Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Vaina a brzuch juz Ci opadł?
    Nie wiem :P Wydaje mi się że tak, i to jakies 2 tygodnie temu, ale ja to z tych mało spostrzegawczych jestem :P
    Żadnych skurczy za to nie mam, miałam kilka razy skurczo-pobolewanie, ale to było z tydzień temu i teraz nic :P A i planujemy wypad weekendowy pod namiot, więc pasuje mi rodzić po weekendzie :P

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Motylku, to suwaczek ci spieszy o tydzien?

Az szok, ze to juz chyba nasze ostatnie watkowe ciaze😱

Cierpliwa, nie suwaczek w porzadku tylko ja sie pomylilam hihi
    chyba tak, choc sadze ze reszta moze byc na innym watku. Znikneła nam truskaweczka, tolerancyjna nic nie wiem co u nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:28

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Nie wiem :P Wydaje mi się że tak, i to jakies 2 tygodnie temu, ale ja to z tych mało spostrzegawczych jestem :P
    Żadnych skurczy za to nie mam, miałam kilka razy skurczo-pobolewanie, ale to było z tydzień temu i teraz nic :P A i planujemy wypad weekendowy pod namiot, więc pasuje mi rodzić po weekendzie :P

Ja nadal mam wysokobrzuch i przez to te zgagi mnie mecza nadal. Ja z torba to zamierzam dopiero zaczac jezdzic od 24.8. Wtedy mam wyprawe z corka na rwanie czterech 8 i 60 ur tescia. Jak na ur cos sie zacznie to luz bo do szpitala mamy wtedy 5 min hihi choc nadal czuje ze to bedzie w terminie we wrzesniu:-) dasz rade spac pod namiotem? Mi to ciezko zejsc z lozka w sypialni a co dopiero by bylo z materaca w namiocie. Poza tym noce sa juz zimne. Podziwiam:-)

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    To ja miałam dokładnie to samo. Niestety ma początku była to prawa ręka a później obie (ale ta prawa była cały czas zdecydowanie gorsza). Już raz o tym pisałam ale pomagało mi ćwiczenie taka piłeczka rehabilitacyjna z wypustkami. Jak mnie ten ból chwytał w nocy to chwilę ściskam i mijało. Możesz spróbować (nie koniecznie musi to być taka pilka).

A przy dziecku tak jak mówisz było to mega dokujące bo wyglądało jakbym nie umiała mi zapiąć głupiego pampersa a ja zwyczajnie nie czułam tych rzepów w ręce. Ale jak ja dałam radę (odwieczna panikara) to też dasz radę a może będziesz miała więcej szczęścia i puści od razu ;)

Necia, staram sie cwiczyc ta reke bez pileczek ale z roznym skutkiem. Raz pomaga a raz nie i musze poprostu wstac i wtedy po chwili odpuszcza. Ja juz teraz czesto musze cos zrobic lewa reka bo prawa wogule gdy zdretwieje nie czuje. Oby poscilo szybciej bo ja to juz tak mam kawal czasu.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś dzisiaj kończy 7 miesięcy 😱
    URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/486ecaf6b9f6debd]486ecaf6b9f6debdmed.jpg[/URL]

Motylek1313, Marin, morganaa, Buko, Vaina, Figa88, klamka, akilegna♥ lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi słodziutki jest:-) i pomyśleć ze juz niebawem i w moim domu zagosci maluszek hihi

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek ciesz sie ostatnimi dniami wolności ;) bo później na nic nie będziesz miała czasu bo będziesz siedzieć i patrzeć godzinami jak Twoje dziecko słodko śpi :)

Motylek1313 lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Motylek ciesz sie ostatnimi dniami wolności ;) bo później na nic nie będziesz miała czasu bo będziesz siedzieć i patrzeć godzinami jak Twoje dziecko słodko śpi :)

Rubi nie szkodzi, czekałam na to baaaardzo długo:-) bedziemy we 3 sie tak gapić, ja, tata i moja, starsza córka hihi

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, niesamowite! A pamietam jak jeszcze sama bylam w ciazy i tutaj pisalam...

Rubi😍 slodkosci!

Motylek1313 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi,słodziak :)

A ja mówiłam,że moje dziecko leniuszek jest... cofam to... 3 dni temu zaczął delikatnie się czołgać a dziś ten wariat po calym pokoju wędruje... ucieka mi pod stół, do kosza z zabawkami jak chcę jakieś inne niz2 na macie, bardzo szybko łapie co i jak i nawet pewniej na rękach się trzyma :)

Kupiłam dziś joie spacerówke :) poprzedni wózek to totalny niewypał :(

mbnotr8.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Ja nadal mam wysokobrzuch i przez to te zgagi mnie mecza nadal. Ja z torba to zamierzam dopiero zaczac jezdzic od 24.8. Wtedy mam wyprawe z corka na rwanie czterech 8 i 60 ur tescia. Jak na ur cos sie zacznie to luz bo do szpitala mamy wtedy 5 min hihi choc nadal czuje ze to bedzie w terminie we wrzesniu:-) dasz rade spac pod namiotem? Mi to ciezko zejsc z lozka w sypialni a co dopiero by bylo z materaca w namiocie. Poza tym noce sa juz zimne. Podziwiam:-)
    To może stąd przeszły mi zagagi, niepomyślałam :)
    Cztery 8 na raz? O matko! Już jej współczuję :/
    Widzę że obie mamy 60 - ty teścia ja teściowej, niecały tydzien przed terminem :) To możesz mu zawsze zafundować prezent :D
    To obie czujemy ten wrzesień, ja coś czuję że u CIebie będzie szybciej niż u mnie. Małą olbrzymem nie jest.
    Namiot to najlepsza opcja, nie trzeba rezerwować nic, jest tani i non stop na powietrzu - syn będzie zachwycony, a śpiwory dobre mamy :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Rubi,słodziak :)

A ja mówiłam,że moje dziecko leniuszek jest... cofam to... 3 dni temu zaczął delikatnie się czołgać a dziś ten wariat po calym pokoju wędruje... ucieka mi pod stół, do kosza z zabawkami jak chcę jakieś inne niz2 na macie, bardzo szybko łapie co i jak i nawet pewniej na rękach się trzyma :)

Kupiłam dziś joie spacerówke :) poprzedni wózek to totalny niewypał :(
    Mi się strasznie podobała spacerówka joie, tylko ta w wózku normalnym była jak najbardziej ok więc szkoda mi było kasy, ale pamiętam jak byłam w niej zakochana. Zresztą bardzo dużo ludzi z nią widuję, oby wam służyła :)
    A jaki mieliście poprzedni wózek?

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Mi się strasznie podobała spacerówka joie, tylko ta w wózku normalnym była jak najbardziej ok więc szkoda mi było kasy, ale pamiętam jak byłam w niej zakochana. Zresztą bardzo dużo ludzi z nią widuję, oby wam służyła :)
    A jaki mieliście poprzedni wózek?

W sklepie polecili nam Bexa Cube - tradycyjny wózek 2w1. Ale źle się prowadzi a spacerowka jest taka nieporęczna i ciężka.

Sporo tych joie jeździ. Pan w sklepie chciał nas namówić na mutsy nexo ale jak wsadziliśmy w wózek Karola to jakoś ciasno tam miał.

mbnotr8.png
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    To może stąd przeszły mi zagagi, niepomyślałam :)
    Cztery 8 na raz? O matko! Już jej współczuję :/
    Widzę że obie mamy 60 - ty teścia ja teściowej, niecały tydzien przed terminem :) To możesz mu zawsze zafundować prezent :D
    To obie czujemy ten wrzesień, ja coś czuję że u CIebie będzie szybciej niż u mnie. Małą olbrzymem nie jest.
    Namiot to najlepsza opcja, nie trzeba rezerwować nic, jest tani i non stop na powietrzu - syn będzie zachwycony, a śpiwory dobre mamy :)

Na pewno od tego:-) ja teraz to juz nie wiem jak duza jest mala bo ostatnie usg bylo ponad 4 tyg temu. Dzis wyjatkowo nie daje mi zasnac, szaleje okropnie. To tez Twoja druga ciaza i masz termin o tydzien szybciej wiec moze bedziesz jednak pierwsza. Ja zaczynam sie troche strachac, bo to juz tak blisko.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, po naprawdę ciężkim początku teraz to naprawdę słodziak ;)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu tak cicho w ten wikend?

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis zaliczylysmy bilans...
    Mia 9550g i 75,5cm :D

Marin, Iwkaaa, klamka lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi nasze dzieci w tym samym wieku a nasz nie siedzi nie raczkuje. Jedyne co to się obraca. Straszny leniwiec

ty0qs6r.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakoś mniej się udzielam, gdyż czasu przy wymagającym szkrabie coraz mniej. Mały zrobił się bardzo ruchliwy- okręcanie nie robi mu już żadnych problemów, robi to bardzo płynnie, do tego stopnia że potrafi na jednej rączce i przedramieniu oprzeć się i podnieść o 45stopni 😱 Poza Tym nie ma już mowy o tym, by poleżał na brzuszku dłużej niż 5 sekund 😏 Tak więc wszelkie przeciwności, które go ograniczają są ba NIE- bunt na gondole, chicco hub 😔😔 Ryk bo musi leżeć na wznak i nie może się odwrócić. Aktualnie kocha turlanie i swobodne ruchy na łóżku ( na co muszę baaardzo uważać), a także trenowaniu podchodów do raczkowania 😱 w pozycji na brzuszku od razu staje na kolanach i podgina rączki- w ten sposób chwieje się w przód i tył 😱😂 i widać, że uwielbia to 😂😂 Wczoraj w ogóle doznałam szoku po tym jak leżąc w gondoli, chwycił się boku i podciągnął prawie do siedzenia 😱😱 po tym incydencie czeka nas chyba szybka zamiana na spacerówke 😱 oczywiście jeszcze w pozycji półleżącej, bo mimo tego że podparty już stabilnie potrafi siedzieć, to jednak sam jeszcze tego nie robi. Oczywiście poza codzienna gimnastyka i wygibasami niczym na dłużej sam się nie zainteresuje. Zabawki na chwilę, za to uuuuwielbia wszystko gryźć, więc grtzaczki w pogotowiu. Poza Tym mama do dyspozycji 24h, względnie ktoś inny do towarzystwa 😏😏 Także zrobienie czegokolwiek w domu to istny wyczyn 😱😂😏 Noi rozpoczęliśmy powolne rozszerzanie diety…Mały taki ruchliwy i rozwinięty, więc stwierdziłam, że nie czekam jeszcze miesiąc, tym bardziej że na ogródku pyszna marcheweczka czeka 😏 Pozbieralam 5kg i teraz czeka na przetwory 😏😏 Rozszerzanie rozpoczynam bardzo spokojnie, na razie po ok. 2-3 łyżeczki papki, bardziej na spróbę nowych smaków i kontroli reakcji alergicznej. Tym sposobem mam nadzieję, że w okolicach 7 miesiąca będziemy się karmić większością nierozdrobnionych już dań samodzielnie. Będę próbować stopniowo przechodzić do innych produktów i etapu większych kawałków 😏 zobaczymy jak nam pójdzie ☺️☺️ póki co uważnie Was czytam co do rozszerzania diety 😏

Pozdrawiam Was wszystkie. Mam nadzieję, że miło i aktywnie spędzacie ten wakacyjny, letni czas ze swoimi skarbami 😍🥰

A jak u Was Figa, Klamka, Zizu?

Dawno też nie odzywała się Olcia 😔

Rubi-cuuuudowny śmieszek 😍😍😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 08:53

Iwkaaa, klamka lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kilka razy się zbierałam, żeby coś napisać. U nas kolejny kryzys. Noce to jedna wielka katastrofa. Od 6 do 10 pobudek, cudem jest sen, który trwa ciągiem 2 godziny. Do tego przerwy w spaniu o godzinie 3 lub 4, które trwają godzinę lub dwie. Jesteśmy oboje z mężem wykończeni.

A poza tym obroty z pleców na brzuch a ostatnio z brzucha na plecy. Marudzenie ciągle i o wszystko. Poza tym Mała się denerwuje bo próbuje pełzac i jej to nie wychodzi, więc płacze i ćwiczy jednocześnie. Ciągle ćwiczy brzuch podnosząc głowę.

W samochodzie bunt ogromny, więc w zasadzie zrezygnowaliśmy z jeżdżenia. W wózku zależy od dnia, ale powroty że spacerów są zawsze na rękach lub w chuście.

Podsumowując jest ciężko, w zasadzie w domu nic nie mogę zrobić, padam na twarz i mam ostatnio chwilę, że najchętniej bym uciekał daleko... czekam na lepszy czas ale jakoś poprawy nie widzę :-(

Powoli rozszerzamy dietę. Podaje na próbę parę łyżeczek. Serwowane były: ziemniak, marchewka, kalafior, brokuł, cukinia, pietruszka, dynia i jabłuszko. Na razie daję rozgniecione widelcem. Jakoś zupełne papki Małej nie pasują. I próbuje czytać o diecie i rozszerzaniu ale zupełnie nie mam na to czasu.

Widzę Magnolia, że nasze dzieciaki mają podobne charaktery ;-) Lekko nie jest, ale kiedyś musi być lepiej :-)

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ