Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:17

Iwkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jak samopoczucie?? ktos jeszcze czeka na swoja pocieche ?? ja zaczynam 34 tydzień

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wszystko w porządku?
    My dzis po kontroli, dr twierdzi ze tak ładnie idzie nam ta ciąża ze dotrwamy do terminu wrzesniowego. Teraz mam kontrole 4.9. Czy ktoś poza mną i Vaina czeka na swojego maluszka?

Vaina lubi tę wiadomość

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Gosia jak Twoja królewna? Jak sie czujesz? Co z kp?
    Ja się czuje ogólnie dobrze, mała daje w miarę pospać wiec jest ok. A mała jest cudowna, jedynie mamy teraz sporo jeżdżenia po lekarzach z mała bo zauważyliśmy ze drży jej nóżka byliśmy już u neurologa i mamy tonę badan do zrobienia przed szczepieniami. Lekarz stwierdził zbyt duże napięcie mięśniowe ale musimy zrobić usg główki i eeg by wykluczyć inne choroby, ale wszystkie badania będą zrobione praktycznie w ciągu tygodnia. A karmimy się mm mała nie chciała już mojej piersi a ja niestety jak mąż wrócił do pracy nie miałam kiedy ściągać pokarmu. A jak tam Ty się czujesz ? Już wyprawka gotowa?

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Ja się czuje ogólnie dobrze, mała daje w miarę pospać wiec jest ok. A mała jest cudowna, jedynie mamy teraz sporo jeżdżenia po lekarzach z mała bo zauważyliśmy ze drży jej nóżka byliśmy już u neurologa i mamy tonę badan do zrobienia przed szczepieniami. Lekarz stwierdził zbyt duże napięcie mięśniowe ale musimy zrobić usg główki i eeg by wykluczyć inne choroby, ale wszystkie badania będą zrobione praktycznie w ciągu tygodnia. A karmimy się mm mała nie chciała już mojej piersi a ja niestety jak mąż wrócił do pracy nie miałam kiedy ściągać pokarmu. A jak tam Ty się czujesz ? Już wyprawka gotowa?

Ojoj to nie fajnie ze tyle badań Was czeka, oby z małą było wszystko ok. Ja w te upały to ledwo żyje niestety, dużo spie w ciagu dnia. Wyprawka prawie gotowa, szyje teraz dla małej kocyki i poszewki na pościel. Piore ubranka i niebawem spakuje torbe do szpitala:-)

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Ojoj to nie fajnie ze tyle badań Was czeka, oby z małą było wszystko ok. Ja w te upały to ledwo żyje niestety, dużo spie w ciagu dnia. Wyprawka prawie gotowa, szyje teraz dla małej kocyki i poszewki na pościel. Piore ubranka i niebawem spakuje torbe do szpitala:-)
    Kurczę już za chwile będzie córeczka z Wami ❤️ Cudownie. Ja tez tak miałam ze na samej końcówce dużo spałam i ledwo żyłam bo byłam już spuchnięta jak balon. U nas najlepiej sprawdzają się kocyki bambusowe polecam :)

Motylek1313 lubi tę wiadomość

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dzis nadal jestem rownie szczesliwa, a moj synek leży obok mnie.

P.s. wazymy juz 8 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:47

Zizu87, Marin, MagNolia55, klamka, Motylek1313, Iwkaaa, Cccierpliwa, Rubi27, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, a na tą rocznicę Szymon zaczął sam sie obracac z pleców na brzuch. Koniec z pozostawianiem dziecka na kanapie.

Zizu87, Marin, MagNolia55, Cccierpliwa, morganaa, Rubi27, klamka lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, Motylek-końcówka jest bardzo emocjonująca ❤ Cierpliwości i dobrego samopoczucia dla Was 😘

Morgana-udanego wypoczynku 😘 Czyli jednak wschodnia Polska ;) My przeważnie wybieramy zachodnie tereny, ponieważ z wlkp. znacznie bliżej, czy np. do Szklarskiej, czy nad zachodnie wybrzeże 😉

Ciasteczko-przykro mi z powodu zum. Zdrówka dla Mareczka 😘😘

Klamka-no to super dałyście radę z tym weselem. Brawo.

My generalnie w tym roku 3 wesela i 4 18stki. Z dwóch wesel zrezygnowaliśmy w ramach poprawin, na których mały się super sprawdził. Na kolejne idziemy, ale mały będzie w pokoju, w hotelu z kimś do opieki. Natomiast na 18stkach udało nam się wytrwać dzięki wózkowi i unikaniu głośnej muzyki-pobawić się nie pobawiliśmy, ale komfort synka najważniejszy :)

U nas lato w pełni, dużo odwiedzin znajomych, spedzanie czasu na dworze, na łonie natury :)Czas spedzamy między domem a jeziorem i campingiem ;) Wakacji niestety w tym roki nie planujemy specjalnie. Szykuje nam się jedynie weekendowy wypad nad morze do Jarosławca i moze w międzyczasie zwiedzanie weekendowe Wrocławia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 06:42

klamka, Motylek1313 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dzis nadal jestem rownie szczesliwa, a moj synek leży obok mnie.

P.s. wazymy juz 8 kg

Figa ❤❤ Duzy juz Szymuś, szok 😍

U nas 2 tyg. temu było 6100g.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    A, a na tą rocznicę Szymon zaczął sam sie obracac z pleców na brzuch. Koniec z pozostawianiem dziecka na kanapie.

😘😘👏👏🙈

U nas to samo od 3 tygodni...przez to zwiekszyło się też ulewanie...bo wiadomo zadużo na pleckach już nie poleży.

Dodatkowo zmiarkował hopsanie na nóżkach. Nie wiem czy to nie za wcześnie, ale nie idzie się obejść, ciagle próbuje na nózki jak jest na kolanach. Do tego kwiczy i chichra się niemiłosiernie przy tym, uuuuwielbia 🙂🙂

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, kloc mi rośnie taki, nie ma jeszcze skończonych 4 mc i juz 8kg. A nosić na rękach trzeba :).
    Co go gdzieś poloze, to hop na brzuch się przekreca i szczesliwy i taki dumny leży. Zawsze się przy tym obzyga i za chwilę ryczy, bo probuje pelzac a mu nie wychodzi. Ale parę minut triumfu jest. Tylko nie mogę go samego zostawiać - na.lozku i kanapie się boję ze sie sturla, a na podłodze jak się obruci na brzuch to muszę zaraz ratować bo nie wie co ze sobą dalej na tym brzuchu zrobić i ryczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 08:47

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa super postęp u maluszka już z pleców na brzuch. Zdolny maluszek.
    My mamy w połowie sierpnia szczepienie wtedy się dowiem ile waży mała ależ jestem ciekawa 🙉

Moja mała już też lepiej z trzymaniem główki i ostatnio też się okręciła ze 2 razy ale z brzucha na plecki także ćwiczymy działamy dalej. Tyle że kciuk dalej ssie :( Ale kupiłam sobie książkę za radą położnej "Najszczesliwsze dziecko w okolicy" i tam piszą że to niby normalne w okolicach 3 4 msc ale nie piszą jak tego oduczyć i czy w ogóle oduczyć.
    Mała jak leży to tak fajnie już fika kopie tymi nóżkami że hej łapie stópki i no i śmieje się na głos każdego dnia inaczej. Tata bierze ją i ręce i lata samolotem po całym mieszkaniu ale się cieszy,a jak się ojciec zmęczy i nie daj Boże położy to koniec świata płacz na całą chatę ale staram się za każdym razem mówić jej co będę robić ostrzegać że teraz np ją odłóże albo że idziemy zmienić pampersa albo że będziemy mieli gości żeby wiedziała co ją czeka bo niby tak powinno mówić się do dziecka i mam wrażenie że jest mniej płaczliwa i nie boi się wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:43

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaa cudownie jest obserwować postepy i radość dziecka :) Super, że tak się bawicie z córeczka. Moj synek zaczął ssać kciuka od ok. Tygodnia :( wczesniej nie chcial ani smoka ani kciuka. Narazie nic z tym nie robię, mam nadzieję że samo minie albo będę oduczac jak trochę podrosnie.

Iwkaaa lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaraz zacznę wszystko czytać wtecz, ciekawe czy mi się uda :) Dawno mnie nie było. Dziś zrobiliśmy sobie z Synem dzień lenia i spaliśmy do 12 i reszta dnia w piżamie :D "Spaliśmy" bo wiecie.. Dla matki to drzemki między cycem i marudzeniem ale i tak ekstra!

Mały rozwija się w zawrtonym tempie.. Czasem się zastanawiam kiedy, jak?? Robi już piękne obroty z pleców na brzuch praktycznie bez żadnego wysiłku i już umie sam wyciągnąć spod brzuszka tą rękę, która do tej pory go blokowała. Dziś pierwszy raz chwycił zabawkę na macie edukacyjnej. A wiercipiętek taki.. Cierpliwa zrozumie :D Robi obroty 360 w sekundę.. A o pełzaniu nie wspomnę.. Kładę go na plecach na macie a minutę później jest na brzuchu poza matą w zupełnie innym kierunku niż go położyłam.. Zastanawiam się kiedy zacznie raczkować, bo widać, że bardzo chce się przemieszczać.

Necia, byliśmy na konsultacji w poradni nefrologicznej. Mamy być pod stałą opieką. Usg co 3 miesiące. Poszerzenie miedniczki mamy poniżej 10mm, więc nie jest źle. W pt mamy usg, w przyszłym tygodniu konsultacja z wynikiem usg i z wynikiem badania moczu. A jak u Was sytuacja?

Klamka jak wrażenia po locie? Jak organizacyjnie? Spoko? Nie stresowaliście się? Brawo dla Was :)

Ciasteczko, my nic nie ściągamy.. To w końcu trzeba czy nie wolno...? Każdy mówi coś innego.. Co to ZUM? Zaraz wygoogluję.. EDIT: Doczytałam..

Iwka, co do kciuka.. My walczymy z całymi dłońmi.. Wkłada do buzi całe palce.. Dosłownie przed chwilą jak zaczynałam to pisać to włożył palce tak głęboko, że aż ulał.. Staramy się zamieniać palce na smoczka ale palce smaczniejsze.. I ślini się przy tym niesamowicie.. Aż mu czasem kapie ślina z buzi.. Mama opowiadała, że mój brat ciućkał kciuka do 6 roku życia aż miał rany, musiała leczyć, próbowała wszystkiego.. Ale nic nie działało.. Tego wolałabym uniknąć..

Buko, jak sytuacja z mężem? Czy jest poprawa czy raczej zmierza to w jednym kierunku?

Za miesiąc mamy ślub! Ale zleciało.. Zaczynają się stresy czy oby na pewno będę ładnie wyglądała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 12:49

Iwkaaa lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mały Gamoniek uwielbia TV.. Muszę wyłączać, bo tak się obkręca, żeby tylko widzieć telewizor i ogląda :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, mój nie łapie stópek.. Powinien już?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko,mój tez nie łapie stóp a jest miesiąc starszy. każde dziecko rozwija się w swoim tempie My dopiero zaczęliśmy obracać się na brzuszek. też Jak zobaczyć TV to od razu glowa w tamta stronę, dlatego mam wyłączony i nie oglądam.

Na pewno będziesz wyglądać pieknie! To masz teraz miesiąc przygotowan, zleci szybciutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:26

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko nie wiem czy powinien już ale ja jak kładłam mają na swoich udach twarzą do mnie do zabawy to pokazałam jej kiedyś kolana potem uda potem stopy i tak zaczęła po kolei za te części ciała łapać.
    Ale z kolei moja mała nie obraca się sama na brzuszek...
    Pięści to już sama dawno ssała a teraz ten kciuk.... Próbuje walczę zobaczymy.

Dziewczyny a jak to jest z tymi obrotami który ma być jako pierwszy plecy-brzuch czy brzuch-plecy i czy Wy pokazujecie małym czy sami robią?

Moja mała też ciekawa tv i na również wyłączam mało już co oglądam i w sumie dobrze wolę spędzać czas z małą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:24

2024-powrót do gry
    10.2024 2 transfer 👎
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko a ile śpi twój mały? Moja mała ma rano dłuższą drzemkę około 3h i ze 3 w ciągu dnia po 1 - 1.5h ogólnie aktywna między drzemkami karmieniem jest około 1.5h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:18

2024-powrót do gry
    10.2024 2 transfer 👎
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ