X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Bierz ibuprofen. Rób okłady i odciągaj pokarm. Miałam to samo :-(
    Kochana A ile czasu sciagalas jedna piers?? Ja teraz 20 min I nadal nie czuje ulgi..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 6 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, masakra... Ja mam super dziewczynę na sali. Współczuję..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak Wam pisałam, że zapisuję się na specjalne ćwiczenia dla kobiet po porodzie? Prowadząca złamała nogę i odwolali zajęcia. Tylko ja mogę mieć takie szczęście. Tak więc leżę na macie obok Natalki i ćwiczę mięśnie dna miednicy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana A ile czasu sciagalas jedna piers?? Ja teraz 20 min I nadal nie czuje ulgi..
    właśnie ok 15-20 minut. a jest w szpitalu dostępna doradczyni laktacyjna? Dobrze też robią okłady.

Wysłany: 6 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    właśnie ok 15-20 minut. a jest w szpitalu dostępna doradczyni laktacyjna? Dobrze też robią okłady.
    Tak, po odciaganiu robię okłady. A na doradcę czekam ale już chyba dziś nie przyjdzie.. może jutro.. A jak nie to wzywam do domu

Ściągam na razie tylko 40 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 16:07

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Tak, po odciaganiu robię okłady. A na doradcę czekam ale już chyba dziś nie przyjdzie.. może jutro.. A jak nie to wzywam do domu

Ściągam na razie tylko 40 ml
    a przed odciągnięciem robisz ciepły okład albo bierzesz ciepły prysznic? Mi to pomogło. Ogrzewałam pierś jakieś 10 minut i potem przykładałam synka lub odciągałam laktatorem. W końcu udało mi się udrożnić kanalik, ale w nocy i tak miałam gorączkę :-(

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Morgana, tu też tak powtarzają ale nie umiem przystawic dziecka do piersi i chyba w tym problem że ciągle próbuje odwrotnie :D

Po cc jest to trudniejsze, ale cierpliwości-opanujecie :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko-wspólczuje zapalenia :( oby szybko przeszło!

Mk-ja Ci dam za miesiąc ;P

No to ja dzisiaj może z 30min. poczytałam...:/ człowiek tak sie kreci, tyle badrabia ze i tak nie potrafi wygospodarowac chwili dla siebie. Zakupy, ogarniecie mieszkania i szybki obiad, ktory w efekcie nie byl taki az super szybki, bo kopytka, kalafior plus jajko sadzone ;) W miedzyczasie szybkie zakupy, spacer, lekcje i teraz znowu karmienie :)

Zizu-co sie odwlecze, to nie uciecze. Dobrze, ze znalazlas jakas alternatywe ;) ;) sadze, ze i cwiczenia z dzieckiem moga byc przyjemne...? ;)

Ciasteczko777, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie kp, gdy jedna sesja trwała 30-40 minut (a Agatka tak jadła przez 5 miesięcy) oglądałam seriale :D

Ciasteczko777, Vaina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - dziękuje :) każda rada/ opinia jest cenna i bardzo zawsze doceniam :) ❤️❤️
    Zizu - No to pech :( ale dobrze ze jest altern.
    Dzieki za to że też opisujesz swoje przejścia i drogę do kp - mamy bardzo podobnie.
    Teraz metoda u mnie to: przystawiam,potem odciagam i mm „dobijam” ;) zajadę sie, ale próbuje .. sama wiesz....
    Ale wszystko z umiarem żeby nie wpaść w deprechę czy co .. była u mnie bardzo fajna cdl a nie terrorystka :) młody zjadł z prawej z kapturka a z lewej bez i mówiła ze super mu poszło i nie jest z nami zle :) i póki co dokarmiać mm :) bo jednak on miał te spadki cukru i nie możemy ryzykować. Lakt wypożyczyć musze (canpol za słaby i tracę siły i czas tylko). Zobaczymy :)
    Czeko - zazdroszczę laktacji ale współczuje bólu !! Weź ibu i okłady !!! Oby przeszło..
    A nie ma u Ciebie cdl ???
    Mk / dziękuje :)

••••••••••••
    Dziewczyny / a które śliniaki polecacie ??? Help ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:51

Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiem się i ja w kwestii kp (chociaż od kilku dni oficjalnie już nie karmię bo mały podczas skoku odrzucił pierś i zwyczajne brakło pokarmu a drugi raz walczyć o laktację nie będę).

Początki mieliśmy trudne żeby nie powiedzieć dramatyczne. Mały ssał od poczatku pięknie ale szybko się męczył i zasypiał i za kilka minut był glodny. Niestety nie było mleka, później było ale w znikomych ilościach a ja miałam małego nie dokarmiać. On był zły i ja byłam wykończona bo ciągle na cycku wisiał. Do tego jeszcze praca z laktatorem po kazdym karmieniu w cyklu 7-5-3 i co trzecie karmienie po 30 min na każdą pierś. W końcu moja położna (widząc moje lzy) powiedziała że mam mu dać cyca i dokarmić mm a nie jak mówiła CDL(jak zobaczyłam jak je z butelki mm, jak lapczywie i jaki był głodny to płakałam że glodzilam własne dziecko) to byl moment przełomowy i zrozumiałam że karmię jest ok ale nie za wszelką cenę. Od tego czasu było nam dobrze. Młody jadł jedną i drugą pierś później tyle ile potrzebował z butli i wszyscy byli szczęśliwi. I tak przez 3 mc kp 6 razy na dobę. Mysle że zjadał pół na pół bo z zalecanych dawek z opakowań mm zjadał mniej więcej połowę. Miałam takie momenty że jak zaczynal przesypiać noc to mleko wypływało i budziłam się zalana ale jak to określił ja miałam wypływ mleka etapowo i musiałam dostawiać synka do jednej piersi kilka razy podczas jednego karmienia.

Jeśli chodzi o smoczek to mój ssie go od drugiej doby ale tylko podczas zasypiania. Teraz to już wie że smoczek plus pieluszka równa się sen i nawet nie protestuje. Czasami dam mu smoczek jak troszkę marudzi ale to są wyjątkowe sytuację (np dzisiejsze szczepienie).

Jeżeli chodzi o spanie to w dzień jak mam go na oku śpi pod kołderka a w nocy ubieramy spoworek. Oni lubi zdecydowanie być ciepłej okryty i czasami jak w nocy zrobi się chłodniej to się budzi i na ten śpiworek muszę mu dać jeszcze kołderkę i zasypia ponownie.

Morgana jak poduszka? Bo właśnie dziś zastanawiałam się nad jej zakupem?

Czekolada jak tam sprawa z nereczkami? Bo Wy mieliście chyba poszerzone miedniczki tak jak i my.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:34

ty0qs6r.png
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalam i poszłam biegac! Brakowało mi sportu i jak się ładna pogoda zrobiła i widzialam tych wszystkich biegaczy to im pozazdrościlam. Przebiegła 3 km ale id czegoś trzeba zacząć ;)

Wysłany: 6 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Walczymy o zdrowe cycki hihi :) mogłabym odciagac i 30 min na jedną piers a i tak były by pełne.. wiem, ze tak długo nie wolno..

Mam za to kryzys.. z otoczeniem. Wszyscy mnie tak wkurzaja. Moja mama z czarnowidztwem pt. nie upuść albo nie przygniec małego.. teściowa przyszła i zaczęła go bujać. A mnie szlag trafia. Nie chce tych wszystkich odwiedzin. Jutro też się teściowie zapowiedzieli już do domu jak wyjdziemy. O Ile wyjdziemy. Chciałabym wyłączyć telefon i nikogo przez najblizszy czas nie wpuszczać. Już powiedziałam, ze w środę nie ma opcji i nikt nie przychodzi. Nikt. I wiecie co.. ja jestem pewna, ze najlepiej zaopiekuję się synkiem a jak usłyszę choć jedną zlota radę to bede gryzla. A jak pomyślę, ze wszyscy będą go brali na ręce to mi się płakać chce.. to te hormony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:50

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 6 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    a przed odciągnięciem robisz ciepły okład albo bierzesz ciepły prysznic? Mi to pomogło. Ogrzewałam pierś jakieś 10 minut i potem przykładałam synka lub odciągałam laktatorem. W końcu udało mi się udrożnić kanalik, ale w nocy i tak miałam gorączkę :-(
    Ciężko mi w szpitalu z ogrzewaniem. Tylko odciagam i chlodze. Zaraz poproszę paracetamol.. bo tylko to mi zaproponowaly

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko a jaki masz lakt?? Bo ja canpol elektr i nie daje rady- musze wypożyczyć szpitalny :( ja ściągam max 60..

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko. My siedzieliśmy z żółtaczką, 2,5doby naświetlania.
    To hormony ale i zaborczość, ja mam tylko kilka osób które akceptuje jak dotykają Adasia na inne aż mnie trzęsie :D musisz powiedzieć rodzinie że nie chcesz odwiedzin.
    A co do kp u nas też nie było lekko. Młody wisiał non stop na piersi, dokarmiałam mm, nawału nie miałam. A teraz już chyba od miesiąca jesteśmy tylko na kp.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ja w szpitalu chciałam ściągać jak Adaś był naświetlany to ściągałam max 10ml,a przystawiony do piersi jeszcze z niej pił. Tak że lakator nie daje nam pełnego obrazu czy jest mleko czy nie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017

Wysłany: 6 maja 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Czeko a jaki masz lakt?? Bo ja canpol elektr i nie daje rady- musze wypożyczyć szpitalny :( ja ściągam max 60..
    Ciasteczko, ja mam avent. Sciagnelam do tej pory 55ml max. A Ile czasu odciagasz? Tak jak pisze Rubi.. tu też mówią że laktator A pierś to dwie osobne rzeczy..

Rubi, chociaż wam te dzieci na piersiach wisialy.. bo mój nie umie chwycić brodawki jak Ja mu podaje A teraz przy tych wielkich piersiach to w ogóle nie ma opcji..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 6 maja 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi,obawiam się, ze u nas będzie to samo. I z zaborczoscia i Z zoltaczka..

Jeszcze odpowiem na pytanie dotyczące nerek ale jutro, bo jutro dopiero konsultacja

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ciężko mi w szpitalu z ogrzewaniem. Tylko odciagam i chlodze. Zaraz poproszę paracetamol.. bo tylko to mi zaproponowaly
    To może uda Ci się iść pod gorący prysznic, mi rozgrzanie pomagało. Ja brałam ibuprofen bo on działa przeciwgorączkowe ale równie przeciw zapalnie (a paracetamol nie) trzymaj się Kochana, mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej!

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ