Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Motylek1313 wrote:Gosia jak Twoja królewna? Jak sie czujesz? Co z kp?
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
gosia1992 wrote:Ja się czuje ogólnie dobrze, mała daje w miarę pospać wiec jest ok. A mała jest cudowna, jedynie mamy teraz sporo jeżdżenia po lekarzach z mała bo zauważyliśmy ze drży jej nóżka byliśmy już u neurologa i mamy tonę badan do zrobienia przed szczepieniami. Lekarz stwierdził zbyt duże napięcie mięśniowe ale musimy zrobić usg główki i eeg by wykluczyć inne choroby, ale wszystkie badania będą zrobione praktycznie w ciągu tygodnia. A karmimy się mm mała nie chciała już mojej piersi a ja niestety jak mąż wrócił do pracy nie miałam kiedy ściągać pokarmu. A jak tam Ty się czujesz ? Już wyprawka gotowa?
Ojoj to nie fajnie ze tyle badań Was czeka, oby z małą było wszystko ok. Ja w te upały to ledwo żyje niestety, dużo spie w ciagu dnia. Wyprawka prawie gotowa, szyje teraz dla małej kocyki i poszewki na pościel. Piore ubranka i niebawem spakuje torbe do szpitala:-) -
Motylek1313 wrote:Ojoj to nie fajnie ze tyle badań Was czeka, oby z małą było wszystko ok. Ja w te upały to ledwo żyje niestety, dużo spie w ciagu dnia. Wyprawka prawie gotowa, szyje teraz dla małej kocyki i poszewki na pościel. Piore ubranka i niebawem spakuje torbe do szpitala:-)
Motylek1313 lubi tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dzis nadal jestem rownie szczesliwa, a moj synek leży obok mnie.
P.s. wazymy juz 8 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:47
Zizu87, Marin, MagNolia55, klamka, Motylek1313, Iwkaaa, Cccierpliwa, Rubi27, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
Vaina, Motylek-końcówka jest bardzo emocjonująca ❤ Cierpliwości i dobrego samopoczucia dla Was 😘
Morgana-udanego wypoczynku 😘 Czyli jednak wschodnia Polska My przeważnie wybieramy zachodnie tereny, ponieważ z wlkp. znacznie bliżej, czy np. do Szklarskiej, czy nad zachodnie wybrzeże 😉
Ciasteczko-przykro mi z powodu zum. Zdrówka dla Mareczka 😘😘
Klamka-no to super dałyście radę z tym weselem. Brawo.
My generalnie w tym roku 3 wesela i 4 18stki. Z dwóch wesel zrezygnowaliśmy w ramach poprawin, na których mały się super sprawdził. Na kolejne idziemy, ale mały będzie w pokoju, w hotelu z kimś do opieki. Natomiast na 18stkach udało nam się wytrwać dzięki wózkowi i unikaniu głośnej muzyki-pobawić się nie pobawiliśmy, ale komfort synka najważniejszy
U nas lato w pełni, dużo odwiedzin znajomych, spedzanie czasu na dworze, na łonie natury :)Czas spedzamy między domem a jeziorem i campingiem Wakacji niestety w tym roki nie planujemy specjalnie. Szykuje nam się jedynie weekendowy wypad nad morze do Jarosławca i moze w międzyczasie zwiedzanie weekendowe WrocławiaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 06:42
klamka, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
Figa88 wrote:A, a na tą rocznicę Szymon zaczął sam sie obracac z pleców na brzuch. Koniec z pozostawianiem dziecka na kanapie.
😘😘👏👏🙈
U nas to samo od 3 tygodni...przez to zwiekszyło się też ulewanie...bo wiadomo zadużo na pleckach już nie poleży.
Dodatkowo zmiarkował hopsanie na nóżkach. Nie wiem czy to nie za wcześnie, ale nie idzie się obejść, ciagle próbuje na nózki jak jest na kolanach. Do tego kwiczy i chichra się niemiłosiernie przy tym, uuuuwielbia 🙂🙂 -
No, kloc mi rośnie taki, nie ma jeszcze skończonych 4 mc i juz 8kg. A nosić na rękach trzeba .
Co go gdzieś poloze, to hop na brzuch się przekreca i szczesliwy i taki dumny leży. Zawsze się przy tym obzyga i za chwilę ryczy, bo probuje pelzac a mu nie wychodzi. Ale parę minut triumfu jest. Tylko nie mogę go samego zostawiać - na.lozku i kanapie się boję ze sie sturla, a na podłodze jak się obruci na brzuch to muszę zaraz ratować bo nie wie co ze sobą dalej na tym brzuchu zrobić i ryczyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 08:47
-
Figa super postęp u maluszka już z pleców na brzuch. Zdolny maluszek.
My mamy w połowie sierpnia szczepienie wtedy się dowiem ile waży mała ależ jestem ciekawa 🙉
Moja mała już też lepiej z trzymaniem główki i ostatnio też się okręciła ze 2 razy ale z brzucha na plecki także ćwiczymy działamy dalej. Tyle że kciuk dalej ssie Ale kupiłam sobie książkę za radą położnej "Najszczesliwsze dziecko w okolicy" i tam piszą że to niby normalne w okolicach 3 4 msc ale nie piszą jak tego oduczyć i czy w ogóle oduczyć.
Mała jak leży to tak fajnie już fika kopie tymi nóżkami że hej łapie stópki i no i śmieje się na głos każdego dnia inaczej. Tata bierze ją i ręce i lata samolotem po całym mieszkaniu ale się cieszy,a jak się ojciec zmęczy i nie daj Boże położy to koniec świata płacz na całą chatę ale staram się za każdym razem mówić jej co będę robić ostrzegać że teraz np ją odłóże albo że idziemy zmienić pampersa albo że będziemy mieli gości żeby wiedziała co ją czeka bo niby tak powinno mówić się do dziecka i mam wrażenie że jest mniej płaczliwa i nie boi się wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:43
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Iwkaa cudownie jest obserwować postepy i radość dziecka Super, że tak się bawicie z córeczka. Moj synek zaczął ssać kciuka od ok. Tygodnia wczesniej nie chcial ani smoka ani kciuka. Narazie nic z tym nie robię, mam nadzieję że samo minie albo będę oduczac jak trochę podrosnie.
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, zaraz zacznę wszystko czytać wtecz, ciekawe czy mi się uda Dawno mnie nie było. Dziś zrobiliśmy sobie z Synem dzień lenia i spaliśmy do 12 i reszta dnia w piżamie "Spaliśmy" bo wiecie.. Dla matki to drzemki między cycem i marudzeniem ale i tak ekstra!
Mały rozwija się w zawrtonym tempie.. Czasem się zastanawiam kiedy, jak?? Robi już piękne obroty z pleców na brzuch praktycznie bez żadnego wysiłku i już umie sam wyciągnąć spod brzuszka tą rękę, która do tej pory go blokowała. Dziś pierwszy raz chwycił zabawkę na macie edukacyjnej. A wiercipiętek taki.. Cierpliwa zrozumie Robi obroty 360 w sekundę.. A o pełzaniu nie wspomnę.. Kładę go na plecach na macie a minutę później jest na brzuchu poza matą w zupełnie innym kierunku niż go położyłam.. Zastanawiam się kiedy zacznie raczkować, bo widać, że bardzo chce się przemieszczać.
Necia, byliśmy na konsultacji w poradni nefrologicznej. Mamy być pod stałą opieką. Usg co 3 miesiące. Poszerzenie miedniczki mamy poniżej 10mm, więc nie jest źle. W pt mamy usg, w przyszłym tygodniu konsultacja z wynikiem usg i z wynikiem badania moczu. A jak u Was sytuacja?
Klamka jak wrażenia po locie? Jak organizacyjnie? Spoko? Nie stresowaliście się? Brawo dla Was
Ciasteczko, my nic nie ściągamy.. To w końcu trzeba czy nie wolno...? Każdy mówi coś innego.. Co to ZUM? Zaraz wygoogluję.. EDIT: Doczytałam..
Iwka, co do kciuka.. My walczymy z całymi dłońmi.. Wkłada do buzi całe palce.. Dosłownie przed chwilą jak zaczynałam to pisać to włożył palce tak głęboko, że aż ulał.. Staramy się zamieniać palce na smoczka ale palce smaczniejsze.. I ślini się przy tym niesamowicie.. Aż mu czasem kapie ślina z buzi.. Mama opowiadała, że mój brat ciućkał kciuka do 6 roku życia aż miał rany, musiała leczyć, próbowała wszystkiego.. Ale nic nie działało.. Tego wolałabym uniknąć..
Buko, jak sytuacja z mężem? Czy jest poprawa czy raczej zmierza to w jednym kierunku?
Za miesiąc mamy ślub! Ale zleciało.. Zaczynają się stresy czy oby na pewno będę ładnie wyglądałaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 12:49
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
Aha i mały Gamoniek uwielbia TV.. Muszę wyłączać, bo tak się obkręca, żeby tylko widzieć telewizor i ogląda
-
Czeko,mój tez nie łapie stóp a jest miesiąc starszy. każde dziecko rozwija się w swoim tempie My dopiero zaczęliśmy obracać się na brzuszek. też Jak zobaczyć TV to od razu glowa w tamta stronę, dlatego mam wyłączony i nie oglądam.
Na pewno będziesz wyglądać pieknie! To masz teraz miesiąc przygotowan, zleci szybciutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:26
-
Czoko nie wiem czy powinien już ale ja jak kładłam mają na swoich udach twarzą do mnie do zabawy to pokazałam jej kiedyś kolana potem uda potem stopy i tak zaczęła po kolei za te części ciała łapać.
Ale z kolei moja mała nie obraca się sama na brzuszek...
Pięści to już sama dawno ssała a teraz ten kciuk.... Próbuje walczę zobaczymy.
Dziewczyny a jak to jest z tymi obrotami który ma być jako pierwszy plecy-brzuch czy brzuch-plecy i czy Wy pokazujecie małym czy sami robią?
Moja mała też ciekawa tv i na również wyłączam mało już co oglądam i w sumie dobrze wolę spędzać czas z małąWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:24
2024-powrót do gry
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Czoko a ile śpi twój mały? Moja mała ma rano dłuższą drzemkę około 3h i ze 3 w ciągu dnia po 1 - 1.5h ogólnie aktywna między drzemkami karmieniem jest około 1.5h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:18
2024-powrót do gry
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer