Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Hej dziewczyny ja wizytowałam wczoraj prywatnie bo infekcja mnie dopadła.Tydz.temu byłam na fundusz niby dał mi coś lekarz ale nie pomogło teraz dostałam pimafucin globulki i maść.Mało tego okazało się że malutka leży bardzo nisko , wręcz pcha się na szyjkę główką dostałam nakaz leżenia.Niby szyjka w miare ale malutka bardzo nisko.
Zakaz sexu, dzwigania itp.
Trochę się zmartwiłam ... buuu
Na fundusz lekarz nic nie mówił i tak to właśnie z tymi lekarzami jest ...
U nas był czynnik męski i będzie księżniczka
Kiedyś tak myślałam że skoro do procedury wyszukują najlepszych plemników tj.szybkich, ruchliwych to ogólnie męskie za takie uchodzą a niby te żeńskie są wolniejsze ale dłużej żyja to może dlatego jest wiecej chłopców.
Chociaż nie wiem czy to ma na to wpływ bo ogólnie rozglądając się po znajomych to też dominują chłopcy
Uważaj na siebie bardzo! Czy czułaś że Mała tak jest ułożona czy lekarz zaskoczył Cię taka diagnoza? Przepraszam, może to głupie pytanie ale jesteśmy na tym samym etapie a ja ostatnio przez remont też się za bardzo nie oszczędzałam, a do lekarza idę dopiero ok 20 listopada.
-
Pochwalę się wam. 28.10.2018r przyszła na świat nasza córeczka Lenka.
gosia1992, Mała8, Zizu87, Marin, Olciaaa, Paulaa25, Necia124, Rubi27, Ciasteczko777, asias, klamka, morganaa, MagNolia55, Rose7, 83xxx, Veri, inka2707, Farelka, Magkb, akilegna♥ lubią tę wiadomość
przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI15.03.3017r 2 IUI
14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Marzena1991 wrote:Pochwalę się wam. 28.10.2018r przyszła na świat nasza córeczka Lenka.
W takim razie nasza wątkowa rodzinka powiększyła się o kolejnego maluszka. Mamy już 3 dziewczynki i 1 chłopca. Dobrze policzyłam? -
Marzena gratulacje!
U nas czynnik zenski i jest dziewczynka...
Ale w otoczeniu ostatnio same dziewczynki... a jeszcze 3 lata temu w rodzinie i po zmajomych rodzili sie sami chlopcy bez ani jednego wyjatku...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Marin wrote:Gratulacje!! Czyli tak praktycznie w terminie. Jak się czujecie? Poród sn czy cc?przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI15.03.3017r 2 IUI
14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Czekoladka-zdrówka Kochana :*
Olcia- nie moge uwierzyć jak pedzi Twój suwaczek!
Ja nie wiem jak to jest z tymi płciami dzieciaczkówW naturalnych staraniach istotny ponoć jest czas...tzn. im wcześniej owulki tym wieksza szansa na przeżycie żeńskich plemników (wolniejszych i dłużej żyjacych), a im później tym wieksze szanse mają te szybsze, czyli męskie. Natomiast w przypadku ivf cieżko stwierdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 09:57
-
Marzena super! Gratuluję, bardzo ładne imię
A moje dziecko chyba ma czkawke, od 3 dni okolo 5 rano czuje lekkie rytmiczne stukanie w dole brzucha. Któraś z was też tak miała lub ma?
I boje się bo w szpitalu w którym chce rodzić panuje odra, mam nadzieje że do stycznia minie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 12:39
Marzena1991 lubi tę wiadomość
-
Rubi27 wrote:Marzena super! Gratuluję, bardzo ładne imię
A moje dziecko chyba ma czkawke, od 3 dni okolo 5 rano czuje lekkie rytmiczne stukanie w dole brzucha. Któraś z was też tak miała lub ma?
I boje się bo w szpitalu w którym chce rodzić panuje odra, mam nadzieje że do stycznia minie.moja Malutka ma ją nawet 3 razy dziennie
-
Czas leci tak szybko. My dziś z mężem właśnie rozmawialiśmy,że przecież tak jakby niedawno była punkcja,a teraz już 7 miesiąc leci
jeszcze się mąż śmiał,że 4 lata starań i nic nie było,a tu nam pyko tak szybko
i już w styczniu nasz Skarb będzie z nami
ja to go chyba z rąk nie wypuszcze
Farelka lubi tę wiadomość
-
morganaa wrote:Czas leci tak szybko. My dziś z mężem właśnie rozmawialiśmy,że przecież tak jakby niedawno była punkcja,a teraz już 7 miesiąc leci
jeszcze się mąż śmiał,że 4 lata starań i nic nie było,a tu nam pyko tak szybko
i już w styczniu nasz Skarb będzie z nami
ja to go chyba z rąk nie wypuszcze
-
Olciaaa wrote:Kochana pimafucin pomoże, ja też go brałam. W tym czasie polecam Ci brac probiotyk np provag.
Uważaj na siebie bardzo! Czy czułaś że Mała tak jest ułożona czy lekarz zaskoczył Cię taka diagnoza? Przepraszam, może to głupie pytanie ale jesteśmy na tym samym etapie a ja ostatnio przez remont też się za bardzo nie oszczędzałam, a do lekarza idę dopiero ok 20 listopada.
Ja też się w ogóle nie oszczędzałam ale już teraz najwyższy czas.Szyjka jest okey wiec tyle dobrze , muszę wiecej leżeć nie siedzieć tylko leżeć.Czułam że mała ciśnie bo pojawiły się problemy z hemoroidami i myślę, że może od tego momentu malutka zaczeła nietoperkować.Teraz jak wiecej leżę to nic mi nie doskwiera.Także jestem dobrej myśli -
nick nieaktualnyUłożenie dziecka może się zmieniac prawie do końca. Agatka od usg ooowkowego była ułożona glowkowo, aż nagle w 31 Tc dr stwierdziła, że jest miednicowo i może być do cc. Kika dni później na usg była już glowkowo, a ja nawet nie poczułam kiedy się obrocila.
-
nick nieaktualny