X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam żeby chodzić do 2 lekarzy. Na NFZ i prywatnie. Ale jak mam się rejestrować i jeździć 2 razy na wizyty (raz po skierowanie, drugi raz po wyniki) i czekać w kolejkach to dałam sobie spokój. A ostatnio za glukoze i mocz zapłaciłam 28 zł. Na kolejną wizytę mam tylko mocz więc wyjdzie 7,5 zł.
    W moim przyoadku część wyników z okresu starań była ważna. Te początkowe różyczki i jakieś tam inne.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witaj! Trzymam kciuki,żeby dalej wszystko szło wg planu! Ja miałam plamienia i krawawienia na początku ciąży i problemem okazał się krwiak. niestety plamienia na początku ciąży zdarzają się bardzo często ale nie muszą oznaczać nic złego.
    Olcia, dziękuję za odpowiedź :) Mam nadzieję, że to nic groźnego i wszystko się uspokoi.

Dziewczyny, a ile dni po transferze blastocysty zobaczyłyście zarodek i później serduszko?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czekoladę, trzymam mocno kciuki. Ja mialamm plamienia ale trochę później, od 11 tc. Tak jak pisze Olciaa plamienia na początku ciąży wcale nie oznaczają czegoś najgorszego. Na pewno jesteś obstawiona lekami, do tego z Twojej strony mało stresu i dużo odpoczynku a będzie dobrze. Powodzenia!!!

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Lubię czekoladę, trzymam mocno kciuki. Ja mialamm plamienia ale trochę później, od 11 tc. Tak jak pisze Olciaa plamienia na początku ciąży wcale nie oznaczają czegoś najgorszego. Na pewno jesteś obstawiona lekami, do tego z Twojej strony mało stresu i dużo odpoczynku a będzie dobrze. Powodzenia!!!
    Marin, dziękuję :) Czyli jednak plamienia w ciąży są dość częste. Teraz już tylko leżę i wstaję gdy to konieczne i troszkę się też uspokoiłam :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się w końcu przywitam :) wcześniej się bałam, dziś zaczęłam 12 TC i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Za mną prawie 3 lata starań i udany drugi transfer.
    Jeśli chodzi o plamienia to ja raz miałam krwawienie w 8 tc. Malo zawału nie dostałam, pojechałam na IP i tam trafiłam na "przesympatyczna" lekarkę, która powiedziała, że mam tam więcej nie przyjeDzac, a jak poronie to mam iść do swojego lekarza prowadzącego :/
    Parę dni później miałam wizytę w klinice i lekarz dlugo i dokładnie mnie badal- okazali się, że nie ma krwiaka, nic złego się nie dzieje.
    Więc plamienie czy krwawienia nie zawsze zwiastują coś złego, czasami się zdarzają i nic nie znaczą, nie przejmuj się.

Ciasteczko77, Figa88, Paulaa25, Lubię_czekoladę, inka2707 lubią tę wiadomość

• Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wariowałam z tego powodu. A najlepsze że kazdy mowi i wszędzie piszą że plamienia są częste, a w rodzinie i wśród znajomych żadna ciężarna tego nie miała. A podobno przydadzą się to 40% ciężarnych. Spokojnie, nie panikuj i niczym się nie martw, nie masz na to wiekszego wpływu a Twój stres nie pomoże Maleństwu.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jvm. Moje gratulacje!!! Widzę że wkrótce czeka Was pierwze usg prenatalne. Powodzenia

Jvm lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)!!
    Ja serduszko dopiero w pon ... czyli było to 24 dpt..
    Zarodek wcześniej .. betę skończyłam robić na poziomie 1216.
    Teraz jestem 26 dpt... dziś mam dwie wizyty - w klinice (kończymy??) i prw nowy kandydat na lek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:40

• Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Olcia, dziękuję za odpowiedź :) Mam nadzieję, że to nic groźnego i wszystko się uspokoi.

Dziewczyny, a ile dni po transferze blastocysty zobaczyłyście zarodek i później serduszko?

Jeśli dobrze pamiętam serduszko było 39 dpt. Wcześniej miałam wizytę 25 dpt ale chyba jeszcze nie było serduszka. Jej chyba będę złą mamą skoro nie pamiętam tak ważnych dat z życia Maleństwa :(

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, powodzenia. Obyś trafiła na odpowiednią osobę.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam serduszko było 39 dpt. Wcześniej miałam wizytę 25 dpt ale chyba jeszcze nie było serduszka. Jej chyba będę złą mamą skoro nie pamiętam tak ważnych dat z życia Maleństwa :(

Marin co Ty gadasz !! złą mamą przez to, że nie pamiętasz, w którym dniu po transferze widziałaś serduszko?? no ja Cię plis ;p nie wariuj ;) ja pamiętam dzień wizyty serduszkowej, ale nie bawiłam się w liczeniu dni po transferze. Będziesz świetną mamą i powtarzaj to sobie każdego dnia :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ciasteczko, powodzenia. Obyś trafiła na odpowiednią osobę.
    Marin- dziękuje obym :)
    A Ty kochana nie pisz takich brzydkich rzeczy - ja jestem na świeżo stąd pamietam :)!!!
    A też musiałam policzyć z kalendarzem.

Marin lubi tę wiadomość

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Figa będziesz miała część ubranek od siostry.
    No zobaczymy, bo jeszcze moze byc tak ze urodzimy razem :) u mnie w rodzinie duzo wczesniakow. Narazie korzystam z wiedzy - jakie badana kiedy gdzie. Nie wiadomo czy nasze dzieci beda mialy rodzenstwo, moje raczej napewno nie, to moze kuzyn troche to zrekompensuje :)

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Gratuluję! Trzymam kciuki za serduszko. Ja swoje zobaczylam rowno miesiac po transferze

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:47

• morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

ja też miałam plamienia, lekarz mówił, że to częste w każdej ciąży a nie tylko po in vitro, zalecił odpoczynek i tyle pomogło :) leki oczywiście swoją drogą brałam, ale nic nie zwiększał w dawkach progesteronu

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:

nie martw się :) obie jesteśmy wyrodne matki bo ja też nie pamiętam co i kiedy było :)

Marin lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lubię_czekoladę, pamiętam Cię z wątku o styczniowym in vitro :) Gratulacje :)

Ja też na początku plamiłam, miałam też jedno krwawienie, ale wszystko było ok. Serduszko widziałam dosyć szybko, chyba 22 dpt, dokładnie nie pamiętam. Wcale nie jesteś wyrodną matką, Marin :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:44

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny :) Nieśmiało się przywitam.. Jestem po trzeciej procedurze i trzecim transferze. Beta 7dpt 28, 9dpt 65, 12 dpt 357 oraz ostatnia 14dpt 1286 :) Mieliśmy już dwie nieplanowane wizyty, ponieważ plamię na brązowo ale lekarz nie widzi krwawienia z dróg rodnych a ciąża rozwija się prawidłowo. Wizyta w 17dpt- pęcherzyk ciążowy 7mm. Wizyta wczoraj 20dpt- pęcherzyk ciążowy 12mm i pęcherzyk żółtkowy 4mm. Nie ma jeszcze zarodka, ale lekarz powiedział, że za dzień, dwa powinien się pojawić. Stres za stresem :) Na ten moment mam ciążę leżącą, jestem na zwolnieniu. Czy któraś z Wam zmagała się z plamieniami we wczesnej ciąży?

Oczywiście wszystkim ogromnie gratuluję i życzę spokojnego i pięknego czasu w ciąży :)

Hej kochana! Miło Cię tu widzieć :*
    Wiele kobiet plami/krwawi na początku ciąży. Może to zwykle podrażnienia tabsami dopochwowymi? Używasz aplikatora? Jeżeli tak, to odstaw i rób to palcem. Trzymam cały czas mocno kciuki za Was :)

Serduszko zobaczyłam,jak w stopce, 26dpt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 12:50

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny :) Nieśmiało się przywitam.. Jestem po trzeciej procedurze i trzecim transferze. Beta 7dpt 28, 9dpt 65, 12 dpt 357 oraz ostatnia 14dpt 1286 :) Mieliśmy już dwie nieplanowane wizyty, ponieważ plamię na brązowo ale lekarz nie widzi krwawienia z dróg rodnych a ciąża rozwija się prawidłowo. Wizyta w 17dpt- pęcherzyk ciążowy 7mm. Wizyta wczoraj 20dpt- pęcherzyk ciążowy 12mm i pęcherzyk żółtkowy 4mm. Nie ma jeszcze zarodka, ale lekarz powiedział, że za dzień, dwa powinien się pojawić. Stres za stresem :) Na ten moment mam ciążę leżącą, jestem na zwolnieniu. Czy któraś z Wam zmagała się z plamieniami we wczesnej ciąży?

Oczywiście wszystkim ogromnie gratuluję i życzę spokojnego i pięknego czasu w ciąży :)
    Witaj :) ja plamiłam dość długo na różne odcienie brązu i raz bardzo intensywnie na czerwono w dniu spodziewanej miesiączki.
    Moj lekarz nie widział powodów do niepokoju bo wszystko było z ciążą prawidłowo a takie plamienia we wczesnej ciąży się bardzo czesto zdarzają także spokojnie kochana wszystko bd okey!!!Gratuluję pięknej bety!

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ