X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Melduję się po wizycie kochane :)
    Na 95% będzie dziewczynka :)
    Córcia przywitała się z mamusią machając rączką co za cudowny widok! ❤
    Ogolnie wszystko okey malutka waży 300 g.
    Za tydzień mamy połówkowe mam nadzieję i modlę się by wszystko było prawidłowo.
    Mam nadzieję,że lekarz potwierdzi płeć już na 100 % bo chce już kupić coś dla córci! :)

super :) gratuluję :) jakieś imię macie wybrane?

Magkb, Paulaa25 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super wiadomości :)

Ciasteczko, uffff!! Co za lekarz.. i to z kliniki.. Jestem w szoku.. :/ Super, że serduńko pracuje a zarodek nigdzie sobie nie poszedł :)

Paula, gratuluję córci :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • asias Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ten ślepy to był lekarz z kliniki co mi robił IVF .. nie wrócę do niego - nie mam słów :(
    A niech idzie w pizdu! Tyle nerwów przez niego stracić

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:49

Figa88, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Luna, miałyśmy transfer w tym samym dniu :) 22.08

:)

Dziś miałam pierwsze usg, trochę wcześniej niż było planowane, ale jest wszystko tam gdzie trzeba :) pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i malutki zarodek. W końcu się dowiedziałam, który to tydzień - 5ty i 4 dzień.

Lubię_czekoladę, Ciasteczko77, MagNolia55 lubią tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Jest serduszko !!! Wali jak szalone !!!!
    Boże! Całe szczęście!!!

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, bardzo się cieszę!!! :) <3

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Mam nadzieję,że lekarz potwierdzi płeć już na 100 % bo chce już kupić coś dla córci! :)
    Cudownie :)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:

Dziś miałam pierwsze usg, trochę wcześniej niż było planowane, ale jest wszystko tam gdzie trzeba :) pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i malutki zarodek. W końcu się dowiedziałam, który to tydzień - 5ty i 4 dzień.
    Ale super <3 Gratulacje :)

Luna131 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - raz jeszcze dziękuje Wam za wsparcie!!
    Ze mnie schodzą emocje ..
    Teraz oglądam kartę ciąży (!!!) :) i po wizycie u tego młodego dr co poprosiłam Go żeby mnie prowadził.
    Serduszko -122 uderzeń :) Termin 05.05.19
    Wg usg 6 t2. Mierzy 5.3 mm
    Niestety grozi mi cukrzyca + nadciśnienie (dziś miałam 130/90- ale to raczej od tego stresu).. mam zrobic badania i mierzyć ciśnienie. Ale zobaczymy :)
    Aaa - dzwoniłam teraz do dr z kliniki (nie daje mi spokoju, że mam odstawić w 6 tyg juz estrofem po sztucznym cyklu)- i mowię dr że lekarz u którego teraz byłam widział serduszko :) dr pogratulował i mówił, że on obraz miał zamazany .. !!!!!!!
    I pytam czy na pewno mam odstawić estrofem bo byłam na sztucznym cyklu ...to każe jednak jeszcze brać do nast wizyty u niego (w pon).
    Ja już nie mam sił sie denerwować/ nie chce już -a dr musi podjąć decyzje co z hormonami .. bo młody dr nie chce wchodzić w ten zakres (zrozumiałe). Nie wiem co myśleć... trochę szybko odstawiać estrofem w 7 tc .. No nie ?

Dodam, że ja szukałam nowego lekarza do prowadzenia ciąży (stad byłam u 3 już- dziś wybrałam tego dr)- ten z kliniki tylko miał dać mi zalecenia, rozpiskę leków ile brać jeszcze, koniec procedury :) wiedział, że szukam lekarza bo sam nawet mi mówił, że mam znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 19:38

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:

Cudownie - gratulacje Kochana !!!! ❤️ To masz termin jakoś blisko mojego

Luna131 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ja estrofem też szybko odstawilam, chyba kilka dni po wizycie serduszkowej.
    Przy każdym jednym odstawianym leku miałam wrażenie, że to za szybko i podchodziłam do tego nieufnie, ale stosowałam się do zaleceń.
    Byłaś ma sztucznym cyklu czy naturalnym przed transferem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Gratuluje Córeczki :) pięknie !!! Cudownie !!!!❤️ Najważniejsze że zdrowa i ładnie rośnie !!

• Magkb Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziewczyny - raz jeszcze dziękuje Wam za wsparcie!!
    Ze mnie schodzą emocje ..
    Teraz oglądam kartę ciąży (!!!) :) i po wizycie u tego młodego dr co poprosiłam Go żeby mnie prowadził.
    Serduszko -122 uderzeń :) Termin 05.05.19
    Wg usg 6 t2. Mierzy 5.3 mm
    Niestety grozi mi cukrzyca + nadciśnienie (dziś miałam 130/90- ale to raczej od tego stresu).. mam zrobic badania i mierzyć ciśnienie. Ale zobaczymy :)
    Aaa - dzwoniłam teraz do dr z kliniki (nie daje mi spokoju, że mam odstawić w 6 tyg juz estrofem po sztucznym cyklu)- i mowię dr że lekarz u którego teraz byłam widział serduszko :) dr pogratulował i mówił, że on obraz miał zamazany .. !!!!!!!
    I pytam czy na pewno mam odstawić estrofem bo byłam na sztucznym cyklu ...to każe jednak jeszcze brać do nast wizyty u niego (w pon).
    Ja już nie mam sił sie denerwować/ nie chce już -a dr musi podjąć decyzje co z hormonami .. bo młody dr nie chce wchodzić w ten zakres (zrozumiałe). Nie wiem co myśleć... trochę szybko odstawiać estrofem w 7 tc .. No nie ?

Dodam, że ja szukałam nowego lekarza do prowadzenia ciąży (stad byłam u 3 już- dziś wybrałam tego dr)- ten z kliniki tylko miał dać mi zalecenia, rozpiskę leków ile brać jeszcze, koniec procedury :) wiedział, że szukam lekarza bo sam nawet mi mówił, że mam znaleźć.
    Ja estrofen odstawiłam 3 tyg po transferze, tez na cyklu sztucznym.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Ja estrofen odstawiłam 3 tyg po transferze, tez na cyklu sztucznym.
    Oooh to szybko - i wszystko było Ok z dzieckiem / ciąża ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Byłaś ma sztucznym cyklu czy naturalnym przed transferem?
    Ja już wyparlam z pamięci co to znaczy :) ale chyba sztuczny lub naturalny cykl jest po crio, ja miałam świeży transfer, więc tu się nie mówi o cyklu sztucznym lub nsturalnym.
    Sprawdzilam w swoim wpisie po transferze co mam napisane: (a brałam od poczatku 2*1) po dodatniej próbie ciążowej z krwi kontynuować 1x1 tabl. przez 7 dni, a potem odstawić. W karcie ciąży nawet nie mam wzmianki o estrofemie, więc albo odstawilam pomiędzy wizyta i albo tuż po wizycie serduszkowej.
    Mam też w wypisie taka informacje (standard z kliniki): jeśli pacjentka była przygotowywana do transferu w cyklu bezowulacyjnym to estrofem nalezy przyjmować do min. 70 dnia po transferze, a puaotem odstawić wg zaleceń lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ja już wyparlam z pamięci co to znaczy :) ale chyba sztuczny lub naturalny cykl jest po crio, ja miałam świeży transfer, więc tu się nie mówi o cyklu sztucznym lub nsturalnym.
    Sprawdzilam w swoim wpisie po transferze co mam napisane: (a brałam od poczatku 2*1) po dodatniej próbie ciążowej z krwi kontynuować 1x1 tabl. przez 7 dni, a potem odstawić. W karcie ciąży nawet nie mam wzmianki o estrofemie, więc albo odstawilam pomiędzy wizyta i albo tuż po wizycie serduszkowej.
    Mam też w wypisie taka informacje (standard z kliniki): jeśli pacjentka była przygotowywana do transferu w cyklu bezowulacyjnym to estrofem nalezy przyjmować do min. 70 dnia po transferze, a puaotem odstawić wg zaleceń lekarza.
    Dziękuje Buko - że sprawdziłaś i mi przetoczyłaś;
    czyli właśnie powinnam brać dłużej (bo byłam na sztucznym przed crio). Coś mi tu nie grało właśnie ...

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Jest serduszko !!! Wali jak szalone !!!!

Super Ciacho, że wszystko dobrze :)
    Bardzo się cieszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 20:17

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, wspaniałe wieści. Szkoda tylo że pół dnia musialaś się tak denerwowac.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa, trzymam kciuki aby dziewczynka została dziewczynką :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ