X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, u mnie tez nie zawsze byly, ale jednak zazwyczaj...
    Obserwuj, ale pierwsza moją mysla byly banany...

Magnolia, super ze wam dobrze idzie! Wypoczywaj i obys szybko doszla w pelni do aiebie!

Necia124 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm-dzielna z Ciebie kobieta!! Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Aleksander już jest z Wami <3 Nie mniej jednak wymęczyli Was totalnie, zdecydowanie szybciej mogła być decyzjavo cc. Trzymajcie się, zapomnij o trudach porodu i cieszcie się sobą <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cierpliwa :*

Dobranoc, padam dzisiaj z sił. Trochę się malego nauspokajałam i nausypiałam.
    W dodatku nogi jak balony mi się zrobiły :/:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 22:58

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Necia, u mnie tez nie zawsze byly, ale jednak zazwyczaj...
    Obserwuj, ale pierwsza moją mysla byly banany...

Magnolia, super ze wam dobrze idzie! Wypoczywaj i obys szybko doszla w pelni do aiebie!
    Jak zwykle ratujesz mnie z opresji ;) faktycznie zwykle jem jednego a wczoraj aż dwa ;)

ty0qs6r.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, że moje dziecko zamieniło sobie dzień z noca.. Wczoraj prawie pojechaliśmy na izbę przyjęć do szpitala, bo bardzo mało się ruszał w ciągu dnia. Co prawda ja się źle czułam i to na niego pewnie miało wpływ ale przy jego ruchliwość to zapaliła mi się lampka. Daliśmy sobie kilkadziesiąt minut i mieliśmy jechać do szpitala. Ale się obudził pod wieczór i tak całą noc wariowal. Już któraś noc z rzędu mega intensywnie a w dzień mi się boleśnie wypycha, jakby odpychal się nogami od kręgosłupa i wypychal przez moja skórę całe plecy. Znacie to?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie- mam podobnie. w ciagu dnia duuuuuuuuzo rozpychania. jego pupa urzeduje sobie pod zebrami i nie ma zamiaru nigdzie isc ;) w nocy dosc dorbze spie, ale on sobie lubi z kolei poboksowac bok brzucha jak tylko sie przebudze, albo w trakcie zasypiania.

a takie pytanie z serii- pozawracam wam 4 litery ;) mam 2 sprawy- chusteczki do pupy i niania elektroniczna. jesli chodzi o chusteczki to kolezanka farmaceutka powiedziala, zeby nie uzywac tych nawilzanych bo to sama chemia, wiec lepiej bawelniane zwykle albo waciki i uzywac cieplej wody. wszystko fajnie ale pokoj dziecka u gory a czajnik w kuchni na dole wiec nie bede latac za kazdym razem zeby ciepla przegotowana wode miec do namoczenia chusteczek. czy to jakas fanaberia? jakie doswiadczenia macie?
    a jesli chodzi o nianie- czy uzywacie a jesli tak to jaki model? ja myslalam, ze jesli juz kupimy to taka ze wszystkim- kamerka, dzwiek, kolysanki, monitor oddechu i w ogole jeszcze pieluche zmieni ;) ale to kosztuje fortune. poza tym maly bedzie na poczatku z nami spal. czy lepiej sie takim razie wstrzymac i poczekac az zacznie spac sam? no i jaki model?

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk ja mam wrzątek w termosie w pokoju Małej i jak przewijam to wlewam do miseczki i do tego trochę chłodnej wody. Chusteczki miałam tylko do szpitala- waterwipes. I zdecydowanie wolę myć wodą i płatkami kosmetycznymi.

Ja z kamerkę się wstrzymałam, bo i tak Córeczka śpi w naszej sypialni i sama w zasadzie nie zostaje. Monitor oddechu mamy babysense 7. Kamerkę kupimy później.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko, jak przestanie się ruszać to polecam zjeść coś słodkiego, ponoć dzieci mega reagują na to :P i zaczynają się ruszać :)

Jeśli chodzi o chusteczki, to my używaliśmy tylko na wyjściach. Tak jak Tobie koleżanka powiedziała mi położna powiedziała, koleżance inna położna to samo, brat tak samo, prawie każdy kogo znam nie używał tych husteczek w domu - tzn, są konieczne jak idziesz np. w gości, ale ponoć podrażniają delikatna pupę przy ciągłym stosowaniu. Jeśli chodzi o wodę, to mi położna powiedziała że absolutnie nie musi byc przegotowana, to pupa jak powiedziała, ma być lekko ciepła, więc początkowo przed zmianą pieluchy nalewaliśmy ciepłej z kranu, po czasie olaliśmy i mylismy taka w temp. pokojowej.

Jeśli chodzi o niańkę to wszystko chyba zalezy od miejsca gdzie mieszkasz. Ja mam malutkie mieszkanko i nie było potrzeby, a przykładowo jak szliśmy do brata i u niego zasnął u góry a my bylismy na dole, to miałam aplikację niania i swoją komórkę zostawiałam z nim ustawiając tak że go widziałam, a komórka męża była odbiornikiem.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak samo przez pierwsze dni nalewaliśmy cieplej z kranu, a teraz już używamy w temp pokojowej, tylko namoczony wacik zaciskam w dłoni na sekundę żeby go ogrzać
    Niani na razie nie mamy, bo mały śpi wciąż pod naszą opeiką mamy małe mieszkanie , mamy tylko monitor oddechu do pieluszki snuza hero

wff220mmxw24vda2.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ka używam chusteczek z rossmana zielonych od początku i nie mamy żadnych problemów z pupą. Jeszcze nie mamy niani ale już rozważam jej kupno vo mały w dzień śpi na górze a ja jestem na dole, wiec czasem latam sprawdzić jak śpi.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Przepraszam za zniknięcie, ale trochę mnie wymęczyło, do tego doszły bóle brzucha i pleców jak na @, bóle głowy i tona spraw do załatwienia.. a ja sił nie mam ustać. Schudłam kolejne 2 kg wiec lipa, boje sie teraz o przyrost a dziś mam wizytę i zobaczymy czy urosła kruszynka moja :(

Jvm - moje gratulacje !!! Dzielna Kobieto !! Dużo zdrówka dla Was!! ❤️❤️❤️
    Super, że udało sie uck - ja dalej nie łudzę sie ze sie dostanę mimo ze tam moj lekarz pracuje a co do lewatywy to trzeba mieć swoja bo juz nie jest w standardzie. Ja byłam zwiedzić oddział i ładnie tam (byłam na sali porodowej).

83- kciuki mocne!! I pewnie już mogę gratulować.

Czekoladko co u Ciebie?

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm gratuluje! Silna z Ciebie babka :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli o chusteczki chodzi, to jest to prawda, wiekszosc naladowana chemia...
    Ale jednak wiekszosc dzieci nie bedzie miala po nich podraznien...

Ja mam na wyjscia Pampers Aqua Pure i sa bardzo fajne, nasaczone i mega mokre jak watterwipes, ale wole te, bo maja wygodniejsze opakowanie na wyjscie...

W szpitalu u nas maja Pampers Sensitive i takie uzywalam tam...

W domu mam taki zamykany pojemniczek, wsadzam tam waciki te duze i zalewam goraca woda (czasem dodaje do wody odrobine oleju migdalowego, wtedy jest tez suoer nawilzona) i zamykam...
    Jakis czas sa cieple, a pozniej juz w temp pokojowej...
    No.ale nie oszukujmy sie, uzywajac chusteczek, tez nie mamy ich cieplych, chyba ze ktos ma podgrzewacz do chusteczek...
    W sezonie grzewczym fajnym patentem jest pojemnik z tymi nasaczonymi wacikami trzymac na kaloryferze jesli ktos posiada (u mnie wszedzie podlogowe, wiec nie mialam gdzie :/ ) wtedy beda cieple...

Czasem w domu zdarza mi sie tez uzywac chusteczek jak nie mam jeszcze wacikow przygotowanych, a poprzednie sie skonczyly... zabieram tez chusteczki jak no wypad na caly weekend robimy, zeby nie jezdzic z calym majdanem...
    Wtedy uzywam Babydream 99% wasser...

Jesli o nianie chodzi, my mamy z kamerka Vtech model BM4600 i jestem zachwycona! Jedne z najlepiej wydanych pieniedzy...
    Nie mamy duzego mieszkania, ale bardzo sobie cenie ten luksus...
    U nas czesto Mia we snie zaplacze, ale tak naprawde placz 2 sekundy, po czym sie przekreca i spi... jakbym miala bez kamerki, to napewno poszlabym zobaczyc czy ok i tym samym byloby po spaniu, bo ona sie wtedy rozbudza... a tak patrze w monitor i trzymam reke na pulsie, widze, czy jest taka potrzeba czy nie ..
    Tak samo ona czasem sie obudzi, ale nie placze tylko jeszcze przemieszcza sie po.lozeczku, gaworzy, bawi sie, wiec daje jej czas na rozbudzenie, nie lece odrazu a ja w tym czasie moge spokojnie dokonczyc to co robilam...
    Byl tez czas, ze w dzien miala drzemki w naszym lozku, bo np zasnela w chuscie, a tylko tam ja bylam w stanie odlozyc bez wybudzenia... i tutaj sie swietnie niania z kamerka sprawdzila, bo moglam cos w tym czasie robic czy nawet z kawka przed tv usiasc a mialam reke na pulsie...

Jak pojedziemy do pl, tam tez wszedzie sypialnie na pietrze, a wieczoremi wszystcy w salonie na dole, wiec tym bardziej sie przyda... zreszta juz tutaj jak bylismy todzine na weekend odwiedzic to tak bylo i swietnie sie sprawdzilo... takze ja moge tylko polecic!

My dzis zaliczylysmy uuz fitness, myslalam, ze mala pospi, bo w samochodzie padla, no ale te 5 minut jej wystraczylo chy a😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ale będziecie wysportowane fitness,basen. Super! Ja wsadziłam młodemu do łapy grzechotke on jeszcze nie kuma łapania ale było fajnie bo coś chałasowało :)

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super rady, dziewczyny, dzieki! to juz mam jasnosc w tej kwestii :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, mala napewno bardziej niz ja😂 czasem wymiekam lekko na tym fitnessie... ale dopiero 3 zajecia, licze, ze przy 10 bedzie lepiej😂

A basen naprawde swietna sprawa... jestesmy bardziej wymeczone po wszystkim jak po fitnessie😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy sukces!!
    Dzisiaj 15 doba po porodzie a Natalka wyrównała prawie wagę urodzinową. Co przy naszych trudnych początkach jest dla mnie rewelacyjną informacją. Mała połyka efektywnie, jest dużo silniejsza. Co pokazała w nocy ssając pierś całą noc :-) :-) Ja spałam łącznie może z 1,5 godziny w nocy ale to nic. Ale jestem szczęśliwa <3 <3

mia4444, Cccierpliwa, Motylek1313, ewa., mk, Vaina, Jvm, Figa88, Necia124, Veri, klamka, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu dzielne z was dziewczyny, gratuluje :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

wff220mmxw24vda2.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu super, każdy sukces jest na wagę złota :D

Zizu87 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    To ka używam chusteczek z rossmana zielonych od początku i nie mamy żadnych problemów z pupą. Jeszcze nie mamy niani ale już rozważam jej kupno vo mały w dzień śpi na górze a ja jestem na dole, wiec czasem latam sprawdzić jak śpi.
    Dokładnie tych samych używam. Na początku były Waterwipes a od ok 3 tyg są zielone Babydream. A Rubi widziałaś że wyszły nowe zielone Babydream 99proc wody?

ty0qs6r.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ