Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJvm wrote:Ja bym się bardziej stresowała gdybym badań nie zrobiła.
Pytanie do dziewczyn po cesarkach - jakie ubrania nosilyscie?
Jedyne spodnie, które nie drażnią mi rany to dresy mojego męża. -
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie badań prenatalnych. Pani dr już coś zaczęła przebąkiwać, że na następnej wizycie za 2 tyg chce poruszyć ten temat. Tylko pytanie czy robić te badania?? Boję się, że jeżeli wyjdzie coś nie tak to cała ciąża w stresie.
Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Bajka ważne jest to USG genetyczne, które robi się ok 12 TC, ja dodatkowo zrobiłam jeszcze test pappa.
Nad tym pappa też się zastanawiam.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka nie, to pierwsze to usg dokladne plus test pappa, a kolejne to usg z dokladnym sprawdzaniem wszelkich narzadow... mozna wykryc wady serca czy inne...
Pobieranie plynu owodniowego to dopiero po zlym usg i wyniku pappa, lub badanie nieinwazyjne typu nifty, panorama itp jesli ktos nie zdecyduje aie na punkcjeBajka_88, klamka, Olciaaa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To nie ma co się zastanawiać nad tymi badaniami. Trzeba je zrobić i tyle. Jeszcze raz wielkie dziękuję za łopatologiczne wytłumaczenie na czym to wszystko polega. 😊
Zizu87, klamka lubią tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Ciasteczko777 wrote:Ja z racji mojego panikowania i też sędziwego wieku zrobiłam odpłatnie test z DNA - nipt / konkretnie panorama.
Nadto pappa i usg - to akurat refundowane przez nfz (wiek). Takiego stresu jak oczekiwanie na wyniki chyba nigdy nie miałam, ale stres był też spory przy usg polowkowym... w ogóle cała ciąża to stres a po to juz sie domyślam, że sie nie skończy nigdy
Ciasteczko a jaki to sedziwy wiek masz? Bo ja robilam pappa i usg ze wzgledu na moje 38 lat. -
Jvm wrote:Ja bym się bardziej stresowała gdybym badań nie zrobiła.
Pytanie do dziewczyn po cesarkach - jakie ubrania nosilyscie?
Jedyne spodnie, które nie drażnią mi rany to dresy mojego męża. -
nick nieaktualnyMotylek1313 wrote:Ciasteczko a jaki to sedziwy wiek masz? Bo ja robilam pappa i usg ze wzgledu na moje 38 lat.
Farelko - gratuluje badania co u Ciebie!??Farelka lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Nie idzie was nadrobić! Bajka gratulacje serdeczne U mnie też bliźniaki. Dziś byłam właśnie na badaniu 3 d 3 trymestru także uważam że warto być na wszystkich 3 zaczynając od prenatalnych.
Tobie również gratuluję bliźniaków. 😊.
Niech maluszki zdrowo rosną.
Farelka lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Ciasteczko777 wrote:37 i to pierwsze dziecko. Żartowałam z tym sędziwym ale najmłodsza to już nie jestem.
Farelko - gratuluje badania co u Ciebie!??
A jakie mialas ryzyka na tescie pappa? U nas dr powiedzial ze wiek zawyza wyniki. Na usg wszystko w porzadku. -
nick nieaktualnyMotylek1313 wrote:A jakie mialas ryzyka na tescie pappa? U nas dr powiedzial ze wiek zawyza wyniki. Na usg wszystko w porzadku.
-
U mnie usg idealne, a pappa wyszlo zd 1:1248
Podobno przyjmowany progesteron, heparyna tez moga zawyzyc, plus po 30rż juz tez zawyzone
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja robiłam tylko usg prenatalne. Wyszło na nim wszystko ok, wiec lekarz nie zalecił mi testów pappa. Są zalecane po 35 roku życia, ja mam 30. Ale jeśli czujesz taką potrzebę to mozna je jak.najbardziej wykonac dla własnego spokoju. Wazne jest dobrze wykonane usg.
A ja się dzisiaj pokusilam i poszłam na spacer. Po powrocie stopy mi tak spuchly, że skarpetek nie mogłam ściągnąć...
Teściowa dzisiaj wymyśliła, żebyśmy w tym roku zrobili Wielkanoc u nas 👏 dodam, że bylaby to impreza na kilkanaście osób. każdy mógłby poznać malucha... Aż mnie zatkało, bo jeszcze nie urodziłam i nie wiadomo jak to będzie. Powiedzialam, ze wigilię jak najbardziej możemy zrobić, ale teraz wielkanoc to za szybko mąż ją tłumaczy, że glupieje ze szczęścia 😂 długo czekala na wnuka.
-
Figa... Teściowa chciała dobrze 😉. Moim zganiem też trochę za wcześnie na imprezę. Niewidaomo jak ty się będziesz czuła. Zresztą wydaje mi się, że maluszek będzie za mały na te wszystkie buziaki od cioć i wujków.
Podobnie mój mąż. Tylko on z wigilą wyjeżdża. Się chłopa pytam "kto to wszystko naszykuje". Bo jak będzie jak rok temu, że wszystko na mojej głowie to ja dziękuję.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Figa bardzo dobrze, że się nie zgodziłaś. Dla Maluszka odwiedziny jednej czy dwóch osób to już dużo, a taki tłum to przesada. Poza tym Maleństwo jest podadne na wszelkie infekcje więc wystarczy katar u kogoś i choróbsko gotowe. My, mimo, że w wielkanoc Mała będzie miała 6 tygodni to chcemy być sami w domu. Jakoś tak wolę niż całą wyprawę na Świętą gdzie i tak większość czasu spędzę w pokoju karmiąc.
-
Ja te Święta tez planuję spędzić karmiac malucha sama w domu, byc może z baby blusem, nawet mojej mamie mowilam, zeby sniadania nie szykowala. A jak bedziemy w nastrojach to my wpadniemy w odwiedziny. Co by tu nie mówić do tej pory na tesciowa nie moglam narzekać, boję się ze po pojawieniu sie dziecka moze to się zmienic i zacznie się naprzykrzac.
Wracam od lekarza, troche mnie zdenerwował... miałam l4 do konca marca, tak trochę z łaską wystawił mi jeszcze na ten tydzień. Powiedział, że powinnam iść już na macierzynski. Jak mie urodze do końca tyg. To muszę isc na macierzynski. Nie kest tak, że do porodu nalezy mi sie L4? Skierowania do szpitala tez mi nie dał. Ktg ok, skurczy nie widać. Szyjka zaczęła się rozpulchniac i podobno cześć czopa wypadła. Przez tydzień przybylo mi 2 kg, tyle wody zbieram. Dzisiaj ledwo co założyłam rozsznurowane adidasy. Usg tez mi nie zrobił, więc nie wiem ile kloc waży. Idę na żywioł.
-
Ciasteczko777 wrote:Z pappa chyba 1:4800 zd, inne nie pamietam, ale też Ok ; w panoramie <1:10000. Ogólnie pappa mega jest zależna od wieku - bardzo sie bałam tego wyniku właśnie przez wiek .. usg wyszło idealnie.
Ciasteczko ja mialam 1:380 zd niestety. Ale podjelismy decyzje by nie robic dalszych kosztownych badan. Usg wyszlo bardzo dobrze i w naszych rodzinach nie bylo dzieci z zd. -
Wy narzekacie na teściowe, a ja na teścia. U Młodego był raz. A że byliśmy ostatnio u teściowej (są po rozwodzie nie mieszkają razem ale sie kolegują) on też był i nagle kochany dziadek snuł jak to bedzie z wnukiem w piłkę grał i wpychał na siłę swój palec małemu w rękę. No mało nie dostałam białej gorączki. Taki facet co to nie on wspaniały a na 11 tygodni raz zainteresował sie wnukiem. Mężem też sie z resztą nie zajmował tylko od wielkiego dzwonu jak mu sie przymoniało. A teściowa kochana kobieta ale chora na stwardnienie rozsiane.