).
Nie wiem czy dobrze mi obliczyli - mam dzis 6t 1 D (skończone)- a prenatalne na 25.10- czy to Ok ??
Olcia - włosy u mnie tragedia łysieje a Tobie przestały wypadać ?
Morgana - ha ha - chrapanie uspokaja ale Synek Ci brykał..
mój też strasznie chrapie ja czasem nie wytrzymujeklamka, agaaa90, Luna131, Figa88, Marin, inka2707, akilegna♥, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Byłam u nowej dr (bywałam u niej przed IVF)- mamy serduszko nie słyszałam go (jutro ide do kliniki to może usłyszę), ale widziałam jak pulsuje. Maleństwo ma 2.3 mm
Nie wiem czy dobrze mi obliczyli - mam dzis 6t 1 D (skończone)- a prenatalne na 25.10- czy to Ok ??
mój też strasznie chrapie ja czasem nie wytrzymuje
Ciasteczko super wiadomość! Gratuluję serduszka
Ja też na pierwszej wizycie nie słyszałam, wiem, że niektórzy lekarze puszczają bicie serduszka dopiero później. Ale najważniejsze, że jest
Włosy wypadają mi bardzo, niestety tak działają hormony. Musimy czekać aż samo przejdzie.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Ciasteczko super wiadomość! Gratuluję serduszka
Ja też na pierwszej wizycie nie słyszałam, wiem, że niektórzy lekarze puszczają bicie serduszka dopiero później. Ale najważniejsze, że jest
Włosy wypadają mi bardzo, niestety tak działają hormony. Musimy czekać aż samo przejdzie.
u mnie jak pojawiło się serduszko, lekarz próbował puścić, ale nie było słychać - żebym się nie martwiła to pokazał mi dokładnie gdzie widać i rzeczywiście była taka pulsująca kropka wyraźnie widoczna
moje też wypadają, choć mniej niż przed ciążą, ale też zmieniłam już jakiś czas temu szampony na ziołowe i to pomogło trochę. A teraz przyciemniłam włosy trochę - dostałam zielone światło od lekarzaCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Byłam u nowej dr (bywałam u niej przed IVF)- mamy serduszko nie słyszałam go (jutro ide do kliniki to może usłyszę), ale widziałam jak pulsuje. Maleństwo ma 2.3 mm
mój też strasznie chrapie ja czasem nie wytrzymuje
nie martw się, lekarz albo w miejscu gdzie robisz prenatalne wiedzą co robią, także na bank masz dobrze policzone. Jak mnie babka umawiała na prenatalne to od razu zastrzegła, że może być konieczność przyjścia dwa razy jeśli za pierwszym razem nie będzie jeszcze możliwa ocena dziecka, gdyby ciąża jednak okazała się młodsza. Ale, że mały rośnie jak na drożdżach to nie było takiej konieczności.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też robię badania tylko zlecone przez lekarza, ale włosy sie bardzo sypią od jakiś 3 tygodni. Fizycznie czuję się dobrze, chyba nawet tak samo jak przed ciążą. Tylko Brzuch coraz większy i mały szaleje. Ale coraz cześciej zaczynam bać się porodu i opieki nad dzieckiem, to będzie mój pierwszy kontakt z takim maleństwem.
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ja z badaniami aż tak nie szaleje w ciąży, to co lekarz zleci i tyle, nie szukam nic w necie i się mniej stresuje po prostu cieszę się ciążą
a tak to czuję się rewelacyjnie - tylko brzuch rośnie i synuś dokazuje w brzuchu - zwłaszcza w piątek i sobotę szalał, chyba wyczuł, że męża/taty nie ma w domu i dawaj. a wczoraj mąż wrócił i dziecko już spokojne - widocznie chrapanie męża ma na niego bardzo dobry wpływ
dziewczyny a myślałyście albo rozmawiałyście z lekarzami o porodzie - naturalny czy cesarka?
Super, że mały szaleje Ja ostatnio też zaczęłam bardziej czuć małego od czasu do czasu jak się dobrze ułoży
Nie rozmawiałam jeszcze o porodzie z lekarzem. A jak to wygląda u Ciebie? -
Olciaaa wrote:Super, że mały szaleje Ja ostatnio też zaczęłam bardziej czuć małego od czasu do czasu jak się dobrze ułoży
Nie rozmawiałam jeszcze o porodzie z lekarzem. A jak to wygląda u Ciebie?
ja też jeszcze nie rozmawiałam o porodzie, nie ma jakiś szczególnych wskazań, że jak in vitro to tylko cesarka. Boję się porodu naturalnego, ale też nie chcemy zwlekać z 2 dzieckiem, a po cesarce może być trudniej.
Sama nie wiem na co cisnąć lekarza to jest dopiero problem -
Olciaaa wrote:Witaj Luna
Jak się czujecie? U mnie praktycznie połowa ciąży, w piątek USG połówkowe
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Ciasteczko77 wrote:Byłam u nowej dr (bywałam u niej przed IVF)- mamy serduszko nie słyszałam go (jutro ide do kliniki to może usłyszę), ale widziałam jak pulsuje. Maleństwo ma 2.3 mm
mój też strasznie chrapie ja czasem nie wytrzymujeCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualnyW szpitalu, w którym ja planuje rodzic też raczej nie ma cesarki na życzenie. I bez wyraźnych wskazań medycznych, to próbują SN. Zauważyłam też na zajęciach w szkole rodzenia, a chodzę właśnie do tej przy szpitalu, że Położne bardzo podkreślają zalety SN i jednocześnie wady cc. I o ile wcześniej myślałam, że cesarka nie jest taka zła, to teraz chciałabym jednak urodzić SN. Mojego męża natomiast przekonały tym i on by bardzo chciał żebym rodziła SN, że po cesarce będę z małą przez 8 godzinę w sali pooperacyjnej i on nie będzie miał do nas wstępu, a po SN będzie z nami cały czas.
-
nick nieaktualnyJa wiem, że mój lekarz nie robi problemów z cc zwłaszcza po in vitro, do tego ja mam dosyć spore problemy z kręgosłupem i wadę wzroku ponad -5. Ale jak mam być szczera to nie wiem co lepsze, jak rozmawiam z koleżankami to są podzielone opinię - te co urodziły szybko mówią, że tylko poród naturalny, te co się namęczyły bo próbowały rodzić naturalnie i ostatecznie skończyło się cc mówią, żeby od razu decydować się na cc. Zobaczymy jak to wyjdzie, jak na razie cieszę się, że mam jeszcze trochę czasu