Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJvm wrote:No to i ja się w końcu przywitam wcześniej się bałam, dziś zaczęłam 12 TC i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Za mną prawie 3 lata starań i udany drugi transfer.
Jeśli chodzi o plamienia to ja raz miałam krwawienie w 8 tc. Malo zawału nie dostałam, pojechałam na IP i tam trafiłam na "przesympatyczna" lekarkę, która powiedziała, że mam tam więcej nie przyjeDzac, a jak poronie to mam iść do swojego lekarza prowadzącego
Parę dni później miałam wizytę w klinice i lekarz dlugo i dokładnie mnie badal- okazali się, że nie ma krwiaka, nic złego się nie dzieje.
Więc plamienie czy krwawienia nie zawsze zwiastują coś złego, czasami się zdarzają i nic nie znaczą, nie przejmuj się.
Na kiedy masz termin porodu?
Ciasteczko, Lubię czekoladę znacie już Wasze daty porodu? Jak tak to dajcie znać wpiszę Was na listę
U mnie okazało się, że mam lekką infekcję, dostałam krem i globulki Pimafucin. Myślę, żeby kupić jeszcze jakiś probiotyk np Provag. Czy któraś z Was bierze jakiś probiotyk? -
Olciaaa wrote:Jvm witamy na fioletowej stronie! Gratuluję
Ciasteczko, Lubię czekoladę znacie już Wasze daty porodu? Jak tak to dajcie znać wpiszę Was na listę
U mnie okazało się, że mam lekką infekcję, dostałam krem i globulki Pimafucin. Myślę, żeby kupić jeszcze jakiś probiotyk np Provag. Czy któraś z Was bierze jakiś probiotyk?
ja biorę właśnie ProvagOlciaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję!!! Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi i ciepłe słowa Nawet nie wiecie jak się cieszę, że odważyłam się napisać. Po cichu miałam nadzieję, na jakąś jedną historię z plamieniami i happy endem a tu tyle takich historii, które dały nadzieję, że wszystko będzie dobrze Dziękuję Wam jeszcze raz za liczne odpowiedzi zarówno w sprawie plamień i serduszka Czekam na swoje cierpliwie
Jvm, przykro mi, że trafiłaś na takiego lekarza w szpitalu.. Niestety niektórzy ludzie nie przejawiają empatii..
Luna, miałyśmy transfer w tym samym dniu 22.08
Mi Ovu wyliczyło termin porodu na 15 Maj W przyszłym roku w Maju mam również I Komunię mojej chrześnicy, zatem prosto z porodówki lecę na Komunięklamka, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr -może mi zrobi usg ?
W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ?? -
Lubię_czekolade, Jvm ja również z tych plamiących. U mnie najpierw w 7 tc było krwawienie a później jeszcze ok 3 tygodni brązowe plamienie, wszystko spowodowane krwiakiem. Byłam w szpitalu a do 15 tc leżałam. Z Maluszkiem wszystko było dobrze, cały czas rósł i rozwijał się prawidłowo. Osobiście znam kilka kobiet które także w początkowej ciąży krwawiły czy plamiły i w każdej sytuacji zakończyło się to szczęśliwym rozwiązaniem. W mojej sytuacji krwiak częściowo się opróżnił a częściowo wchłonął ale nerwów i stresu tyle się wtedy najadłam że nie sposób opisać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż miałam dwa takie epizody, najpierw z plamieniem w 6 Tc i byłam pewna, że to koniec, ale na IP okazało się, że wszystko ok, a po plamienia śladu nie ma i drugi raz w 10tc lekkie krwawienie, również wizyta na IP i wszystko ok.
Ciasteczko, może dr u którego byłaś ma slabszy sprzęt i dlatego nie widział? -
Ciasteczko77 wrote:Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr -może mi zrobi usg ?
W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ??
Ciasteczko, niestety nie wiem, poczekaj do popołudniowej wizyty, może lekarz miał słaby sprzęt. Wiem, że się martwisz, ale postaraj się do tej 17 odpocząć.
a co powiedział w klinice lekarz dokładnie? przekreślił już szanse na dalszy rozwój?
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Jvm witamy na fioletowej stronie! Gratuluję
U mnie okazało się, że mam lekką infekcję, dostałam krem i globulki Pimafucin. Myślę, żeby kupić jeszcze jakiś probiotyk np Provag. Czy któraś z Was bierze jakiś probiotyk? -
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ciasteczko, niestety nie wiem, poczekaj do popołudniowej wizyty, może lekarz miał słaby sprzęt. Wiem, że się martwisz, ale postaraj się do tej 17 odpocząć.
a co powiedział w klinice lekarz dokładnie? przekreślił już szanse na dalszy rozwój?
Tyle.
Pytanko —> Dziewczyny do kiedy bralyscie estrofem ?? Mi kazał dziś odstawić - dzis mam 26 dpt
Luteiny i dupek do 12 tyg? -
Buko, Skórka dziękuję Ile nas jest! To niesamowite!... Tyle plamiących dziewczyn.. Super, że wszystko jest ok Stres... Tak.. To coś strasznego.. Te czarne myśli.. Ja przy plamieniach tych intensywniejszych od razu jechałam na wizytę do kliniki..
Ciasteczko, trzymam kciuki! Dobrze, że masz drugą wizytę.. Niech Cię porządnie zbada.. Oby lekarz z kliniki się pomylił.. Masz zdjęcie usg? -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr -może mi zrobi usg ?
To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ??Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Buko, Skórka dziękuję Ile nas jest! To niesamowite!... Tyle plamiących dziewczyn.. Super, że wszystko jest ok Stres... Tak.. To coś strasznego.. Te czarne myśli.. Ja przy plamieniach tych intensywniejszych od razu jechałam na wizytę do kliniki..
Ciasteczko, trzymam kciuki! Dobrze, że masz drugą wizytę.. Niech Cię porządnie zbada.. Oby lekarz z kliniki się pomylił.. Masz zdjęcie usg?
To możliwe stracić zarodek bez objawów ? -
Ciasteczko77 wrote:Niezbyt mówił- nie ma nic pusto (tydz temu był zarodek u niego) i wizyta w pon .
Tyle.
Pytanko —> Dziewczyny do kiedy bralyscie estrofem ?? Mi kazał dziś odstawić - dzis mam 26 dpt
Luteiny i dupek do 12 tyg? -
Ciasteczko77 wrote:Niezbyt mówił- nie ma nic pusto (tydz temu był zarodek u niego) i wizyta w pon .
Tyle.
Luteiny i dupek do 12 tyg?
Estrofemu 9 dziennie, luteiny dopochwowej 18, a podjęzykowej 12.
Generalnie bardzo słabe wyniki hormonów miałam i dlatego takie dawki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny