X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nakłuwacz - ale jest 6 tylko ukłuć nim -to drogo wychodzi :( 6 to jeden dzień
    Kupujecie wkłady czy używacie tych samych w nakłuwaczu ??
    Chodzę spac Ok 22.30

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chodzę spać ok. 23 i na pół godziny przed snem jem ostatni pisolek, ale skoro takie masz zalecenia, to słuchaj diabetologa :)
    Ja zmieniam Lance w nakluwaczu raz w tygodniu, gdy czuje, że robi się tępy. Tak mi powiedziano w poradni. Nic się nie dzieje u mnie, w koncu używam go sama, a zawsze przed użyciem myje dokładnie ręce ciepła woda z mydłem.

Ciasteczko77, Jvm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    To ja chodzę spać ok. 23 i na pół godziny przed snem jem ostatni pisolek, ale skoro takie masz zalecenia, to słuchaj diabetologa :)
    Ja zmieniam Lance w nakluwaczu raz w tygodniu, gdy czuje, że robi się tępy. Tak mi powiedziano w poradni. Nic się nie dzieje u mnie, w koncu używam go sama, a zawsze przed użyciem myje dokładnie ręce ciepła woda z mydłem.
    :) dr tak mi zaleciła (może chodzi o to że krzywa wyszła Ok a tylko cukier na czczo zły), nie wiem/ to tydzień obserwacji.
    Dziękuje Buko - czyli mogę śmiało używać 1 igły w nakłuwaczu cały dzień (lanca=6)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie musisz zmieniać po każdym nakluciu, wiele dziewczyn tak robi.
    Odnośnie posiłków, to ten tuż przed snem jest właśnie dla dobrego cukru na czczo. Zobaczysz po tygodniu i najwyżej dodasz taki posiłek.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja mialam odrazu recepte na kilkanascie wkladow, ale powiedzieli mi, ze moge uzywac jednej igly wiecej jak raz, ze jak poczije ze sie robi tempa to wtedy przesuwac na kolejna bo wlasnie uzywam go sama wiec jak bedzie kilka wkluc jedna to nic sie nie stanie...

Co do zalecen to ja tez mialam cukier tylko na czczo nie taki i ani po obciazeniu nie mialam zlego (135 i 82) a i tak musialam przed snem utrzymywac cukier na odpowiednim poziomie (100-120) co u mnie akurat oznaczalo zjedzenie czegos lekkiego bo w 2h po kolacji mialam cukier juz zawsze ponizej 100

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Byłam - wszystko Ok 22.5 mm macha rączkami :) wszystko z nim Ok - poryczalam sie ... to takie piękne
    Główka, nóżki ... piękne ...
    No i zwolnionko ... cukrzyca potwierdzona przez gin też .. ale mam sie nie martwić bo nie jest zle...

Ja też byłam na USG i machało rączkami i nóżkami... Po prostu MAGIA <3 U mnie 19,5mm :) Serduszko bije pięknie :) Łożysko już ładnie się rozwija i ciałko żółte zanika :) To jest niesamowite po prostu. Ciągle nie mogę uwierzyć, że ktoś tam jest ;)

Paulaa25, MagNolia55, Ciasteczko77, Lubię_czekoladę, Veri lubią tę wiadomość

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ja też byłam na USG i machało rączkami i nóżkami... Po prostu MAGIA <3 U mnie 19,5mm :) Serduszko bije pięknie :) Łożysko już ładnie się rozwija i ciałko żółte zanika :) To jest niesamowite po prostu. Ciągle nie mogę uwierzyć, że ktoś tam jest ;)

Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam małego czlowieczka - łzy do oczu same poplynely :) a teraz 5:30 nasz Maluch zaczyna kopać,aż mąż stwierdził,że on tam chyba biega w brzuchu :)
    Współczuję Wam problemów z cukrem,u mnie chociaż z tym spokój.
    Czy któraś z Was brała zastrzyki z heparyny do samego porodu?

Zajączek :) lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Zajączek super, że u Was wszystko dobrze :-)
    Morganaa ja brałam heparyne takndo 16 tyg, a Ty bierzesz cały czas?

• morganaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Zajączek super, że u Was wszystko dobrze :-)
    Morganaa ja brałam heparyne takndo 16 tyg, a Ty bierzesz cały czas?

Będę już brała do końca ciąży, niby mogłabym teraz zrobić przerwę tak do 30 tyg. I potem wrócić,ale to więcej kłopotów niż branie cały czas. Stricte wskazań nie ma,ale jak wcześniej nie odstawili to teraz się lekarz trochę boi,ja tam mogę te zastrzyki robić,tylko bardziej boję się porodu :(
    Mama mi mówi,że mam się nie martwić bo ona przed operacją nogi też brała zastzyki i lekarze wiedzą co i jak.

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana ja bralam heparyne do konca plus 6tyg po porodzie ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek - super ;) !!! To cudowny widok !!

A dziś mnie naszły watpliwości ... dot ślubu :) my jesteśmy narzeczeństwem ... czy warto na szybko organizować ślub (cywilny)?

Zajączek :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

A dziś mnie naszły watpliwości ... dot ślubu :) my jesteśmy narzeczeństwem ... czy warto na szybko organizować ślub (cywilny)?
    Kochana ciezko doradzać, wydaje mi się , że dużo zależy od Twojego samopoczucia. Moja przyjaciółka organizowała skromny ślub cywilny w ciąży i mówiła, że się nalata żeby wszystko pozałatwiać- urząd, restauracja, fotograf, ciuchy. Ale jak masz siłę to czemu nie ;-)

• asias Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Mam ten sam problem i sama nie wiem co zrobić, czy teraz czy czekać, aż się urodzi. Jakoś nie mam weny, żeby teraz latać i to wszystko załatwiać ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Mam ten sam problem i sama nie wiem co zrobić, czy teraz czy czekać, aż się urodzi. Jakoś nie mam weny, żeby teraz latać i to wszystko załatwiać ;)
    Asias :) jak miło, że nie jestem jedyna ;)
    nawet oglądałam sukienki ciążowe ślubne :) ha ha ... u nas tylko cywilny bo jestem rozwódką ..
    Ogarnąć to się pewnie da, tylko kasa ... ech - a chcecie kościelny ? Wesele ?

• asias Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Asias :) jak miło, że nie jestem jedyna ;)
    nawet oglądałam sukienki ciążowe ślubne :) ha ha ... u nas tylko cywilny bo jestem rozwódką ..
    Ogarnąć to się pewnie da, tylko kasa ... ech - a chcecie kościelny ? Wesele ?
    Ja też po rozwodzie ale mam uniewaznienie ślubu kościelnego i mogę ponownie wziąć ślub w kosciele. Ale to i wesele to już na pewno po urodzeniu dzidzi. A teraz zastanawiam się czy sam cichy cywilny wziąć, ale lenie się załatwiać :)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam ślub cywilny w sierpniu, to był u mnie 12tydzien.ale u mnie odrazu mowa była o takim skromnym. Sami bliscy, obiad w domu dla 15 osób ale to był catering, zdjecia robiła nam siostra, wszystkie dokumenty załatwiłam w pół godziny w urzędzie. Jedynie nalatałam sie za sukienką, ale u mnie jeszcze nie było nic widać. I tak chcieliśmy wziąść ślub więc nie czekaliśmy, a chciałam rodzić jako mężatką.

asias, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • asias Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja też brałam ślub cywilny w sierpniu, to był u mnie 12tydzien.ale u mnie odrazu mowa była o takim skromnym. Sami bliscy, obiad w domu dla 15 osób ale to był catering, zdjecia robiła nam siostra, wszystkie dokumenty załatwiłam w pół godziny w urzędzie. Jedynie nalatałam sie za sukienką, ale u mnie jeszcze nie było nic widać. I tak chcieliśmy wziąść ślub więc nie czekaliśmy, a chciałam rodzić jako mężatką.
    Ja też właśnie się zastanawiałam tylko nad bliskimi czyli rodzice, rodzeństwo i świadkowie. O fotografie też nawet nie myślę, bo wystarczy jak parę zdjęć ktoś cyknie. Też właśnie chciałabym rodzić jako mężatka już z nazwiskiem narzeczonego :)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja też po rozwodzie ale mam uniewaznienie ślubu kościelnego i mogę ponownie wziąć ślub w kosciele. Ale to i wesele to już na pewno po urodzeniu dzidzi. A teraz zastanawiam się czy sam cichy cywilny wziąć, ale lenie się załatwiać :)
    Jak tego dokonałaś !???? Ja przegrałam pierwsza instancje - teraz składam od nowa z innego tytułu ... priv ???
    Napisałam Ci na prv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak coś to mega skromny - najlepiej tylko świadkowie ;) tak kiedyś się śmialiśmy - wyjechać i tam wziąć a’la Las Vegas ;)
    I teraz nie wiem czy lepiej przed narodzinami czy to nie ma różnicy i po co ... szczerze - mi to nie jest potrzebne do szczęścia, chyba mam uraz po ostatnim.. 15 lat jednak dało w kość. .. :( jednak nie chcę aby M przez to tracił..

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po rozwodzie. O kościelny nawet sie nie ubiegałam, chciałam jak najszybciej zakończyć kontakt z byłym, a i nie planowałam drugiego ślubu kościelnego.
    Bez ślubu, już teraz mój mąż musiał by uznawać dziecko a tak z automatu jest ojcem. A ślub i obiad wspominam bardzo fajnie, składaliśmy sobie przysięgę we troje ☺️

Ciasteczko77, asias, Zajączek :) lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ