X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Hejka! Czy któraś z Was brała w ciąży Fraxiparnę lub coś podobnego na rozrzedzenie krwi? Jakie macie doświadczenia z odstawianiem? Czy robi się jakieś badania na krzepliwość lub inne, żeby wiedzieć, że zmniejszenie dawki nie szkodzi? W którym tygodniu odstawiałście?
    Ja brałam heparyne że względu na lekką hiperke. Odstawiłam ją w 16 tyg i wszystko jest ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 17:28

Luna131 lubi tę wiadomość

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Lunka ja mialam heparyne cala ciaze i 6tyg pp porodzie...
    Dostalam na wszelki wypadek bo mialam hiperke i bylam po poronieniu... a pozniej nie chcieli w ciemno odstawiac i wyslali do hematologa zeby zrobil badania i podjal decyzje czy moge odstawic... no i wyszlo ze nie moge...

I jak to zniosłaś? Cały czas zastrzyki w brzuch? Miałaś problem z tamowaniem krwi po zastrzykach?

Mi się porobiły takie gulki twarde i coraz trudniej znaleźć wolne miejsce , jak pomyślę, że mogę to robić przez całą ciążę, to nie wiem gdzie się będę wbijać. Poza tym zastanawiam się czy tej igły w dziecko nie wbijam... Ale skoro takie są zalecenia to chyba jest bezpieczne...

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja brałam heparyne że względu na lekką hiperke. Odstawiłam ją w 16 tyg i wszystko jest ok :-)

A czy robiłaś jakieś badania czy można odstawić? Zmniejszałaś dawki? Ja nie wiem ile to będę brać, lekarz powiedział mi, że na pewno do 12 tygodnia. Ale kto wie. Z jednej strony to jest to upierdliwe, a z drugiej to będę się bała odstawić...

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    I jak to zniosłaś? Cały czas zastrzyki w brzuch? Miałaś problem z tamowaniem krwi po zastrzykach?

Mi się porobiły takie gulki twarde i coraz trudniej znaleźć wolne miejsce , jak pomyślę, że mogę to robić przez całą ciążę, to nie wiem gdzie się będę wbijać. Poza tym zastanawiam się czy tej igły w dziecko nie wbijam... Ale skoro takie są zalecenia to chyba jest bezpieczne...

Ja robię zastrzyki w udo. Spróbuj może będzie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    A czy robiłaś jakieś badania czy można odstawić? Zmniejszałaś dawki? Ja nie wiem ile to będę brać, lekarz powiedział mi, że na pewno do 12 tygodnia. Ale kto wie. Z jednej strony to jest to upierdliwe, a z drugiej to będę się bała odstawić...
    Nie robiłam żadnych badań, też się bałam odstawić ale postanowiłam zaufać lekarzowi. Nie zmniejszyłam dawki tylko przestałam brać
    z dnia na dzien. Wszystko jest ok, maluch rośnie :-) W każdym razie jak się martwisz to pogadaj ze swoim lekarzem, niech Ci wyjaśni wszystkie wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 18:49

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:

Nie robilam ani razu w brzuch ;) przez cala ciaze i po ciazy robilam zastrzyki w uda ;) nie mialam problemow z zatamowaniem krwi ale czasem wielka jropla sie puscila...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Skonsultuję się oczywiście z lekarzem, ale do wizyty jeszcze parę dni. Bardzo mi pomogłyście ;)

Olciaaa lubi tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho...weekend :) to ja już terz zapowiadam, że w Lidlu w środę 31 października promocja na ciuchy dziecięce, ale też ciążowe - myślę, że 20 zł za bluzkę ciążową to dobra cena, spodnie po 45 :) do tego body itd.

a ja dziś zakupy w 5 10 15 zrobiłam bo też promocje :)

klamka, Zajączek :) lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak dumam nad tym 5 10 15, bo fajne sukieneczki i cenowo też spoko. Ale już większe rozmiary, bo kurcze tych małych ubranek mam mega dużo. Byłoby na przyszłą jesień...

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, puchną Wam nogi? U mnie 28 tydzień, do tej pory wszystko było super, a od 3 dni mam lekko spuchniętą prawą stopę i pobolewa mnie przy kostce. Kiedyś to bym podejrzewała, że po prostu źle stanęłam, ale teraz to wiele innych opcji krąży mi po głowie...

Trochę się ostatnio nie udzielałam, ale czytam codziennie. Jeśli chodzi o rzeczy dla małej, to mam o tyle dobrze, że koleżanka z pracy już od 2 lat trzyma dla mnie kilka rzeczy - wózek spacerówkę, łóżeczko, fotelik, krzesełko do karmienia, przewijak, wanienkę i parę innych. Wszystko dobrej jakości i z atestami. Muszę tylko dokupić materac do łóżeczka i wózek 2 w 1, bo drugą spacerówkę podrzucę do rodziców, żeby była na miejscu jak będę wpadać z małą. Jesteśmy w trakcie przygotowywania pokoju dla małej, meble już zamówione (ale nie typowo dziecięce - chyba jesion z niebieskimi wstawkami, ale ja mam bzika na punkcie niebieskiego).

Jeszcze nie byłam u innego okulisty, więc nadal nie wiem, jak będę rodzić, ale mam jeszcze trochę czasu. Brzuch mi się pięknie zaokrąglił, rozstępów na razie brak.

W piątek zmarła moja babcia, przysnęła sobie w łóżku nad ranem i już się nie obudziła. Miała 86 lat i nie chorowała, tylko po prostu słabła z dnia na dzień, już kilka tygodni temu było wiadomo, że to długo nie potrwa. Przykro mi, że nie doczekała narodzin Emilki, ale to już widocznie był jej czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 12:08

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka - wyrazy współczucia z powodu Babci :( bardzo mi przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 13:50

• morganaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka bardzo mi przykro z powodu śmierci Babci. Widocznie to był jej czas.

mbnotr8.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, bardzo mi przykro :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię - jak zdrówko ??? Jak się czujesz???

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka bardzo mi przykro.

• Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ale tu cicho...weekend :) to ja już terz zapowiadam, że w Lidlu w środę 31 października promocja na ciuchy dziecięce, ale też ciążowe - myślę, że 20 zł za bluzkę ciążową to dobra cena, spodnie po 45 :) do tego body itd.

a ja dziś zakupy w 5 10 15 zrobiłam bo też promocje :)

Oooo, w Lidlu? Nie znalazłam w necie żadnej gazetki... Trzeba wpaść :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka - wyrazy współczucia!!! [*]

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Dziś do mojego męża zadzwoniła teściowa i nagadała mu głupot o tym, że kobiety w ciąży nie powinny chodzić na pogrzeby, bo jakaś tam ciotka od nich kiedyś poszła i potem poroniła... No bez jaj. Moja teściowa to złota kobieta, ale z tym zabobonem to przegięła. Tylko mnie zdenerwowali. Byłam dziś na różańcu przy trumnie, widziałam babcię, nawet jej dotykałam, nie wierzę w takie bzdury. Owszem, to są na pewno negatywne emocje, stres itd, ale to przecież nie działa w ten sposób, że ktoś pójdzie na pogrzeb i straci przez to ciążę.

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka łączę się z Tobą w tych trudnych dla Ciebie chwilach.

Co do przesądów to też okropnie mnie irytuje takie gadanie. Ja byłam w sierpniu na pogrzebie mojej bliskiej sąsiadki, widziałam zmarłą i zresztą nie wyobrażałam sobie że mogłabym postąpić inaczej. Znałam kobietę 30 lat, nieraz codziennie ją widywałam, bardzo cieszyła się z mojej ciąży, zmarła nagle choć miała już swój wiek. Uważam że uczestnicząc w jej pożegnaniu postąpiłam właściwie i w żaden sposób nie łączę z tym ciąży. Z kolei kiedy kilka lat temu zmarł mój dziadek, moja kuzynka a jego wnuczka właśnie takim zabobonem się pokierowała. Dziecko się urodziło, wszystko w porządku a dziadka właściwie nie pożegnała. Także sama widzisz, ludzie są różni.

Trzymaj się dzielnie:)

inka2707 lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Dzięki, dziewczyny. Dziś do mojego męża zadzwoniła teściowa i nagadała mu głupot o tym, że kobiety w ciąży nie powinny chodzić na pogrzeby, bo jakaś tam ciotka od nich kiedyś poszła i potem poroniła... No bez jaj. Moja teściowa to złota kobieta, ale z tym zabobonem to przegięła. Tylko mnie zdenerwowali. Byłam dziś na różańcu przy trumnie, widziałam babcię, nawet jej dotykałam, nie wierzę w takie bzdury. Owszem, to są na pewno negatywne emocje, stres itd, ale to przecież nie działa w ten sposób, że ktoś pójdzie na pogrzeb i straci przez to ciążę.
    Wiem co czujesz.. babcia mojego męża umiera, był lekarz stwierdzil, ze zostalo jej kilka godzin do kilki dni. I kto mnie najbardziej zdenerwował w tym momencie? Tesciowie i ich zabobony.. pierwsze co wtmymyslili to, że mam nie isc na pogrEbzeb. Bo siostra tescia byla w ciąży na pogrzebie i urodzila martwe dziecko. Nie wierze w takie rzeczy. Moja mama byla w 6 miesiacu ciąży na pogrzebie i ja jakos zyje.. a szczególnie irytuje mnie jak mi ktos mowi co ja mam zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 10:43

inka2707 lubi tę wiadomość

202312226851.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ