Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie robiliśmy badań w kierunku refluksu, miał jedynie USG brzucha, ale wszystko było ok, choć nie wiem czy refluks by "pokazało", póki co syrop. ulewa przy nie mniej.

nie wykluczam, że to na zęby albo alergia. nie ma żadnych innych objawów także póki co biorę to na spokojnie. ten kaszel raczej nie sprawia mu bólu, bo żadnych zmian w zachowaniu przy kaszlu nie ma - nie denerwuje się jak kaszle, nie płacze, po prostu zakaszle i wraca do zabawy, ale w nocy nie kaszle wcale.

mbnotr8.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Vaina wszystko w porzadku?
    Tak w porządku, dzięki że pytasz :) Po prostu nie miałam ostatnio czasu i wybaczcie, ale nie dam rady was nadrobić.
    Wreszcie zaczełam pracę nad wyprawką. Właśnie siedzę na necie i kompletuję zakupy na allegro :)
    Idę teraz w czwartek do ginekologa i zobaczymy co mi powie :) Mam nadzieję że powie że coś się zaczyna szykować, bo własnie w czwartek mam ciążę donoszoną :) A moje stpy i ręce do kołki, w nocy budzi mnie drętwienie rąk bo tak popuchły :/
    A jak u Ciebie?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    nie robiliśmy badań w kierunku refluksu, miał jedynie USG brzucha, ale wszystko było ok, choć nie wiem czy refluks by "pokazało", póki co syrop. ulewa przy nie mniej.

nie wykluczam, że to na zęby albo alergia. nie ma żadnych innych objawów także póki co biorę to na spokojnie. ten kaszel raczej nie sprawia mu bólu, bo żadnych zmian w zachowaniu przy kaszlu nie ma - nie denerwuje się jak kaszle, nie płacze, po prostu zakaszle i wraca do zabawy, ale w nocy nie kaszle wcale.
    Morgana u nas było identycznie. Kaszel i żadnych innych objawów, dziecko wesołe, aktywne, w nocy spokój. Kontrole u pediatry nic nie wykazały, mieliśmy inhalacje. Nim się kaszel w pełni wyciszył to trwało to ok 3 tyg. I co się okazało? Wyszły górne jedynki. Mam nadzieję że u Karola to również zęby.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:

Potwierdzam Morgana. U nas mały zaczął kasłać nagle w ciągu dnia. W nocy sporadycznie się zdążyło a w dzień dosyć często. Okazało się że wyszły mi dwie dolne jedynki. Byłam u pediatry bo miał szczepienie akurat wtedy i osłuchowo czysto. Pediatra potwierdziła że przy żabkach produkowana jest większa ilość śliny która może powodować takie kaslanie. Ona to jakoś tłumaczyła ale zabij mnie nie pamiętam jaki to miało związek.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieje, że to zęby

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, jesli nic wiecej mu nie dolega to naoewno nic zlego ;) tez najbardziej stawiam na zabki

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Tak w porządku, dzięki że pytasz :) Po prostu nie miałam ostatnio czasu i wybaczcie, ale nie dam rady was nadrobić.
    Wreszcie zaczełam pracę nad wyprawką. Właśnie siedzę na necie i kompletuję zakupy na allegro :)
    Idę teraz w czwartek do ginekologa i zobaczymy co mi powie :) Mam nadzieję że powie że coś się zaczyna szykować, bo własnie w czwartek mam ciążę donoszoną :) A moje stpy i ręce do kołki, w nocy budzi mnie drętwienie rąk bo tak popuchły :/
    A jak u Ciebie?

To dretwienie rak to ja mam juz od jakiegos czasu. Rece mi tez puchna tak ze palce jak kołki, stopy mniej mi dokuczaja mimo ze puchna. Moj dr stwierdzil ze ja dotrwam do konca bo moja ciaza przebiega jak normalna fizjologiczna, wizyte mam dopiero 4.9 na pare dni przed terminem.
    Ja teraz piore i prasuje wyprawke plus zaczelam szykowac se torbe do szpitala.
    Strasznie duzo spie w ciagu dnia, jakos szybko konczy mi sie bateria. A masz skorcze przepowiadajace juz?
    Bo mi sie zdarzaja, w nieregularnych odstepach czasu.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak wyniki małej?

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Gosia jak wyniki małej?
    Eeg we śnie chyba nic nie wykryło będę miała konsultacje w piątek z neurologiem to mi wytłumaczy wynik badania bo nie ogarniam tych skrótów lekarskich, a tak to w piątek po 13 mamy usg główki a po 18 godz wizytę u neurologa wiec będziemy wiedzieć co i jak. Ale najważniejsze jest to ze mało kiedy już drży nóżka.

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    To dretwienie rak to ja mam juz od jakiegos czasu. Rece mi tez puchna tak ze palce jak kołki, stopy mniej mi dokuczaja mimo ze puchna. Moj dr stwierdzil ze ja dotrwam do konca bo moja ciaza przebiega jak normalna fizjologiczna, wizyte mam dopiero 4.9 na pare dni przed terminem.
    Ja teraz piore i prasuje wyprawke plus zaczelam szykowac se torbe do szpitala.
    Strasznie duzo spie w ciagu dnia, jakos szybko konczy mi sie bateria. A masz skorcze przepowiadajace juz?
    Bo mi sie zdarzaja, w nieregularnych odstepach czasu.
    To długo musisz czekać na kolejną wizytę. Zobaczymy kiedy mi umówi kolejną po jutrzejszej.
    Ja znając swoje szczęście też urodzę we wrześniu :P Raczej dzidzia każe mi czekać po terminie, ale zobaczymy ;)
    Skurczy przepowiadających narazie nie mam. Wyprawka się kompletuje, ostatnie rzeczy kupiłam i czekam na dostawę :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić bo 4 dzień mój 7 tygodniowy Synio nie robi kupki. Wali okropnie śmierdzące bąki i widać, że się spina i probuje coś wydusic ale mu nie idzie i płacze A ja nie wiem jak mu pomóc. Jest tylko na mleku mm Babilon pepti dba + kropelki espumisan lub sab simplex. Wiem, że jak się karmi piersią to dzieci mogą nie robić kupy nawet przez kilka dni ale na mm powinna być codziennie. Taki gowniany temat...

• morganaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    Dziewczyny zaczynam się martwić bo 4 dzień mój 7 tygodniowy Synio nie robi kupki. Wali okropnie śmierdzące bąki i widać, że się spina i probuje coś wydusic ale mu nie idzie i płacze A ja nie wiem jak mu pomóc. Jest tylko na mleku mm Babilon pepti dba + kropelki espumisan lub sab simplex. Wiem, że jak się karmi piersią to dzieci mogą nie robić kupy nawet przez kilka dni ale na mm powinna być codziennie. Taki gowniany temat...

może spróbuj krople dicoflor bądź inny probiotyk. Może też woda pomoże

mbnotr8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    Ja dawalam 1/2 czopka glicerynowego, tylko mój był starszy. Ale może poczytaj od kiedy można je stosować. No ewentualnie może dopajaj woda.. my karmilismy się piersią ale po 4 dniach bez kupki też płakał.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, a może też i inne mamy stosujace BLW, co dawalyscie jako pierwsze? Rubi, pisałaś ze po papkach przeszliscie na Blw. Jak to zrobiliście? teraz i ja mam taki plan ale mój je dziecko jakoś nie łapie. Ugotowałam wczoraj na parze marchew i nie podchodzi. Myslicie ze może być ze za długo je papki i już nie chcę takiego "stalego" pokarmu?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno: szczepilyscie na pneumokoki? Płatną czy tą z NFZ?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Rubi, a może też i inne mamy stosujace BLW, co dawalyscie jako pierwsze? Rubi, pisałaś ze po papkach przeszliscie na Blw. Jak to zrobiliście? teraz i ja mam taki plan ale mój je dziecko jakoś nie łapie. Ugotowałam wczoraj na parze marchew i nie podchodzi. Myslicie ze może być ze za długo je papki i już nie chcę takiego "stalego" pokarmu?
    Po papkach dawałam warzywa takie rozgniecione tylko widelcem. Widziałam że jakoś mega się nie dusi ;) to dostał do rączki kalafiora. Pewnie że nie raz prawie wymiotował. Ale z każdym dniem idzie coraz lepiej. MARIN spróbuj dać batata u nas bardzo smakował i ma inną konsystencję.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    I jeszcze jedno: szczepilyscie na pneumokoki? Płatną czy tą z NFZ?
    Ja szczepilam synka płatna szczepionka.

Jeśli chodzi o jedzenie czegoś innego niż papka to ja próbuję mu dawać rozgniecione owoce no morele albo sliwke. Jakoś mi idzie ale często się zdarza że pociągnie go na wymioty. Dziś dostał.pierwszy raz chrupka kukurydziano-ryzowo jakigiegos tam. Jakoś paplal.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza rzecza "do raczki" byla chrupka kikurydziano-jaglana, pozniej banan, no i ogolnie dawalam na poczatku np pietke chlebka, rozyczke kalafiora, brokula, marchewke, ziemniaczki, miesko na lawaleczki, surowe warzywa typu ogorek zielony, papryka, pomidor, wszelkie owoce w kawaleczki/slupki...
    Ma swoje smaki, nie lubi wszystkiego np u nas batat, dynia, kaszki wszelkie sa na nie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin może poprostu smak sie spodobał. Poprostu proponuj kiedyś zje ;)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Eeg we śnie chyba nic nie wykryło będę miała konsultacje w piątek z neurologiem to mi wytłumaczy wynik badania bo nie ogarniam tych skrótów lekarskich, a tak to w piątek po 13 mamy usg główki a po 18 godz wizytę u neurologa wiec będziemy wiedzieć co i jak. Ale najważniejsze jest to ze mało kiedy już drży nóżka.

Gosia to trzymam kciuki i czekam na jeszcze lepsze nowiny:-) a jak ogolnie mała sie chowa?

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ