Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy u Was na szkole rodzenia położne również mówiły żeby kłaść malucha spać tylko na plecach bez poduszki. Kiedyś mówiło się że na boku raz jednym raz drugim a jak na brzuszku to tylko za dnia żeby mieć podgląd. Moja siostra z kolei mówi mi żebym kupiła taki klin do łóżeczka i kładła tylko na tym na boku. Wiem że co położna i matka to różne opinie ale jak jest u Was ? W sumie mówią też że wyjdzie w praniu bo jeden maluch lubi spać tak a inny inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:54
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
skórka33 wrote:Wiecie dziewczyny jak tak patrze na Wasze suwaczki odliczające dni do porodu czy wiek ciąży to nie mogę uwierzyć jak czas pędzi do przodu. Pamiętam jak Buko urodziła to potem ja byłam następna w kolejce a to już marcówki się rozpakowują i ani się obejrzeć a dziewczyny z kwietniowymi terminami będą rodzić
W piątek będzie rok jak "zaszłam" w ciążę, a 20 marca minie rok od transferu;)
Dokładnie tak Skòrka. A najbardziej widzi się upływ czasu po dzieciach. Jak pstrzę na moją 8letnią còrkę, to nostalgia mnie ogarnia. Najpiękniejsze lata życiaCodziennie jej powtarzam, że niedawno to ona była taka malutka, jak jej braciszek którego niebawem pozna. Przypominam jej, jak razem spędzałyśmy lata, czytałyśmy bajki, śpiewałam kołysanki i całowałam kaźdy milimetr malutkiego ciałka
Dzieci to jednak nieocenione szczęście i radość. No szkoda tylko, że życie tak pędzi i czasami nie mamy wystarczająco dużo chwil by to docenić, zastanowić się i celebrować to szczęście.
skórka33 lubi tę wiadomość
-
hej hej! a my wczoraj bylismy w szpitalu, w ktorym bede rodzic. byl wieczor informacyjny i wizyta na oddziale. bylam bardzo mile zaskoczona- pokoje sa super wyposazone, same jedynki, jest tez wygodne miejsce dla partnera, gdybysmy zostawali na noc i on mial sie gdzie przespac. ogolnie to naprawde pozytywnie jestem nastawiona do porodu
czytalam wasze komentarze o baby blues- Skorka- ja Ci wierze ze lekko nie jest. ja chodze teraz na terapie i moja terapeutka powiedziala, ze koniecznie mam jeszcze zajrzec po porodzie, bo to z czym teraz sie zmagam to trudny temat, a hormony po porodzie moga zrobic niezly balagan. ja juz teraz mam czasem takie dni, ze widze tylko zle strony wszystkiego. ale poniewaz to dosc szybko mija to widze, ze to hormony a nie jakies przedluzajace sie zle samopoczucie. ale jesli to trwa dluzej to mysle, ze warto z kims porozmawiac. dla siebie- zeby sie tak nie meczyc.kciukam za Ciebie i za siebie zebysmy sobie daly z tym wszystkim rade.skórka33 lubi tę wiadomość
-
Skorka, prawda, ze czas zasuwa jak szalony!
U mnie juz dawno rocznica "zajscia w ciaze" minela, ze jak teraz pomysle o tym jak dawno, to w szoku jestem...
Aktualnie nawet 207 dni od porodu😵
A w poniedzialek mala konczy 7 miesiecy!jeszcze chwila i bedzie na swiecie tyle, co byla w brzuchu!
Iwkaaa ja na szkole bylam tylko weekendowej, ale czy na tej szkole, czy gdziekolwiek indziej, wszedzie tabili, ze dziecko powinno spac na plecach
Moj tez od poczatku spi na plecach... jak zaczela ulewac, to kupilam poduszke klin pod materacyk i zaraz po jedzeniu kladlam ja na bok, ale ona sie w mig przekrecala na plecy, mimo, ze zawsze jej kocyk zwiniety kladlam za plecy, zeby chwile tak polezala po jedzeniu...
Teraz spi na bokach lub brzuchu, sama sie obraca jak jej pasuje, ale plecow w tych obrotach prawie nie uzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:19
Iwkaaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bardzo dużo tutaj nas z obnizonym nastrojem, huśtawką emocji, nastrojów. Ja też miewam epizody depresyjne, czasem brak mi motywacji i checi do działania, nic nie cieszy. Ale już nauczyłam się z tym żyć...Ja myślę, że my kobiety tak mamy-zabardzo chcemy być perfekcyjne, wszystko analizujemy i tym samym się przejmujemy...i bach! Problem gotowy...A kiedy to wszystko narasta, to faktycznie może skończyć się nawet depresją, więc trzeba w porę przeciwdziałać obniżonym nastrojom i problemom, które nas dręczą. Tak, jak Cierpliwa pisała chociażby skupiać się na pozytywach-tych małych szczęściach
Mi teraz na końcòwce też hormony buzują ...jakoś straciłam radość oczekiwania, z mężem za dużo nie rozmawiam od ok. 3 tygodni, wszystko mnie drażni...Wczoraj nawet jak mieliśmy gości to musiałam wyjść pochlipać (bo ktoś coś niefortunnie powiedział). Także nie jesteście same dziewczynki.
Ale jeszcze trochę i wiosna do nas zawita, więcej słońca to i może humory nam się poprawiąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:34
-
Witam się chora.. Kaszel, katar, ból gardła. Leczę się herbatą z miodem i sokiem malinowym.. Temperatury nie mam, więc bez paniki i domowymi sposobami.
Wczoraj na szkole rodzenia rozmawialiśmy o porodzie i o prawach kobiet. O tym, że super jest kontakt po porodzie naturalnym skóra do skóry a po cc kangurowanie taty. Zmniejsza to stres Maluszka. Niestety szpital, w którym będę rodziła nie respektuje tych praw.. Zabierają od razu dziecko, ubierają.. Jak to wyegzekwować? Tłumaczą się podobno bezpieczeństwem dziecka..
Chcę Wam opowiedzieć moją wczorajszą historię.. Byłam w centrum handlowym. Stałam w kolejce do kasy w H&M i pani przede mną, jak tylko mnie zobaczyła to mnie przepuściła. Aż mnie zatkało.. Ale bardzo było mi miło. Potem poszłam do oddziału pocztowego, stanęłam w mega długiej kolejce.. I sobie myślę, że super w tym H&M zostałam potraktowana i że pewnie jednorazowy przypadek.. Ale długo nie musiałam czekać i jedna z Pań przede mną mówi, proszę na początek kolejki.. Na co ja zaskoczona, mówię, że nie chcę się wykłócać.. Usłyszała to druga i trzecia Pani przede mną.. I nie było zmiłuj.. Prawie na siłę mnie przepchnęły na sam początek. Czwarta Pani, jednak, mówi, że to ona teraz stoi do kasy. Na to ta poprzednia "ale tu Pani jest w ciąży". Ta druga od razu "Aha, oczywiście". Słuchajcie... stałam przy tej kasie i starałam się nie rozbeczeć ze wzruszenia.. A powinno być to takie normalne.. Kobiety były w mega różnym wieku, od młodych po babcie. Wieczorem pojechałam z narzeczonym do Biedronki. I stanęłam w kolejce do kasy, dość długiej i gdy Pani ekspedientka mnie zobaczyła to kazała otworzyć kolejną kasę a mi udać się na jej początek. To wszystko tak się szybko zadziało, że nie zdążyłam tego mojego chłopa zawołać i kupowaliśmy zakupy na raty (wiecie jak to jest jak wchodzicie po jedną rzecz i nie bierzecie koszyka, bo po co a później się okazuje, że niesiecie w rękach milion rzeczy). Mam nadzieję, że Was też spotkają takie historie. Bardzo to było wszystko miłe.
-
Miśka06 wrote:Czy ktoś jeszcze odpowie???
Cześć Miśka. Ja odstawiłam estrofem w 11 tygodniu po uprzednim zmniejszaniu dawki (zmniejszałam sama dla siebie, lekarz kazał odstawić od razu). Duphaston odstawiłam w 14 tc (zmniejszałam dawkę). Prolutex (robiłam sobie zastrzyki domięśniowo) odstawiłam w 15 tc. Luteinę dopochwową odstawiłam w 30 tc.
Ciążę miałam zagrożoną. -
Necia124 wrote:Wiesz nie umiem sprawdzić ile to moje dziecko sika. Tzn nawet nie wiem ile sikać powinno. Ale jak zmieniam pamperka to zawsze jest zesikany a ile było sytuacji że obsikał mnie mate czy siebie. W związku z tym zakładam że trudności nie ma. Dodatkowo dr mówiła że nie widać by mocz zalegał gdzieś mało tego pęcherz był prawie pusty podczas badania (musiał się zaraz przed wysiusiać). Niestety przez to też mogło zaniżać wartość tego powiększenia o ok 2 mm. Ale mam nadzieję że nie j że jest to faktycznie nadal 6mm a nie 8 mam.
My chyba jeszcze pójdziemy w 36 tc na usg, żeby zobaczyć czy się pogłębia ta wada..
-
Czeko zdrowka!
Z tym kangurowaniem slabo, bo to wspanialy czas...
U mnie zaraz pp wyjsciu malej polozyli ja na moja naga klatke piersiowa i tak sobie przeszlo 2h trwalysmy♡
Wspanialy to czas...
Nie wiem co niebezpiecznego w tym widzi twoj szpital
Super, ze tak milo zostalas potraktowana
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Czeko zdrowka!
Z tym kangurowaniem slabo, bo to wspanialy czas...
U mnie zaraz pp wyjsciu malej polozyli ja na moja naga klatke piersiowa i tak sobie przeszlo 2h trwalysmy♡
Wspanialy to czas...
Nie wiem co niebezpiecznego w tym widzi twoj szpital
Super, ze tak milo zostalas potraktowana
Dziękuję za życzenia zdrowia :* I tak ładnie zniosłam ciążę pod względem chorowania bo od końca I trymestru miałam spokójWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:34
-
Lubię_czekolade, ja w całej poprzedniej ciąży nie zaznałam tyle życzliwości, co ty w ciągu 1 dnia
A my już po wizycie. I doktórka stwierdziła że widzi zdrową, niesamowicie ruchliwą dziewczynkęMała ma już 140g
Cccierpliwa, 83xxx, Figa88, morganaa, Iwkaaa, Motylek1313, Lubię_czekoladę, MagNolia55, Veri, Veri lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina gratulacje!
Vaina lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lubię_czekoladę wrote:Cześć Miśka. Ja odstawiłam estrofem w 11 tygodniu po uprzednim zmniejszaniu dawki (zmniejszałam sama dla siebie, lekarz kazał odstawić od razu). Duphaston odstawiłam w 14 tc (zmniejszałam dawkę). Prolutex (robiłam sobie zastrzyki domięśniowo) odstawiłam w 15 tc. Luteinę dopochwową odstawiłam w 30 tc.
Ciążę miałam zagrożoną.
Ojjj... to trochę się pomeczylas... teraz już wszystko dobrze? -
Vaina wrote:Lubię_czekolade, ja w całej poprzedniej ciąży nie zaznałam tyle życzliwości, co ty w ciągu 1 dnia
A my już po wizycie. I doktórka stwierdziła że widzi zdrową, niesamowicie ruchliwą dziewczynkęMała ma już 140g
może teraz będzie inaczej..
Gratuluję zdrowej córeczki -
Miśka06 wrote:Ojjj... to trochę się pomeczylas... teraz już wszystko dobrze?
Teraz już wszystko dobrze
Powoli pakuje torbę do szpitala i zabieram się za pranie ubranek
A Ty w którym jesteś tygodniu? -
nick nieaktualnyHej hej
u mnie wyprawka cała gotowa (czekam tylko na dostawę łóżeczek), torba już spakowana
wszystko wyprane i ułożone.. ulga niesamowita
jedynie dekoracja kącika mi zostaje, ale to szczegół
Waleczna, Lubię_czekoladę, klamka, MagNolia55, aziledo, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Hej hej
u mnie wyprawka cała gotowa (czekam tylko na dostawę łóżeczek), torba już spakowana
wszystko wyprane i ułożone.. ulga niesamowita
jedynie dekoracja kącika mi zostaje, ale to szczegół
gratulacje
szybko Ci poszło
ja mam wszystko rozgrzebane
-
Ciasteczko, super!
Ja na tym etapie dopiero powoli zaczynalam prac😂
Ciekawe jak tam Klamka... o 18 chyba jak dobrze pamietam miala sie stawic w szpitalu...klamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700