X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze spotkania z położoną. Podpisałyśmy umowę na poród, oprowadziła nas po oddziale, i od tersz jesteśmy w stałym kontakcie. Przy okazji zobaczyła że mam nisko brzuch a że od wczoraj mam czeste twardnienie brzucha wiec mam leżeć, brać magnez i czekać do wizyty we wtorek u mojej doktor, i sprawdzić szyjke czy nie sie nie skraca.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze jest Was mieć <3
    Naprawdę mnie uspokoilyscie. Będziecie cudownymi mamami.

Ciasteczko777, Zizu87, inka2707, Olciaaa, akilegna♥, MagNolia55, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorka ogromne gratulacje <3 !!!

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesołych mikołajek !! ;)
    hehe miałam cichą nadzieję, że Oliwka zechce się urodzić dzisiaj, ale nic na to nie wskazuje ;p widocznie wybrała sobie inną datę ;) Wczoraj położna stwierdziła, że na poród się nie zapowiada bo Mała siedzi jeszcze wysoko... także nadal czekam... a babka konkretna i wiem, że będzie bardzo pomocna :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Właśnie wróciłam ze spotkania z położoną. Podpisałyśmy umowę na poród, oprowadziła nas po oddziale, i od tersz jesteśmy w stałym kontakcie. Przy okazji zobaczyła że mam nisko brzuch a że od wczoraj mam czeste twardnienie brzucha wiec mam leżeć, brać magnez i czekać do wizyty we wtorek u mojej doktor, i sprawdzić szyjke czy nie sie nie skraca.
    Czyżbyś miała plan na wcześniejsze rozpakowanie ;) Odpoczywaj, jeszcze chociaż 2-3 tygodnie.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Czyżbyś miała plan na wcześniejsze rozpakowanie ;) Odpoczywaj, jeszcze chociaż 2-3 tygodnie.
    Wolała bym nie ;) położna kazała leżeć do wtorkowej wizyty. Zobacze co powie lekarz. Ale w nocy miałam silny ból okresowy. Przeszło po nospie, tak jeszcze ze 2 tydonie wytrzymać to bym chciała :)
    Agaaa może jeszcze córka Cię zaskoczy przed 24 ;)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    hehe miałam cichą nadzieję, że Oliwka zechce się urodzić dzisiaj, ale nic na to nie wskazuje ;p widocznie wybrała sobie inną datę ;) Wczoraj położna stwierdziła, że na poród się nie zapowiada bo Mała siedzi jeszcze wysoko... także nadal czekam... a babka konkretna i wiem, że będzie bardzo pomocna :)
    Widać, że Oliwce się nie spieszy :-) gdzie jej będzie lepiej niż u mamy w brzuchu;-) ale pewnie Ty siedzisz jak na szpilkach?

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watpie zeby dzisiaj zrobila Nam niespodzianke, ale kto wie :D do 24 jeszcze troche czasu ma :p Olcia moj poziom zniecierpliwienia, euforii I strachu osiagnal juz chyba maxa :p przebije to juz tylko faktycznie akcja porodowa.... Wiem ze jej u mnie dobrze,ale rodzice chca ja w koncu poznac I zobaczyc takze usilnie jej tlumacze ze czas najwyzszy na ewakuacje :D

Marin lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu zrobilam 4 testy na raz bo nie wierzylam, zd to moze byc prawda...
    A teraz moja Mikolajka spi obok <3

Figa88, MagNolia55, inka2707, Farelka lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na spokojnie przeczytałam umowę jaką podpisałam z położoną, od 36tygodnia, ale tak naprawde od dnia podpisania umowy, jesteśmy już w stałym kontakcie, mogę do niej dzwonić wrazie jakich kolwiek pytań czy to związanych z porodem czy opieką nad dzieckiem. Po każdej wizycie u lekarza mam do niej dzwonić jaki mam stan szyjki. Będzie przy całym porodzie nie ważne ile bedzie trwał. I do 7 dni po porodzie mogę do niej dzwonić w razie jakiś pytań. No i podobno jak bym chciała to nie robią problemu w szpitalu ze znieczulenie zo.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tygodniu Wasi Partnerzy mogli poczuć ruchy Maluszka? Moj M bardzo by chciał, ale kopniaki są wyczuwalne chyba tylko przeze mnie od środka. Druga sprawa, ze jak kladzie dłoń na moim brzuchu to harce zanikają i następuje głucha cisza i spokój:) M ma bardzo ciepłe dłonie i może to uspokaja rozbójnika. Albo czuje respekt przed ojcem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:11

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    W ktorym tygodniu Wasi Partnerzy mogli poczuć ruchy Maluszka? Moj M bardzo by chciał, ale kopniaki są wyczuwalne chyba tylko przeze mnie od środka. Druga sprawa, ze jak kladzie dłoń na moim brzuchu to harce zanikają i następuje głucha cisza i spokój:) M ma bardzo ciepłe dłonie i może to uspokaja rozbójnika. Albo czuje respekt przed ojcem :)
    Moj M do tej pory czuł ruchy może ze 3 razy :D częściej może zobaczyć bo jak dotyka to Mały odrazu przestaje sie ruszać, chyba że akurat ma czkawke.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też "ucieka" przed innymi dłońmi niż moje, chociaż mężowi udało się przybić z nim kilka razy piątkę ;-) dzisiaj mam wieczorem USG i już się doczekać nie mogę, bo jestem bardzo ciekawa ile waży.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Nie martw się...moja też się nigdzie nie wybiera ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    U nas reakcja na początku była ta sama! Śmieliśmy się, że Mała udaje, że jej nie ma ;) ok 24 tc na pewno poczuł, wcześniej było ciężko. Mi się też wydaje, że to przez różnicę temperatur. M ma tak ciepłe ręce, że czasami jak kładł dłoń na brzuchu od razu skurcz mnie łapał.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mój synek też "ucieka" przed innymi dłońmi niż moje, chociaż mężowi udało się przybić z nim kilka razy piątkę ;-) dzisiaj mam wieczorem USG i już się doczekać nie mogę, bo jestem bardzo ciekawa ile waży.

Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie - daj znać bo to będzie znaczyło że moj maluch jest podobnych rozmiarów. Ostatnio ważył 1722 g. A powiedz mi czy już dostałaś skierowania na badania pod kątem porodu? I czy masz robione KTG? Bo ja skierowanie dostałam i KTG wykonuje mi położna w domu ale lekarz nic nie mówił a wiedzę że dziewczyny niektóre już mają.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia do samego konca udawala ze jej nie ma jak tylko maz kladl reke, dawalam mu znaki zeby popqtrzyl, czy bralam telefon zeby filmik nagrac haha

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Mikołajek Kochane :) :) :)

mar2śka lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Moj M do tej pory czuł ruchy może ze 3 razy :D częściej może zobaczyć bo jak dotyka to Mały odrazu przestaje sie ruszać, chyba że akurat ma czkawke.
    To czuć jak ma czkawke? Hihi :) jak narazie czuję lekkie kopniaki i jak sie przesuwa. U mnie tak samo, obca dłoń na brzuchu i zero ruchów. Chociaż raz też poczułam jak przybija piątkę mężowi, ale on tego nie wyczuł.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Mój już mógł poczuć odrazu, w zasadzie od tego 17tc, bo u mnie ruchy Małego były mocne i wyczuwalne. Teraz też czasem udaje mu się, aczkolwiek często jest tak jak piszesz, že po przyłożeniu ręki-cisza ;) Ale ostatnio córeczce udało nawet się piczuć i to konkretnie :) Aż podskoczyła, tak się zdziwiła :) A teraz to już w zasadzie cały brzuch mi podskakuje albo faluje ;) Czasem jak mam rękę na brzuchu to aż mi podskoczy ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ