Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak bardzo się boję, ze cos jeszcze moze pójść nie tak, ze trochę boje cieszyc sie ciążą... boję sie kolejnego rozczarowania i ostatecznej porażki. Pierwszy raz zaszlismy tak daleko, a ja boję sie w to uwierzyc. Nie mamy wiecej zarodków, to ostatnia szansa. Muszę jakos doczekac do kolejnego usg i mam nadzieję, ze juz mnie uspokoi i ze dzidzia bedzie zdrowa.

klamka lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo długo zabranialam komukolwiek mówić,bo bałam się, ze w każdej chwili możemy2stracic naszego skarba, ciężko jest uwierzyć w swoje szczęście po dlugim czasie niepowodzeń,ten strach jest i będzie.

klamka, Veri lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:46

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    My dopiero teraz troszeczke odetchnelismy, jak weszlismy w II trymestr. Jeszcze czekam na wyniki badan genetycznych, ale na ostatnim usg lekarka mowila, ze wszystko bardzo dobrze wyglada... mam nadzieje, ze sie nie mylila...

Co do adopcji, to w naszej klinice nie ma takiej opcji. Wedlug kliniki osoby ktore korzystaja z komorek dawcow (w tym wypadku byloby to pelne dawstwo), chca aby oboje byli przebadani na maxa, z materialem tip top. I mimo ze moj maz mial wiecej badan, niz normalnie ma kazdy dawca u mnie w klinice, to i tak za malo. Dodatkowo, mimo bardzo dobrej jakosci blastocysty, ktos kto placi za pelne dawstwo oczekuje troche wiecej niz jedna blastka. Musze przyznac ze podejscie klinik w Grecji jest inne niz w Polsce. Wole Grecje.
    No to prawda... zobacz Np nasz materiał gen. - słaby na maxa :( czy w ogóle oddając w Pl robią dokładny wywiad ? Czy ten wywiad potem przekazują biorcy ?
    Klamka_ jak dobrze, że już II - podobno najlepszy :)
    a badania genetyczne to robiliście jakieś w stylu panoramy (DNA dziecka z krwi matki?) czy jakie ? Będzie dobrze :)!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to prawda... zobacz Np nasz materiał gen. - słaby na maxa :( czy w ogóle oddając w Pl robią dokładny wywiad ? Czy ten wywiad potem przekazują biorcy ?
    Klamka_ jak dobrze, że już II - podobno najlepszy :)
    a badania genetyczne to robiliście jakieś w stylu panoramy (DNA dziecka z krwi matki?) czy jakie ? Będzie dobrze :)!!!
    Ale wy uzyskaliscie blastke bardzo dobrej jakosci! Wiec wynik nie byl zly. Ten trzydniowiec, to o ile pamietam, tez bardzo ladny byl.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - widze, ze zobaczyliscie serduszko 17.07 - ja wtedy miałam transfer, a serduszko 17.08 :)

klamka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Klamka - widze, ze zobaczyliscie serduszko 17.07 - ja wtedy miałam transfer, a serduszko 17.08 :)
    Magiczna chwila! Ale wow, miesiac rowny po. :)

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze 3 pięciodniowe. Pewnie będziemy chcieli mieć jeszcze jedno dziecko, i jeśli został by jakiś zarodek to pewnie oddali byśmy do adopcji.
    Ja powiedziałam o ciaży rodzinie dopiero w 12 tygodniu. Wczesniej wiedzieli tylko nasi rodzice. Chociaż cały czas sie boję teraz tłumie ten strach euforią zakupów dla Małego :-)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ale wy uzyskaliscie blastke bardzo dobrej jakosci! Wiec wynik nie byl zly. Ten trzydniowiec, to o ile pamietam, tez bardzo ladny byl.
    A gdzie ładny - jego zamrozili żeby coś było (serio) -a pozostałe 3 zarodki -właśnie te najlepsze- cisnęli do 5 doby i 2 umarły (został tylko mój mały lokator) więc rewelacji nie było :) ale dobre i to i bardzo to doceniam i szanuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja czekam na rozpoczecie zakupow, narazie robie mega rozeznanie, liste rzeczy potrzebnych. Moj maz juz ma prawie wybrany wozek (to jego rola), ale np na ubranka nie mogl w sklepie patrzec. Mowi, ze to jeszcze go przerasta na tym etapie, ze sie boi.

U nas wszyscy sie dowiedzieli w 6 tygodniu, rodzina wiedziala o calym procesie, i wszyscy bliscy znajomi, a w pracy czesciowo od 6 tygodnia ze wzgledu na moje krwawienia, a cala reszta od momentu jak uslyszelismy serduszko.

My stwierdzilismy, ze jesli ciaza nie przetrwa, to i tak koniec koncow duzo osob sie dowie. A ja lepiej sie czuje majac wsparcie.
    U mnie niestety tydz temu - ze względu na zagrożenie i zwolnienie :( nie chciałam absolutnie ujawniać do 12 tc.
    Niestety... ale wszyscy jeszcze nie wiedzą... i ci dowiedzą sie po 12.
    Rzeczy dla malucha - dopiero po 13 tc.. chociaż pewnie bliżej połowy ciąży.
    Nie mam pojęcia skąd kasę weźmiemy na to .. :( po IVF pusto ... a sam wózek kosztuje tyle tysięcy :( łapie doła przez to....

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poszliśmy głównie w rzeczy używane bo musimy wykończyć pokój dla Małego, sporo rzeczy mam od siostry w tym wózek, a wczoraj udało mi sie kupić na olx ciuszki po 3zl/szt. A na sobote mam już zamowioną w sklepie pościel. Chce już mieć wszystko naszykowane do 8 miesiąc.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    My poszliśmy głównie w rzeczy używane bo musimy wykończyć pokój dla Małego, sporo rzeczy mam od siostry w tym wózek, a wczoraj udało mi sie kupić na olx ciuszki po 3zl/szt. A na sobote mam już zamowioną w sklepie pościel. Chce już mieć wszystko naszykowane do 8 miesiąc.
    A warto używane kupować ? Są w dobrym stanie? Ja nie mam od kogo otrzymać rzeczy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 11:53

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    U mnie niestety tydz temu - ze względu na zagrożenie i zwolnienie :( nie chciałam absolutnie ujawniać do 12 tc.
    Niestety... ale wszyscy jeszcze nie wiedzą... i ci dowiedzą sie po 12.
    Rzeczy dla malucha - dopiero po 13 tc.. chociaż pewnie bliżej połowy ciąży.
    Nie mam pojęcia skąd kasę weźmiemy na to .. :( po IVF pusto ... a sam wózek kosztuje tyle tysięcy :( łapie doła przez to....
    Nie martw sie u nas też krucho z kasą. Dlatego przeglądam olx naprawdę można trafić okazję

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje rzeczy tak żebym mogła odebrać je osobiście. I widze co biorę.

klamka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A warto używane kupować ? Są w dobrym stanie? Ja nie mam od kogo otrzymać rzeczy :(
    No pewnie ze warto brac uzywane. Ubranka czasem mozna kupic w pakiecie za mniejsza kwote, potem nawet jesli nie wszyzstko bedzie ok, to mozna przebrac. a dziecko az tak duzo ubranek nie potrzebuje tak naprawde. Wozek my tez szukamy uzywany, to samo z lozeczkiem, jakimis lezaczkami i podobnymi. Jedna rzecz, ktora napewno kupie nowa to jest fotelik do samochodu. Nigdy nie ma pewnosci, ze komus nie spadl czy tym podobne, i wtedy on moze juz nie spelniac swojej roli. Cala reszta to jak najbardziej uzywana. Warto przegladac i szukac okazji, czy robic polowanie na cos upatrzonego.

A potem przeciez to tez mozna odsprzedac, wiec da rade jakos to finansowo ogarnac. Z tym ze wiadomo, wydatki i tak podskocza, ale to co mozna, warto szukac okazji.

Rubi27, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i polecam też zakupy w Pepco tam ciuszki chyba są najtaniej. I założyć kartę w smyku teraz maja jakąś promocję. I karte Rossmann ta dla matek też dużo promocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 12:11

klamka lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie kompletujemy wyprawki. Jutro zaczynam 14 tydzień i tak myślę że może w październiku zacznę się rozglądać. Dużą część wyprawki będziemy mieli po moim bratanku, który kończy teraz roczek. A ubranka mam zamiar poszukać używane na olx czy facebooku. Podobno te dla noworodka są można znaleźć w dobrym stanie bo taki maluszek szybko rośnie i ubranko się nie zdąży zniszczyć. U nas po całych przejściach też nienajlepiej z kasą a jeszcze na nifty wydaliśmy teraz ponad 2 tys.

klamka lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ