X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Od wczoraj chyba ktoś mnie łaskocze od środka!!! :)
    Ale super <3 Bulgotanie i motylki? :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ale super <3 Bulgotanie i motylki? :D
    Ja bym to nazwała laskotaniem, albo łagodnym mizianiem ponizej pepka. Takie delikatne stukotki :) a juz sie martwilam, ze nic nie czuję.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Kochane jaki materac do łóżeczka polecacie, z jakim wkładem jest najlepszy dla maluszka, bo mam już mętlik w głowie po czytaniu inf. w internecie :)
    Ja mam alvi boxspringkids...

Pod uwafe bralam tylko zimna pianke, lateks badz lateks z zimna pianka

asias lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Marin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias napisała:
    Kochane jaki materac do łóżeczka polecacie, z jakim wkładem jest najlepszy dla maluszka, bo mam już mętlik w głowie po czytaniu inf. w internecie :)

Jak kupiłam najzwyklejszy (kokos-pianka-kokos) za 99 zł.

asias lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca w sklepie polecali lateksowy i chyba w ten zainwestujemy. Z drugiej strony do łóżeczka dostawnego są tylko materace piankowe dostępne.

A moja Córeczka wczoraj późnym wieczorem zaczęła mocniej kopać, aż brzuch zaczął się ruszać, falował a momentami przy mocniejszych ruchach podskakiwał.
    Mąż siedział i patrzył. Rośnie nam mała akrobatka :-)

mar2śka, asias, Figa88, Rubi27, Olciaaa, morganaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Miałam FET na cyklu sztucznym. Estrofem zablokował owulację. Od kiedy bierzesz Estrofem?
    Przepraszam ze teraz odpisuję. Miałam mega zwariowany czas.

Zaczełam brać estrofem w dniu criotransferu 3x1 tabletka doustnie. Potem w 8 tygodniu lekarz zgodził się zmniejszyć dawkę do 0,5 tabletko 3x dziennie. A teraz odstawiam stopniowo. Jestem w 11 tyg.
    Myshon23 wrote:
    Doriska87 na cyklu naturalnym też stosuje się estrofem:) on ogólnie przygotowuje endometrium do tego, żeby mógł się zagnieździć zarodek. Także nie musisz się martwić:)
    Ja dla pewności napisałam jeszcze do swojego lekarza i mi odpisał, że spokojnie mogę ten lek już odstawić. Nie powiem, stres jest.

Dziękuję Myshon23 za te słowa – uspokoiłam się bo już czułam się jak królik doświadczalny. Tym bardziej ze na moje pytania lekarz tylko wzruszał ramionami.
    Też mam stres z odstawianiem ale przy braniu tych leków też byłam zestresowana więc już niech będzie co ma być…

BTW ten projekt ustawy o in vitro to jakaś żenada. Czy my się cofamy?...

Myshon23 lubi tę wiadomość

2019 Natalka
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    asias napisała:

Jak kupiłam najzwyklejszy (kokos-pianka-kokos) za 99 zł.

U mnie jeszcze za wcześnie na takie planowanie, ale obejrzałam kilka filmików i recenzji i również trochę się czuje zagubiona.
    Ale zapamiętałam (nie wiem, może się komuś to przyda i od razu zaznaczam ze nie weryfikowałam tego dalej) że jak ktoś chce zainstalowac kontroler oddechu u dziecka to musi być do tego specjalny materac - trudno to opisac ale na warstwie pianki musi być taka kieszonaka lub dodatkowa warstwa pianki czy lateksu i miedzy nie chyba się wkłada te czujniki.

Jakby ktoś kiedyś to rozkminiał prosze dajcie znać jak to faktycznie wygląda...

2019 Natalka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac pianka-lateks (fiki miki sensitive). Mamy też pod materacem zainstalowany monitor oddechu babysense i działa tak jak powinien (tak mi się przynajmniej wydaje, bo jak wyjmuje Agatke, a zapomnę wyłączyć monitor, to po kilkunastu sekundach włącza się alarm)

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o tym, żeby maluszek w nocy spał u siebie w pokoiku? Jak ma się takie akcesoria jak mata oddechowa i niania i pokój obok? Czy jak jest w sypialni to bardziej ze względów bezpieczeństwa czy bardziej z wygody?

Fotel, ja chętnie. Wyobrażam sobie siebie w tym fotelu haha :D Jak się nie przyda, to się przyda Małemu później ;) Będzie miał gdzie Walnąć swoje ubrania :D Fotel czy podłoga haha :) <3 Jeju, już nie mogę się tego wszystkiego doczekać :)

Jeśli chodzi o ustawę to ja już się nie wypowiadam.. Aż żal słuchać tego pierdzielenia ludzi potłuczonych. A pasek św. Dominika proponowało mi wiele wiele dziewczyn. Czy tych, co starały się naturalnie czy metodą ivf. Nie skorzystałam ale myślałam o tym.. Nie ukrywam. Tonący brzytwy się chwyta. Ale przez ostatnie kilkanaście lat pomodliłam się może parę razy... To wiecie... Teraz już nawet nie zwracam się "Boże pomóż", bo jak trwoga to do Boga.. A jak ktoś wierzy to powinien wierzyć nie tylko, gdy mu się życie wali.. Tak myślę :)

Przeczytałam post Lioswej. Mądrze napisała, komentarze jak zwykle dramat. Jedna laska napisała, że dzieci z ivf to słabeusze... Wow.... Chyba dla zdrowia psychicznego powinno się wyłączyć tv i internet :/

Muszę się przyznać że mały śpi że mną w łóżku u siebie w pokoju. Pokój gościnny przerobilam na pokój dziecięcy. Łóżko i szafa została. Dokupilam łóżeczko i komode z przewijakiem. Mam też monitor oddechu A mi i tak najlepiej kiedy Beni śpi obok mnie. Mąż śpi w sypialni lub w salonie na kanapie ;)
    Jak sobie teraz myślę że kiedyś będę musiała wrócić do sypialni i pozwolić małemu spać samemu w łóżeczku to mi poprostu smutno.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Mar2ska to rodzisz tydzień po mnie, oczywiście wg wyliczeń bo w rzeczywistości różnie może być;)
    A pomiędzy nami jest jeszcze aga90 więc powinnyśmy się wszystkie trzy w ciągu tygodnia wyrobić hehehe;)

Grudniowe dzieci są super :) ja się urodziłam w twój termin z om ;)

skórka33 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Wam! Wiem, że był już ten temat ale ciuszki kupować na 62 w większości czy 56? Znalazłam listę wyprawkową bardzo szczegółową:

https://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdf

Może ktoś skorzysta :)

A my mamy już 4 bodziaki na 62-68 (2x krótki rękaw i 2x długi rękaw) i dwa smoczki :D

Przyjęłam zasadę około 100 zł (max 150zł :D) w miesiącu na maluszka, dziękuję za podpowiedź :)

Skórka, nie pomogę :(

AnnMari, gdy tylko lekarz nie ma nic przeciwko to baw się dobrze :)

Edit: Jeszcze pytanie do mam :) Wanienka na stelażu czy zwykła?

Mam stelaż i bez niego biedne byłyby moje plecy. Wanienka duża

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Ja mam zwykłą firmy tega baby ze stojakiem, cena za komplet to 100zł (sama wanienka 25zł).

Mam dokładnie tą samą z wbudowanym termometrem :)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Mam dokładnie tą samą z wbudowanym termometrem :)

I jak się sprawdza ta wanienka?Ten fotelik przydatny?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    I jak się sprawdza ta wanienka?Ten fotelik przydatny?
    Wanienka jest dla nas ok. Wystarczająco duża, termometr działa jak należy tylko słabo to widać. Stelaż składa i rozkłada się szybko i bez problemów. Fotelik mam ale ani razu go jeszcze nie użyłam i chyba nie użyje. Wygodnie mi myć małego jedną ręką to trzymając. Na dno wanienki kładę tetre i tetra na małego bo inaczej był płacz podczas kapieli

Paulaa25 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.

Mam pytanie do Was wszystkich.
    Te które terminowo podobne jak ja- czy wspolzyjecie z partnerami w tym 1 trymestrze?

Oraz do tych bardziej zaawansowanych czy wspolzylyscie na początku ciąży I jak w kolejnych trymestrach?

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Witajcie Kochane.

Te które terminowo podobne jak ja- czy wspolzyjecie z partnerami w tym 1 trymestrze?

Oraz do tych bardziej zaawansowanych czy wspolzylyscie na początku ciąży I jak w kolejnych trymestrach?

ja bardzo długo brałam lutinusa i to skutecznie zniechęcało do współżycia, zwłaszcza w 1 trym.
    jakoś po 20 tyg. żeśmy się kochali, ale zgodnie przyznaliśmy, że było beznadziejnie i jednak psychika i obawy robią swoje. przyznam szczerze, ja w w zasadzie nie mam od dłuższego już czasu nawet ochoty na seks

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Witajcie Kochane.

My w pierwszym trymestrze odpuściliśmy bo brałam luteinę i baliśmy się bo to był początek ciąży. W drugim trymestrze kochaliśmy się kilka razy, ale cały czas są jakieś obawy, mimo, że ginekolog nie zabrania współżycia. Niby jest fajnie, ale przed ciążą było zdecydowanie lepiej. Potem pół dnia myślę, czy nie boli mnie brzuch albo czy się jakieś plamienie nie pojawi. I obawiam się, że ten lek zostanie mi do końca ciąży. Zresztą podobnie jak Morgana jakoś specjalnej ochoty na seks nie mam.

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka widzisz o to samo chciałam pytać. Ja cały czas mam obawy ze cos byłoby nie tak i ze mogłoby to spowodować najgorsze, no i jeszcze aplikuje luteinę dowcipnie,wiec nici;( A nie powiem ze chciałoby się poprzytulać:)
    Farelka a Ty jak bierzesz jeszcze prolutex?luteine?Czy odstawiałas?

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam ogolnie tez stelaz i ta wanienka ci ma Akilegna tez super bo sama mialam innej firmy ale podobna... u nas akurat szybko wymieniona ale to przez to, ze moja corka jest wyjatkowo ruchliwa... potrafi juz sie nogami odpychac w gore, zaprzec stopy i podnosic pupke, a nawet dzis przewrocila sie z plecow na brzuszek...

Też na dno dajemy tetre... ale sama na dnie starsza

Co do wspolzycia... my dopiero jakos w polowie drugiego trymestru zaczelismy... wczeaniej sie balismy plus leki dopochwowe...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę widzę że byliście konsekwentne w wstrzemięźliwości.

Ja właśnie dziś współzylam z mężem, ale fakt że luteina to okropne i piecze, a po orgazmie miałam lekki ból brzucha i już mam oczywiscie schize. Wiem że nie powinniśmy jeszcze ten krwiak, Ale mąż żyć nie dawal...

Waleczna prolutex odstawiłam i biorę sama Luteine. Już schodzę z dawki.

Ja nie wiem jak to będzie dalej z tym seksem

f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ