X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    I witamy się w 25 tyg ciąży. Byłam dziś u lekarza. Maleństwo już nie jest takie małe, waży 720 g Niestety w 3d nie widziałam nic poza ptaszkiem. Postanowił przekręcić się pośladkami w dół i do tego twarz zakrył nóżkami. Ogólnie P dr zadowolona z wyników i mówi że wszystko dobrze. Będziemy czekać aż Mały się przekręci.
    Kochana najważniejsze, że z małym wszystko OK :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Cześć Dziewczyny!

To i ja dołączam :D
    Witaj Zajączku :-) Gratulacje!!! Trzymam kciuki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kochana gratuluję parki :) nie wiem za co mamy się obrażać :) my się tylko martwiłyśmy :)

rozumiem Twój stosunek do ciąży - ja Ci powiem, też staram się normalnie, nie szukam objawów dodatkowych, nie szaleje z badaniami, robię co lekarz kazał :) teraz wracam do pracy, startuję w wyborach do rady mojej gminy, przygotowuję się do egzaminów i chcę obronić doktorat - także mam co robić i tylko w międzyczasie oglądam wózki, ale za wyprawkę się wezmę w październiku :) staram się, żeby po 4 latach walki ciążą chociaż była "normalna", żebym moim jedynym problemem była waga, wyprawka czy imię dziecka :) katuję męża szukaniem imienia dla naszego syna, bo dopiero w zeszłym tygodniu udało się u naszego maleństwa potwierdzić płeć :) nasze maleństwo jest bardzo ruchliwe, ale ja uwielbiam te jego harce w brzuchu i lekkie kopniaki jakie mi funduję :) po tym co każda z nas tu przeszła po prostu wszystkie chcemy teraz cieszyć się naszym szczęściem także twoja "cisza" jest zrozumiała :)

Ale się cieszę, że u Ciebie też wszytko dobrze <3 w sumie po to tu zajrzalam, żeby sprawdzić jak się macie i cóz moge dodac - radość radość! obyś dalej miala tyle na glowie, to szybciej minie ;) ściskam cieplutko :*

morganaa lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez forum nie dała bym rady, bo ciagłe gadanie o ciaży, małym czy zakupach moim bkiskim wychodzi już chyba uszami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 16:28

klamka lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Witaj u nas!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja bez forum nie dała bym rady, bo ciagłe gadanie o ciaży, małym czy zakupach moim bkiskim wychodzi już chyba uszami ;-)
    Ja mam 3 bliskie przyjaciółki w ciąży, jedna +6 tyg, druga -6 tyg i trzecia też na początku ciąży, więc już w realu zwariowac idzie, a co dopiero na forum :P

• Marin Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Ja mam 3 bliskie przyjaciółki w ciąży, jedna +6 tyg, druga -6 tyg i trzecia też na początku ciąży, więc już w realu zwariowac idzie, a co dopiero na forum :P
    He, he,he... też mam podobnie. Jedna +6 tyg, a druga -7 tyg.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Ja mam też 2 koleżanki w ciąży, 1 ma termin na 26 stycznia 2 na 27 stycznia a ja na 1 lutego :-) więc też jest wesoło :-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Inka !:)
    Jak miło, że nas odwiedziłaś :)
    Gratuluję parki coś cudownego!
    Forumowe ciotki martwiły się o Ciebie i Twoje smoczki :) ale Paulcia przekazała nam info że wsio oki u was :)
    U mnie jutro wizyta i myśle, że wreszcie poznam się dowiem czy to lokatorka czy lokator jest taki grzeczny, że ja nic nie czuję. :)
    Do tej pory lekarz nie określił na 100% połówkowe mam 19.09 wiec już troszkę zaczynam się stresować ale oczywiście jestem dobrej myśli !
    Nie mam nikogo w ciąży aktualnie tak jak wy dziewczęta dlatego cieszę się, że jest forum bo nie miałabym z kim pogadać ;) większość już ma odchowane dzieciaczki a ze dwie koleżanki planują ale jeszcze nie teraz.
    Odzywaj się do nas czasem,dużo zdrówka dla was!!!Buzialeee :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:54

inka1985 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Witaj zajączku!Gratuluję pozytywnej bety!!!:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ciasteczko moim zdaniem nie warto prowadzić tam ciąży. Ogólnie w Łodzi coraz ciężej dostać się do dobrego ginekologa (najczęściej terminy są do takich którzy mają średnie albo złe opinie w necie). Poza tym, tak jak pisałaś w gabinetach nie ma USG, a lekarze nie chcą dawać skierowań. Ja jak już dostałam w końcu skierowanie na USG genetyczne to nie mogłam się zapisać, bo nie było już terminów. Jedyne co to mam faja panią dr internistkę, która daje mi skierowania na badania krwi i moczu i nigdy nie robi problemu. Ogólnie u mojego pana doktora czuję się bezpieczniej. Też myślałam, żeby chodzić do 2 ginekologów, ale potem zobaczyłam, że lepiej mi jak trzymam się tego jednego. Robię co on mi mówi i jak na razie wychodzę na tym dobrze :-) Na USG genetyczne skierował mnie do swojego kolegi specjalisty i też byłam bardzo zadowolona.
    :) właśnie - usg (zwykle ciążowe - bo prenatalne robię już w Invicta na fundusz) umówiłam u drugiego dr.. a ginek inny termin..
    trochę słabe ale chociaż badania krwi itp bym robiła na abo., dr ma gab prw wiec mogę też pójść i tam .. chyba zaryzykuje i zostanę w lux póki co .. ale mega słabo z prowadzeniem ciąży w Lux..
    Zajączek witaj :) !!
    Marin / super !! :) Gucio że wszystko dobrze ;) to mały się zakrył ;)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) kurczę, kiedyś nie było usg i mamuśki jakoś żyły, a a nas teraz ciekawość zżera, żeby wiedzieć co będzie - ale ja uważam, że to akurat fajne jest - teraz mogę już jakoś określić maleństwo, mówię do niego Karolek, a mąż Błażej :) poczekaj Paula jak się rozkręci to poczujesz na bank - u mnie jak zwykle 23-24 - kładę się do łóżka i zaczyna się szaleństwo - pierwszy raz mąż poczuł ruchy, ale był zdziwiony, że on tak szaleje :)

u nas nasi dobrzy znajomi (chcemy go poprosić o bycie chrzestnym) mają ciąże 2 tyg. młodszą i też chłopak :) tylko ja nigdy nie chciałam być jedną z tych matek które tylko o dzieciach potrafią gadać, nie cierpię tego - taki uraz rodzinny - bo bratowa tylko o dzieciach nadawała zawsze, ale tylko o swoich, jak tylko ktoś wspomniał, że np. co u jego dziecka, to ona zaraz się prześcigała, że jej dziecko lepiej :D nie potrafię zrozumieć czemu niektórym macierzyństwo po prostu wyprało mózg :(

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) właśnie - usg (zwykle ciążowe - bo prenatalne robię już w Invicta na fundusz) umówiłam u drugiego dr.. a ginek inny termin..
    trochę słabe ale chociaż badania krwi itp bym robiła na abo., dr ma gab prw wiec mogę też pójść i tam .. chyba zaryzykuje i zostanę w lux póki co .. ale mega słabo z prowadzeniem ciąży w Lux..
    Zajączek witaj :) !!
    Marin / super !! :) Gucio że wszystko dobrze ;) to mały się zakrył ;)

ja prowadzę ciąże prywatnie i tych badań krwi nie ma aż tak dużo, zresztą w porównaniu z tym ile wydawałam przy staraniach na badani teraz to "taniocha" jest :D
    Ciasteczka, przy Twoich lękach może lepiej poszukać dobrego lekarza ze sprzętem, dla swojego spokoju, sama piszesz, że w lux med słabo, to po co ryzykować i się stresować potem.

mbnotr8.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Ja sobie nie wyobrażam wizyty bez usg ;p chyba bym oszalała ;p tyle wyczekuje na kolejne zobaczenie Małej, że gdybym wyszła z gabinetu bez tego to byłabym zrozpaczona xD a co do badań prywatnie to faktycznie nie ma ich dużo. Standardowo robię morfo, glukozę i mocz a teraz przed kolejną wizytą muszę powtórzyć toxo IgM i odczyn coombsa. Fakt w porównaniu do wydatków w trakcie starań teraz wydaje się grosze ;p

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra tez jest w ciąży, termin ma miesiac szybciej ;). Im sie udało naturalnie. Babcia szaleje ze szczęścia

morganaa, Olciaaa, inka2707 lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też prowadzę ciążę prywatnie i również mam wrażenie, że teraz to są grosze. Jednak starania o dziecko w naszej sytuacji dziewczyny to był majątek.
    Właśnie jadę do ginekologa bo obawiam się, że mam infekcję intymna, od wczoraj czuje duży dyskomfort... Wolę to sprawdzić.
    Miłego dnia :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Moja siostra tez jest w ciąży, termin ma miesiac szybciej ;). Im sie udało naturalnie. Babcia szaleje ze szczęścia
    Wow, super :-) to dopiero rewolucja w rodzinie! ;-)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nieśmiało się przywitam.. Jestem po trzeciej procedurze i trzecim transferze. Beta 7dpt 28, 9dpt 65, 12 dpt 357 oraz ostatnia 14dpt 1286 :) Mieliśmy już dwie nieplanowane wizyty, ponieważ plamię na brązowo ale lekarz nie widzi krwawienia z dróg rodnych a ciąża rozwija się prawidłowo. Wizyta w 17dpt- pęcherzyk ciążowy 7mm. Wizyta wczoraj 20dpt- pęcherzyk ciążowy 12mm i pęcherzyk żółtkowy 4mm. Nie ma jeszcze zarodka, ale lekarz powiedział, że za dzień, dwa powinien się pojawić. Stres za stresem :) Na ten moment mam ciążę leżącą, jestem na zwolnieniu. Czy któraś z Wam zmagała się z plamieniami we wczesnej ciąży?

Oczywiście wszystkim ogromnie gratuluję i życzę spokojnego i pięknego czasu w ciąży :)

Luna131, Ciasteczko77, Figa88, Paulaa25 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa będziesz miała część ubranek od siostry.

Figa88 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny :) Nieśmiało się przywitam.. Jestem po trzeciej procedurze i trzecim transferze. Beta 7dpt 28, 9dpt 65, 12 dpt 357 oraz ostatnia 14dpt 1286 :) Mieliśmy już dwie nieplanowane wizyty, ponieważ plamię na brązowo ale lekarz nie widzi krwawienia z dróg rodnych a ciąża rozwija się prawidłowo. Wizyta w 17dpt- pęcherzyk ciążowy 7mm. Wizyta wczoraj 20dpt- pęcherzyk ciążowy 12mm i pęcherzyk żółtkowy 4mm. Nie ma jeszcze zarodka, ale lekarz powiedział, że za dzień, dwa powinien się pojawić. Stres za stresem :) Na ten moment mam ciążę leżącą, jestem na zwolnieniu. Czy któraś z Wam zmagała się z plamieniami we wczesnej ciąży?

Oczywiście wszystkim ogromnie gratuluję i życzę spokojnego i pięknego czasu w ciąży :)
    Witaj! Trzymam kciuki,żeby dalej wszystko szło wg planu! Ja miałam plamienia i krawawienia na początku ciąży i problemem okazał się krwiak. niestety plamienia na początku ciąży zdarzają się bardzo często ale nie muszą oznaczać nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:47

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ