Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wróciłam ze spotkania z położoną. Podpisałyśmy umowę na poród, oprowadziła nas po oddziale, i od tersz jesteśmy w stałym kontakcie. Przy okazji zobaczyła że mam nisko brzuch a że od wczoraj mam czeste twardnienie brzucha wiec mam leżeć, brać magnez i czekać do wizyty we wtorek u mojej doktor, i sprawdzić szyjke czy nie sie nie skraca.
-
Jak dobrze jest Was mieć
Naprawdę mnie uspokoilyscie. Będziecie cudownymi mamami.Ciasteczko777, Zizu87, inka2707, Olciaaa, akilegna♥, MagNolia55, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny wesołych mikołajek !!
hehe miałam cichą nadzieję, że Oliwka zechce się urodzić dzisiaj, ale nic na to nie wskazuje ;p widocznie wybrała sobie inną datęWczoraj położna stwierdziła, że na poród się nie zapowiada bo Mała siedzi jeszcze wysoko... także nadal czekam... a babka konkretna i wiem, że będzie bardzo pomocna
-
Rubi27 wrote:Właśnie wróciłam ze spotkania z położoną. Podpisałyśmy umowę na poród, oprowadziła nas po oddziale, i od tersz jesteśmy w stałym kontakcie. Przy okazji zobaczyła że mam nisko brzuch a że od wczoraj mam czeste twardnienie brzucha wiec mam leżeć, brać magnez i czekać do wizyty we wtorek u mojej doktor, i sprawdzić szyjke czy nie sie nie skraca.
Odpoczywaj, jeszcze chociaż 2-3 tygodnie.
-
Marin wrote:Czyżbyś miała plan na wcześniejsze rozpakowanie
Odpoczywaj, jeszcze chociaż 2-3 tygodnie.
położna kazała leżeć do wtorkowej wizyty. Zobacze co powie lekarz. Ale w nocy miałam silny ból okresowy. Przeszło po nospie, tak jeszcze ze 2 tydonie wytrzymać to bym chciała
Agaaa może jeszcze córka Cię zaskoczy przed 24 -
nick nieaktualnyagaaa90 wrote:Dziewczyny wesołych mikołajek !!
hehe miałam cichą nadzieję, że Oliwka zechce się urodzić dzisiaj, ale nic na to nie wskazuje ;p widocznie wybrała sobie inną datęWczoraj położna stwierdziła, że na poród się nie zapowiada bo Mała siedzi jeszcze wysoko... także nadal czekam... a babka konkretna i wiem, że będzie bardzo pomocna
gdzie jej będzie lepiej niż u mamy w brzuchu;-) ale pewnie Ty siedzisz jak na szpilkach?
-
Watpie zeby dzisiaj zrobila Nam niespodzianke, ale kto wie
do 24 jeszcze troche czasu ma :p Olcia moj poziom zniecierpliwienia, euforii I strachu osiagnal juz chyba maxa :p przebije to juz tylko faktycznie akcja porodowa.... Wiem ze jej u mnie dobrze,ale rodzice chca ja w koncu poznac I zobaczyc takze usilnie jej tlumacze ze czas najwyzszy na ewakuacje
Marin lubi tę wiadomość
-
Ja rok temu zrobilam 4 testy na raz bo nie wierzylam, zd to moze byc prawda...
A teraz moja Mikolajka spi obokFiga88, MagNolia55, inka2707, Farelka lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Właśnie na spokojnie przeczytałam umowę jaką podpisałam z położoną, od 36tygodnia, ale tak naprawde od dnia podpisania umowy, jesteśmy już w stałym kontakcie, mogę do niej dzwonić wrazie jakich kolwiek pytań czy to związanych z porodem czy opieką nad dzieckiem. Po każdej wizycie u lekarza mam do niej dzwonić jaki mam stan szyjki. Będzie przy całym porodzie nie ważne ile bedzie trwał. I do 7 dni po porodzie mogę do niej dzwonić w razie jakiś pytań. No i podobno jak bym chciała to nie robią problemu w szpitalu ze znieczulenie zo.
-
W ktorym tygodniu Wasi Partnerzy mogli poczuć ruchy Maluszka? Moj M bardzo by chciał, ale kopniaki są wyczuwalne chyba tylko przeze mnie od środka. Druga sprawa, ze jak kladzie dłoń na moim brzuchu to harce zanikają i następuje głucha cisza i spokój:) M ma bardzo ciepłe dłonie i może to uspokaja rozbójnika. Albo czuje respekt przed ojcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:11
-
Figa88 wrote:W ktorym tygodniu Wasi Partnerzy mogli poczuć ruchy Maluszka? Moj M bardzo by chciał, ale kopniaki są wyczuwalne chyba tylko przeze mnie od środka. Druga sprawa, ze jak kladzie dłoń na moim brzuchu to harce zanikają i następuje głucha cisza i spokój:) M ma bardzo ciepłe dłonie i może to uspokaja rozbójnika. Albo czuje respekt przed ojcem
częściej może zobaczyć bo jak dotyka to Mały odrazu przestaje sie ruszać, chyba że akurat ma czkawke.
-
nick nieaktualny
-
agaaa90 wrote:Dziewczyny wesołych mikołajek !!
-
Figa88 wrote:W ktorym tygodniu Wasi Partnerzy mogli poczuć ruchy Maluszka? Moj M bardzo by chciał, ale kopniaki są wyczuwalne chyba tylko przeze mnie od środka. Druga sprawa, ze jak kladzie dłoń na moim brzuchu to harce zanikają i następuje głucha cisza i spokój:) M ma bardzo ciepłe dłonie i może to uspokaja rozbójnika. Albo czuje respekt przed ojcem
ok 24 tc na pewno poczuł, wcześniej było ciężko. Mi się też wydaje, że to przez różnicę temperatur. M ma tak ciepłe ręce, że czasami jak kładł dłoń na brzuchu od razu skurcz mnie łapał.
-
Olciaaa wrote:Mój synek też "ucieka" przed innymi dłońmi niż moje, chociaż mężowi udało się przybić z nim kilka razy piątkę
dzisiaj mam wieczorem USG i już się doczekać nie mogę, bo jestem bardzo ciekawa ile waży.
Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie - daj znać bo to będzie znaczyło że moj maluch jest podobnych rozmiarów. Ostatnio ważył 1722 g. A powiedz mi czy już dostałaś skierowania na badania pod kątem porodu? I czy masz robione KTG? Bo ja skierowanie dostałam i KTG wykonuje mi położna w domu ale lekarz nic nie mówił a wiedzę że dziewczyny niektóre już mają. -
Mia do samego konca udawala ze jej nie ma jak tylko maz kladl reke, dawalam mu znaki zeby popqtrzyl, czy bralam telefon zeby filmik nagrac haha
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Rubi27 wrote:Moj M do tej pory czuł ruchy może ze 3 razy
częściej może zobaczyć bo jak dotyka to Mały odrazu przestaje sie ruszać, chyba że akurat ma czkawke.
jak narazie czuję lekkie kopniaki i jak sie przesuwa. U mnie tak samo, obca dłoń na brzuchu i zero ruchów. Chociaż raz też poczułam jak przybija piątkę mężowi, ale on tego nie wyczuł.
-
Mój już mógł poczuć odrazu, w zasadzie od tego 17tc, bo u mnie ruchy Małego były mocne i wyczuwalne. Teraz też czasem udaje mu się, aczkolwiek często jest tak jak piszesz, že po przyłożeniu ręki-ciszaAle ostatnio córeczce udało nawet się piczuć i to konkretnie
Aż podskoczyła, tak się zdziwiła
A teraz to już w zasadzie cały brzuch mi podskakuje albo faluje
Czasem jak mam rękę na brzuchu to aż mi podskoczy