X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    No to i ja się w końcu przywitam :) wcześniej się bałam, dziś zaczęłam 12 TC i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Za mną prawie 3 lata starań i udany drugi transfer.
    Jeśli chodzi o plamienia to ja raz miałam krwawienie w 8 tc. Malo zawału nie dostałam, pojechałam na IP i tam trafiłam na "przesympatyczna" lekarkę, która powiedziała, że mam tam więcej nie przyjeDzac, a jak poronie to mam iść do swojego lekarza prowadzącego :/
    Parę dni później miałam wizytę w klinice i lekarz dlugo i dokładnie mnie badal- okazali się, że nie ma krwiaka, nic złego się nie dzieje.
    Więc plamienie czy krwawienia nie zawsze zwiastują coś złego, czasami się zdarzają i nic nie znaczą, nie przejmuj się.
    Jvm witamy na fioletowej stronie! Gratuluję :-)
    Na kiedy masz termin porodu?

Ciasteczko, Lubię czekoladę znacie już Wasze daty porodu? Jak tak to dajcie znać wpiszę Was na listę :-)

U mnie okazało się, że mam lekką infekcję, dostałam krem i globulki Pimafucin. Myślę, żeby kupić jeszcze jakiś probiotyk np Provag. Czy któraś z Was bierze jakiś probiotyk?

• morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ciasteczko, Lubię czekoladę znacie już Wasze daty porodu? Jak tak to dajcie znać wpiszę Was na listę :-)

U mnie okazało się, że mam lekką infekcję, dostałam krem i globulki Pimafucin. Myślę, żeby kupić jeszcze jakiś probiotyk np Provag. Czy któraś z Was bierze jakiś probiotyk?

ja biorę właśnie Provag :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję!!! <3 Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi i ciepłe słowa :) Nawet nie wiecie jak się cieszę, że odważyłam się napisać. Po cichu miałam nadzieję, na jakąś jedną historię z plamieniami i happy endem a tu tyle takich historii, które dały nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) Dziękuję Wam jeszcze raz za liczne odpowiedzi zarówno w sprawie plamień i serduszka :) Czekam na swoje cierpliwie <3

Jvm, przykro mi, że trafiłaś na takiego lekarza w szpitalu.. Niestety niektórzy ludzie nie przejawiają empatii..

Luna, miałyśmy transfer w tym samym dniu :) 22.08

Mi Ovu wyliczyło termin porodu na 15 Maj :) W przyszłym roku w Maju mam również I Komunię mojej chrześnicy, zatem prosto z porodówki lecę na Komunię :D <3

klamka, Olciaaa lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr -może mi zrobi usg ?
    W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
    To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ??

• skórka33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekolade, Jvm ja również z tych plamiących. U mnie najpierw w 7 tc było krwawienie a później jeszcze ok 3 tygodni brązowe plamienie, wszystko spowodowane krwiakiem. Byłam w szpitalu a do 15 tc leżałam. Z Maluszkiem wszystko było dobrze, cały czas rósł i rozwijał się prawidłowo. Osobiście znam kilka kobiet które także w początkowej ciąży krwawiły czy plamiły i w każdej sytuacji zakończyło się to szczęśliwym rozwiązaniem. W mojej sytuacji krwiak częściowo się opróżnił a częściowo wchłonął ale nerwów i stresu tyle się wtedy najadłam że nie sposób opisać.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu dr z kliniki widział zarodek .. dziś już nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dwa takie epizody, najpierw z plamieniem w 6 Tc i byłam pewna, że to koniec, ale na IP okazało się, że wszystko ok, a po plamienia śladu nie ma i drugi raz w 10tc lekkie krwawienie, również wizyta na IP i wszystko ok.

Ciasteczko, może dr u którego byłaś ma slabszy sprzęt i dlatego nie widział?

• morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr -może mi zrobi usg ?
    W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije

Ciasteczko, niestety nie wiem, poczekaj do popołudniowej wizyty, może lekarz miał słaby sprzęt. Wiem, że się martwisz, ale postaraj się do tej 17 odpocząć.

a co powiedział w klinice lekarz dokładnie? przekreślił już szanse na dalszy rozwój?

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja mam żel Provag, czasem go stosuje. Ostatnio pisałam, że też wyszła mi infekcja, brałam macmiror, dziś dr pobrała mi posiew na gbs, więc od dzisiejszej nocy zaczynam brać lactovaginal, bo coś czuję, że mi się przyda mimo, że brałam macmiror (stosowałam go cały czas przed punkcja, bo bez przerwy mialam stan zapalny i wtedy było o niebo lepiej). Mam też doustny Lacibios femina i chyba go wezmę jak skończę lactovaginal.

• Jvm Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 3 kwietnia. Będzie piękny prezent na Wielkanoc :)

• Jvm Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, a lekarz skomentowal to w jakiś sposob?
    Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ciasteczko, niestety nie wiem, poczekaj do popołudniowej wizyty, może lekarz miał słaby sprzęt. Wiem, że się martwisz, ale postaraj się do tej 17 odpocząć.

a co powiedział w klinice lekarz dokładnie? przekreślił już szanse na dalszy rozwój?
    Niezbyt mówił- nie ma nic pusto (tydz temu był zarodek u niego) i wizyta w pon .
    Tyle.

Pytanko —> Dziewczyny do kiedy bralyscie estrofem ?? Mi kazał dziś odstawić - dzis mam 26 dpt :(
    Luteiny i dupek do 12 tyg?

Wysłany: 12 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, Skórka dziękuję :) Ile nas jest! To niesamowite!... Tyle plamiących dziewczyn.. Super, że wszystko jest ok :) Stres... Tak.. To coś strasznego.. Te czarne myśli.. Ja przy plamieniach tych intensywniejszych od razu jechałam na wizytę do kliniki..

Ciasteczko, trzymam kciuki! Dobrze, że masz drugą wizytę.. Niech Cię porządnie zbada.. Oby lekarz z kliniki się pomylił.. Masz zdjęcie usg?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ciasteczko dobrze, że idziesz do kolejnego lekarza. Bardzo dużo zależy od sprzętu. Mam nadzieję, że wszytko będzie dobrze, daj koniecznie znać!

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Buko, Skórka dziękuję :) Ile nas jest! To niesamowite!... Tyle plamiących dziewczyn.. Super, że wszystko jest ok :) Stres... Tak.. To coś strasznego.. Te czarne myśli.. Ja przy plamieniach tych intensywniejszych od razu jechałam na wizytę do kliniki..

Ciasteczko, trzymam kciuki! Dobrze, że masz drugą wizytę.. Niech Cię porządnie zbada.. Oby lekarz z kliniki się pomylił.. Masz zdjęcie usg?
    Z dziś nie dał - z pon mam (inny dr) i zeszłego tyg (ten dr)

To możliwe stracić zarodek bez objawów ?

Wysłany: 12 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Niezbyt mówił- nie ma nic pusto (tydz temu był zarodek u niego) i wizyta w pon .
    Tyle.

Pytanko —> Dziewczyny do kiedy bralyscie estrofem ?? Mi kazał dziś odstawić - dzis mam 26 dpt :(
    Mi estrofem już każe odstawiać, kończę opakowanie i już, mam nie brać.. Więc w 23 dpt już nie biorę

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Tyle.

Ja mam brać estrofemu do połowy 14 tygodnia, a luteinę jeszcze dłużej. Od dziś zaczynam zmniejszanie dawek, tylko ja miałam ogromne.
    Estrofemu 9 dziennie, luteiny dopochwowej 18, a podjęzykowej 12.
    Generalnie bardzo słabe wyniki hormonów miałam i dlatego takie dawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mi kazał od razu odstawić :( Boże ja mu nie ufam ...
    co mam robić..

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ