X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, cudowne wiesci! Gratulacje dla rodziców i dużo zdrowia dla Waszej córeczki :*

Buko lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Nie mówiłam, mogę jeszcze po 12stej zadzwonić i zapytać czy mnie lekarka przyjmie...ale szczerze mówiac nie lubię tak na siłę. No niestety Ola męczę się z zaparciami i nie wiem jak temu zaradzić...nie dosyć, że chodze rzadko do toalety, bo raz na kilka dni to jeszcze problem z zaparciem i musze sie niezle wysilic. Tak mysle o jakiejs herbacie ziołowej, może bu wspomogła. Tylko nie wiem co mogę :(

Magnolia ja miałam też taki problem, ale około 9-10 tygodnia. Wszytko na szczęście przeszło jak zaczęłam stosować dietę cukrzycową. Czyli okazuje się, że miałam w diecie za mało błonnika (mimo, że myślałam, że jem w miarę dobrze). Teraz jem tylko ciemne pieczywo, makarony i kasze, nic z białej mąki, mnóstwo warzyw, codziennie owsianka i jest dobrze.
    Tu masz link do artykułu Mamaginekolog, może jakieś rady Ci pomogą :-) https://mamaginekolog.pl/wstydliwe-dolegliwosci-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:10

Ciasteczko77, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam dietę cukrzycowa ;) nie mam problemów z jelitami, pomimo brania dużych dawek proga :)
    Co do fotelika - to nie warto kupować z osobną baza isofix bo potem się baza nie przyda (te następne są już z mocowaniem isofix )?

Zizu jak robisz owsiankę ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:15

klamka lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziewczyny - byłam u diabet i póki co cukrzycy nie ma i mam dobre cukry / na czczo 81-84, po posiłkach Max 90 (mierzę 5 razy dziennie). Teraz mam mierzyć na czczo i po 1 posiłku, wizyta za msc i zobaczymy czy łożysko nie narobi problemów.
    Zrobiłam badanie nipt... teraz stres i czekam na wynik...
    Czy któraś z Was przestała brać progesteron (luteina itp) z dnia na dzień czy schodzilyscie stopniowo ??

Ciasteczko super, że masz dobre cukry.
    Ale jak już raz w ciąży rozpoznano Ci cukrzycę, to masz ją już do końca.
    Możesz po prostu mówić, że masz cukrzycę ciążową leczoną dietą cukrzycową. Bo pewnie jak byś wróciła do "normalnego" jedzenia to cukier przekroczył by normy. Tak mi tłumaczy mój diabetolog.
    U mnie było kilka dni na początku II trymestru, gdzie cukry zaczęły spadać i mogłam zmniejszyć dawkę insuliny. Ale musiałam wrócić do większej dawki bo cukry poszły w górę.
    Musimy się pilnować i tyle :-) A dieta nam na pewno nie zaszkodzi, wręcz odwrotnie bo to jest jak dla mnie po prostu zdrowe jedzenie :-) Czasami muszę sobie pewnych rzeczy odmówić (najbardziej żałuję pierogów) ale ogólnie myślałam, że będzie dużo gorzej.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owsianki do się specjalnie nie wysilam :-)
    Zalewam płatki owsiane górskie niewielką ilością wrzątku, nie gotuję (ok. 20g płatków). I do miseczki trochę jogurtu naturalnego, dozwolone owoce- najbardziej lubię maliny, jabłka, czasami mrożone owoce leśne czy truskawki.
    Przeważnie jest to moje drugie śniadanie, cukier zawsze miałam w normie.

Ciasteczko77, klamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ciasteczko super, że masz dobre cukry.
    Ale jak już raz w ciąży rozpoznano Ci cukrzycę, to masz ją już do końca.
    Możesz po prostu mówić, że masz cukrzycę ciążową leczoną dietą cukrzycową. Bo pewnie jak byś wróciła do "normalnego" jedzenia to cukier przekroczył by normy. Tak mi tłumaczy mój diabetolog.
    U mnie było kilka dni na początku II trymestru, gdzie cukry zaczęły spadać i mogłam zmniejszyć dawkę insuliny. Ale musiałam wrócić do większej dawki bo cukry poszły w górę.
    Musimy się pilnować i tyle :-) A dieta nam na pewno nie zaszkodzi, wręcz odwrotnie bo to jest jak dla mnie po prostu zdrowe jedzenie :-) Czasami muszę sobie pewnych rzeczy odmówić (najbardziej żałuję pierogów) ale ogólnie myślałam, że będzie dużo gorzej.
    Zizu - mogę poradzić sie - prv?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Zizu - mogę poradzić sie - prv?

Pewnie :-)

• Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Magnolia, ja co prawda mialam tylko raz zaparcia tak blizej poczatku, ale u mnie super sprawdzila sie w tym czasie owsianka na sniadanie
    Na poczatku i u mnie owsianka się sprawdzała :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko gratuluję!
    Magnolia ja też miałam problem z zaparciami i lekarz zalecił mi syrop Lactulosum i siemie lniane zalane wrzątkiem na noc,pomogło,teraz staram sie jeść zdrowiej dla jelit

Buko lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Moja Agatka wita eciocie. Urodziła się dziś o 18.44, SN, waży 3130g i ma 53 cm, dostała 10 pkt. :) jest piękna i zakochalismy się w niej od pierwszego wejrzenia.
    Buko i ja dołączam się do gratulacji:) pozdrawiam Agatkę!!!

Buko lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Nie mówiłam, mogę jeszcze po 12stej zadzwonić i zapytać czy mnie lekarka przyjmie...ale szczerze mówiac nie lubię tak na siłę. No niestety Ola męczę się z zaparciami i nie wiem jak temu zaradzić...nie dosyć, że chodze rzadko do toalety, bo raz na kilka dni to jeszcze problem z zaparciem i musze sie niezle wysilic. Tak mysle o jakiejs herbacie ziołowej, może bu wspomogła. Tylko nie wiem co mogę :(
    Magnolia ja miałam.bardzo duże problemy z zaparciami po punkcji. 6 dni nie byłam.w toalecie na tzw "dwójkę" i pomogły czopki Eva/qu. Są oni w pełni bezpieczne w ciąży i działają po 15 min. Dla mnie rewelacja. Do tego musisz unikać słodyczy bananów. Codziennie rano przed z jedzeniem czegokolwiek wypij szklankę wodu6cieplej z cytryną i jedź dużo jabłek i kiwi. Ja się z tym męczyłem sporo czasu i czasami teraz mi się też zdarzają zaparcia ale te czopki są wybawieniem.

ty0qs6r.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zaparć to ja często jem activię śliwkową, poza tym kiwi i śliwki, ogólnie dużo owoców. Nigdy nie miałam problemów tego typu i szczęśliwie w ciąży też mi nie dokuczają.

Ale mam inny problem. Chyba zaczyna mi się rozchodzić spojenie łonowe. Boli mnie miednica, pachwiny, krzyże, kość ogonowa. Zwłaszcza wieczorami, przy zmienianiu pozycji z jednego boku na drugi, wstawaniu, chodzeniu po schodach. Zaczynam dziwnie chodzić kołysząc się na boki, jak pingwin czy kaczka. Dr mówiła na ostatniej wizycie że może się to zdarzyć bo dziecko jest duże w stosunku do mojej miednicy. A tu jeszcze planowo 8 tygodni. Naszczęście w poniedziałak wizyta.
    Wiecie coś może w tym temacie???

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko do pierwszego fotelika zawsze trzeba dokupic baze jesli chce sie z niej korzystac... jesli nie to zapina sie fotelik pasami (wyjatkiem jeat kiddy tam baza jest kiddy evoluna bo ja mozna montowac tylko na bazie wiec baza jeat w cenie)
    Nie wszystkie bazy da sie wykorzystac z kolejnym fotelikiem i nie wszystkie kolejne foteliki danego producenta beda pasowac do bazy ktira da sie pozniej wykorzystac ;)
    No i wiele fotelikow kolejnych bazy nie potrzebuje bo maja same w sobie zaczepy isofix

klamka lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:50

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MagdaKra Nowa

Wysłany: 12 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, ja zdecydowałam się na anex z serii discovery. Koleżanki bardzo polecały ten model i wydaje mi się, że będzie on dla mnie odpowiedni. Jest łatwy w obsłudze, poręczny, zwrotny, dobrze się prowadzi i fajnie wygląda;) Mam nadzieję, że będę z niego zadowolona;)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre rady. Spróbuję jeszcze tych owsianek :)

klamka lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Ja tez przytylam juz 2 kg, a wszyscy mówią mi ze schudłam... proporcje mi sie zmienily. Same piersi mi tak urosły, ze 0,5-1 kg bedzie. Po porodzie bedziemy zrzucać :)

Mi też właśnie piersi mocno urosły, troche tluszczyku na brzuchu też-takie mam wrażenie ;) Po rękach i nogach nie widzę, inni też nie widzą żebym przytyła, jedynie buzie mam okrąglejszą podobno ;) 0Teraz ładna pogoda to staram się trochę spacerować. Ograniczyłam też picie soków i jedzenie białego pieczywa. Zobaczymy.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Dzieki dziewczyny za dobre rady. Spróbuję jeszcze tych owsianek :)

Magnolia a ja Ci polecam do tej owsianki dodać trochę oleju lnianego. Zdrowe dla dzidzi inna pewno pomoże w problemie.

Buko gratulacje! Dzielne dziewczyny :)

Buko lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ