Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziś zmniejszyłam już estrofem do 1x1. To o 2 tabletki mniej niż brałam wcześniej. Skończę 55 dpt, więc wcześniej niż zalecają Wasze kliniki. Trzymajcie kciuki, żeby było ok. Resztę leków kontynuuję bez zmian.
-
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, mi lekarz mówił, żeby nie dopuszczać do zaparć i jak się pojawiają to stosować czopki z gliceryny. Próbowałaś?
Mi nic lekarz nie mòwił, a zupełnie zapomniałam o ryzyku hemoroidów w ciąży... Coprawda czopków nie cierpie, ale w takim razie nie wiem czy nie będe musiała ich polubić...Mało tego, dzisiaj do lekarza już nie pójdę, bo nie ma już miejsc mimo że dzwoniłam prawie 40 minut... -
nick nieaktualnyBuko wrote:Moja Agatka wita eciocie. Urodziła się dziś o 18.44, SN, waży 3130g i ma 53 cm, dostała 10 pkt. jest piękna i zakochalismy się w niej od pierwszego wejrzenia.
Buko lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, dziś zmniejszyłam już estrofem do 1x1. To o 2 tabletki mniej niż brałam wcześniej. Skończę 55 dpt, więc wcześniej niż zalecają Wasze kliniki. Trzymajcie kciuki, żeby było ok. Resztę leków kontynuuję bez zmian.
Będzie dobrze :* Ja też się bałam, jak zresztą wszystkie tutaj, ale jak widać nic złego się nie działo. Także spokojnie
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, dziś zmniejszyłam już estrofem do 1x1. To o 2 tabletki mniej niż brałam wcześniej. Skończę 55 dpt, więc wcześniej niż zalecają Wasze kliniki. Trzymajcie kciuki, żeby było ok. Resztę leków kontynuuję bez zmian.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Mi nic lekarz nie mòwił, a zupełnie zapomniałam o ryzyku hemoroidów w ciąży... Coprawda czopków nie cierpie, ale w takim razie nie wiem czy nie będe musiała ich polubić...Mało tego, dzisiaj do lekarza już nie pójdę, bo nie ma już miejsc mimo że dzwoniłam prawie 40 minut...
-
Jedną z lepszych rzeczy dzisiaj są piękne poranne kopniaczki od mojego Maleństwa
Nawet widziałam gołym okiem i czułam więc są już naprawdę wyraźne. Sądzę więc,że wcześniej już też były, tylko nie mogłam ich odróżnić od jelit83xxx lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Kochana a mówiłaś, że jesteś w ciąży? Zaraz weekend, żebyś gorzej się nie poczuła. Ja parę lat temu też miałam ten problem, teraz w czasie ciąży na szczęście spokój. Męczą Cię zaparcia?
Nie mówiłam, mogę jeszcze po 12stej zadzwonić i zapytać czy mnie lekarka przyjmie...ale szczerze mówiac nie lubię tak na siłę. No niestety Ola męczę się z zaparciami i nie wiem jak temu zaradzić...nie dosyć, że chodze rzadko do toalety, bo raz na kilka dni to jeszcze problem z zaparciem i musze sie niezle wysilic. Tak mysle o jakiejs herbacie ziołowej, może bu wspomogła. Tylko nie wiem co mogę -
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Nie mówiłam, mogę jeszcze po 12stej zadzwonić i zapytać czy mnie lekarka przyjmie...ale szczerze mówiac nie lubię tak na siłę. No niestety Ola męczę się z zaparciami i nie wiem jak temu zaradzić...nie dosyć, że chodze rzadko do toalety, bo raz na kilka dni to jeszcze problem z zaparciem i musze sie niezle wysilic. Tak mysle o jakiejs herbacie ziołowej, może bu wspomogła. Tylko nie wiem co mogę
MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was zdecydowała się na fotelik Besafe? Do tej pory myślałam o cybexie a na warsztatach pokazywali fotelik z tej firmy i mówili, że jedna baza pasuje zarówno do tych małych fotelikow i dla dzieci starszych więc jest zakup na lata a do tego mają gwarancje powypadkową czyli w razie wypadku/kolizji wymieniają fotelik na całkiem nowy za darmo. Jakie macie opinie o tych fotelikach?
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
nick nieaktualnyBuko wrote:Moja Agatka wita eciocie. Urodziła się dziś o 18.44, SN, waży 3130g i ma 53 cm, dostała 10 pkt. jest piękna i zakochalismy się w niej od pierwszego wejrzenia.
Buko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRose7 wrote:Czy któraś z Was zdecydowała się na fotelik Besafe? Do tej pory myślałam o cybexie a na warsztatach pokazywali fotelik z tej firmy i mówili, że jedna baza pasuje zarówno do tych małych fotelikow i dla dzieci starszych więc jest zakup na lata a do tego mają gwarancje powypadkową czyli w razie wypadku/kolizji wymieniają fotelik na całkiem nowy za darmo. Jakie macie opinie o tych fotelikach?
-
nick nieaktualnyDziewczyny - byłam u diabet i póki co cukrzycy nie ma i mam dobre cukry / na czczo 81-84, po posiłkach Max 90 (mierzę 5 razy dziennie). Teraz mam mierzyć na czczo i po 1 posiłku, wizyta za msc i zobaczymy czy łożysko nie narobi problemów.
Zrobiłam badanie nipt... teraz stres i czekam na wynik...
Czy któraś z Was przestała brać progesteron (luteina itp) z dnia na dzień czy schodzilyscie stopniowo ?? -
Magnolia ja jak mam zaparcia jem dużo kiwi. I przed samym snem zajadam 2 szt. Mi jakoś pomaga ale nie działa błyskawicznie. Próbowałam suszone śliwki zalewane wrzątkiem ale nie są tak smaczne i dla mnie nie sa tak skuteczne. Nie wiem czy przy tak dlugo trwajacych zaparciach to pomoże ale nie zaszkodzi raczej. Ja najdłużej problem miałam 3 dni.
-
Rose7 wrote:Czy któraś z Was zdecydowała się na fotelik Besafe? Do tej pory myślałam o cybexie a na warsztatach pokazywali fotelik z tej firmy i mówili, że jedna baza pasuje zarówno do tych małych fotelikow i dla dzieci starszych więc jest zakup na lata a do tego mają gwarancje powypadkową czyli w razie wypadku/kolizji wymieniają fotelik na całkiem nowy za darmo. Jakie macie opinie o tych fotelikach?
Dlatego warto przeanalizować fotelik jakiego typu bedzie sie chcialo jako nastepny (wiadomo nie wybierac juz konkretny ale chociaz rzucic okiem) no i pozniej jesli faktycznie okaze sie, ze ta baza ci sie nie przyda porownac cenowo zestaw fotelik i baza z inna firma jaka mialas na oku i podjac decyzje...
Na warsztatach nie ma co sie czarowac, prezentuja i polecaja foteliki z tej formy, ktora im to sponsoruje i z ktorej maja jakies profity... jakby nie bylo dla danej firmy takie warsztaty to spora reklama, bo później czesto sa kupowane prezentowane foteliki tylko dlatego ze byly tam prezentowane wiec napewno najlepsze
Jam mowie besafe ma spoko foteliki, ale jesli nie jestes przekonana czy sa np drozsze od planowanego przez ciebie itp to najpierw popatrz na nastepne nim dasz sie namowic ze wzgledu na baze, ktorej byc moze pozniej nie uzyjesz
Co do tej gwarancji to Kiddy tez ja ma... tzn wymieniaja foteliki na nowki jesli uleglo sie stluczce/wypadkowi...Rose7 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Marin wrote:Magnolia ja jak mam zaparcia jem dużo kiwi. I przed samym snem zajadam 2 szt. Mi jakoś pomaga ale nie działa błyskawicznie. Próbowałam suszone śliwki zalewane wrzątkiem ale nie są tak smaczne i dla mnie nie sa tak skuteczne. Nie wiem czy przy tak dlugo trwajacych zaparciach to pomoże ale nie zaszkodzi raczej. Ja najdłużej problem miałam 3 dni.
Ok, dzięki Marmis. Spróbuję, może akurat pomoże. -
Ciasteczko77 wrote:Besafe ma jedna bazę tj isofix?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ciasteczko77 wrote:Dziewczyny - byłam u diabet i póki co cukrzycy nie ma i mam dobre cukry / na czczo 81-84, po posiłkach Max 90 (mierzę 5 razy dziennie). Teraz mam mierzyć na czczo i po 1 posiłku, wizyta za msc i zobaczymy czy łożysko nie narobi problemów.
Zrobiłam badanie nipt... teraz stres i czekam na wynik...
Czy któraś z Was przestała brać progesteron (luteina itp) z dnia na dzień czy schodzilyscie stopniowo ??
Ja z proga schodzilam stopniowo, moj gin nie chcial odstawiac na raz
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
MagNolia55 wrote:Paula-niestety tak się dzieje, przykre to bardzo że są kobiety, które nie myślą o dobru swoich nienarodzonych dzieci
Olcia-miałam to samo z kwasami omega w prenatal duo...i niestety biore tylko narazie prenatal classic, czyli jedną tabletkę. Lekarz mówił, ze mam sobie poszukać takich, ktòre bedę tolerować, wiec te wezmę do końca i zobaczymy...
Powiem Wam, że zważyłam się i przeszłam mały szok, bo już mam 2,5 kg na plusie...chyba małą dietke musze wprowadzić...chociaż dużo nie jem, aczkolwiek częściej niż zwykle i pewnie brak ruchu też zrobił swoje...Taką wagę jak teraz to poprzednio miałam w 24 tc zobaczymy jak dalej bedzie, a tak naprawde duzo sie tyje dopiero wlaśnie po połowie, aż się boję. No ale còż...
I ostatnio Morgana myślałam o Tobie...ty kurcze martwisz się rozstępami...a ja hemoroidami... tak myślę, że to...tylko nie wiem czy na zewnątrz też są? Jutro wybieram się do lekarki rodzinnej żeby skonsultować to...a niestety nie jest przyjemne, gdyż pobolewa i piecze...
-
Magnolia, ja co prawda mialam tylko raz zaparcia tak blizej poczatku, ale u mnie super sprawdzila sie w tym czasie owsianka na sniadanie
klamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700