X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak bardzo się boję, ze cos jeszcze moze pójść nie tak, ze trochę boje cieszyc sie ciążą... boję sie kolejnego rozczarowania i ostatecznej porażki. Pierwszy raz zaszlismy tak daleko, a ja boję sie w to uwierzyc. Nie mamy wiecej zarodków, to ostatnia szansa. Muszę jakos doczekac do kolejnego usg i mam nadzieję, ze juz mnie uspokoi i ze dzidzia bedzie zdrowa.

klamka lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo długo zabranialam komukolwiek mówić,bo bałam się, ze w każdej chwili możemy2stracic naszego skarba, ciężko jest uwierzyć w swoje szczęście po dlugim czasie niepowodzeń,ten strach jest i będzie.

klamka, Veri lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:46

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    My dopiero teraz troszeczke odetchnelismy, jak weszlismy w II trymestr. Jeszcze czekam na wyniki badan genetycznych, ale na ostatnim usg lekarka mowila, ze wszystko bardzo dobrze wyglada... mam nadzieje, ze sie nie mylila...

Co do adopcji, to w naszej klinice nie ma takiej opcji. Wedlug kliniki osoby ktore korzystaja z komorek dawcow (w tym wypadku byloby to pelne dawstwo), chca aby oboje byli przebadani na maxa, z materialem tip top. I mimo ze moj maz mial wiecej badan, niz normalnie ma kazdy dawca u mnie w klinice, to i tak za malo. Dodatkowo, mimo bardzo dobrej jakosci blastocysty, ktos kto placi za pelne dawstwo oczekuje troche wiecej niz jedna blastka. Musze przyznac ze podejscie klinik w Grecji jest inne niz w Polsce. Wole Grecje.
    No to prawda... zobacz Np nasz materiał gen. - słaby na maxa :( czy w ogóle oddając w Pl robią dokładny wywiad ? Czy ten wywiad potem przekazują biorcy ?
    Klamka_ jak dobrze, że już II - podobno najlepszy :)
    a badania genetyczne to robiliście jakieś w stylu panoramy (DNA dziecka z krwi matki?) czy jakie ? Będzie dobrze :)!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to prawda... zobacz Np nasz materiał gen. - słaby na maxa :( czy w ogóle oddając w Pl robią dokładny wywiad ? Czy ten wywiad potem przekazują biorcy ?
    Klamka_ jak dobrze, że już II - podobno najlepszy :)
    a badania genetyczne to robiliście jakieś w stylu panoramy (DNA dziecka z krwi matki?) czy jakie ? Będzie dobrze :)!!!
    Ale wy uzyskaliscie blastke bardzo dobrej jakosci! Wiec wynik nie byl zly. Ten trzydniowiec, to o ile pamietam, tez bardzo ladny byl.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - widze, ze zobaczyliscie serduszko 17.07 - ja wtedy miałam transfer, a serduszko 17.08 :)

klamka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Klamka - widze, ze zobaczyliscie serduszko 17.07 - ja wtedy miałam transfer, a serduszko 17.08 :)
    Magiczna chwila! Ale wow, miesiac rowny po. :)

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze 3 pięciodniowe. Pewnie będziemy chcieli mieć jeszcze jedno dziecko, i jeśli został by jakiś zarodek to pewnie oddali byśmy do adopcji.
    Ja powiedziałam o ciaży rodzinie dopiero w 12 tygodniu. Wczesniej wiedzieli tylko nasi rodzice. Chociaż cały czas sie boję teraz tłumie ten strach euforią zakupów dla Małego :-)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ale wy uzyskaliscie blastke bardzo dobrej jakosci! Wiec wynik nie byl zly. Ten trzydniowiec, to o ile pamietam, tez bardzo ladny byl.
    A gdzie ładny - jego zamrozili żeby coś było (serio) -a pozostałe 3 zarodki -właśnie te najlepsze- cisnęli do 5 doby i 2 umarły (został tylko mój mały lokator) więc rewelacji nie było :) ale dobre i to i bardzo to doceniam i szanuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja czekam na rozpoczecie zakupow, narazie robie mega rozeznanie, liste rzeczy potrzebnych. Moj maz juz ma prawie wybrany wozek (to jego rola), ale np na ubranka nie mogl w sklepie patrzec. Mowi, ze to jeszcze go przerasta na tym etapie, ze sie boi.

U nas wszyscy sie dowiedzieli w 6 tygodniu, rodzina wiedziala o calym procesie, i wszyscy bliscy znajomi, a w pracy czesciowo od 6 tygodnia ze wzgledu na moje krwawienia, a cala reszta od momentu jak uslyszelismy serduszko.

My stwierdzilismy, ze jesli ciaza nie przetrwa, to i tak koniec koncow duzo osob sie dowie. A ja lepiej sie czuje majac wsparcie.
    U mnie niestety tydz temu - ze względu na zagrożenie i zwolnienie :( nie chciałam absolutnie ujawniać do 12 tc.
    Niestety... ale wszyscy jeszcze nie wiedzą... i ci dowiedzą sie po 12.
    Rzeczy dla malucha - dopiero po 13 tc.. chociaż pewnie bliżej połowy ciąży.
    Nie mam pojęcia skąd kasę weźmiemy na to .. :( po IVF pusto ... a sam wózek kosztuje tyle tysięcy :( łapie doła przez to....

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poszliśmy głównie w rzeczy używane bo musimy wykończyć pokój dla Małego, sporo rzeczy mam od siostry w tym wózek, a wczoraj udało mi sie kupić na olx ciuszki po 3zl/szt. A na sobote mam już zamowioną w sklepie pościel. Chce już mieć wszystko naszykowane do 8 miesiąc.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    My poszliśmy głównie w rzeczy używane bo musimy wykończyć pokój dla Małego, sporo rzeczy mam od siostry w tym wózek, a wczoraj udało mi sie kupić na olx ciuszki po 3zl/szt. A na sobote mam już zamowioną w sklepie pościel. Chce już mieć wszystko naszykowane do 8 miesiąc.
    A warto używane kupować ? Są w dobrym stanie? Ja nie mam od kogo otrzymać rzeczy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 11:53

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    U mnie niestety tydz temu - ze względu na zagrożenie i zwolnienie :( nie chciałam absolutnie ujawniać do 12 tc.
    Niestety... ale wszyscy jeszcze nie wiedzą... i ci dowiedzą sie po 12.
    Rzeczy dla malucha - dopiero po 13 tc.. chociaż pewnie bliżej połowy ciąży.
    Nie mam pojęcia skąd kasę weźmiemy na to .. :( po IVF pusto ... a sam wózek kosztuje tyle tysięcy :( łapie doła przez to....
    Nie martw sie u nas też krucho z kasą. Dlatego przeglądam olx naprawdę można trafić okazję

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje rzeczy tak żebym mogła odebrać je osobiście. I widze co biorę.

klamka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A warto używane kupować ? Są w dobrym stanie? Ja nie mam od kogo otrzymać rzeczy :(
    No pewnie ze warto brac uzywane. Ubranka czasem mozna kupic w pakiecie za mniejsza kwote, potem nawet jesli nie wszyzstko bedzie ok, to mozna przebrac. a dziecko az tak duzo ubranek nie potrzebuje tak naprawde. Wozek my tez szukamy uzywany, to samo z lozeczkiem, jakimis lezaczkami i podobnymi. Jedna rzecz, ktora napewno kupie nowa to jest fotelik do samochodu. Nigdy nie ma pewnosci, ze komus nie spadl czy tym podobne, i wtedy on moze juz nie spelniac swojej roli. Cala reszta to jak najbardziej uzywana. Warto przegladac i szukac okazji, czy robic polowanie na cos upatrzonego.

A potem przeciez to tez mozna odsprzedac, wiec da rade jakos to finansowo ogarnac. Z tym ze wiadomo, wydatki i tak podskocza, ale to co mozna, warto szukac okazji.

Rubi27, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i polecam też zakupy w Pepco tam ciuszki chyba są najtaniej. I założyć kartę w smyku teraz maja jakąś promocję. I karte Rossmann ta dla matek też dużo promocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 12:11

klamka lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie kompletujemy wyprawki. Jutro zaczynam 14 tydzień i tak myślę że może w październiku zacznę się rozglądać. Dużą część wyprawki będziemy mieli po moim bratanku, który kończy teraz roczek. A ubranka mam zamiar poszukać używane na olx czy facebooku. Podobno te dla noworodka są można znaleźć w dobrym stanie bo taki maluszek szybko rośnie i ubranko się nie zdąży zniszczyć. U nas po całych przejściach też nienajlepiej z kasą a jeszcze na nifty wydaliśmy teraz ponad 2 tys.

klamka lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ