Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasteczko, też mi się wydaje, że nie masz się co zastanawiać nad l4. Nikt nie doceni czy pracowałas do 3 czy 9 miesiąca ciąży, bo później znikasz z pracy, a firma dalej funkcjonuje, a jeśli dali Cj do zrozumienia, że nie masz powrotu, to wykorzystaj te miesiące dla siebie. To ostatni moment, w którym Twój czas możesz przeznaczyć tylko na własne przyjemności
Mój szef wiele razy mówił mi, że jestem niezastąpiona i żadna nowa kandydatka mu nie pasowała, ale jak poszłam na zwolnienie, to firma dalej działa i tylko czasem jak pójdę w odwiedziny, to mi mówią że przed nowa dziewczyna jeszcze dużo pracy, ale to tyle.
Co do usg, to ja też miałam co się dało przez brzuch i przezpochowowe (ocena długości szyjki i to czego nie było widać).Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:A szyjkę bada palcem?
Bo mi chyba nic nie sprawdzał... -
Rubi27 wrote:Tak palcem, i mówi czy wszystko ok. A później usg przez brzuch i ogladamy maluszka. Na usg 1 trymestru było usg tylko przez brzuch, a na połówkowym sprawdzała na usg długość szyjki. Wyniki pokazywałam zawsze mojej doktor mogła sobie porównać jak mały rośnie.
Ok, dzięki. -
nick nieaktualnyRacja Dziewczyny !!! Zresztą niewykonalne żeby to wszystko pogodzić .. jeść i mierzyć cukier .. ale i tak muszę zobaczyć co dr powie.
Magnolia / Ty miałaś dopochwowe usg do końca ciąży (tylko takie?)?
Jaka pogoda u Was ? Nad morzem wieje i brzydko... deprecha
-
MagNolia55 wrote:Dziewczyny, odbiegając od tematu- czy w 15-16 tc miałyście usg dopochwowe czy brzuszne? Pytam, bo nie wiem jak sie ubrać na badanie Chciałam sukienkę, ale jest jednocześciowa, a spódniczki ciążowej nie mam A spodnie odpadają...
W 17tc miałam usg brzuszne ale i tak musiałam sie rozebrać bo sprawdzał długość szyjkiMarzena1991 lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
nick nieaktualnyDziewczyny znowu mam głupie pytania - jeżeli lekarz kazał mi brać prog do 12 tygodnia to liczyć do końca 12 tyg skończonego (12+6) czy 12 rozpoczęty (11+6)? Czy Wy proga odstawiacie stopniowo czy z dnia na dzień ?
Czy jeżeli mam bad prenatalne wyznaczone na 12+2 skończony (czyli 13 tydzień rozpoczęty) to jest Ok ?? -
Ja odstawiałam proga powoli. U nas pod Warszawą też wieje,siąpi deszcz i nieprzyjemnie. Ale ja w łóżku lecze lekkie przeziębienie. Dzwoniłam do mojej prowadzącej kazała wziąść paracetamol, wit C. I płukać gardło, do rodzinnego dopiero jak bym dostała gorączki. Martwię się tym, oby szybko przeszło.
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko prenatalne należy zrobić od 11 do 13+6. Więc Twój termin jest dobry
U mnie też wieje. Mi na przeziębienie zostaje herbata z imbirem i cytryną albo napar z lipy. Bo miód niestety przy cukrzycy musiałam wykluczyć. A tak lubiłam pić jesienią taką herbatkę z miodem. Ale czego się nie robi dla mojej KsieżniczkiCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko jak do 12tc to 12+0 (czyli do skonczonego 12tc)
Ja bralam pelna dawke do 12+0 pozniej redukcja o polowe do 13+0 pozniej znow polowe dawki i 14+0 zeszlam do zeraCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:Ciasteczko jak do 12tc to 12+0 (czyli do skonczonego 12tc)
Ja bralam pelna dawke do 12+0 pozniej redukcja o polowe do 13+0 pozniej znow polowe dawki i 14+0 zeszlam do zeraCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
A pracą się nie martw, ja od punkcji jestem na L4 i nie interesuje mnie, że spod byka na mnie się gapią jakby zazdrościli ciąży. Ja już wcześniej stwierdziłam, że nie warto, bo jak miałam wcześniejsze transfery to chodziłam do pracy tylko uprzedzalam, że jestem po zabiegu ginekologicznym (nie mówiłam, że miałam in vitro, bo dopiero by była sensacja) i jak na złość świnie mnie we wszystko angażowaly, stanie na mrozie " bo nie ma kto" gdzie np mam pracę biurową i gdzie 200 osób pracuje, mówiłam że np. boli mnie brzuch i nie mogę się przeziebic, ale oni mieli gdzieś. Mój niedorozwiniety szef to potrafił pytać co miesiąc przez jakis czas czy jestem w ciąży. W sumie ja mam pracę w budżetowce, ale jakbym była traktowana tak jak Ty to też miałabym ich głęboko w D....
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasias wrote:A pracą się nie martw, ja od punkcji jestem na L4 i nie interesuje mnie, że spod byka na mnie się gapią jakby zazdrościli ciąży. Ja już wcześniej stwierdziłam, że nie warto, bo jak miałam wcześniejsze transfery to chodziłam do pracy tylko uprzedzalam, że jestem po zabiegu ginekologicznym (nie mówiłam, że miałam in vitro, bo dopiero by była sensacja) i jak na złość świnie mnie we wszystko angażowaly, stanie na mrozie " bo nie ma kto" gdzie np mam pracę biurową i gdzie 200 osób pracuje, mówiłam że np. boli mnie brzuch i nie mogę się przeziebic, ale oni mieli gdzieś. Mój niedorozwiniety szef to potrafił pytać co miesiąc przez jakis czas czy jestem w ciąży. W sumie ja mam pracę w budżetowce, ale jakbym była traktowana tak jak Ty to też miałabym ich głęboko w D....
To też Cie brzydko traktowali ..
Jaki segregator ??? -
Ciasteczko77 wrote:I chyba oleje ich a flaki wypruwalam ...
To też Cie brzydko traktowali ..
Jaki segregator ???
A ten segregator ma wiele kobiet w ciąży, wszystko w jednym miejscu, jest naprawdę super, na wszystko są zakładki https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-brunetka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:26
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
A tu masz jeszcze filmik co ma w środku
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1034367040055889&id=646192435540020
Ogólnie mamaginekolog ma super artykuły i dziś pisała o Nipt więc może to Cię też zainteresujeCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasias wrote:Strasznie mnie traktowali, a jak jadłam to specjalnie wymyslali zeby w danym momencie cos zrobić. Mam ich gdzieś i ze względu na traktowanie i zarobki tyle co kot napłakał.
A ten segregator ma wiele kobiet w ciąży, wszystko w jednym miejscu, jest naprawdę super, na wszystko są zakładki https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-brunetka/
To powiem Ci że chamstwo ... że tacy są ludzie - to przykre słusznie, że poszłaś !!!
Mi przykro bo byłam pewna, że mnie doceniali... i tyle życia im oddałamasias lubi tę wiadomość
-
asias wrote:Strasznie mnie traktowali, a jak jadłam to specjalnie wymyslali zeby w danym momencie cos zrobić. Mam ich gdzieś i ze względu na traktowanie i zarobki tyle co kot napłakał.
A ten segregator ma wiele kobiet w ciąży, wszystko w jednym miejscu, jest naprawdę super, na wszystko są zakładki https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-brunetka/
Potwierdzam mam segregator i jak jestem u lekarza to już sporo innych kobiet z tymi segregatorami widziałamasias lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216