X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ciasteczko ja byłam pewna, że dziewynka będzie. A tu niespodzianka i synek ;-)
    A no proszę :D to ja od samego początku, nie wiem czemu, nawet mówiłam do niego per ON/ synek itp. potem się gryzłam w język. Ale jakoś mega mocno czułam, że chłopiec.
    Tylko te pryszcze na twarzy mnie zmyliły :) bo takiego czegoś nie miałam nigdy.
    A i pokryło się z chińskim :D (beka...).

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, super!! Gratuluję synka <3 Usg i Pappa to już formalność :)

Inka, bardzo dobrze, że poszłaś:* Trzymaj się!

Ciasteczko77, inka2707 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    "The Crown", "Oragne is a new black", "Bloodline", "Ultraviolet", "Atypical", "Gypsy", "13 reasons why" to tak na szybko z seriali :-)
    Hmm oglądałam 13 powodów i Orange A reszty nie. Poczytam ale ja lubię takie bardziej jakby to nazwać męskie seriale typu Dexter, Wikingowie, Dom z papieru...

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Hmm oglądałam 13 powodów i Orange A reszty nie. Poczytam ale ja lubię takie bardziej jakby to nazwać męskie seriale typu Dexter, Wikingowie, Dom z papieru...[/QUO
    Necia a oglondałaś Homeland?The Following, The Walking dead?
    Nie wiem czy są na Netfix bo my oglądaliśmy na Zalukaj.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz ostatniej pozycji (zombiaki do mnie nie przemawiaja) oglądałam;)

ty0qs6r.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko gratuluję synka !
    Wyniki, jak na moje laickie oko, są w porządku. ;)

Buko nie zazdroszczę. U nas , mimo problemów brzuszkowych, nocki są w miarę ok. Gorzej chwilowo z uspaniem małego na noc i nad ranem widzę że się męczy. W ciągu dnia jest grzeczny, bawi się, gada do siebie i zasypia bez problemu

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, piękne wyniki :)

Gratuluję synka!:) <3

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w poniedziałek niestety boleśnie przekonałam się jak podli potrafią być ludzie,choć ciężko nawet nazwać moją bratowa i jej rodzinę ludźmi... byli u teściowej w niedzielę i teściowa tłumaczyła ich dziecku (7 lat),że mam w brzuchu dzidzisia,a tak małe dziecko do niej "że lepiej żeby się nie urodziło" - tak bratowa i jej rodzina mówią w domu o moim dziecku... nie potrafię zrozumieć jak można mieć w sobie tyle nienawiści i jak matka może uczyć tego swoje dzieci...
    Ja jak się dowiedziałam to łzy się cisly same do oczu, a mój mąż się wkur... na maksa, że taki mają stosunek do jego syna,który jeszcze się nawet nie urodził... ja takich ludzi nie chcę w otoczeniu mojego dziecka

mbnotr8.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko gartuluje chłopca, to tak jak u mnie, ja też przeczuwałam że może być chłopak. Byłam dzisiaj na wizycie, mały waży 1200g.buźki nie chciał pokazać :( ja wciąż mam anemie mimo leków, wiec mam większą dawkę i zalecenie diety jak najbardziej bogatą w żelazo.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ciasteczko gartuluje chłopca, to tak jak u mnie, ja też przeczuwałam że może być chłopak. Byłam dzisiaj na wizycie, mały waży 1200g.buźki nie chciał pokazać :( ja wciąż mam anemie mimo leków, wiec mam większą dawkę i zalecenie diety jak najbardziej bogatą w żelazo.
    No pięknie 1200 gr!! duży chłopak :D
    przykro mi z powodu anemii, mi teraz trochę podskoczyło żelazo (suplementuje), dostajesz większą dawkę żelaza?

Morgana.. nie mam słów ... aż mnie zatkało.. :(

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dostałam zupełnie inne i wiekszą dawke. Dzisiaj młody nie pokazał buźki ale oglądaliśmy jąderka ;)
    Co do rodzin, wiem że mogę polegać tylko na rodzicach, inni raz są raz ich niema, spotykamy się niby dogadujemy sie ale też nie zawsze wiec sie nimi nie przejmuję.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana czy koniecznie musicie mieć z nimi kontakt? Pytam bo ja jestem zdania że chore relacje trzeba kończyć jak najszybciej się da. Szkoda energii na ludzi tef o typu i ludzi którzy zatruwaja nam życie.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Morgana czy koniecznie musicie mieć z nimi kontakt? Pytam bo ja jestem zdania że chore relacje trzeba kończyć jak najszybciej się da. Szkoda energii na ludzi tef o typu i ludzi którzy zatruwaja nam życie.

My z nimi nie mamy kontaktu, jedyne co nas łączy jeszcze to osoba tesciowej,ale nawet u niej ich nie widujemy, a mąż kontaktuje się ze swoim bratem tylko w sprawach technicznych, a mimo to potrafią takie rzeczy mówić... ja po prostu nie mogę zrozumiec jak tak można o dziecku powiedzieć

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce przestań o tym myśleć. Zajmij się czymś przyjemnym - nie wiem co lubisz - czytaj, oglądaj, zjedz coś slodkoego i by podnieść poziom endorfin. Wcale już o tym nie myślisz ;) szkoda czasu.

Albo mam lepszy pomysł. Postukaj tam w swój wystajacy brzuszek -młody odpowie i będzie po sprawie ;) takie kopniaki lecza najcięższe rany na sercu.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Słońce przestań o tym myśleć. Zajmij się czymś przyjemnym - nie wiem co lubisz - czytaj, oglądaj, zjedz coś slodkoego i by podnieść poziom endorfin. Wcale już o tym nie myślisz ;) szkoda czasu.

Albo mam lepszy pomysł. Postukaj tam w swój wystajacy brzuszek -młody odpowie i będzie po sprawie ;) takie kopniaki lecza najcięższe rany na sercu.

Dzięki :) tak,nasze maleństwo potrafi fulac w brzuchu-czasem wystarczy, że siądę na chwilę :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, wierzyć się nie chce że są tacy ludzie. Sami mają dziecko i wygadują takie rzeczy. Wstrętni są, ciekawe co nimi kieruje, że się tak zachowują. W każdym razie olej ich, teraz nie jest czas żeby się przejmować takimi idiotami.

Ja po wizycie u ginekologa, wszystko wygląda ok, mam się szykować na CC, dr stwierdził, że przy mojej wadzie wzroku nie ma co ryzykować ale oczywiście mam jeszcze ustalić wszystko z okulistą.

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, po prostu brak mi słów... no co za ludzie :( Dobrze, że nie masz z nimi kontaktu na co dzień.

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png

Wysłany: 23 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, Kochana! Przez takich ludzi przemawia zazdrość i zawiść. Macie w ich przekonaniu widocznie więcej niż oni. Fajna relację. Może u nich coś nietak. Może zazdroszczą mieszkania, domu, pracy czy samochodu. Chyba, że mówią tak z przekonań religijnych, bo wiedzą, że to ciaza z in vitro. To znowu inny dziwny powód. Tak czy inaczej to bardzo zle i nie na miejscu. Współczuję Ci, że musiałaś się tak zdenerwowac. Ale spokojnie. Po prostu zaprezentowali swoją prostą naturę. Głowa do góry. Bądź ponad to. Jesteś Fajna babka i urodzisz turbo fajne dzieciątko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:40

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ja i tak o dziwo spokojnie zareagowałam jak na siebie :)

w poniedziałek mam wizytę to zobaczę Małego :) w 15 listopada III badania prenatalne :)

mbnotr8.png

Wysłany: 23 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, kawal chlopa :D Gratulacje :) Anemia wychodzi z morfologii?

Olcia, super, że wszystko ok. Czyli temat porodu sam się rozwiązał :) Duża masz wadę?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ