Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek kupują moi rodzice,już wstepnie wybrałam model bexa cube z forelikiem będzie koło 2000. Choć szukam też tego modelu uzywanego,fotelik wiadomo nowy -w sklepie z wozkami polecili nam cybex za okolo 500 zl. Lozeczko już wybrałam. Trochę ubranek dostałam jeszcze od siostry, resztę dokupimy my,na bank moi rodzice. Może nawet tesciowa groszem sypnie. Teraz wszystko w sklepach jest także mama mi radzi żeby od razu tak nie szaleć, dzieci rosną,a szybko dokupić to teraz też nie problem. Na zakupy zamierzam zabrać mamę żeby mnie pilnowała zeby mi niw wciskali w sklepach rzeczy ktorych i tak pewnie nie będę używać. Trzeba szukać okazji to fakt.
    Polecam takie kokoniki dla dzieci do łóżeczka czy wózka- podobno ułatwiają sprawę ukladania dziecka na boki.

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi bratowa dała dobrą radę, żeby nie kupować na zapas bo sama ma w szafie cała kolekcję takich ubranek, które kupiła i nie ubrała ani razu małemu. Bo albo zapomniała, że kupiła :-P albo nie dopasowała się z porą roku.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja mam liste co potrzebuje. I staram sie kupować rzeczy tylko z tej listy, łącznie z ilością konkretnych ciuszków.

klamka lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd wziąć listę czego potrzeba :D ? Macie jakaś ściągę czy bierzecie z neta?
    Faktycznie używane jak w dobrym stanie - a co sądzicie o wózkach z fotelikiem- to są te 3 w 1 ? Nie warto ?
    :)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy,ale ja na bank będę miała ciężko się powstrzymać z zakupami dziecięcych ciuchów :) mąż mam nadzieję będzie głosem rozsądku :) póki co w sklepach dziecięcych czuję się zagubiona trochę i taka nie na miejscu :)

Taka historyjka:3-4 lata temu na promocjo w h&m było bardzo dużo ciuszkow dziecięcych w super cenach (np jeansy po 10 zl),polecialam z obkupic siostrę,męża wzięłam jako tragarza i on potem się śmiał,że tyle ciężarnych na m2 to on w życiu nie widział i prawie wszystkie w w zaawansowanych ciazach się z brzuchami przeciskaja,aż się bał żeby którejś się coś nie stało :) szał zakupów :D

klamka lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Faktycznie używane jak w dobrym stanie - a co sądzicie o wózkach z fotelikiem- to są te 3 w 1 ? Nie warto ?

Teraz w większości masz 2w1 i dokupujesz fotelik z adapterdami taki jaki Ci pasuje

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja moja liste robie czytajac blogi, rozne fora, podpytujac kolezanki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Nie wiem jak wy,ale ja na bank będę miała ciężko się powstrzymać z zakupami dziecięcych ciuchów :) mąż mam nadzieję będzie głosem rozsądku :) póki co w sklepach dziecięcych czuję się zagubiona trochę i taka nie na miejscu :)

Taka historyjka:3-4 lata temu na promocjo w h&m było bardzo dużo ciuszkow dziecięcych w super cenach (np jeansy po 10 zl),polecialam z obkupic siostrę,męża wzięłam jako tragarza i on potem się śmiał,że tyle ciężarnych na m2 to on w życiu nie widział i prawie wszystkie w w zaawansowanych ciazach się z brzuchami przeciskaja,aż się bał żeby którejś się coś nie stało :) szał zakupów :D
    Ja to samo, poszlam do C&A i zupelnie zagubiona sie czulam. Do tego moj maz nie chcial nic ogladac, a ja chcialam zrobic rozeznanie w cenach... eh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też coraz częściej oglądam w necie rzeczy dla maluszków - ubrania, wózki, łóżeczka. Ile tego;-) zakupy dopiero po USG połówkowym, ale moja mama stwierdziła, że ona jak będzie widziała fajne rzeczy to będzie kupować dla wnusia. Ja jestem ostrożna i wszystko najchętniej kupiłabym przed samym porodem ale tak się chyba nie da ;-) no i muszę nasze mieszkanko ppdszykowac pod kątem dziecka, co łatwe nie będzie bo dziecko małe a rzeczy mega dużo :-) och żeby mieć teraz tylko takie problemy jak wybór śpiochów czy wózka, czego i Wam i sobie życzę!!!

morganaa, klamka lubią tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja moja liste robie czytajac blogi, rozne fora, podpytujac kolezanki.
    Ja też tak robię, staram sie nie szaleć mocno kupując rzeczy typu "misie szumisie", wydaje mi się to zbędne. A zawsze można dokupić.

klamka lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,masz rację - żebyśmy już tylko takie problemy miały :)
    U nas ostatnio oglądam wózki w necie,męczę męża że ma się zainteresować,a on mi na to że się angażuje i szuka większego auta,bo wózek i potem drugie dziecko :)

mbnotr8.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w kwestii dawstwa komórek, to ja wcale nie myślę w ten sposób że jeśli moje oocyty zostaną wykorzystane, to gdzieś tam będzie moje dziecko. To będzie dziecko dwojga osób, które los okrutnie doświadczył niepłodnością, i jestem pewna, że otrzyma ono od swoich rodziców mnóstwo miłości, bo bardzo o nie walczyli. Mam tylko nadzieję, że zostaną wykorzystane. Podejrzewam też, że choć to był mój dar, to klinika pewnie otrzyma za nie niemałą kwotę, ale na to ja już nic nie poradzę, ja nie oczekuję ani pieniędzy ani wdzięczności. Szanuję też wybór tych osób, które niewykorzystane komórki lub zarodki niszczą, każdy ma prawo do własnej decyzji.

Co do wyprawki, to ja nie mam jeszcze nic. Nawet nie bardzo wiem co trzeba. Planuję poświęcić na to październik, termin mam na początek grudnia. Wszystko muszę kupić, bo nie mam od kogo dostać. Narazie tylko upatrzyłam wstępnie wózek, zastanawiam się pomiędzy bebetto vulcano a adamex neonex, zależy mi na dużej gondoli. Jeśli któraś miałaby listę wyprawkową to chętnie skorzystałabym z takiej ściągi;)

klamka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug mnie fajnym wpisem ubrankowym jest ten w tym linku:

https://agnieszkakudela.pl/ubranka-dla-noworodka-wyprawka/

A takze maly wredny mis:

http://malywrednymis.pl/ubranka-dla-noworodka-cz-2-lista-lato-zime-kupic-tanie-ubranka-o-dbac/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:25

Ciasteczko77, skórka33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Jeszcze w kwestii dawstwa komórek, to ja wcale nie myślę w ten sposób że jeśli moje oocyty zostaną wykorzystane, to gdzieś tam będzie moje dziecko. To będzie dziecko dwojga osób, które los okrutnie doświadczył niepłodnością, i jestem pewna, że otrzyma ono od swoich rodziców mnóstwo miłości, bo bardzo o nie walczyli. Mam tylko nadzieję, że zostaną wykorzystane. Podejrzewam też, że choć to był mój dar, to klinika pewnie otrzyma za nie niemałą kwotę, ale na to ja już nic nie poradzę, ja nie oczekuję ani pieniędzy ani wdzięczności. Szanuję też wybór tych osób, które niewykorzystane komórki lub zarodki niszczą, każdy ma prawo do własnej decyzji.

Co do wyprawki, to ja nie mam jeszcze nic. Nawet nie bardzo wiem co trzeba. Planuję poświęcić na to październik, termin mam na początek grudnia. Wszystko muszę kupić, bo nie mam od kogo dostać. Narazie tylko upatrzyłam wstępnie wózek, zastanawiam się pomiędzy bebetto vulcano a adamex neonex, zależy mi na dużej gondoli. Jeśli któraś miałaby listę wyprawkową to chętnie skorzystałabym z takiej ściągi;)
    Oj ja też chętnie poproszę o ściągę :)
    u mnie to samo- nie mam od kogo .. ani nawet poradzić się (koleżanki miały dawno dzieci albo nie mają wcale..).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wózków 3w1, to są różne opinie, niektórzy są zadowoleni, ale niektórzy twierdzą, że spacerówki z nich są niepraktyczne - masywne i ciężkie. Poza tym fotelik warto kupić z testami adac, w końcu chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci. I fotelik jeśli używany to tylko z zaufanego źródła, gdzie będzie pewność, że nie jest np. Powypadkowy.
    Ja kiedyś nie umiałam w ogóle kupować rzeczy używanych, teraz przy wyprawce się nauczyłam, bo to mega oszczędność i kupiłam kilka rzeczy, których nowych bym nie kupiła raczej, bo szkoda by mi było kasy, a takie malutkie dzieci nie zdążą zużyć ubranek czy innych akcesoriów, więc wyglądają jak nowe. I w ten sposób przekonała się do olx. Ja sporo ubranek dostałam po moich bratankach i bratanicy męża, ale powiem szczerze, że bardzo dobre jakościowo i wyglądające jak nowe ciuszki można znaleźć w second handach, wg mnie te co kupiłam w ten sposób są lepsze niż te co dostałam.
    Dzieki takim oszcednosciom pozwoliłam sobie na zakup monitora oddechu (też używany, ale zaledwie 5 miesiecy, więc mam Jeszce 1,5 roku gwarancji) i innych pierdół, które nie są niezbędne, a ułatwiają życie i bardzo nie odczuwam ich po kieszeni, np. leżaczek 3w1 taki jak chciałam, tylko za pół ceny, czy właśnie szumisia z wszystkimi funkcjami za 60 zł zamiast 180.

Smyk ma ciągle jakieś promocje, polecam zainstalować sobie aplikację. Poza tym 5.10.15 często robi wyprzedaże.

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wkleić :D :D
    cbb4325cbee65199gen.jpg
    Ja też jeszcze nie mam wyprawki, powoli oglądam wózki, ale używane, muszę jeszcze kupić jakieś meble do pokoju małej, bo na razie to mamy tam graciarnię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:16

Rubi27, morganaa, Figa88, Marin lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/cbb4325cbee65199

Chyba coś mi to wklejanie nie idzie :D ale zdjęcie jest pod tym linkiem ;)

Ja też jeszcze nie mam wyprawki, powoli oglądam wózki, ale używane, muszę jeszcze kupić jakieś meble do pokoju małej, bo na razie to mamy tam graciarnię.
    My nie mamy nawet pokoju :) tzn mamy tylko sypialnie ... mamy mieszkanie dwupokojowe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ooo to tak jak my. Pewnie sie przeprowadzimy, ale planujemy to zrobic pozniej, no chyba ze nam sie trafi cos fajnego :)
    Aaaa No proszę :)
    My za jakieś 2 lata chcemy kupić już 4 pokojowe :) M ma drugie mieszkanie - teraz je sprzedajemy -ceny są teraz b dobre warto teraz sprzedawać, ale nie kupować :) a wtedy to kiedyś wynająć :) i takie plany
    Póki co planujemy mieszkać tutaj.. choć się stresuje, że za małe (50m2).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:16

• morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miejsca pod dostatkiem,chociaż tyle szczęścia,że my już mieszkanie pod kątem powoekszania rodziny kupiliśmy okazyjnie już ponad 2 lata temu. Maluch bedzie teraz z nami w sypialni,ale komoda z ubrankami w drugim pokoju,gdzie docelowo bedzie pokoj dziecka,poki co nie urządzamy go po dziecinnemu,kanapa taka do doniszczenia nie będzie szkoda jak posika itd.,komoda i regał. Na prawdziwy pokoj dziecięcy przyjdzie pora jak maluch trochę podrośnie :)

mbnotr8.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ