Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny właśnie wróciłam od dermatologa, okazało się że to wysypka. Nie wiem od czego ale dostałam maść robiona na zamówienie, jutro odbiór więc zobaczymy. Najważniejsze że to nic zakaźnego. Jakby było gorzej to mam znowu się zgłosić do lekarza.
-
Olciaaa wrote:Dziewczyny właśnie wróciłam od dermatologa, okazało się że to wysypka. Nie wiem od czego ale dostałam maść robiona na zamówienie, jutro odbiór więc zobaczymy. Najważniejsze że to nic zakaźnego. Jakby było gorzej to mam znowu się zgłosić do lekarza.
-
nick nieaktualny
-
akilegna♥ wrote:Lubię Czekoladę u nas wszystko ok. Czujemy się już bardzo pewnie. Przyszło to bardzo szybko, jakbym całe życie nic innego nie robiła i zajmowała się wczesniakami.
Nie obchodzę się z nim jak z jajkiem, przynajmniej już niePrzez około pierwsze 2 tygodnie trochę się nad nim trzęsłam no bo on taki malutki kurczaczek był
Teraz jest wielkości normalnego noworodka, rośnie swoim tempem więc pewnie nie nadrobi wcześniactwa. Dla mnie najważniejsze żeby był zdrowy A nie czy będzie mniejszy czy większy
Mój mąż traktuje go jeszcze jak jajko, najchętniej chroniłby go przed każdym niebezpieczeństwem (czyt.komar, mucha, spacer jak jest wietrznie, kot itp.itd.) i zmieniał mu pieluche po każdym siku, no bo przecież to na pewno piecze
Cieszę się że u Was dobrze. Leż, odpoczywaj i korzystaj
Ale super!! To fantastyczne, że taki instynkt przyszedł tak szybkoI że od razu wiadomo co robić i jak
Właśnie się zastanawiałam jak to jest.. W ogóle jak to jest mieć koło siebie kogoś tak ważnego, małego i zupełnie naszego
Niech Wasz synuś będzie zdrowyA mąż dobry
Ciekawe czy każdy tata ma takie obawy, że np tyłek piecze
-
Cccierpliwa wrote:No tez sie zastanawialam czemu nie moge byc ta ktora ma 5h skurczy do pelnego rozwarcia a pozniej dwa parte i dziecko jest...
Z tym niepopekaniem, to fakt nie popekalam jakos mocno na zewnatrz bo jedynie na dwa szewki ale za to dodatkowo popekalam w srodku i tam mnie tez musieli szyc...
Bole brzucha sa na poczatku tak czy inaczej bo macica sie obkurczaja najbardziej to odczuwalam w czasie kp jak sie obkurcza...
Chociaż można sobie to trochę wyobrazić..
Cieszę się, że już jest dobrze -
skórka33 wrote:Lubię_czekoladę nie wiem czy wagę lekarze sprawdzają ale moja dr zwróciła na to uwagę. Ja jestem dość niska, zawsze byłam szczupła i drobna, nigdy nie tyłam nawet podczas stymulacji, a tu nagle taku przyrost wagi i to w szybkim tempie. Nie mam się absolutnie odchudzać ale zmieniłam dietę i jest ok.
Najpierw przez 1 trymestr, do 15 tygodnia jeździłam do kliniki do mojego lekarza od ivf. Później ze względu na odległość (130km), przeniosłam się do swojej lekarki, która zresztą poleciła mi klinikę kiedy wiadomo było że naturalnie w ciążę nie zajdę.
Co do wózków ja wstępnie rozważam bebetto vulcano i adamex pajero. Najbardziej to by mi odpowiadało kupić narazie samą gondolę, dopiero wiosną jakąś lekką spacerówkę. Niestety te spacerówki z zestawów 2w1 są takie duże.
Fajnie, że lekarz zwraca uwagę na takie rzeczy.. Lepiej faktycznie w porę przystopować i zmienić dietę niż później czegoś żałować
My chyba będziemy uczęszczać do dwóch lekarzy, naszego położnika z kliniki i do ultrasonografisty. Ale jeszcze nie wiemy. Tak czy inaczej jak na razie mamy dwie wizyty, jedna po drugiej w poniedziałek. Zobaczymy co powiedzą. -
nick nieaktualnyByłam - wszystko Ok 22.5 mm macha rączkami
wszystko z nim Ok - poryczalam sie ... to takie piękne
Główka, nóżki ... piękne ...
No i zwolnionko ... cukrzyca potwierdzona przez gin też .. ale mam sie nie martwić bo nie jest zle...Figa88, Zizu87, Lubię_czekoladę, Marin, Paulaa25, akilegna♥, Zajączek :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Byłam - wszystko Ok 22.5 mm macha rączkami
No i zwolnionko ... cukrzyca potwierdzona przez gin też .. ale mam sie nie martwić bo nie jest zle...Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje,że pytasz, nie znalazłaś, gdyż (niestety) nie piszę już w tym wątku ...
Od tygodnia mam spokój (oby tak dalej), tylko doszedł mi nowy kwiatek ..cukrzyca ciążowa, wyszedł mi cukier na czczo 100 (po obciążeniu 75 reszta wyszła ok)...
Jak się czujesz ???Szkoda, że już nie piszesz..
Cieszę się, że już nie masz plamieńA ta cukrzyca to widzę, że popularne schorzenie w ciąży.. To co? Teraz codziennie musisz mierzyć cukier i regulować go dietą?
Ja się czuję dobrze, dziękiDziś zrobiłam sobie przyjemność i spędziłam dzień na kanapie w salonie a nie w łóżku w sypialni
Szaleństwo
-
Ciasteczko77 wrote:Byłam - wszystko Ok 22.5 mm macha rączkami
No i zwolnionko ... cukrzyca potwierdzona przez gin też .. ale mam sie nie martwić bo nie jest zle...
Odpoczywaj sobie w domku, z dala od stresów.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przeczytałam wszystkie wasze posty
Zajęło mi to chwilę ale jestem już na bieżąco.
O wózkach, fotelikach, kosmetykach, materacach nawet nie myślęTo jakiś kosmos
Chyba godziny w internecie i sklepach są nieuniknione...
Co do obiadów, nie gotuję, bo leżęNarzeczony mi coś tam zawsze szykuje.. Choć mam mały problem ostatnio. Jestem wegetarianką (choć taką trochę oszukaną, bo jem rosół- jedyna potrawa na mięsie). Ale poza rosołem nie jem w ogóle. No a teraz marzę o mielonym, schabowym.......
Trzymam się jak mogę, odrzuca mnie od nabiału, więc mi się zawężają opcje
Jajka mi wchodzą tylko jedzone na twardo łyżeczką. Na pomidora patrzeć nie mogę. Może w formie przetworzonej to tak. Owoce super i właśnie odkryłam nową potrzebę- lody! Właśnie zjadłam pół opakowania.
Sporo Was się pochorowało, życzę Wam zdrówka! Herbatka z miodem i cytrynką działa cuda, przynajmniej u mnie
Gratuluję Wam kolejnych pozytywnych wizyt
Buko!!! Zaczynam trzymać kciuki! To już tak niedługo, ale super!
P.s. Czy wy też chodzicie kilka razy w nocy do toalety? Ja chyba za dużo piję na noc i wstaję bardzo często siusiu -
Necia124 wrote:Mam pytanie do osób które są na l4. Moja umowa jest sporządzona na najniższą krajową czyli 2100 zł brutto. Zwolnienie ciążowe mam od 1.09 do 1.10 a dostałam wypłatę i ponad 200 zł mniejsza niż wynika z umowy. Jak to było u Was?
-
Necia124 wrote:Mam pytanie do osób które są na l4. Moja umowa jest sporządzona na najniższą krajową czyli 2100 zł brutto. Zwolnienie ciążowe mam od 1.09 do 1.10 a dostałam wypłatę i ponad 200 zł mniejsza niż wynika z umowy. Jak to było u Was?
Dziwne,ja na L4 z kodem B,że ciąża dostałam nawet większą wypłatę. -
Necia124 wrote:No ja mam kod 1b co prawda pracuje w księgowości w trochę innym dziale i Bujak mi się ta ich wypłata nie zgadza. Muszę dzwonić i pytać bo nie jest to ani 100 ani 80 proc więc ktoś się chyba pomylił.
-
nick nieaktualnyOj prawda - takie wzruszenie ... cudne- coś pięknego !!
Lubię - Ty lez grzecznie i dużo zdrówka!!! Pisze w tym wątku
Co do L4 - musi być kod B i średnia z 12 msc. Necia - miałaś niższa pensje w 12 msc ??Lubię_czekoladę, Zajączek :) lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Oj prawda - takie wzruszenie ... cudne- coś pięknego !!
Lubię - Ty lez grzecznie i dużo zdrówka!!! Pisze w tym wątku
Co do L4 - musi być kod B i średnia z 12 msc. Necia - miałaś niższa pensje w 12 msc ??Mam dziś z om 8+2 a według FET 8+3
Super, że już to taki dzieć jest
Leżę, dziękujęMam nadzieję, że poniedziałkowa wizyta przyniesie dobre wieści.
-
Figa88 wrote:Lepiej nie denerwować kobiety w ciąży
ja też o tym pomyslalam, ale mąż doradza mi jeszcze popracować, skoro dobrze sie czuję. Mowi, ze w domu będę wariowac i ma poniekąd rację. Ale napewno nie będę siedzieć w pracy do końca ciąży. Nikt mi za to nawet nie podziekuje. Po macierzyńskim chcę wrocic do pracy, dlatego teraz chcę sie w miare w porządku zachować. Nawet jeszcze zastepstwa za mnie nie ustalili...
Figa na zwolnienie nie musisz iść już do końca ciążyTeż myślałam, że się wynudzę ale znajduję sobie zajęcia
Nie lenię się codziennie w domu.
W pracy nie podziękują Ci za to, że pracowałaś do któregoś tam miesiąca ciąży. Też trochę dłużej chciałam popracować ale miarka się przebrała. Za bardzo mnie wykorzystywali..
Za mnie też nie ustalili zastępstwa ale.. to już ich sprawaCiasteczko77 lubi tę wiadomość