X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z was ma wiedze na temat cukrzycy w ciazy? Moje wyniki badan cukru mnie zmartwily. Na koniec lipca mialam cukier na czczo 78 (norma od 74), a teraz mi wyszlo 68, czyli jeszcze nizej...

• Veri Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Poproszę o dopisanie mnie do tego zacnego grona :)
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz poczułam się gotowa by przejść na fiolet.

Krótko o mnie: 36 lat, 6 lat starań, dwa nieudane IUI; stwierdzono "niepłodność idiopatyczną", bo nasienie bardzo dobre, a u mnie też niczego konkretnego nie znaleźli (HSG, histeroskopia itd.). Tak czy inaczej udało się dopiero z ICSI - za pierwszym razem, więc mimo wszystko fart :)

Tak czytałam o tych Waszych krwiakach, ja też miałam i leżałam 2 tygodnie. Na szczęście był mały i dzisiaj na wizycie okazało się, że już prawie nie ma po nim śladu, więc jestem super szczęśliwa :)

A zapomniałabym - termin porodu 11.05.2019 :)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę udanych i nudnych ciąż ;)

klamka, Zizu87, inka2707, Paulaa25, MagNolia55, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka z tego co sie orientuje to prawidlowy wynik jest od 60 wedlug ogolnych norm dla ciezarnych... no chyba ze znow pozmieniali normy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Klamka z tego co sie orientuje to prawidlowy wynik jest od 60 wedlug ogolnych norm dla ciezarnych... no chyba ze znow pozmieniali normy...
    Aaa, to te normy sa troche inne dla ciezarnych? U mnie w labie jest od 74-109... ale nie wspominaja o ciezarnych... tylko tak ogolnie...

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka tak ;) dla ciezarnych jakos 60-90 czy 92 albo 95 przyznam szczerze ze z ta maxymalna troche sie pogubilam bo te normy co jakis czas zmieniaja... raz podnosza innym razem zanizaja

klamka lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka może za wcześnie jesz ostatni posiłek i powinnaś zjeść jeszcze coś przed snem. Ja jak mierze cukier rano to powinien być między 70, a 90. Jem ok 23 jedna kanapkę, a i tak rano mam cukier ok. 75.

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Byłam u diab - mam mierzyć cukier (+ ketony) przez tydz i na razie jeść w miarę normalnie (bez słodyczy czy pieczywa białego), nie ma tragedii póki co, zobaczymy co wyjdzie.
    Cukier miałam teraz 80... 4 godz po jedzeniu (kanapki z twarogiem) zrobili mi glukometrem pomiar. Dr rewelacja - chyba z 40 min byłam !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:29

Veri, klamka lubią tę wiadomość

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa - wzruszająca jest Twoja historia, najważniejsze że z happy endem. Przez co my wszystkie musimy przechodzić :( oby dzieciaczki później były grzeczne i nie pyskowaly :)

Veri - witamy! Im nas więcej, tym lepiej.

A mnie jakas depresja złapała... moze przez pogodę. Nakrzyczalam na kolege w pracy. Zasłużył sobie, a co. Mąż w pracy, caly tydzień dlugo pracuje i sama siedzę i sie zamartwiam.

Veri lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko cukier kontroluj na czczo (powinien być poniżej 90) i godzinę po jedzeniu (ma byc poniżej 140). I staraj się jeść nie rzadziej niż co 3 godziny, bo 4 godziny to za duża przerwa. Na początku to groźnie brzmi ale wszystko do ogarnięcia :-) Pierwszy posiłek najpóźniej o 8:30. Ostatni mam zalecony o 22:00. Jem 2 śniadania, obiad, podwieczorek i 2 kolacje. Znajdź dobry ciemny chleb. Staraj się do każdego posiłku dokładać złożone węglowodany. Dasz radę! U mnie najgorszy był pierwszy tydzień z cukrzycą. Bałam się jeść cokolwiek. A potem okazało się, że nie jest to takie trudne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:43

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - znam tylko górna normę -92... jestem laikiem :)
    Ale faktycznie może za długo bez posiłku byłaś :)
    Veri - super Cie widzieć

Veri, klamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ciasteczko cukier kontroluj nq czczo (powinien być poniżej 90) i godzinę po jedzeniu (ma byc poniżej 140). I staraj się jeść nie rzadziej niż co 3 godziny, bo 4 godziny to za duża przerwa. Na początku to groźnie brzmi ale wszystko do ogarnięcia :-) Pierwszy posiłek najpóźniej o 8:30. Ostatni mam zalecony o 22:00. Jem 2 śniadania, obiad, podwieczorek i 2 kolacje. Znajdź dobry ciemny chleb. Staraj się do każdego posiłku dokładać złożone węglowodany. Dasz radę! U mnie najgorszy był pierwszy tydzień z cukrzycą. Bałam się jeść cokolwiek. A potem okazało się, że nie jest to takie trudne :-)
    Mi dr kazała jeść trochę inaczej - ostatni mam jeść o 19.30. Dzisiaj zjadłam tak jak normalnie jem, to było badanie z nienacka ;)
    Pomiary i jedzenie od jutra dopiero ;) na razie mam nie liczyć ww ani nie szaleć z tym - wykluczyć cukry proste bo ten tydz kontrolujemy mnie. Mówiła że nie jest źle bo dobrze ze mam po obciążeniu dobrze - ale trzeba to juz kontrolować (dieta i pomiary). Ja tylko jem ciemny (bez miodu melasy itp). Mnie gubi niejedzenie - potrafię cały dzień zjeść dwa posiłki :(
    Cukier - na czczo, po każdym posiłku (1 h) i miedzy 2-4 nad ranem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym sie nakłuwać ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakluwacz powinien być w zestawie do glukometr, a jeśli nie to dokup oddzielnie (w aptece, na allegro).
    O której chodzisz spać, że ostatni posiłek o 19.30?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja po posilkach mialam rez super cukier i to nie po dietetycznych a normalnych takich jakie zawsze jadlam...
    A na czczo zawsze przekroczenie...

Ja musialam jeszcze mierzyc przed snem cukier i musial sie tez w podanych normach miescic... a zeby sie miescil musialam pol godziny przed snem jesc...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Poproszę o dopisanie mnie do tego zacnego grona :)
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz poczułam się gotowa by przejść na fiolet.

Krótko o mnie: 36 lat, 6 lat starań, dwa nieudane IUI; stwierdzono "niepłodność idiopatyczną", bo nasienie bardzo dobre, a u mnie też niczego konkretnego nie znaleźli (HSG, histeroskopia itd.). Tak czy inaczej udało się dopiero z ICSI - za pierwszym razem, więc mimo wszystko fart :)

Tak czytałam o tych Waszych krwiakach, ja też miałam i leżałam 2 tygodnie. Na szczęście był mały i dzisiaj na wizycie okazało się, że już prawie nie ma po nim śladu, więc jestem super szczęśliwa :)

A zapomniałabym - termin porodu 11.05.2019 :)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę udanych i nudnych ciąż ;)

Witaj Veri :-) Również życzę Ci spokojnej ciąży :-)

Veri lubi tę wiadomość

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Veri :) Witamy na fioletowej stronie :)

Veri lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczjo ja miałam nakłuwacz w komplecie z glukometrem. Jak nie dostałaś to zapytaj w aptece lub poszukaj w internecie.
    Ta regularność posiłków była dla mnie najgorsza. Zdążyłam zjeść śniadanie, zmierzyć cukier i zaraz była pora na kolejny posiłek.
    Trochę dziwnie masz z tym ostatnim posiłkiem. Bo ta druga kolacja ma pomagać w przypadku wysokich cukrów na czczo. Poza tym zbyt długa przerwa nocna może spowodować, że pojawią się ketony w moczu. U mnie też problemem są cukry na czczo a to najtrudniej zbić dietą. Ja odetchnęłam jak dostałam insulinę bo wtedy mi się unormował cukier na czczo i minął stres, że poziom cukru jest za wysoki.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri witaj na fioletowej stronie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj u okulisty :-( Moja wada wzroku w przeciągu paru miesięcy pogłębiła się z -5,25 do -6. Około 30 tyg mam iść na kolejną wizytę ale okulistka powiedziała mi, że jej zdaniem powinnam mieć cc. Najgorsze, że do kolejnej wizyty wada może się zwiększyć :-( W sumie sprawdziło się moje przeczucie, bo czułam, że gorzej widzę.
    Do tego cały czas mam wysypkę, ale dziś odebrałam jakiś lek robiony na zamówienie i mam nadzieję, że pomoże. Nie wiem już czy to od hormonów czy może raczej od jedzenia - bo w ostatnich dniach zjadłam trochę pomarańczy i masła orzechowego a jak wiadomo i jedno i drugie może mocno uczulać.
    Ehhh życie ciężarnej ;-) Najważniejsze, że Młody daje mi pozytywne kopy ;-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatamy na fiolecie Veri!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 19:52

Veri lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ