Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My nie będziemy nikomu mówić jeśli się kolejnym razem uda. Jak będzie wszystko dobrze i będzie już widać to wtedy powiemyDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyinka1985 wrote:My mówimy, ja mam takie przekonanie, że im więcej radości się zgromadzi w okół tej wiadomości, tym lepiej jestem szczęśliwa, mój rytm życia się zmienił, brzuch widac, więc musiałabym zaszyć się w domu, żby uniknąć pytań i coś by trzeba było ściemniać... Tylko mamy taką zasadę, że mówimy na żywo, bo to ważna dla nas wiadomość, w sumie najważniejsza w życiu, więc jakoś tak chcemy "uroczyście". U nas też było by cięzko uniknąć tematu, bo blisc znajomi i rodzice wiedzieli o tym, że podchodzimy do invitro, więc każdy zaciskał kciuki ale mam koleżankę, która do 3 miesiąca nawet włanej mamie nie powiedziała, mnie by kłamstewka do grobu z nerwów wpędziły, więc wolę nie
-
Dziewczynki, melduję się po wizycie. Kropek ma 1,8 cm wzrostu. Nie wiadomo jeszcze co z drugim, bo znów słaby sprzęt. Coś mam pecha. W każdym razie dr mówił Że mignął mu pęcherzyk, który ma ok 0,9cm i może znalazł jakieś szmery świadczące o drugim serduszku, ale za 2 tyg mam przyjść to mi powiedzą więcej. Mówił, że jest jeszcze wcześnie i nie wiadomo czy drugie się utrzyma, jeśli w ogóle tam jest. W każdym razie wyżebrałam zwolnienie na kolejne 2 tyg i mam zamiar się relaksować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 15:45
morganaa, asias, inka1985, Paulcia28, Paulaa25, inka2707, akilegna♥ lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Dziewczynki, melduję się po wizycie. Kropek ma 1,8 cm wzrostu. Nie wiadomo jeszcze co z drugim, bo znów słaby sprzęt. Coś mam pecha. W każdym razie dr mówił Że mignął mi pęcherzyk, który ma ok 0,9cm o może znalazł jakieś szmery świadczące o drugim serduszku, ale za 2 tyg mam przyjść to mi powiedzą więcej. Mówił, że jest jeszcze wcześnie i nie wiadomo czy drugie się utrzyma, jeśli w ogóle tam jest. W każdym razie wyżebrałam zwolnienie na kolejne 2 tyg i mam zamiar się relaksować
To czekamy w niepewności dalej. Dobrze, że ten jeden jest ok odpoczywaj -
nick nieaktualny
-
Powiedzcie mi proszę czy mogę wziąć Apap? Od wczoraj mnie głowa boli Chyba, że macie jakieś inne sposoby. Ja zwykle brałam ibuprofen, bo bez tabletek to mi nie przechodziło, ale może w ciąży coś innego zadziała
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Paracetamol możesz wziąć
Olciaaa, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Dziewczynki, melduję się po wizycie. Kropek ma 1,8 cm wzrostu. Nie wiadomo jeszcze co z drugim, bo znów słaby sprzęt. Coś mam pecha. W każdym razie dr mówił Że mignął mu pęcherzyk, który ma ok 0,9cm i może znalazł jakieś szmery świadczące o drugim serduszku, ale za 2 tyg mam przyjść to mi powiedzą więcej. Mówił, że jest jeszcze wcześnie i nie wiadomo czy drugie się utrzyma, jeśli w ogóle tam jest. W każdym razie wyżebrałam zwolnienie na kolejne 2 tyg i mam zamiar się relaksować
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Powiedzcie mi proszę czy mogę wziąć Apap? Od wczoraj mnie głowa boli Chyba, że macie jakieś inne sposoby. Ja zwykle brałam ibuprofen, bo bez tabletek to mi nie przechodziło, ale może w ciąży coś innego zadziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:15
-
MonikA_89! wrote:Powiedzcie mi proszę czy mogę wziąć Apap? Od wczoraj mnie głowa boli Chyba, że macie jakieś inne sposoby. Ja zwykle brałam ibuprofen, bo bez tabletek to mi nie przechodziło, ale może w ciąży coś innego zadziała
Ja wtedy leżę,mąż mi robi delikatny masaż głowy, śpię, ale staram się nic nie braćPaulaa25 lubi tę wiadomość
-
morganaa wrote:Ja wtedy leżę,mąż mi robi delikatny masaż głowy, śpię, ale staram się nic nie brać
Ooo to jak wróci z pracy to go wykorzystamPaulaa25 lubi tę wiadomość
😭
Możesz wziąć apap, bo to paracetamol. Na początku ciąży miałam straszny ból głowy. Nie pomagały ani zimne okłady, ani przewietrzenie pokoju (bo to było w nocy). Mój dr mi napisał, że mogę brać apap, max 2 tabletki co 6 - 8 godzin, ale mi przeszło już po jednej. Próbowałam też uciskania u nasady nosa i takie tam, ale niestety w moim przypadku pomogła tylko tabletkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:51
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Wzięłam jedną tabletkę, mam nadzieję, że pomoże, bo co raz mocniej mnie boli
😭
klamka wrote:My dokladnie tak samo. Nie oglaszam tego na fejsie, ale wszyscy najblizsi wiedza. Zawsze dodaje, ze oczywiscie jeszcze wszystko moze sie zdarzyc, ale cieszymy sie tym co jest. Tak daleko nigdy nie udalo nam sie dotrzec, wiec radosc jest z dnia dzisiejszego.
tak odnośnie fejsa - ostatnio mój znajomy udostępnił publicznie zdjęcie z usg, ale to mógłby być na oko 7 tydz. bo jedynie małą kropkę było widać, a on już się tak chwali oczywiście cieszę się jego szczęściem, ale ja tak otwarta nie jestem, może jak urodzę to jakieś zdjęcie wrzucę, ale specjalnej sesji noworodkowej nie zamierzam robić, żeby mieć co udostępniać -
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Dziewczyny dzisiaj szaleństwo na różowej stronie 3 pozytywne bety, ale się cieszę szczęściem naszych koleżanek
Widziałam właśnie. Super, że do nas dołączą Mam nadzieję, że wszystkie lada moment się tu pojawią
😭
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Widziałam właśnie. Super, że do nas dołączą Mam nadzieję, że wszystkie lada moment się tu pojawią
Paulaa25, Olciaaa, inspeMama lubią tę wiadomość