X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-niestety tak się dzieje, przykre to bardzo że są kobiety, które nie myślą o dobru swoich nienarodzonych dzieci :(

Olcia-miałam to samo z kwasami omega w prenatal duo...i niestety biore tylko narazie prenatal classic, czyli jedną tabletkę. Lekarz mówił, ze mam sobie poszukać takich, ktòre bedę tolerować, wiec te wezmę do końca i zobaczymy...

Powiem Wam, że zważyłam się i przeszłam mały szok, bo już mam 2,5 kg na plusie...chyba małą dietke musze wprowadzić...chociaż dużo nie jem, aczkolwiek częściej niż zwykle i pewnie brak ruchu też zrobił swoje...Taką wagę jak teraz to poprzednio miałam w 24 tc ;) zobaczymy jak dalej bedzie, a tak naprawde duzo sie tyje dopiero wlaśnie po połowie, aż się boję. No ale còż...

I ostatnio Morgana myślałam o Tobie...ty kurcze martwisz się rozstępami...a ja hemoroidami...:( tak myślę, że to...tylko nie wiem czy na zewnątrz też są? Jutro wybieram się do lekarki rodzinnej żeby skonsultować to...a niestety nie jest przyjemne, gdyż pobolewa i piecze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 15:03

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Loo masakra dziewczyny do sąsiada wprowadziła się jakaś patologia, kobita z 2 dzieci,dziewczynka ok 14 lat i chłopczyk ok 4 lat,jak się okazuje kobita w ciązy i najgorsze pali fajki na balkonie nooo kur.. masakra. Myślałam że ten facet pali na balkonie a tu ona aż u mnie czuć jak mam balkon uchylony /musze zamykać/.Dziś wyszłam specjalnie obczaić kto kopci i przeraziłam sie...normalnie szkok...schowała się jak mnie zobaczyła....
    Jak słyszę takie rzeczy to aż mnie trzęsie!! Głupia pipa!! Czemu są winne te biedactwa tak traktowane przez matki..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jak słyszę takie rzeczy to aż mnie trzęsie!! Głupia pipa!! Czemu są winne te biedactwa tak traktowane przez matki..

No właśnie mnie też!Najchętniej dała bym jej w ryj!Na dodatek 15 min późniek znowu czułam faje.Mam ochote jej zwrócić uwagę!Jest mi ta patologia obojętna bo nawet się nie znamy, my mieszkamy tu 3 mieś.a ona wprowadziła sie do tego dziada ok mieś.temu.
    Masakra mieć takich sąsiadów :/
    Ona jara , on jara , sa po 40 na bank i problemu jak widać nie mieli...

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    No właśnie mnie też!Najchętniej dała bym jej w ryj!Na dodatek 15 min późniek znowu czułam faje.Mam ochote jej zwrócić uwagę!Jest mi ta patologia obojętna bo nawet się nie znamy, my mieszkamy tu 3 mieś.a ona wprowadziła sie do tego dziada ok mieś.temu.
    Masakra mieć takich sąsiadów :/
    Ona jara , on jara , sa po 40 na bank i problemu jak widać nie mieli...

Też bym się zdenerwowała na Twoim miejscu.
    Ja znam podobny przypadek, kobieta zachodziła w ciążę co chwilę, kolejne dzieci oddawała do adopcji. Przez całą ciążę nie chodziła do lekarza, piła i paliła... Dla każdej z nas sytuacja niewyobrażalna.
    Nas to bardzo boli, bo dla nas nasze dzieci to najcenniejszy dar. A najgorsze, że dziecko tej kobiety nie ma nawet jak się bronić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jak byłam w szpitalu to też nie mogłam uwierzyć, że tyle babek pali w ciąży. Myślę, że sporo z nich również nie żałuje sobie piwka... Przecież piwo to nie alkohol ;-)

Co do szkoły rodzenia to od listopada rozpoczynany takie warsztaty dla rodziców na NFZ, nie jest to klasyczna szkoła rodzenia - ponoć skupiają się bardziej na pielęgnacji malucha. Ale udało mi się znaleźć również klasyczną szkołę rodzenia z dofinansowaniem z NFZ (my musielibyśmy zapłacić tylko 100 zł) ale ona jest po 28 tygodniu. Szkoła rodzenia w szpitalu w którym ja chcę rodzić (a najprawdopodobniej i tak będę miała cc) kosztuje ok 500 zł...

Dziewczyny czy szczepicie się przeciw grypie? Ja od lat się szczepię i nie choruję :-) Mój gin dał mi zielone światło ale i tak cały czas ie zastanawiam czy się szczepić czy nie... Jutro idę się jeszcze poradzić mojej internistki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:17

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa ja już jestem po szczepieniu na grypę, podobnie zresztą jak co roku :-)

W zaleceniach dla ciężarnych jest szczepienie p/ko grypie w dowolnym okresie ciąży i szczepienie na krztusiec w 27-34 tygodniu. Chodzi o to, że w ten sposób chronimy siebie i Maluszka bo dostaje od nas przeciwciała jeszcze przed porodem.
    Co więcej warto zaszczepić osoby, które będą miały kontakt z dzieckiem. Więc u mnie po szczepieniu jest już mój mąż i moi rodzice.

Zarówno grypa jak i krztusiec mogą być bardzo niebezpieczne dla noworodka czy niemowlaka a my rodzimy właśnie w okresie największego zachorowania na grypę (przynajmniej tak było w tym roku).

Olciaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agatka wita eciocie. Urodziła się dziś o 18.44, SN, waży 3130g i ma 53 cm, dostała 10 pkt. :) jest piękna i zakochalismy się w niej od pierwszego wejrzenia.

Cccierpliwa, Necia124, Zizu87, Paulaa25, Marin, agaaa90, Jvm, Rose7, Marzena1991, morganaa, Rubi27, MagNolia55, inka2707, 83xxx, Ciasteczko77, Figa88, skórka33, Bella93, klamka, Veri, Paulcia28, Pimka lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko serdeczne gratulacje!

Buko lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Moja Agatka wita eciocie. Urodziła się dziś o 18.44, SN, waży 3130g i ma 53 cm, dostała 10 pkt. :) jest piękna i zakochalismy się w niej od pierwszego wejrzenia.
    Super. Najszczersze gratulacje dla Ciebie i męża. Dużo zdrówka i uciechy. Aaa i jak najmniejszej liczby zmartwień:)

Buko lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Kochana serdeczne gratulacje <3 <3
    Dużo zdrówka dla Was!

Buko lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn z innej beczki. Czy któraś z Was zna produkty Firmy Forever dokładnie chodzi mi o pola zieleni? Bo zastanawiam się że względu na żelazo które ma si super wchłaniac jak nazywa się z jakimś absorbentem C. Ktoś coś wie?

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Cudowna wiadomość!!!Witaj Agatko :)
    Gratulacje dla was!❤

Buko lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Wspaniale!!! Gatulacje dla szczesliwych rodziców. A dla Agatki dużo zdróweczka!
    Buko jak już nabierzesz sił i znajdziesz dla nas chwilę, koniecznie napisz jak wszystko się odbyło. Pozdrowionka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 06:14

Buko lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyn z innej beczki. Czy któraś z Was zna produkty Firmy Forever dokładnie chodzi mi o pola zieleni? Bo zastanawiam się że względu na żelazo które ma si super wchłaniac jak nazywa się z jakimś absorbentem C. Ktoś coś wie?
    Ja nie wiem nic. Nie pomogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 06:17

qdkk20mmaxfz3x0q.png

Wysłany: 12 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko <3 gratulacje!!! Witaj na świecie Maluszku :) <3

Buko lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Agatkę :) gratulację dla rodziców, dużo zdrowia, siły a jak najmniej zmartwień :) radosnych dni i spokojnych nocy :)

Buko lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    I ostatnio Morgana myślałam o Tobie...ty kurcze martwisz się rozstępami...a ja hemoroidami...:( tak myślę, że to...tylko nie wiem czy na zewnątrz też są? Jutro wybieram się do lekarki rodzinnej żeby skonsultować to...a niestety nie jest przyjemne, gdyż pobolewa i piecze...

Ty ty masz gorzej - bo u mnie to czysta estetyka, a u Ciebie ból - współczuję. Mój mąż jak miał problemy z hemoroidami zaczął stosować płyn procto hemonal do mycia i jemu pomogło - zmiany były łagodniejsze i teraz tak często się nie pojawiają.

Dziewczyny - czy któraś ma problemy z nocnymi skurczami w łydkach? ja ostatnio pół nocy nie spałam taki ból :( biorę magnez ale może za mało, chyba, że macie inne sposoby

co do palenia i innych używek, to nas takie zachowania bolą bardziej, bo tyle żeśmy się starały i dla naszych skarbów to chyba nie przesadzę, jak powiem, że zrobimy dosłownie wszystko... a tu taka jedna z drugą papieros czy alkohol. Mnie to wkur... mojego męża chyba jeszcze bardziej
    jeszcze mogę zrozumieć, jak mama mi powiedziała, że kiedyś w ciąży nie było zaleceń by rzucić itd. nie było takiej świadomości jaki to ma wpływ na dziecko itd. i ona paliła, a teraz jest to dla niej nie do pomyślenia.

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Niesamowite <3 Ogromne gratulacje, dużo zdrówka siły i samych najwspanialszych pierwszych chwil <3

Buko lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ty ty masz gorzej - bo u mnie to czysta estetyka, a u Ciebie ból - współczuję. Mój mąż jak miał problemy z hemoroidami zaczął stosować płyn procto hemonal do mycia i jemu pomogło - zmiany były łagodniejsze i teraz tak często się nie pojawiają.

No właśnie chcę się wybrać do mojej lekarki rodzinnej, może ona coś zaradzi. Na własną reke nie chce nic stosować.
    Jak nie urok to...jeszcze tego mi brakowało. Sadze, że to wina zaparć...mimo tego, że jem dużo jogurtów, owoców, piję siemie lniane to i tak nie odpuszczają :(

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png

Wysłany: 12 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No właśnie chcę się wybrać do mojej lekarki rodzinnej, może ona coś zaradzi. Na własną reke nie chce nic stosować.
    Jak nie urok to...jeszcze tego mi brakowało. Sadze, że to wina zaparć...mimo tego, że jem dużo jogurtów, owoców, piję siemie lniane to i tak nie odpuszczają :(
    Kochana, mi lekarz mówił, żeby nie dopuszczać do zaparć i jak się pojawiają to stosować czopki z gliceryny. Próbowałaś?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ