Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w weekend majowy miałam focha i wręcz wymusiłam na mężu większe zaangażowanie, bo owszsm zawsze pomagał,ale musiałam mu wszystko mówić. A po takim weekendzie to widzę, że lepiej mu idzie,pewniej się czuje w opiece i ustaliliśmy,że on bedzie kąpał małego
taki męski czas dla nich
-
morganaa wrote:A pamiętasz może co to za krem ?
morganaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Ciasteczko, jesli chcesz zmienic w ogole mleczko z jakis powodow, w sensie cena, sklad, czy jeszcze inne, to mozesz probowac, a jesli jedyne co sklania cie do tej mysli to ulewanie, to mozesz sprobowac, ale akurat tutaj raczej malo prawdopodobne, ze cos sie zmieni... tym bardziej, ze po twoim tez ulewa
to chyba poczekam z tym do wizyty u pediatry ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 22:59
-
Ciasteczko777 wrote:Też skład - ponoć nan opti pro Hmo niezbyt dobre i teraz się martwię
to chyba poczekam z tym do wizyty u pediatry ???
w sumie jedyne co srednio mi sie podoba, to emugulator w ppstaci lecytyny sojowej, ale poza tym jest ok... no i moze to, ze nan ma ogolnie sporo zelaza, co moze prowadzic do niepotrzebnych dolegliwosci brzuszkowych, ale twoj maly dobrze reaguje chyba?
Hipp faktycznie ma lepszy sklad, bo zadnych niepotrzebnych skladnikow, ktore moglyby byc watpliwe i bardzo duzo skladnikow dodatkowych, ktorych w innych mlekach nie zawsze sie uraczy...
Jesli chcesz tak czy inaczej zmienic, to sprobuj i obserwuj jak maly reaguje...
Ja osobiscie zadnej zmiany nie konsultowalam, bo w zasadzie co.lekarka moglaby mi powiedziec? Wrozka nie jest, wiec nie wie jak dziecko zareaguje na nowe mleko, a poza tym moze tylko powiedziec, ze jesli to jest ok mozesz zostawic, jesli chcesz zmienic nie przekonasz sie czy bedzie malemu sluzylo poki nie sprobujeszCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mój M też był z nami tylko 2dni. Miał zaplanowany przestuj w pracy na 2 tygodnie od terminu. Tylko że ja urodziłam 3dni po tp a później tydzień w szpitalu z żółtaczką. Z tym że i tak nie wiele mógł pomóc. Tylko gotował bo ja nie miałam kiedy. Później przy kolkach bardzo pomógł. Był czas że przestał w ogóle pomagać przy małym. A od jakiegoś czasu znów pomaga. Zostawiam ich samych i nie ma wyjścia
-
Iwka-super, gratulacje 😊😊❤❤
Jestesmy po szczepieniu i badaniu. Mały waży juz 5kg, a jest juz teraz wyłącznie na mojej piersi. Szczepionkę w końcu wybraliśmy 6w1. Na Początku skłaniam się ku tradycyjnym, ale poczytałam trochę, przeanalizowałem i wybor padl na 6w1 jednak. Poza tym przerażała mnie liczba wkłuć...😩
Noi mamy naukę motania chusty za sobą 😊😊 Powiem Wam, że to super sprawa 😍❤ Teraz tylko musimy poćwiczyć wiązanie i czekać na ładną pogodę 😃 Jestem zdumiona tym, że nosząc dziecko nie czuje się tego ciężaru-zupełnie jakbym spowrotem miała brzuszek 😉 Taki powrót do ciąży 😉 Żałuję tylko, że wcześniej już nie zaczęliśmy...
Cierpliwa? Z jakiej firmy miałaś chustę? O tradycyjną czy kółkową?Nosicie się jeszcze? Ja skłaniam się ku tradycyjnej z firmy lany lamb-ponoć są sprawdzone i rekomendowane.
Mój mały od jakiegoś czasu bardzo polubił kąpiel, bo w końcu się wyczuliśmy 😉 Na Początku był krzyk i płacz...a wystarczyło żeby był najedzony(min. 20min. przed kąpielą, bo jesli dluzej to już marudzi)miał cieplej w pokoju, woda musi być ok. 39stopni 🙂 Noi od czasu kiedy odkrył, że kąpiel może być fajna, to kyz podczas pielęgnacji fajnie sie wycisza i uspokaja, bo wie co będzie-ze bedzie woda i będzie fajnie 🙂🙂
Na spacerach też super, bo jak jest dobrze najedzony to spi nawet 3-4h...chyba ze jest niedojedzony, to lezy ze smoczkiem w buzce, ale kreci się...najgorzej jak głód go weźmie, to wtedy syrena 😉
Odnośnie trądziku i ciemieniuchy-mały ma delikatne krostki na twarzy, ale na tyle łagodne i niewidoczne ze nic z tym nie robię, poza tym chyba zaczynają mu schodzić...A na ciemieniuchę profilaktycznie stos. olej migdałowy, którym robimy masaz calego cialka przed kapiela - ciemieniuchy nie mamy 💪😌
Temat mężów...no coż byłam dokładnie w tej samej sytuacji co Czeko-błyskawiczny powrót m. do pracy...cały czas na mnie to rzutuje i mam mu to za złe...Zamiast pięknych pierwszych wspólnych chwil z maleństwem to czułam złość i frustracje, głównie na niego...bo poradzić, to sobie poradziłam...nawet w sprawach urzędowych i przygotowaniach do chrzcin-ogarnęłam wszystko 💪 Ale faceci maja inne podejscie i spostrzeżenia jak widać...Z naszych wypowiedzi wynika, że postępują bardzo podobnie. Co Prawda mimo zawalonych pierwszych tygodni przez mojego, to jednak musze przyznac, ze sie angazuje i chociaz pomaga. Tak więc Czeko, Figa, Cierpliwa-mamy podobnie…
Cccierpliwa, Ciasteczko777, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Magnolia, to prawda, chustowanie jest swietne! I nibybtez sie ma dziecko prawie jak na rekach a jednak nic nie czuc
My nosimy sie dalejmielismy chusty LennyLamb i Didymos, teraz juz mamy tylko jedna Lenny i na szybkie akcje nosidlo z chusty Fidella Fusion 2.0 ale nosidlo zakupilam dopiero, jak mala juz potrafila samodzielnie siadac...
Chusty zawsze wybieram tradycyjne i tkane...
Kolkowe sa fajne na szybka akcje, ale na dluzsze noszenie nie bardzo, bo obciaza tylko jedno ramie i w niej faktycznie czuc pozniej to obciazenie...
U nas przy wkladaniu do nosidla i motaniu w chusye czasem jest protest i marudzenie, ale jak juz jestesmy gotowe mala zachwycona...
Ostatnio caly spacer 1,5h przenosilam ja w chuscie...
A nie zlicze ike razy chusta pomogla mi w blyskawicznym uspaniu malejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:15
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
morganaa wrote:Agaaa co robisz z tą brodą?jak z tymi krostkami od śliny walczyć?
ja to przemywam przegotowaną wodą i smaruje sudocremem na przemian z bambino delikatną warstwę i powiem ci, że robię tak dopiero od 3 dni, ale widzę poprawę
U nas kolejna "ciężka" noc.... Mała się budziła co 1.5h ;/ jedyny plus dzisiejszej nocki, że jak ją odłożyłam do łóżeczka rozbudzoną (po zmianie pieluchy) po 3 to chwile się pokręciła i zasnęła do 5 ;p potem wzięłam ją do siebie na jedzenie i o 6.30 koniec laby ;] teraz ma drzemkę a raczej już jej koniec bo słyszę, że już się kręci a padła o 9 więc za długo to mi nie pospała....
-
Dziewczyny mam do Was takie pytanie czy warto wynajmować położna do porodu? My będziemy rodzic w szpitalu bielańskim w Warszawie i właśnie zastanawiamy się nad tym..
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Morgana faktycznie duży
u nas 6,7 i 60cm
Gosia ja miałam opłaconą położną i nie żałuję. Miałam z nią kontakt przed porodem i po. Bardzo mi pomogła w czasie porodu. I dla mnie było ważne że wiedziałam z kim będę rodzić i poznałyśmy sie przed porodem. A jak dostałam bóli to zadzwoniłam do niej o 5 rano i odrazu odebrała, mówiła co robić i kiedy jechać do szpitala a w szpitalu już na mnie czekali zanim ona dojechała. Ja rodziłam w Pruszkowie. -
Ja nie miałam wynajętej położnej. Trafiłam na fantastyczną położna, a poród bardzo dobrze wspominam. Ale nie powiem, miałam ogromne obawy na kogo trafię. Bo jednak od jej podejścia bardzo dużo zależy. Moja mnie mobilizowała, słuchała i pytała o zgodę na wszystko. Czułam się bezpiecznie a o to właśnie chodzi.
-
nick nieaktualnyByliśmy na sesji
było super -3 godz ale młody to anioł
i był też aktywny/ i nic nie płakał
Niestety nockę mieliśmy słaba i poszliśmy spac o 5.. ja mam oczy na zapałki
Też chce nosić w chustach - od kiedy można????
Odnośnie ciemieniuchy - to trzeba zapobiegać czy co działać po?
Nie miałam położnej bo mogła być tylko 1 osoba podczas porodu - czyli ojciecu mnie były aż 2 zmiany położnych (18’godzin porodu) i położnych było z 4-5 łącznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:57
-
morganaa wrote:dzięki.
my już po szczepieniu - było strasznie, mały strasznie płakał. Teraz śpi, po ostatnim szczepieniu cały dzień przespał, zobaczymy jak będzie teraz.
waży 7350g, a mierzy 69,5 - dziecko gigant
Ogólnie moje dziecko chodzi spać z kurami i budzi się coraz wcześniej. Zawsze o 19 juz śpi i przeważnie wstawała o 7, potem 6.30, 6, a od tygodnia o 5 rano jest już rozćwierkana jak wróbelek i chichra się na głos do karuzeli nad łóźeczkiem... 😃Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Moja położna wspusciła na porodówke moją mamę na chwile a później jak kangurowałam już też. Choć normalnie tego nie robią
(rodziłam z mężem).
Ciężko zapobiegać, raczej coś sie robi jak już ciemieniucha jest. Ale pewnie że można natłuścić skórę . U nas wystarczy jak podczas kąpieli umyje główkę płynem do kąpieli i po myciu troche poczesze i prawie nie ma.
Ciasteczko super że sesja sie udała!
Adaś może i chodzi spać o 20 ale dalej mamy pobudki co godzine lub 2 albo nawet co pół, i to nie koniecznie na jedzenie, nie budzi sie ale płaczę i kręci sie przez sen... Może to skok, tak sobie wmawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 17:07
-
nick nieaktualnyGosia, ja nie miałam prywatnej położnej do porodu i nie żałuję. W czasie mojego porodu byłam jedyna rodzaca na porodówce, położna była na swoim stanowisku, miała podgląd u siebie na ktg, które miałam cały czas podłączone, zaglądała do mnie ck jakiś czas żeby sprawdzić postęp porodu albo zaproponować coś co miało mi pomóc w rdzeniu sobie ze skirczami i dla mnie to było wystarczające. Rodziłam na Starynkiewicza.
Cdl z której pomocy korzystałam po powrocie do domu pracuje w bielanskimWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 18:01
-
nick nieaktualnyJvm wrote:Chyba się nie da
Ale w tych dzielnicach pewnie będzie masakra, mi też najbardziej pasuje morena, ale tam mieszka i tamtędy jedzie do pracy tyle ludzi, że stwierdziłam, że bez sensu nawet próbować.kocham Gdańsk
Masakra ...