Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa25 wrote:Melduję się po wizycie kochane
Na 95% będzie dziewczynka ❤
Córcia przywitała się z mamusią machając rączką co za cudowny widok! ❤
Ogolnie wszystko okey malutka waży 300 g.
Za tydzień mamy połówkowe mam nadzieję i modlę się by wszystko było prawidłowo.
Mam nadzieję,że lekarz potwierdzi płeć już na 100 % bo chce już kupić coś dla córci!
super gratuluję jakieś imię macie wybrane?Magkb, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, super wiadomości
Ciasteczko, uffff!! Co za lekarz.. i to z kliniki.. Jestem w szoku.. Super, że serduńko pracuje a zarodek nigdzie sobie nie poszedł
Paula, gratuluję córciCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Ten ślepy to był lekarz z kliniki co mi robił IVF .. nie wrócę do niego - nie mam słów
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:
Luna, miałyśmy transfer w tym samym dniu 22.08
Dziś miałam pierwsze usg, trochę wcześniej niż było planowane, ale jest wszystko tam gdzie trzeba pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i malutki zarodek. W końcu się dowiedziałam, który to tydzień - 5ty i 4 dzień.
Lubię_czekoladę, Ciasteczko77, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Paulaa25 wrote:Melduję się po wizycie kochane
Mam nadzieję,że lekarz potwierdzi płeć już na 100 % bo chce już kupić coś dla córci!Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Luna131 wrote:
Dziś miałam pierwsze usg, trochę wcześniej niż było planowane, ale jest wszystko tam gdzie trzeba pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i malutki zarodek. W końcu się dowiedziałam, który to tydzień - 5ty i 4 dzień.Luna131 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny - raz jeszcze dziękuje Wam za wsparcie!!
Ze mnie schodzą emocje ..
Teraz oglądam kartę ciąży (!!!) i po wizycie u tego młodego dr co poprosiłam Go żeby mnie prowadził.
Serduszko -122 uderzeń Termin 05.05.19
Wg usg 6 t2. Mierzy 5.3 mm
Niestety grozi mi cukrzyca + nadciśnienie (dziś miałam 130/90- ale to raczej od tego stresu).. mam zrobic badania i mierzyć ciśnienie. Ale zobaczymy
Aaa - dzwoniłam teraz do dr z kliniki (nie daje mi spokoju, że mam odstawić w 6 tyg juz estrofem po sztucznym cyklu)- i mowię dr że lekarz u którego teraz byłam widział serduszko dr pogratulował i mówił, że on obraz miał zamazany .. !!!!!!!
I pytam czy na pewno mam odstawić estrofem bo byłam na sztucznym cyklu ...to każe jednak jeszcze brać do nast wizyty u niego (w pon).
Ja już nie mam sił sie denerwować/ nie chce już -a dr musi podjąć decyzje co z hormonami .. bo młody dr nie chce wchodzić w ten zakres (zrozumiałe). Nie wiem co myśleć... trochę szybko odstawiać estrofem w 7 tc .. No nie ?
Dodam, że ja szukałam nowego lekarza do prowadzenia ciąży (stad byłam u 3 już- dziś wybrałam tego dr)- ten z kliniki tylko miał dać mi zalecenia, rozpiskę leków ile brać jeszcze, koniec procedury wiedział, że szukam lekarza bo sam nawet mi mówił, że mam znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 19:38
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna131 wrote:
Dziś miałam pierwsze usg, trochę wcześniej niż było planowane, ale jest wszystko tam gdzie trzeba pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i malutki zarodek. W końcu się dowiedziałam, który to tydzień - 5ty i 4 dzień.Luna131 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Ja estrofem też szybko odstawilam, chyba kilka dni po wizycie serduszkowej.
Przy każdym jednym odstawianym leku miałam wrażenie, że to za szybko i podchodziłam do tego nieufnie, ale stosowałam się do zaleceń. -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Melduję się po wizycie kochane
Mam nadzieję,że lekarz potwierdzi płeć już na 100 % bo chce już kupić coś dla córci!Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Dziewczyny - raz jeszcze dziękuje Wam za wsparcie!!
Ze mnie schodzą emocje ..
Teraz oglądam kartę ciąży (!!!) i po wizycie u tego młodego dr co poprosiłam Go żeby mnie prowadził.
Serduszko -122 uderzeń Termin 05.05.19
Wg usg 6 t2. Mierzy 5.3 mm
Niestety grozi mi cukrzyca + nadciśnienie (dziś miałam 130/90- ale to raczej od tego stresu).. mam zrobic badania i mierzyć ciśnienie. Ale zobaczymy
Aaa - dzwoniłam teraz do dr z kliniki (nie daje mi spokoju, że mam odstawić w 6 tyg juz estrofem po sztucznym cyklu)- i mowię dr że lekarz u którego teraz byłam widział serduszko dr pogratulował i mówił, że on obraz miał zamazany .. !!!!!!!
I pytam czy na pewno mam odstawić estrofem bo byłam na sztucznym cyklu ...to każe jednak jeszcze brać do nast wizyty u niego (w pon).
Ja już nie mam sił sie denerwować/ nie chce już -a dr musi podjąć decyzje co z hormonami .. bo młody dr nie chce wchodzić w ten zakres (zrozumiałe). Nie wiem co myśleć... trochę szybko odstawiać estrofem w 7 tc .. No nie ?
Dodam, że ja szukałam nowego lekarza do prowadzenia ciąży (stad byłam u 3 już- dziś wybrałam tego dr)- ten z kliniki tylko miał dać mi zalecenia, rozpiskę leków ile brać jeszcze, koniec procedury wiedział, że szukam lekarza bo sam nawet mi mówił, że mam znaleźć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Byłaś ma sztucznym cyklu czy naturalnym przed transferem?
Sprawdzilam w swoim wpisie po transferze co mam napisane: (a brałam od poczatku 2*1) po dodatniej próbie ciążowej z krwi kontynuować 1x1 tabl. przez 7 dni, a potem odstawić. W karcie ciąży nawet nie mam wzmianki o estrofemie, więc albo odstawilam pomiędzy wizyta i albo tuż po wizycie serduszkowej.
Mam też w wypisie taka informacje (standard z kliniki): jeśli pacjentka była przygotowywana do transferu w cyklu bezowulacyjnym to estrofem nalezy przyjmować do min. 70 dnia po transferze, a puaotem odstawić wg zaleceń lekarza. -
nick nieaktualnyBuko wrote:Ja już wyparlam z pamięci co to znaczy ale chyba sztuczny lub naturalny cykl jest po crio, ja miałam świeży transfer, więc tu się nie mówi o cyklu sztucznym lub nsturalnym.
Sprawdzilam w swoim wpisie po transferze co mam napisane: (a brałam od poczatku 2*1) po dodatniej próbie ciążowej z krwi kontynuować 1x1 tabl. przez 7 dni, a potem odstawić. W karcie ciąży nawet nie mam wzmianki o estrofemie, więc albo odstawilam pomiędzy wizyta i albo tuż po wizycie serduszkowej.
Mam też w wypisie taka informacje (standard z kliniki): jeśli pacjentka była przygotowywana do transferu w cyklu bezowulacyjnym to estrofem nalezy przyjmować do min. 70 dnia po transferze, a puaotem odstawić wg zaleceń lekarza.
czyli właśnie powinnam brać dłużej (bo byłam na sztucznym przed crio). Coś mi tu nie grało właśnie ...